Faatoaga faatoaga

Tekinolosi gaosi oloa na faʻapipiʻiina mo le tuʻuina o ni oona ma o latou lava lima

O se tasi o mafuaʻaga e tausia ai moa i totonu o le fanua, o le mea moni, maua fuamoa fale. Ina ia aua le moe i se nofoaga, ae ia faia i se tasi nofoaga patino, e tatau ona e faia se nofoaga matagofie mo i latou - e pei o le mafanafana, faigofie, mafaufau i mea laiti. Sei o tatou talanoa e uiga i auala e faia ai ni papa mo le faataotoina o lens.

E te iloa? I totonu o fale lelei ma tulaga lelei, o moa e gaosia ai fuamoa.

Talosaga mo meaola mo moa

Pe a faʻapipiʻi se perch, e tatau ona amanaʻia uiga o le manulele o manulele. I le faʻaopoopoga, o lona telē ma le nofoaga o alavai e faalagolago i le ituaiga o moa, la latou numera, le tele o le moa moa ma ou gafatia.

Muamua, e tatau ona e malamalama i lena mea o le tagata o loʻo i ai o le reiki, o laau, o pou, ufiufi, o loʻo faʻaputu i le fale moa i itu uma e lua, e fuafua mo le malologa ma le moe o manu felelei. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina le tagata i totonu o se nofoaga pogisa ma mafanafana, e ese mai faʻataʻitaʻiga.

Mafaufau pe faʻapefea ona moe susu. Latou te tauaveina se tulaga o le moe i se tulaga nofoa. I le taimi lava e tasi, latou te tootuli tulivae. O manoa e alu i luga o paʻu, ma o maso ua malilie - o se taunuuga, o manulele oomi o latou tamatamailima. O le mea lea, o le i ai i luga o le pou, e togi e le moa ma ona tamatamailima ma tosoina ai manoa i luga o le laupapa. O le tulaga lenei e moe ai o ia, ma i le taimi lava e tasi e lagona ai e ia le toʻa ma le toʻa. I le amanaʻiaina o mea taua o manu felelei i le taimi o le malolo, e mafai ona faʻauʻuina o le perches e faia i le ituaiga o fata o le a le talafeagai mo moa ma feteʻenaʻi ma latou physiology.

O le manaʻoga autu mo le gaosia o le "moega" o le maualuga o le perch mo moa mai le fola. Pe a faʻatatauina, e tatau ona e taulai atu i le tele o au moa. Afai e laiti, e mafai ona tuu pou i se mamao o le 60-80 cm mai le fola. E 80 cm foi e tatau ona sii luga le alalaupapa mo papa mamafa.

O le maualalo ifo e faʻapipiʻi ai e le aoga, aua o manulele e tatau ona faʻanofo - e faʻapala i luga o le pa o le a latou manaʻomia le oso ma alu ese. O le a avea lenei ma ituaiga o faʻamalosia mo i latou. Ae peitai, o le aʻe i luga o se pou mo moa e le tatau ona sili ona faigata. O le mea lea, o le nofoaga o le perch i luga aʻe o le 1 mita mai le fola e le fautuaina.

E te iloa? Faʻamatalaga mo fusipaʻu e mafai ona faia i vaega eseese e suia e fuafua i le lafu manu fou pe a uma ona tupu aʻe moa po o moa moa ma e manaʻomia ona latou maualuga maualuga.
O isi mea e manaomia mo le tagata e ola ai mo moa, aemaise lava, mo ituaiga e pei o le lautele ma le uumi, e le faia - o le a latou faalagolago i le tele o le fale ma le numera o manulele. O le umi o pou e tatau ona tutusa ma le lautele o le moa moa. O o latou itu itu e tatau ona lapotopoto ina ia mafai e manufelelei ona taofi mau i latou. O le lautele o le paʻu e tatau ona faʻaleleia mo lona uuina - e tusa ma le afa o le pulu mata o se moa.

O le umi e tatau ona fuafua mai le numera o manulele, ina ia mafai ai ona latou nonofo lelei, e aunoa ma le faalavelaveina e le tasi o le isi. O le tasi laasaga e ave le tusa ma le 20-30 cm. O le mamao i le va o fagu e fautuaina mai le 30 i le 60 cm. E mafai ona e faʻaaoga fautuaga ua uma ona atiaʻe e uiga i laʻau mo ituaiga eseese o moa ma o latou pito sili ona lelei. O lea mo moa, o le pito sili ona lelei e 90 cm le maualuga, o le tele o le paʻu e 4 x 6, o le mamao i le va o pou e 25-30 cm. O le umi o le perch e fuafua i le fua ile 17-18 cm i le manu. O le mea lea, afai o loʻo i ai lau 10 hens, o le umi o le paʻu o le: 18 x 10 = 180 cm ma le 30 cm le avanoa mai puipui taitasi. O le iʻuga, matou te maua le umi o le 2 m 40 cm.

Mo aano o moa ma fuamoa fuamoa, e tatau ona faia le maualuga o le perch i se mamao e 60 cm mai le fola. O le tele o le paʻu e tatau ona 5 x 7, o vaeluaga i le va o pou - 30-35 cm O le umi o le 20-25 cm mo manu.

E taua! E sili ona lelei le faʻamalosiina o le matua ma se lagona itiiti o le 10 tikeri ina ia mafai ai e fuamoa ona paʻu i totonu o le apa e aunoa ma se faʻaleagaina.
Pe a faʻapipiʻiina se meaola, e tatau foi ona faʻapitoa ia faʻamatalaga e pei o le faʻamamaina o le falemoa, o le faʻaogaina o le aoina o fuamoa. E taua le tuʻuina atu o le mamao aupito sili ona lelei o pou mai le pa puipui ina ia mafai ai e fagu o manulele ona i ai iina ma le toʻa. I le faaopoopo atu, pe a fuafua le umi o pou, e tatau ona faʻapipiʻi le taua i le taumalulu o manu felelei e nonofo faʻatasi ina ia vevela. I le taumafanafana, i se isi itu, latou te taumafai e aloese mai o latou tuaoi.

Ituaiga o moa matala: lelei ma le le lelei o mea taitasi

Perches e mafai ona faaauupegaina i ni auala eseese. Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i ituaiga e fa o perches. Iloiloga lelei ma le lelei o latou taʻitasi, e mafai ona e filifilia le mea e saʻo mo oe ma au manulele.

Perches i tulaga eseese

O lenei metotia o le sosolo i totonu o le falemoa, o le faigofie ma sili ona taatele. O lona taʻiala o le tuʻuina atu lea i luga o le tasi puipui poʻo le isi i le tulimanu tasi i luga atu o le isi. O le lelei o sea ituaiga o mea e faigofie ai le gaosiga, faʻatusatusa, faʻapitoa mo lafoaʻi. O mea le lelei e aofia ai le mea moni, pe a tuʻuina atu manulele i luga aʻe o le isi, o le pito i luga o le a faʻamamaina a latou paʻu lalo ifo. O le mea muamua, muamua, e le faʻamalosi. Lua, mo lenei mafuaaga, feteenaiga e mafai ona tutupu i manulele - o manulele taitasi o le a taumafai e ave se nofoaga latalata i luga.

O le ala laupapa i luga o le nofoaga o le coop

O le alatele e faataamilo i le nofoaga o le fale i le tulaga e tasi pe eseese (itiiti ifo). O lenei taʻavale e faigofie foi ona fai ma faigofie mo manulele. O le a sili atu a latou filifiliga pe a faʻaaluina le tele o itula e moe ai, o lona uiga e mafai ona aloese mai i nei mea. Ma le isi: e leai se tasi oi latou o le a faʻafefeteina o latou aiga i le hen ma o latou otaota. E le manaʻomia e lenei tagata le avanoa tele.

Lisi ma pou

O se laulau faʻatasi ma pou o se fausaga feaveaʻi. O le faia o se mea tutusa mo le tuʻuina o ni moa i ou lava lima, o le ae manaʻomia ni ata, sina taimi sili atu ma le malosi nai lo isi ituaiga "nofoaga moe". O lona aoga sili lava o le tumama: e faigofie ona mama ma faʻamaʻi. E mafai foi ona e alu i soo se nofoaga.

Pusa ma pou

O le atigipusa ma le perches o se fesuiaiga o le ituaiga muamua o perch. E talafeagai mo le tuʻuina o se numera toʻaitiiti o manulele.

Faatonuga mo le faia o se perch mo le tuʻuina o ni oona i ou lava lima

O le faia o soʻo se ituaiga o perches e faigofie. Faatasi ai ma mea talafeagai ma meafaigaluega e mafai ona faia toetoe o tagata uma.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

Ina ia mafai ai e oe ona tutoatasi, e te manaʻomia mea nei:

  • vaalele;
  • hama;
  • sikulifili;
  • laupepa;
  • fao po o sikulima;
  • sikola.
Mai mea e te manaʻomia o le fafie laau.

E faʻapefea ona e faia se taʻavale i ou lava lima

O loʻo faʻafeiloaʻi le pito i lalo o le nest. O le pa faʻaaoga e pei o se pou e tatau ona togafitia i se vaalele ma oneone i se lamolemole ina ia le afaina ai manu felelei. Mai i fautuaga i le auala e saʻo ai le fale o le hen, ua uma ona e iloa e tatau ona fuafua le numera o pou ma le umi e faʻaaoga ai faʻasologa e pei o le matua, mamafa ma numera o manulele.

Ona faʻapipiʻiina lea o le lagolago i le maualuga o le 90 cm. O le umi i luga o le itu e 60 cm. A o le i oʻo i luma, e mafai ona e tipiina ia togalaau e faʻapipiʻi ai pou. E le gata i lea, o le auala, e mafai ona e togi i lalo.

O tui taitasi e tuiina i se lagolago i se mamao e 30 cm mai le puipui. O va i le va o pou e tatau ona 30 cm.

E taua! A faʻapipiʻi le "moega" mo moa, e le tatau i se tasi ona faʻafitia ia fautuaga mo le nofoaga o le perch - e tatau ona tu mamao mai le faitotoa, i se tulimanu mafanafana, e le mamao mai le faamalama.
A maeʻa uma ona faʻapipiʻi pou, e tatau ona faʻapalapala le fata mo le paʻu manu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina le 40 cm mai le fola, faʻafao faʻamau i luga o itu, faʻapipiʻi laupapa o loʻo tuʻuina ai le paleti. O le palani lava ia e mafai ona avea uma ma laupapa ma palasitika, uʻamea, plywood. Ina ia aveese le otaota na faigofie, e mafai ona e sasaaina le oneone po o le solo i lona pito i lalo. I le faaiuga lava, e tatau ona faʻafetaʻi le apefai, ina ia faigofie ai ona feaveaʻi tagata o luga o pou maualuga. E sili pe a mafai ona aveeseina nei pou ma o le ae tuʻuina atu mea faʻapipiʻi i maualuga eseese. O lea la e mafai ona fetuunai lo latou nofoaga i le taimi.

E tatau foi ona e talanoa e uiga i le auala e mafai ai ona e feaveai i le falemoa. O le a e manaʻomia:

  • laupapa 15 cm le maualuga, 2 cm mafiafia - 4 vaega;
  • plywood - 1 fasi pepa;
  • feʻau.
O se atigipusa e faia i papa laupapa, ua tuituiina le plywood i le pito i lalo, ma tuʻuina i luga se faʻata. I itu o le atigipusa (faʻafeagai ma le isi) e tatau ona e togiina ni fasipepa se lua ma ni vaitusi i lalo o pou. Ona faapipii lea o le ala savali i totonu o nei togalaau. E i ai se isi faʻataʻitaʻiga o le perch. I totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e liua se laulau tuai. Afai e leʻi tupu lenei mea, e tatau ona e faia oe lava ia.

I le pito i luga o le laulau na vaeluaina ai fasi ie ma lalo o pou. Ua tuʻuina pou i totonu. Faʻasolosolo lelei le paleti, lea e faʻalautele ai le faʻaoga.

Auala e masani ona masani ai moa

E masani lava, o tagata o loʻo i ai moa e feagai ma le mea moni o manufelelei o loʻo malolo ma faanatinati i nofoaga latou te mananaʻo i ai, ma e le amanaʻiaina ai le tagata. E moni lava lenei mea i talavou talavou e amio faʻapenei ona o le valea. Afai e te mautinoa o lau perch ua faʻataunuʻuina e tusa ai ma tulafono uma ma e le o iai ni faʻafitauli i manu felelei, ona mafai lea ona e taumafai e aʻoaʻo i latou e momoe i luga o pou.

Ae ui i lea, o le faagasologa o aʻoga o le a vaivai, talu ai e tatau i tamaʻi moa ona nonofo i luga o le alatele ma o latou lava lima i afiafi uma mo le vaiaso pe sili atu foi. O lenei mea e tatau ona avea ma masaniga, ma a mavae sina taimi o le a latou tutoatasi i luga o le tagata.

E te iloa? Ina ia toleniina o le itani e faanatinati atu i ni nofoaga faapitoa, o ni foga, e tatau ona lafoaʻi le fuamoa se tasi i le taimi, ona mulimuli ai lea o moa i le faʻataʻitaʻiga ma o le a lipoti atu foi a latou fuamoa i tafatafa o le isi. E faasolosolo lava o le a avea lenei mea ma a latou amioga masani.
Na matou mafaufauina na o ni nai filifiliga mo le auala e faia ai se mea e oso ai. O le mea moni, o se numera tele oi latou. E mafai ona e faʻaaogaina ni mea eseese i le lima o le a matua faʻafaigofie ma taugofie le faagasologa o le gaosiga o se "mea" mo manulele. Ae ui i lea, o le faitioga, lea e tatau ona muamua oʻo mai muamua, o le mafanafana ma le talafeagai mo moa. Na o le pau lava le ala e ausia ai lo latou lelei ma le lelei o le gaosiga o fuamoa.