Laʻau

Violet Frosty pele - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O Cherley Frosty cherry attracts with the brightness and contrast of fugalaau, faapea foi ma le le lelei ma le umi, o le fugalaau vave. O lenei ituaiga na tuuina atu i le lalolagi e tagata Rusia o le Konstantin Morev.

Faʻaaliga

E pei o isi sui o le aiga o Gesneriev, o laulaau o le viole ua ufiufi i lauulu lauulu vaivai. Saintpaulia O le uʻamea mafanafana ei ai se rosette mataʻu ma ni laʻau lanumeamata vaivai e faigofie ona faʻapouliuli ma le matua.

Violet Frosty Cherry (Morev)

Ae o le fugalaau o lenei ituaiga e le mafai ona taua faigofie. O faʻamaʻi faʻamaʻi lelei e tu e faasaga i se lanu paʻepaʻe susulu, o le vavao o le petal e maua ai le malulu o le tino. O le umi ma le tele o le fugalaau o le a faʻamalieina soʻo se tagata e teu.

Ina ia maua se ituaiga fou, fai faʻatoʻaga ma filifili faʻataʻitaʻi sili ona lelei, ona siaki ai lea o le laau mo faailoga faʻafitafita. O le 11st tausaga o Konstantin Lvovich na maua ai le manaʻoga, ma i le 2005, na faʻalauiloaina ai le uila malulu o se mea fou.

Talu mai lena taimi, mo se taimi umi, "pele" ua leiloloa le lauiloa ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻatautaia i tagata fai fualaau.

E manaia lenei mea! I le lanu lanu e tasi, o se ituaiga o isi faifaatoaga - Elena Korshunova. O lana viole EC Winter Cherry ua iloga i fugalaau lanumoana mafiafia ma le lanu paʻepaʻe matagofie. I le gasologa o taimi, o fugalaau susulu e mou ese atu.

Violet EC Winter Cherry mo le faʻatusatusaga

Vaega o le tausiga o Frost care Frosty i le fale

O le lelei ma foliga vaaia o violets e faʻalagolago i le tomai a le tagata fai togalaau e tuʻuina atu ai mea latou te manaʻomia e fafagaina ai, faʻamalamalama ma taumafa. I lalo o tulaga sili ona lelei, o puaa e fuga mai mo le iva masina i le tausaga.

Lulu

Violet Fairy - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

E mafai e Vaioleti ona faʻafeiloaʻi se paʻu faʻapuupuu i le vevela i le 12 ° C, ae mo le atinaʻe masani e manaʻomia ai le mafanafana. O le laau e lagona le mafanafana pe afai o le thermometer e faaalia ai le 20-22 tikeri o le vevela.

O fesuiaiga faaseseina i le vevela e feteʻenaʻi i le fugalaau.

Malamalama

Mo le tuʻuina o violetiti, o pupuni o sasaʻe poʻo sisifo o loʻo sili ona talafeagai. Mo le mauaina o se auala, o le fugalaau e faasolosolo ona suia. Afai o le Saintpaulia ua mamao ese mai le faamalama, ua tuuina atu i ai le malamalama atili.

Taua!O le malamalama e filifilia lelei o le ki lea i le tele o laʻau o violets.

Faʻatasi ai ma le leai o se moli, faʻasolosolo laulaʻau ma tulaʻi mai, ma o le lanu o laulaau ma fugalaau e leai se mafiafia ma susulu. Faʻamanino le susulu o le la i le la, e mafai ai ona susunuina i luga o laulaʻau, o lona uiga la o le malu o le laau mai le malamalama tele.

Faʻasa

E mafai ona e tuʻuina atu teine ​​violet i le susu i auala eseese: faʻaaoga vai inu, vai i totonu o se pani po o luga.

O le faʻamalosi vai e fesoasoani e faʻaalu se taimi mo le tagata e teu ai vine. I le taimi lava e tasi, e tuʻuina se laumei i totonu o le fagu, pasi i le auala e faʻafefe ai. O le pito i fafo o le moli ua tuʻu ifo i totonu o se fagu vai.

Vaʻavaʻa i luga o vailaʻau

A faʻaaogaina le metotia "maualalo", o le a sasaa atu le vai i totonu o le pusa mo le 20 minute, ona faʻafefe lea o le suavai. O le tele o taimi, o lenei metotia e faʻaaogaina i greenhouses mo le tele o le totoina o senpolia, ae e mafai foi ona faʻaaogaina i totonu o togavao i totonu.

O le tele lava o taimi, e faʻamaʻaina e le nuʻu ni violesite fale mai luga, ma faʻamamaina lelei le palapala. I lenei tulaga, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  • Suavai pe afai o le fogaeleele i totonu o le fagu fufulu ua mamago. I taimi eseese o le tausaga, o le tele o le fafaga e eseese. I le taumalulu, e mafai ona e faʻamamaina le laau i le 2-3 taimi i le vaiaso, ma i le taumafanafana e faia lenei faiga i aso uma.
  • E fautuaina e faʻaaoga vai inu i le vevela o le potu.
  • Faʻamaualalo lelei le laau, taumafai e aua le gaosia le susu ma aua le tuua nofoaga matutu.
  • O le tele o vai mai le apa e faʻauʻu pe a uma le kuata o le itula.

Totogi

O le suavai sili ona talafeagai mo le tuputupu ae o le senpolia e 50%. I totonu o se faʻalauteleina o le siosiomaga, o le fugalaau o le a laʻititi laʻititi ma o le a paʻu tele laulaau.

O le taimi taua mo Frosty cherries o le taimi vevela, aemaise lava pe afai o le fugalaau e latalata i maʻa. O vaitafe o le vevela o le ea e afaina ai le laau, o ona lau e amata ona liu samasama.

Faʻalogo! Violets, e pei o isi fugalaau ma lau laʻau, e le fiafia i le pulupulu. O le mea lea, pe a tutupu aʻe nei fugalaau, o isi metotia o le faʻalauteleina o le susu o loʻo faʻaaoga.

Ina ia faʻamamaina le ea, e tuʻuina ia laau i totonu o se fata ma le susu mafolafola lautele, poʻo le tuʻuina i tafatafa o pusa vai e tumu i vai.

O le i ai i totonu o le fale o se mea e faʻamaualalo poʻo le fufuluina o le ea e matua aveeseina ai le faʻafitauli o le ausia o le tatau tatau.

Soo

O aʻa maaleale o violets e matua nofouta ile palapala. O le mea lea, pe a filifilia se meaʻai, e tatau ona e manatuaina e tatau ona lafoaʻi ma lelei. A faʻapipiʻiina se eleele, e masani ona faʻaaoga e le faʻaleleia vai vai ma faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le gaogao gaʻo. Peat (poʻo le laufanua mālūlūlū) o se mea faʻapipiʻi. Perlite (e pei o le vermiculite, sphagnum, oneone) e galue e pei o le ufiufi o le paʻu, saunia lelei le manava ma le manava. E mafai foi ona e faaopoopoina le eleele faapalaʻau poʻo le humus.

Nofoaga mo violet

Ae o le saʻo tonu, o loʻo i ai le tele o fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tusi a le faʻailoa iloga o Boris Mikhailovich Makuni, se faʻamatalaga:

  • lapisi faʻamalosi - 2 vaega;
  • moss sphagnum ma le turf land - i le tasi vaega;
  • laʻau oneone - 0.5.

Faʻalogo! Faatasi ai ma sauniuniga tutoʻatasi o le fanua mo violet, e tatau ona faʻamaonia e aunoa ma le toilalo.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻamaligiina le palapala ile vai inu poʻo se vaifofo malosi ole potassium. O nisi taimi o le faʻafefiloi o eleele e faʻamaʻi, lea e fesoasoani foi e faʻaumatia ai iniseti leaga.

Fugalaau e le tele se taimi, faʻaaoga mea na faʻatauina, faʻasalaina faʻavaomalo, poʻo ni mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo le senpolia.

Laʻei pito sili

O le vavaelati, pei o isi laau totino o loʻo i ai i se tapulaa faʻapulaʻaina o meaʻai, e manaʻomia le fafagaina masani. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o fofo sili ona fofo e afaina i laau. Le lava o laʻau viole toleniina lelei nai lo le sili atu. Mo le senpolia, o le fofo aupito sili ona lelei o le faʻatonuina lea o le 1 g o suauu mataʻetaʻa taua i le 1 lita o le vai. O ia laei pito i luga e faia i vaiaso taʻitasi 2-3 vaiaso.

E le gata i lea, o le sili atu o le paselaka e taʻitaʻia ai, ma o le tele o le vevela, e ese mai ai, e fesoasoani i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata i le tau o le fuga. O le mea lea, o le faʻamaʻi faʻamalosi e fetaui lelei mo tamaiti, ma o fulukalama e filifilia mo laau totō ma pulupulu.

E masani lava o violesʻi faʻaselavea i le maualalo o mea e maua mai le nitrogen o loʻo faʻaaogaina mo violets. E aoga tele le suia o meaʻai ma mea taumafa. A maeʻa ona totoina ile eleele fou mo vaiaso e lua, e le faʻaaogaina le faʻala. I le taimi o le taotoga, e le faʻapalapalaina foi le laau.

Mo se faʻamatalaga! Peters fertilizers e maua ai se taunuuga lelei. O lenei gaosiga ua ofoina mai ni fua eseese mo le totoina ma le tuputupu aʻe o violets.

Faʻasaoina le taimi ma tuʻuina atu faʻamatalaga manino i le faʻaaogaina o le fuālaʻau o Osmocote. O tuʻulaʻau tuʻu i totonu o se ulo i le taimi o le gafa ma i totonu o ni nai masina, i lalo o le malosi o le vai, e faʻasaʻoina ma faʻaleleia ia laau.

Fuga totogo kulimi

Violet SM Amadeus pink - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le ituaiga e le fuga e fiafia i fugalaau manaia toetoe o le tausaga atoa. I le taumalulu, e fautuaina e faia se taimi malolo mo ni nai masina, faʻaitiitia le faʻafeinu ae le faʻaalia. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae - ma e le o toe mamao ae faia se fausaga mataʻina. O ponuncles e aliali mai i totonu o laʻau o laʻau, e taʻitasi ma maua ni fugalaau. O laau matutua e faigofie ile fugalaau.

Ua fuga mai Vaioleti i lenei ituaiga

Terry fugalaau, lapoa tele, faatasi ai ma gaʻo suamalie. O laʻau faʻameaʻi tele e tu i fafo e uiga i se paʻepaʻe papaʻe. Lulu, ese le lanu o le uiga taua lea o le ituaiga. O cherie Frosty, pei o Winter Cherry violet, tali atu i le vevela maualuga.

E manaia lenei mea! I le vevela, o le lanu paʻu ua salalau solo i le toetoe lava o le petal atoa, o le fugalaau ua pogisa. Pe a paʻu le vevela, ona toe foi lea o le laau i le varietal hue.

Ina ia faʻalautele le taimi o le fuga, ia aua neʻi galo ni nai tulafono faigofie:

  • E taua le tuʻuina atu o le violet ma le malamalama lelei. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, fugalaau fugalaau, ma laulaau ma laʻau ua toso ese mai fafo.
  • E tatau ona aveʻesea le gaioiga o ponaivi.
  • Mo vaovao totogo, o le ao e tatau ona 12 itula.
  • I le taimi o le fuga ma le fuga, e manaʻomia e violets le laʻei pito i luga ma faʻafeinu soo.

E seasea lava o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se vavaeese mai fua o fualaau eseese, o mea e taʻua o taʻaloga. O nisi fugalaau e tumu atoatoa i le peleni, le maua ai lanu paʻepaʻe. O nisi taimi ei ai le vaeluaga o lanu - o loʻo i ai le fesuiaiga. O loʻo i ai se taʻaloga manaia o cherie kiona i paʻu vevela uliuli ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Nuances o le toe gaosia ma le toe gaosia

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

O le faʻaleleiaina o le violet o le faʻaaogaina o le violer o se taimi e sili ona faʻaalu. Faʻamama se fugalaau, faʻatali mo pusa fatu e faʻamalolo ma lūlū fatu fatu i totonu o le kiona. E le itiiti ifo ma le tasi le tausaga o le a faʻatali mo le fuga, ma o le taunuuga e le mafaamatalaina. O fualaau e mafai ona toe fai le fua o matua, ae masani lava o fugalaau e foliga mai e eseese i le lanu ma le terry.

Fiafia!E tusa ai ma le 'au a le au, o le violet o se Taurus ma o loʻo i ai le malosi e maua ai le tamaoaiga.

O le masani masani o le faʻaleleia e ala ile laulauina o laʻau. O se lau laʻau ola maloloina e tipiina i se naifi mama ma tuʻu i totonu o se ipu vai poʻo vave loa i le eleele. E fautuaina e ufiufi le laupepa ma se ato poʻo se fagu. Pe a oʻo atu i le 1/3 le laulaʻau o le tina, o le a totoina i ni ipu eseese. O nei laau toto e taofiofia uma uiga eseese ma fuga mo le 8-9 masina mai le taimi na maua ai.

Laʻau feʻau ma tamaiti

<

Afai o aʻa o le senpolia e tumu ai le fagu, ua totoina i totonu o se koneteina e sili atu le lapoa. O laau matutua e totoina i lea tausaga i lea tausaga, o laau talavou uma i le 3 masina. O le sui fou o violets e alofagia ma tali atu i le totoina e ala i le tuputupu ae olaola po o le faʻapipiʻiina o fagu.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O violesi maloloina e malie i le mata ma mafua ai le tele o lagona lelei. O le mea e leaga ai, faʻavaivaia faʻataʻitaʻiga e ono aʻafia i faʻamaʻi ma osofaiga o iniseti leaga.

O meaola faalafua e sili ona taatele e afaina ai le uila ma pupu.

  • E le o iloa atu le siama i mata le lavalava. E faʻamuta i le mea tuputupu aʻe, o se taunuuga, o le ogatotonu o le pusa e faʻaleagaina ma ufiufi i se fulufulu lanu. Fugalaau e mamago ma laʻau e fai ma mea e pala. Ina ia faʻafeiloaʻi ticks, faʻaaoga Actellik poʻo Nisoran.
  • O le thrips o se mea itiiti, faʻavave ona faʻatuputeleina le iniseti. Faailoga o le faʻailogaina e lenei manufeʻai o ni fasi laʻau, faʻamau ma ni pu i luga o pepa laulaʻau. Latou te faʻaumatia faʻaupuga i le fesoasoani a le "Akarin", "Confidor" sauniuniga.

O cherie Frosty e mafai ona aʻafia i paʻu palapala. O se maʻi faʻamaʻi lea e aliali mai ai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laulaʻau ma mata. Ole togafitiga e togafitia i fualaau faasaina "Fundazole".

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o laulaau ile laulaau atonu e le talafeagai le tausiga. Lapoʻa tele, susulu manaia susulu, inu tele - o nei mea uma e mafua ai le faaletonu i le atinaʻe o le senpolia. O le aumaia o masani masani o le taofia e foia ai lenei faafitauli.

O Cherlet Frosty cherry manaomia nisi o taumafaiga e faatulaga ai tulaga lelei mo ia. Ae e tauia ma le tului e susulu ma olaola mo le tele o masina.