Faatoaga faatoaga

Faatonuga i le fualaau faasaina "Promectin" mo moa

Mo le faʻamoemoega o togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi ma endoparasite i moa, o loʻo faʻaaoga le antiparasitic drug Promectin.

E aoga foi i siama ma moa moa. Ina ia mafai e le vailaau ona i ai le mea e manaʻo ai ma e le afaina ai le manulele, e tatau ona iloa le tekinolosi o lona faaaogaina ma matua tausisia.

Faʻamatalaga

"Promectin" o se fofo samasama samasama, o le gaosiga malosi o le ivermectin. E i ai sona aʻafiaga i luga o vaega ma tagata matutua o taʻutaʻua, e pei o siaki ma le lice.

O le vailaau e togafitia e faasaga i:

  • acarosis (cnemidocoptosis, epidermoptosis, mallophagosis);
  • nematodoses (aoga mo ituaiga uma o taʻaloga);
  • entomosis (lice moa).
O le vailaʻau e faʻaaogaina mo togafitiga o meaola faʻafuaseʻi i fafo ma totonu, ma ina ia puipuia mai faʻamaʻi luga.

E te iloa? Ini ulutala ulu e amata ona le faʻavaivaia, aveesea le mamafa, ma faʻaitiitia foi le gaosia o fuamoa e toetoe 11%.

Faʻataʻitaʻiga

O le vaega taua o le "Promectin" o le ivermectin, lea e aʻafia i le tuufaatasiga e microorganisms o le ituaiga Streptomices avermitis. O le tele o meaʻai gaosi i le 100 ml o le vailaʻau e 1 g.

O le meafaigaluega o loʻo i ai se aʻafiaga o le antiparasitic i luga o meaʻai ma meaola faʻafeusuaiga masani o ecto-and endoparasites o le manulele.

O le mataupu faavae o le aafiaga o le sauniuniga, o le mea galue malosi e faʻateleina ai le faʻaosoina o le faʻamaina o le gamma-aminobutyric acid (GABA). O lenei gaioiga mulimuli ane e mafua ai le taofia o le fesiitaiga o le manaʻoga i le va o le vavalo ma mea e faʻamalosi ai le ogaumu o le parasite, ma o le mea lea, e iu i le oti o le pest.

E te iloa? Ina ia iloa le i ai o siaki i totonu o se moa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le selu ma taliga. Afai e maʻi le manulele, ona oʻo lea ina matua mataʻutia (ona o le tele o le toto). O le leai o se togafitiga talafeagai e taʻitaʻi atu ai i se lafu tele o lafumanu.

Talosaga

"Promectin" e faʻaaoga mo le puipuia ma le togafitiga o moa ma tagata matutua ei ai maʻi e mafua mai i ituaiga parasite o iniseti:

  • lapotopoto: Ascaridia spp, Capillaria spp, ma Strongyloides spp;
  • ectoparasites: siaki - Dermatnyssus gallinea, Ornithodoros sylviarum, lice - Menacanthus stramineus, Menopon gallinea.

E taua! I le taimi o togafitiga e tatau ai ona faʻamaʻi le fale e ala i le faʻatautaia o le 'auparaparatov.

Faʻasologa

O le tasi fualaau o vailaʻau e 1 ml. O le tele o taimi e faʻaaoga ai e faʻalagolago i le ituaiga o pathogen. Faʻaaoga togafitiga e faʻamago ai le manulele i vai inu. Ina ia faia lenei mea, o le aofaiga manaomia o tupe e fefiloi ma le vai e manaʻomia mo moa i le aso atoa.

E sili atu le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i le taeao, ona e le tuʻuina atu lea i le manulele vai mo le lua itula.

E taua! O le vailaau e faʻavaivai i le vai i le taimi lava e te leʻi fafagaina ai le manulele.

Faitau atili e uiga i le siakiina o le moa.

Tomai fautuaina

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau ona matua pipii i le fua. O le fualaau o le vailaʻau e 1 ml i le 25 kilokalama o le mamafa o le tino, o le 0.4 mg / kg le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma le fiafia, o le fofo e ave muamua, faatasi ai ma arachno-entomoses, faalua i se malologa o le 24 itula. I le maualalo o le aoga o togafitiga, ua toe tuuina atu le fualaau faasaina pe a uma le 15 aso.

Contraindications

Ole vailaʻau e leai se aʻafiaga i tamaiti laiti ma tagata matua, ao latou tausisia uma mea ua fautuaina. E leai sona aʻafiaga i le pepe. E le o faamaumauina le tele o fualaau faasaina. Afai ua e matauina ni uiga ese o le manulele i le fualaau faasaina, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi le fomai manu e puipuia ia hens ma i latou lava mai taunuuga e ono tupu.

O le oloa e gasegase i iʻa ma pi. E faasa ona faʻaaoga latalata i vaituloto, vaitafe ma vaituloto.

Lapataiga

O le fualaau faasaina ua saunia vave ao lei aveina. O le fale ola o le faʻamalolo le maeʻa e le sili atu i le 12 itula i le maeʻa ai o sauniuniga. I le faagasologa o le galue ma le vailaʻau e tatau i se tagata ona faʻaaoga mea e puipuia ai le tagata lava ia (totigilima, tioata).

Faamasani oe lava i faʻamaʻi masani moa ma le auala e togafitia ai.

Aua nei faʻaaogaina le fualaau faʻamaina pe a ma le 20 aso ao le i faʻataunuʻu manufelelei.

O le vailaʻau e faʻaalia mo le 8-10 aso. Faʻasalaina moa e le faʻaaluina i le sili atu i le 10 aso, pe a uma le tuʻuina atu o le vailaʻau. I le tulaga o le le mautonu le fasiotia ao lei faia le taimi faʻatulagaina, e mafai ona fafaga manufasi manu i manu e fufula ai manu pe gaosia i le meaʻai ma le fala.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaumatia isi meaʻai leaga: anufe, peroedov, lice, flears.

Faiga faʻapolopolo

O le fualaau faasaina ua faatauina atu e pei o se vai lanu samasama i totonu o vailaau faamaufaailogaina e tolu voluma.

Teuina

"Promectin" e tatau ona teu i nofoaga mamao mai tamaiti. O le potu e teuina ai le vailaʻau e tatau ona matutu, puipuia mai le faʻaalia tuusaʻo i le uila o le UV, ma le vevela o +5 i +25 tikeri.

Soifua manuia

O le ola o le fualaau faasaina i totonu o le tapuni tapuni e 2 tausaga. O le fofo ua maeʻa e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 12 itula. A maeʻa le taimi atofaina, e toe faʻaaogaina le meafaigaluega.

Faʻapipiʻi

O loʻo iai le vailaʻau i totonu o se vailaʻau o le polyethylene, faʻapipiʻi faʻamaufaʻailogaina i se paʻu. O le tele o le fagu e mafai ona tolu ituaiga: 100 ml, 1 l ma le 5 l.

Vaega o oloa faʻasaʻo

Le iunite mo le faatauina atu o oloa - fagu o 100 ml, 1 l ma le 5 l.

Faʻatau

O le gaosiga o le fualaau faasaina o le kamupani "Invesa", Sepania.

O le fualaau faasaina o le "Promectin" o loo faamatalaina i le tele o ituaiga o gaioiga, o loo tauivi lelei e faasaga i siama o ituaiga eseese, ae le o le afaina o moa. Fai mai tagata popoto, o loʻo ia galue i le galuega. Naʻo le toe foʻi mai o le fualaau faasaina e mafai ona mafaufauina le le mafaagaloina o le manulele mo le toeitiiti atoa le afa masina, talu ona aveesea le vailaʻau mai le tino pe a ma le 10 aso.