Fualaau aina

Tusia masani mai fualaau 'aina ma le meli ma le kalaka. E faapefea e nei oloa ona aafia ai toto ma toto toto?

Umi talu ona faʻaaogaina le kelu o se vailaau masani. I le aluga o taimi, na amata ona faʻaaogaina i isi eria. O Berry e sili ona aoga i le tuufaatasiga ma isi mea. O le faʻafefiloi o fualaau 'aina ma le meli ma le keleni e masani ona faʻaaogaina. O nei vaega taitasi e mauoa i meaʻai, ma i se tuufaatasiga o nei vaega e tolu o se vailaau lelei e maua mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O loʻo faʻamatala manino mai e le tusiga auala e aafia ai le toto ma toto o nei tagata i nei oloa, faʻapea foi ma tufatufaina atu o fualaʻau masani o le paluga ma le ava malosi.

Faamanuiaga ma le afaina

Muamua lava, e taua le matauina o le faʻafefiloi o fualaau 'aina i le meli ma le garlic:

  • Faʻamalosia malosi le faʻaogaina o le tino.
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.
  • Faʻataʻitino le faiga o le tino.
  • Toto le toto.
  • Faʻateleina le mamafa o le toto.
  • Faʻaitiitia le cholesterol.
  • E faʻamalosia ai le faʻamamaina o toxins, tui ma isi mea leaga mai le tino.
  • O puipui o toto toto e faʻamalosi ma avea ma mea e sili atu ona ola. O nei meatotino e faʻatagaina le faʻaaogaina o se paluga o launiu, meli ma le kaloka mo le puipuia o fasipolo ma fatuga o fatu.
  • O gaioiga a vaega uma e mafai ai e oe ona faʻamalosia le tino atoa.
  • O le faʻaaogaina o le paluga e puipuia ai le faʻaalia o ituaiga ituaiga o suauu ma meaola ninii e le manaʻomia.

O le aoga o le faʻafefiloi e fuafuaina e le faʻaleagaina o meatotino o vaega taʻitasi.lea e mafai ai ona e faʻaaogaina mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi. E mafai foi e le meafaigaluega ona vave faʻaitiitia le tiga, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa masani.

E ui lava i le aoga o lenei paluga, e tatau ona faʻaaogaina ma le lapataiga - o laau arai e aofia ai le tele o mea aoga i le tuufaatasiga, lea e ono mafua ai le faʻaumatia o le nifo. A maeʻa le faʻaaogaina o tupe, e tatau ona fufulu lelei le gutu.

Contraindications

O le inu o le vine ma le kelanikisi ua lauiloa mo lona aoga, ae e le tatau ona e faʻaaogaina:

  • tagata o loʻo i ai pe faʻafitauli foi i le ava malosi;
  • fafine i le maʻitaga ma / poʻo le lactation;
  • tamaiti

Muamua lava, o faʻasolega e mafua mai i le i ai o le ava i totonu o le tinisi.

Tincture e aunoa ma le ava malosi e faʻaaogaina foi ma le faʻaeteete tele. Ua solia i tagata:

  • mafatia mai gastritis;
  • maʻi pipili o le manava ma le duodenum.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea fugalaau e mafai ona faʻafefe ai le mucous membranes o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻapogai ai le faʻateleina o faʻamaʻi.

Faʻamatalaga mataʻutia e tatau ona faʻaaogaina mo tagata e maua i le fatu fatu ma faʻamalositino - o le meafaigaluega o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic. E taua foi le musu e faʻaaoga mo i latou ei ai ni faʻafitauli ate.

Ole mea e le fautuaina e faʻaaoga ai le sosolo mo tagata ei ai allergies i soʻo se vaega o le meafaigaluega. E le gata i lea, i le tulaga o le vevela, fula pe o isi faʻafitauli, o le faʻaaogaina o le tincture e tatau ona vave tu.

E faʻafefea ona kuka le faʻafefiloi pi-honey?

E le faigata le saunia o paluga, ma o oloa e mafai ona maua i le supermarket sili ona lata ane.. E tatau ona tuʻuina atu le gaioiga faʻapitoa i le filifilia o laulaʻau - e tatau ona fou ma e le o iai ni meaola poʻo ni mea e pala.

Ina ia saunia lenei oloa faamalolo o le ae manaomia mea nei:

  • uʻamea - 1 kg;
  • garlic - 200 g;
  • meli - 500 g

Saunia e pei ona taua i lalo:

  1. E lelei ona fufulu vine ma faʻamalo lelei, lafoina i totonu o se mea e teu ai meaʻai po o le faʻamago i luga o se solo poʻo le solo.
  2. A maeʻa lena mea, o loʻo lelei lau laʻau i totonu o se mea e gaosia, e ala i se mea e fai ai meaʻai, pe i le fesoasoani a isi masini.
  3. O lapisi ua vele, fufulu ma pasi atu i se lomitusi pe nutililii foi i le auala lava e tasi e pei o le vine.
  4. Leu ma le arasi e fefiloi ma fefiloi lelei.
  5. E tuʻuina le faʻafefiloi i se mea pogisa mo le 12 itula.
  6. A maeʻa le taimi e fefiloi ma le meli.

Fua o le meaʻai luga o le ava malosi

Ina ia saunia le tincture o le a e manaʻomia:

  • cranberries - le tolu o se 3-lita le mafai;
  • garlic - 2 ulu;
  • ava malosi

Saunia o le meafaigaluega e pei ona taua i lalo:

  1. Fufulu fasi laau, mago. Tuu i totonu o se fagu.
  2. Taʻu le kele. Faʻasolo i totonu o le masini eleka. Faaopopo i le laau.
  3. Sasaa mea o loʻo i luga o le meaʻai ma le ava i luga. Tuʻu le fagu i se mea pogisa e tuʻu ai mo le 3 vaiaso. Lulu se apa tinomi i aso uma.

Vasega o togafitiga

Laasaga i aso taitasi o le talosaga - 60 kalama. Faʻaaoga, talepe i le 2-3 ipu pe a uma ona 'ai meaai - o le' ai i luga o se manava gaogao e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o le tino i le gastrointestinal system ma le fausiaina o maʻi suka. Ole faʻasolosolo faʻasolosolo e le fautuaina.

O le auala o le mauaina o tupe e le sili atu i le tasi le masina. I le taimi lea, e mafai e le tino ona lava mea uma aoga o loʻo i totonu o le oloa.

Fai mai faʻamatalaga e sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina i taimi o le tautoulu ma taimi o le tautotogo. I lenei taimi, o le tincture e faʻapupulaina ai le puipuiga o le tino ma le tetee atu i faʻamaʻi viral.
  1. Mo sooga. O le kulimi faʻamalama ma le meli ma le keleni e faʻaogaina ai sooga 30 grams 2 taimi i le aso.
  2. I lalo o le mamafa. Ina ia faʻaitiitia le mamafa o loʻo faʻaaogaina ai le faʻafefiloi o laʻau ma le meli. Mo lana tapenapenaga e fefiloi tutusa ma vine ma le meli. Faʻaaogā se paluga o le 1 sipuni se tasi i le itula ao leʻi oʻo i taumafataga mo le masina.
  3. Mo vaa (faamamaina + malosi). Mo le faamamaina ma le faʻamalosiina o vaa, o le uʻamea vine, meli ma le keleka e lava lea e tasi i le aso, tasi sipuni ao lei momoe. O le togafitiga e tasi le masina ma e na o le faatasi i le tausaga ona faʻaaogaina.

Aʻo le i faia ni pepa, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O le faʻamalositino ia te oe lava e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai.

O aʻafiaga e aʻafia ai

E mafai ona maua aʻafiaga pe a fai e le mulimuli i fautuaga i luga o le faʻaaogaina o le tincture., le amanaiaina o faʻailoga. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina e mafai ona tupu ai ni mea e afaina ai le tino, e faʻaalia i le foliga o se faʻavevesi i le tino. Afai ei ai ni faʻafitauli leaga, e fautuaina e taofi le ave o le tincture.

O le kulupu o fualaau, meli ma le kalaka o se vailaau aoga mo le faʻafefeina o le tele o faʻamaʻi, faʻapea foi ma se sui lelei o le gasegase mo le cardiovascular system, sooga ma le puipuiga i le lautele. Ae ui i lea, e ui lava i lea, e le mafai e le tagata ona ave le meafaigaluega e aunoa ma se tuusaunoaga. E i ai le tele o faʻailoga ma fautuaga mo le faʻaaogaina.

I luga o la matou upega tafaʻilagi e mafai ona e faamasani i vailaau o vailaʻau: i iodine, luga o le vai, i luga o le uaina, vodka poo le ava malosi. E mafai foi ona e maua le manaia ma le aoga e aoao ai e uiga i togafitiga-eletise: mai le mamafa ma isi maʻi e pei o le totino, suauu, se elixir faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli, lemoni ma le vailaau o le apple cider, o se vailaau togafiti mai le selau o maʻi ma le meli.

O le faʻaaogaina o le tincture, e taua tele le aua nei afaina ai le tino, ma aumai ia te ia le manuia. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina le meafaigaluega ua fautuaina malosi e feutagai ma lau fomaʻi ina ia aloese ai mai le sili atu ona ogaoga o taunuuga.