Fua o le gaosiga

10 ituaiga o birch trees

O manulele o se vaega taua o aganuu Rusia, i nisi o auala e mafai ai ona taʻua i latou o se tasi o ona faailoga. I le iloaina o lenei mea, o le a fiafia tagata uma o le taumafanafana i le teuteuina o lana togalaau ma le fesoasoani a lenei laau, ma auai i le lanu Rusia. Ae ui i lea, o le birch o se laau e iai le polymorphism faaupuina, i ni upu faigofie, ma le tele o ituaiga eseese ma ituaiga. O lenei tusiga e faʻamoemoe e faʻasilasila oe i laau sili ona talafeagai mo lenei mamanu laufanua.

Warty (tautau)

O Wart birch o le mea taatele lea o ituaiga uma o lenei laau. E mafai ona tuputupu ae i le telē o le 25-30 mita ma ei ai se poloka o le itu i luga e oʻo i le 85 cm. O le faatupulaia o nofoaga masani o birch e lautele ma aofia ai le teritori atoa o Europa, Aferika i Matu ma Asia. O le numera tele oi latou e mafai ona maua i le teritori faʻatapulaʻaina i le tasi lima e Kazakhstan, ma le isi - e Ural Mountains.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le malosi o le kiona, e faigofie ona faʻafeiloaʻi i se tau vevela, ae faʻaalia le faateleina o le manaʻomia mo le susulu o le la.

E te iloa? I le tautotogo, e sili atu ma le tasi le pakete o le keke o le birch e mafai ona aumaia mai se tasi birch medium i aso taitasi.

O laau talavou o lenei ituaiga o lanu enaena enaena enaena, lea, pe a oʻo atu i le sefulu tausaga, suiga i aga masani masani. O le vaega pito i lalo o laau matutua ua iu lava ina avea ma tagata uliuli ma ua ufitia i se fesootaiga o vaituloto loloto. O paranesi taʻitasi o le birch e ufiufi i le tele o fualaau olaola, e foliga tutusa i foliga foliga, ma o le igoa o lenei laau e sau mai iinei. Ma na ia mauaina le igoa "tautau" ona o meatotino a lala o laau talavou e tautau i lalo.

Pepa

O le laau e pei o se birch.

E mafai foi ona e teuteu lau togafiti ma le fesoasoani a laau e pei o le uʻu, le faʻamoa Iapani, popam pyramidal, pine, elm, uila mumu, uʻamea, mutilulu.
O lenei laau laʻau, o lona maualuga i le averesi e tusa ma le 20 m (o nisi taimi e oo i le 35 m) ma le ogalaau, o lona lauulu e oʻo atu ile 1 m. O le natura natura e gata i North America.

E lava le tele o laau toto e mafai ona maua i Europa i Sisifo. I luga o le teritori o Rusia o loo maua i le tele o paka, togalaau aina ma vaomatua. O le igoa na mafua ona o le mea moni na faʻaaogaina e tagata Initia anamua o latou paʻu o se mea tusitusia. O le pale o se mea e le masani ai, o ona lala e sili ona manifinifi ma umi.

I faʻamatalaga e le o pasia le tausaga e lima tausaga, o le paʻu e lanu enaena ma paepae paʻepaʻe. O tagata matutua o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe, o nisi taimi ma le tiliva piniki, e ufiufi uma lava i sina uumi lanu enaena po o samasama samasama, ma faʻamalo i luga o papatusi.

O lala laititi o loo tautau i lalo ma e seasea lava ona i ai ni lanu o le lanu enaena po o le lanumeamata. I le aluga o taimi, o lala ua paʻuuli enaena, lanu susulu ma e leiloa le falemaʻi.

Cherry

O lenei ituaiga o laau e maua lona igoa ona o le lanu o lona paʻu, lea e paʻuuli enaena, e toetoe lava o le aulelei o le paolo. O lenei laau e mafai ona ola e oo i le 20-25 mita le maualuga ma e i ai se ogalaau e oo i le 60 cm. O le nofoaga masani o meaola e gata ai i Amerika i Matu ma Europa i Sasaʻe: o Baltics, o le totonugalemu o Rusia, ma Belarus.

E te iloa? O nei laau o loʻo i ai se gafatia lelei e fufulu le ea mai le tele o manogi manogi ma le le mama. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina e fai ai laina puipui i auala tetele.

O le paʻu o loʻo i ai le tele o faʻaletonu ma le rassechin ae tele lapoa. I laau laiti, o le paʻu o loʻo i ai se manogi manaia ma se tart, o le tofo vevela. O le ola o le tamaititi e tupu mai i luga, ae o le matua o latou tausaga e leai ni laei ma maua ai se lanu mumu-lanu moana.

O se mea taua tele e faapea, o laʻau o lenei ituaiga o laau, faapea foi ma le paʻu, o loo i ai se lanu mumu-enaena.

Daurskaya (uliuli)

O le birch birch ei ai manaoga faapitoa i luga o le palapala, o le mea lea o le i ai o lenei laau i luga o le laupepa o se faailoga o le tulaga ese o le eleele. E sili ona fiafia mo le tupu o le eleele mafiafia ma le oneone. O le maualuga o lenei laau e eseese mai i le 6 i le 18 mita, ma e mafai ona oʻo atu i le 60 cm le umi o le tuputupu ae. E aofia ai le itu i saute o Siberia, Mongolia, Sasaʻe Sasaʻe o Rusia, nisi o itulagi o Saina, Iapani ma Korea.

O le ogalaau o le laau e saʻo, o faʻataʻitaʻiga o loʻo ola i itu i saute o le lalolagi ei ai lālā e tulaʻi mai i luga o se maʻa. O laau e ola i latū latitu o loʻo i ai se pale sili atu.

Dyuk, juniper, o vine ma pears, ua ola tupu Persian lilac i latitu latū.
O le paʻu o tagata matutua o loʻo i ai se lanu uliuli-uliuli pe uliuli, o loʻo tumu i le tele o laulaau umi, e sili ona lanu ma lanu i le paʻi. E i ai i paranesi ni lala lanu mumu, lanu piniki po o lanu enaena. O lala e matua tumu i paepae papaʻe.

Yellow (Amerika)

Yellow birch ei ai ni mea e sili ona taua, o le mea autu e lua ituaiga eseese o lenei laau ua valaʻauina i le taimi e tasi, o le tasi o loʻo maua i Asia, ao le isi i Amerika i Matu. O lenei vaega e faʻatatau i le lona lua. O le maualuga o le toto e tusa ma le 18-24 mita, e mafai ona oʻo atu i le 1 mita le uʻu o le ogalaau. I le vao, e maua i le teritori o Amerika i Matu, i le tele tele o ona itu i saute.

E taua! O lenei ituaiga birch, e le pei o isi uma, e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo, o se auala lelei tele lea e fesoasoani ai i le eseesega o lau 'upega tafaʻilagi faʻatusatusa i isi laau.

O lenei meaola e iloga i le maualuga o le faapalepale o le paolo; e sili ona fiafia i vaivai ma vaitafe mo lona tuputupu aʻe. O loʻo i ai se paʻu susulu o le auro po o le samasama-lanu uliuli, lea e sili ona lelei i le fuʻa, e ufitia i ni lanu paʻepaʻe papaʻe umi.

O le aʻa e matua maualuga lava, lautele lautele. O lauulu laʻitiiti e lanu enaena, pe a oʻo atu i le matua o le tasi le tausaga latou te faia lanu paepae io latou luga.

Laiti laiti

O lenei ituaiga o laau ei ai sona laʻau laititi laʻitiiti, e na o le 1.5-3 cm le umi, faʻapitoa-ovoid poʻo le obovate. E le gata i lea, e laʻititi tele pe faʻatusatusa i isi sui o lona aiga, na o le 4-5 m. E le masani ona sili atu i le 35-40 cm le ogaoga o le taamilosaga. O le nofoaga masani o le ituaiga e gata i Siberia i Sisifo ma le pito i matu o Mongolia.

O le paʻu e samasama-lanu enaena i le lanu, o nisi taimi ma se fulufulu lanu piniki, e togitogi ma se tele o manoa umi o le lanu uliuli po o le lanu enaena. O lala laititi na matua telefatu i le olaola o meaola e pei o le tuputupu ae ma le susulu malosi, lanu enaena-enaena.

Uma

O le Downy birch na muai taʻua foi o le paʻepaʻe, ae talu ai o lenei igoa e masani ona faʻaaogaina i le tautai i birch, ua fautuaina nei e alu ese mai lenei igoa ina ia aloese mai le fenumiai. O le maualuga e tusa ma le 30 m, ma le lautele o le ogalaau e oʻo i le 80 cm.

O lenei laau e mafai ona maua i le itu sisifo o Rusia, Sasaʻe ma Western Siberia, o Mauga Caucasus ma toetoe o le teritori uma o Europa. O le paʻu o sui talavou o le fale o loʻo i ai se lanu uliuli-enaena, lea e sui i le paepae pe a uma le valu tausaga. E tele taimi e fenumiai ai talavou talavou ma eseese ituaiga eseese.

I laau matutua, o le paʻu e paʻepaʻe sinasina i le pito i lalo o le ogalaau; e leai ni mea e le o iai ma ni mea e le masani ai, sei vagana ai ni vaega laiti i tafatafa o le eleele. O tamaʻi vine o loʻo ufiufiina i lalo ma le lamolemole.

O lala e le o se mea e faigofie ona salu. Crohn i se tauleʻaleʻa laʻitiiti, ae o le matua o le a vaeluaina.

Ribbed (Far East)

O lenei ituaiga o birch o nisi taimi e sese foi le igoa o le samasama. O lenei laau e maua i vaomatua mauga, lea o lona numera e mafai ona oo atu i le 60% o le numera atoa o laau. E mafai ona oʻo i le maualuga o le 30 mita ma le fusi o le ogalaau, e oʻo atu i le 1 m. O le natura masani mo le Penisula Korea, Saina ma Sasaʻe Sasaʻe o Rusia.

O le paʻu ei ai le lanu samasama, samasama-lanu po o le samasama-lanu uliuli, susulu, e mafai ona lamolemole po o sina laititi. I luga o faʻamatalaga matua tuai, e mafai ona e vaʻai i vaega o le malosi malosi. O pepe laiti e puupuu lava.

O lanu e lanu enaena, e masani lava ona maua, ma o nisi taimi e aofia ai i luga o laʻau o laititi.

Woolly

O le laau e sili ona tele i le itu i sasae o Rusia - Yakutia, Khabarovsk, le Irkutsk Region ma Primorsky Krai. O le maualuga o le ituaiga e ese mai i le 3 i le 15 m, ma i le vaega ole subalpine e mafai ona e mauaina lenei laau i le ituaiga o laau.

O le ae fia iloa nisi mea e pei o le stefanandra, santolina, euonymus, calmia, camellia, rhododendron, palasi, irga, veveve vevela, vete, honeysuckle, Chubushnik, goof
Afai o nei laau e totōina saʻo, ona masani ai lea ona saʻo o latou lala, ma afai latou te ola i nofoaga tatala, latou te faia se pale paleni lautele. O lālā talavou o loʻo tosoina i le tele o lauulu ma faʻasalalau ma lauulu o ituaiga e lua: o le muamua e puupuu tele, e paʻu i le paʻi, mafiafia ma maua ai le lanu mumu, ma le lua e sili, e seasea maua, paʻepaʻe.

Schmidt (uʻamea)

O lenei ituaiga o birch e faaigoaina i le igoa o le fomaʻi Rusia o Fyodor Schmidt, o le na muamua mauaina nei laau. O le uʻamea o le birch o loʻo i ai uiga taua, o se tasi o ia mea o lenei laau o se ate umi, e mafai ona ola seia oo i le 300-350 tausaga.

O le maualuga o laau e tusa ma le 35 m ma le lautele o le laina o le 80 cm. I le vao, e mafai ona maua i Iapani, Saina ma le itu i saute o Primorsky Krai Russia.

O le paʻu o le laau ei ai le faʻafefe e fufulu ma fufulu, lanu - beige poo le grayish-cream. O laau talavou e lanu enaena. O le paʻu o lala paranesi o lanu lanu uliuli, lea e iu lava ina avea ma lanu-enaena. O nisi taimi o lala e aofia ai sina vaega itiiti o pala.

E taua! O lenei ituaiga birch e sili ona lauiloa ona o ona mea e fai ai le pollen, o le mea lea e fautuaina ai mo le totoina latalata i apiaries.
Matou te faʻamoemoe pe a uma ona e faamasani i lenei lisi o ituaiga siliva lauiloa o birch, na e oʻo mai i se faaiuga le mautonu e uiga i le fea o nei ituaiga e sili ona lelei e teuteuina ai lau 'upega tafaʻilagi. Lelei lelei mo oe ma lau togalaau!