Fualaau aina

Faamamaina o ipu i le garlic ma le susu. Recipes ma faailoga

O le faʻamamaina o vaa faʻatasi ai ma le fesoasoani o oloa faʻaleaganuʻu o se faʻaaogaga manuia mo le tino. O le susu ma le kalaka o se puipuiga lelei lea o le faamamaina o vailaʻau, faʻaleleia le soifua lelei, puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, aveese le ulu o le ulu. E i ai foi se aafiaga i le faaleleia atili o le tulaga o le vaʻaia ma le faʻalogo.

O lenei oloa e aofia ai le tele o vitamini ma ituaiga uma o mea aoga. E leai lava se tagata o ia, faatasi ai ma le sao o le selau pasene, o le a mafai ona taʻu igoa uma o vitamini o loʻo i totonu o le ulu uluulu. Ua iloa lelei e tagata o lenei fofo o le mea aupito sili lea ina ia puipuia ai le malulu ma isi faʻamaʻi pipisi. Afai e 'ai e se tagata le 100 kalama o le kalaka, ona ia faʻatumu lea o lona tino i fuamoa, zinc, apamemea ma le uʻamea, faapea foʻi vitamini B1, B3, B6, E.

Fua Faʻatatau

E tele naua auala e fesoasoani i le faʻamamaina o vaʻa toto.

O se tasi o auala sili ona taatele e faʻalauteleina ai le lumanaʻi lumanaʻi, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le tele o paʻu i luga o puipui o toto toto o le faʻaaogaina o mea masani e pei o le garlic ma le susu. Ua faamaonia i le tele o tausaga le auala mo le faamamaina o vaa.

O le aoga o lenei auala lauiloa ua faamatalaina e ala i lona fatuga: e mafai e le keleka ona faʻamaʻapeʻapeina atoa ia palestarol i luga o puipui o toto toto, talepe i lalo salts, oso faʻamaʻi ma vailaau. O le kulimi e faʻamaeʻaina ai le afi o le eleliki ma fufulu mama le puipui o toto toto..

O le a le mea e tuʻuina atu ai sea faiga?

O amioga le lelei, meaai le lelei, suiga o tausaga, faʻaoga - o mea uma nei e afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

Mea afaina, toxins, pusa cholesterol, faʻaputu i luga o puipui o toto toto, tataʻi le moli i totonu oi latou. Papatusi i le atherosclerosis i luga o puipui o le toto e mafua ai faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le solia o le toto toto lelei, o se taunuuga o le tulaga masani o le tino ua faʻalavelaveina. O le mea lea, o le puipuiga vave o le faʻamamaina o le a fesoasoani e puipuia na faʻamaʻi e pei o: fatu fatu, thrombophlebitis, atherosclerosis, maualuga maualuga. O le faʻamamaina o le toto toto e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino puipuia ma toe faʻafouina le tino.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea taitasi

O lapisi o loʻo i ai se lisi atoa o mea faʻamalolo. O le inu i le susu e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, faʻaleleia ai le masini cardiovascular. O le vai inu e aoga tele i le ate, faʻamalo le afaina i le oona. O lapisi e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. Talu ai ona o mea o loʻo maua i le gaosiga o le gaosiga, o loʻo ia tauivi faʻatasi ma soʻo se microbes.

O le susu o loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo mauʻoa i vitamini, o loʻo i ai se lagona faʻafiafia.. O le faʻaaogaina faʻatasi o nei vaega naʻo le faʻaleleia atili o le aʻafiaga o togafitiga faʻasoifua maloloina.

O nei vaega e mafai ona afaina ai le tino i le tulaga o le le faapalepale i le susu po o le kalama. O le a se mea e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le faʻafefe

Faamolemole ia matau lena mea maualuga le susu gaʻo e leaga mo le tinoo le mea lea, e sili atu le filifilia o le susu ma se pasene laitiiti o le gaʻo gaʻo o le 1-1.5%. Ona aoga ai lea.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mea faʻamalolo o le kālati:

Faailoga ma Contraindications

O lenei vailaau e matua faʻasaina i le tino o le faamaʻi fatugao, i le faʻavavevaveina o soʻo se maʻi masani o totoga i totonu. E le fautuaina e ave le meafaigaluega mo fafine maʻitaga ma pe a fai susu, epilepsy.

E tatau ona totogi faapitoa ile allergies, pei o le garlic ma le susu e mafai ona mafua ai le faʻafefe o le tino.

E faʻapefea ona saunia se mea e faʻamamaina ai le fale?

O vaifofo faalenatura e faia mai le totoga o le kalaiki ma le susu e fesoasoani e faamama lelei ai toto toto, o se taunuuga o le toe faafouina o le tino ua tupu.

Mo le sauniuniga o le fufulu mama e tatau ona saunia:

  • 150 kalama o le kalaka;
  • 150 mililiters o le ava malosi;
  • 50 ml. susu

Kuka:

  1. Uʻu le oloa gaosi ma kuka lelei.
  2. Tuu le mea e tupu i se fagu tioata.
  3. Liligi le meaʻai faʻatoʻa faʻamaʻaʻaina ma le 'ava malosi ma faʻapuni vavalalata ipu.
  4. Uu ipu i le pogisa ma tuu i totonu o se nofoaga malulu.
  5. Faʻaiʻu le fofo mo aso e sefulu. E tatau ona i ai se lanu enaena ma se manogi matagofie o le sikalo.
  6. A maeʻa aso e sefulu, e tatau ona faʻamaʻosaʻo mea e gaosia e ala i le ie uʻamea ma toe tuʻu i se nofoaga malulu mo aso e tolu.
  7. A maeʻa aso e tolu o le a leai se lanu o le oloa ma o le a saunia mo le faʻaaogaina.

E tatau ona faʻaaoga i le susu ma matua faʻatatau i le polokalame. O le vasega e tumau i se mamanu mamana o le sefulutasi aso ma aso o totoe, 15 pata i le aso, seia oʻo ina maeʻa le tinikisi.

  1. Muamua aso: taeao, tasi le mataua, aoauli lua, ao leʻi faia le taumafataga, tolu.
  2. Lua aso: taeao fa, 'aiga o le aoauli,' aiga i le ono.
  3. Tolu aso: taeao-fitu, le aoauli-valu, taumafataga-iva.
  4. Aso mulimuli: O le mea lea, ave le taoto mo le 6 aso, faʻaopoopo le tasi mataua i le taimi.
  5. Aso fitu: Ona amata mai lea i le aso 7, o le numera o laumei e tatau ona faʻaititia e le tasi. fitu: taeao-sefulu fitu, aoauli-sefuluono, taumafataga-sefululima.
  6. Aso lona sefululua: Mai le aso lona sefulu lua, inu le vailaau o loʻo totoe, 15 faʻafefe tolu taimi i le aso: pe faʻapefea ona maeʻa le tapuni - ua maea le vasega.
Laititi o tincture ua faʻavaivai ao leʻi faʻaaogaina ile 50 ml. susu Faaaoga ni luasefulu minute ao leʻi 'aʻai.

E faʻapefea ona faia se faʻasolosolo ma le faʻaopoopoga o le propolis?

O le isi auala e aveese ai faʻasalaga mai luga o toto toto ua saunia le siʻosiʻo o kekiki ma le propolis. O lenei elixir e le gata ina faʻamamaina, ae faʻasaina foi faʻamaʻi pipisi, faʻaleleia le gasegase, faʻagesegese le soifua matua.

E manaʻomia le saunia o le tincture:

  • 200 g kalama;
  • 250 ml. ava malosi;
  • 30ml. propolis 10% tincture (e mafai ona faʻatau i le fale talavai);
  • 50 kalama o le meli;
  • 200 ml. susu ma sina pasene o gaʻo.
  1. O le sikalo ua kukaina ua tumu i le ava malosi ma tuu i totonu o se ipu malamalama tioata. Faʻafefiloi le faʻafefiloi mo aso e sefulu. O le faʻafefiloi e tatau ona luluina i lea taimi ma lea taimi pe a maeʻa aso e lua.
  2. A maeʻa ona faʻamautuina, faʻapalapala le oloa, ona faʻapipiʻiina ai lea o le meli (e faʻamamaina ai ipu ma le lanu ma le meli, ma isi mea e maua ai, saili i ai iinei).
  3. O le mea e tupu mai ai ua lelei le gatete ma faʻaleleia mo isi aso e tolu.

O le tulafono o le tincture ua fuafuaina mo le tolusefulu aso.

  1. I le aso muamua i le 200 ml o le susu o le tasi mataua ua faaopoopoina, e tolu taimi i le aso.
  2. I totonu o le lima aso, e faaopoopoina le pau ma le mataua i taimi taitasi.
  3. E amata mai i le aso lona ono, o le aofaʻi o mataʻu e alu i lalo.
  4. I le aso lona sefulu ua faaopoopoina le tasi mataua.
  5. O le 20 aso totoe o le vasega e tatau ona faaopoopo i le susu mo le 25 mataʻu i le taimi e talia ai.

O le taua taua o lena mea o vai faamama e fautuaina i le lima tausaga.

I le tulaga o le vevela o le fatu, fatu faʻamalologa, tigā, faʻaleagaina o le tino, e taua tele le faʻaitiitia o le numera o laʻau.

O le faʻamamaina o puipui o toto toto o se mea talafeagai. E tele auala e faʻamama ai toto toto. Faatasi ai ma i latou, o togafiti a tagata faʻatasi ma le kalaka, lemoni, o laʻau eseese e sili ona lauiloa. Ae e tatau ona e iloa lena mea e le mafai ona fufulu mama na o le fesoasoani a le susu ma le kalaka. E tatau foi ona e mulimuli i tulafono faigofie o se olaga ola maloloina.

I luga o le matou faʻailoga e mafai ai ona e faitau i isi tusiga e uiga i le faʻaaogaina o faʻalapotopotoga aoga o keleni mo vaʻa faʻamamaina: tinomi o le uaina mūmū, ava malosi po o vodka, faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le faʻamaʻi.