Vailaau faʻapitoa

Faʻaaogāina o meaʻai manogi

O le Cornflower o se tagata le taliaina i totonu o togalaau ma togalaau, o iina latou te tauivi ai, e pei o soo se vao. Ae i le taimi lava e tasi o lenei fugalaau lelei e galue o se punavai o mea e masani ai mo vailaau faʻaleaganuʻu, ma e faʻaaoga foi i isi vaega.

Faamatalaga ma le ata

O le ituaiga o Cornflower (Centauréa tuacea) o se lauʻau masani o le genus Cornflowers, o se vaega o le aiga o Astera (o le isi igoa - Compositae). O le aʻa, o nisi taimi e oʻo atu i le 1 mita le maualuga, lala i le pito i luga, o pito i luga o lala e faapaleina i mea e leai ni mea. O laulaau e vaapiapi, faʻaloloa, siliva o foliga mai ona o le mea moni o loʻo ufiufiina i lauulu. O fugalaau e aoina i ni mea e fai i se foliga o le lalac-lanu piniki poo le lalac-lanu viole.

O le taua tele o fugalaau fale ia e mafai ona aoga mo le soifua maloloina o le tagata, e pei o: Chlorophytum, Aloe, Geranium, Laurus, Kalanchoe, Cactus.
O le fugalaau e tufatufaina faasolosolo lava i Europa atoa ma Siberia. E masani lava ona maua i totonu o vaomatua fiafiaga, i le itu o le auala, i laufanua. O le taumafanafana uma e fuga, ma nisi faʻamatalaga - seia oʻo i Oketopa.

E te iloa? O le igoa latina o le genus Cornflowers (Centauréa) ua fautuaina mai e le suetena Suetena o le XVIII senituri, Carl Linnaeus. E maua mai le upu Latina "centaureus" - "e faatatau i centaurs". E tusa ai ma tala anamua a Eleni, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fugalaau, o le centaur Chiron na faʻamalolo lana manua na mafua mai i se uʻona ua afaina.

Vailaau faʻamaʻi

E matua le lava, e ui lava i le salalau tele o lenei fugalaau vao, ae lei maeʻa ona suʻesuʻeina atoa lona tuufaatasiga. Ua iloa o le laau toto e aofia ai tannins, xantho-glycoside centaurine ma le acoric acid, ma o fatu e aofia ai le suauu taua.

O le a le aoga?

I totonu o tagata faʻapitoa, o lenei fugalaau vao ua maua le tele o le faʻaaoga. O vailaʻau na faia mai i lea mea e maua ai le vailaʻau faʻamalosi, choleretic, analgesic, anti-inflammatory and firming effect. Faʻaaogaina mo fatu faʻamaʻi, maʻi o le manava, ulu o le ulu, jaundice, dropsy, maʻi fatu fatu.

O le diuretic, safflower, iglitsa, asparagus, zizifus, hops, lavender, celandine, plerantrantus, ma le chokeberry uliuli foi ua i ai se aafiaga diuretic.

Auala e faʻaaoga ai le laau

Mo le faia o togafitiga faafomaʻi o loʻo faʻaaogaina ai vaega uma o laau - puʻu, laʻau, inflorescences, aʻa. Latou te faia ni meaʻai, otaota o le otaota, e gaosia ma fuʻu, faʻaaogaina i foliga vevela. I le cosmetology, i le mea e maua mai ai le kulimi vao, o loʻo faʻaaogaina i le tuufaatasiga o masks cosmetic, ma infusions - e pei o se lololo. Lalo o se faʻamatalaga o nisi o mea faʻapitoa ma togafitiga faafomaʻi e faavae i luga.

I vailaau

Mo pulumu ma vavae i ponaivi, o meaola mai le vavae eseina o le kuluni ua faʻaaogaina. O laau e seleseleina, pe a toe seleseleina, e togafitia i vai inu, afifiina i le gau, ma o le mea e tupu ai le vevela e faʻaaogaina i le punavai o le faʻavauvau. Mo maʻi cardiovascular, afaina ma catarrhal, o loʻo faʻaaogaina se faʻasolo. E faigofie lava: 2 sipuni o se laau mago ua sasaa i se ipu vai inu, latou te tutu mo ni nai itula ma le vai. O le fualaau oona e ave i totonu o le sipuni pusa tolu taimi i le aso i ni nai minute aʻo leʻi 'ai.

E taua! I le fesoʻotaʻiga ma le le lava o suʻesuʻega o vailaʻau faʻaleagaina o le suka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ma tagata atamamai ao leʻi faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi. E matua le fautuaina le faʻaaogaina o nei fualaau mo fafine maʻitaga ma fafine lapatai, faʻapea foʻi ma tamaiti.

Pe a manava le manava e fesoasoani i le fua o aʻa. E tutusa lelei lava ma le muamua: 2 sipuni i le ipu o vai inu, 2 itula o le afu ma le vevela. Talia i le tutusa tutusa ao le i ai meaai.

I le cosmetology

O foliga o mata o le Cornflower e i ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu. Mo le gaosia o le 3 teaspoons o fugalaau mamago ma sasaa mai le 100 ml o vai ua tunu, mago i le + 80-90 ° C. Malosiaga ma fugalaau fugalaau e ufiufi ma tuu e faamalolo. A maeʻa le mafanafana, ona faʻafefiloi lea o le faʻafefiloi ma le 50 g o le meli vai. E faʻaaoga le masini e faʻamamaina ai le paʻu ma le matua mo le 20 minute. O le faʻafefete o Cornflower e faʻaaogaina e pei o se lololo. Mo le kuka e manaʻomia 2 sipuni tele o fugalaau mamago. E sasaa mai i se ipu vai inu suamalie, faʻamauina i lalo o le tapuni seia maeʻa maeʻa ma faʻamaʻaina. O le mea e mafua ai le faʻaaogaina o se kulimi masani masani. E faʻaaoga i le paʻu 1 taimi i le aso. E mafai foi ona e faʻamalo le mea e faʻafefete i totonu o le tins. O le taunuʻuga o se mea e taʻua o le aisa, lea e faʻaaogaina mo le faʻapalaina i aso uma o le paʻu.

E taua! Ole kulimi lanumoana e faʻaaogaina naʻo le paʻu o le paʻu e faʻapupulaina ai le faasee lipid.

O le faʻaaogāina o le vao o le kulimi e faʻaaogaina o se auala e faʻaitiitia ai le fulafula ma le mumu o mata. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se sipuni sipuni o fugalaau mama i totonu o se ipu vai inu, faʻamafanafana i le +90 ° C. A maeʻa le mafanafana, o le faʻafefiloi i le vevela o le potu, e faʻaoga i laumei ei ai le sipuni o le cotton. O le faʻatinoga e tusa ma le 20 minute.

I isi eria

I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻasoifua maloloina ma suʻesuʻega, faʻalauiloaina o le sukalani ua lauiloa o se fale lelei o le meli. E ala i le gaosiga, o ia, e moni lava, e foliga mai o se mea e foliga mai o se mea e foliga mai o se mea e foliga mai o le acacia pe linden, ae na te tuuina mai ni mea taufaasese i se vaitaimi umi. O lona gaosiga e fuaina i le 100-130 kilokalama i le hectare i fua o 'olo mausali mai lenei fugalaau.

E te iloa? O le taimi lava e maua ai laulaau lanu samasama ma lau o lenei laau.

E alu foi le laau e fafaga manu. E le gata i lea, o nisi taimi e faʻaaogaina o se teuteuga teuteu mo moega fugalaau ma moega mo fugalaau.

Aoina mai ma sauniuniga mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le mutia ma fugalaau o vao totoa e seleseleina i le vaitaimi atoa o lona tupu. Aoina o aa e maua i le tautoulu. E lua ua seleseleina ma ua mamago ua faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa. O le faaputuga o loʻo faʻagogo i totonu o se potu malulu poʻo totonu o se potu faʻasalaga, e leʻo oʻo i le la susulu. I lenei tulaga, o le aoina e ao ona toe suia i se taimi. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona e faʻaaoga se masini faapitoa. I lenei tulaga, ua faʻagogo le aoina i le vevela o le 40-50 ° C. O meafaitino mauaina ua teuina i totonu o se koneteina tioata tapuni poʻo totonu o se pusa. Soifua ile ola - e oo i le 2 tausaga.

O le mea lea, o le kulimi uamea e le gata o se punavai o mea tau vailaau, ae ua maua ai foi le talosaga i le cosmetology ma le tausiga o beekeeping. E le gata i lea, o lona lalelei ma le matagofie o fugalaau e mafai ona avea o se togalaau teuteu.