Tomato ituaiga

Tomato "Superbomb": o se ituaiga fou tele-fua

Tomato "Superbomb" - ituaiga tele-fruity, na faia e taʻitaʻi sili o Siberia filifiliga.

O lenei tamato o se tasi lea o mea e sili ona lelei mo le ola i nofoaga e iai se tulaga faapitoa.

Matou te valaʻauina oe e aʻoaʻo atili e uiga i le tele o ituaiga o tamato, e uiga i manatu faaalia o le faatoʻaga e uiga i mea lelei ma le faʻaogaina o le Superbomb, faʻapea foi ma le suʻesuʻeina o le ata o le giant.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O Tomato ua tatau ona igoa le masani ai ona o ona uiga masani ma uiga o fua.

Faiga Fua

Vailaau eseese "Superbomb" e maua ai fua lelei, matagofie ma lapopoa foliga, ma manaia ma manogi i le tofo. O le fua o le fualaau aina e manaia, o le lanu i le tulaga o le matua ua mumu. O le foliga o tamato e laugatasia, lamolemole. O le totonugalemu o le fale e palasi ma tino.

O Tomatoes e iai le mamafa e oo atu i le afa kilo (o le mamafa o le mamafa 300-600 kalamama o nisi taimi e oʻo ile 800 gm). O le togavao lava ia e faʻamoemoe, faʻatusatusa. Faʻalagolago i tulaga faʻatupulaia, e mafai e le laau ona oʻo atu i le maualuga o le maualuga: e oo atu i le 1 mita i le avanoa, ma e oʻo atu i le 1.5 mita i totonu o le fale lauʻeleʻele. E faigofie lava le fua, ma 5-6 fua.

E te iloa? O le tumato sili ona tele i le lalolagi sa ola i Wisconsin, ISA. O le fua e fuatia le 2.9 kg.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

"Superbomb" o se foafoa fou, ae ua mafai ona avea ma taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga. Mafaufau i aoga autu o lenei mea papala tomato.

Muamua lava, o lenei ituaiga e talisapaia ona o fua tetele, lea e iloga i lona matagofie.

Faitau le faʻamatalaga ma mea taua o le totoina o ituaiga tomato eseese o Siberia: "Siberian early", "Koenigsberg", "Olesia", "Alsou", "Abakansky pink", "King of early", "Lazyka", "Grandee".

O le Tomato "Superbomb" o loʻo faʻaalia pea le maualuga o le maualuga, e oʻo lava i tulaga leaga o le taumafanafana. O le laau e puipuia i tulaga mataga o le tau, e fetaui lelei lava i tulaga faigata. I le faaopoopo atu i ai, o le tamato e puipuia i le televave o suiga i le tau. "Superbomb" o o le fua sili ona aoga i le vaeluaga o togalaau. Faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e oʻo i le 7 kilokalama o fualaau aina.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia foi e ala i le tetee atu i le tele o faʻafitauli masani o aganuu o tamato.

Pau le mea le lelei o le "Superbomb" o le gasegase o tamato i le tuai ma le Alternaria, faʻapea foi ma le tele o faʻamaʻi (wireworms, whiteflies, bear, caterpillars). Ina ia faʻaumatia le papaʻe, ia faʻaaoga le fualaau faasaina "Talitonuga". Pe a tau le taua Medvedka, togafiti vao ma le vailaau "Lulu", o le pepa oona pepa poo le vailaau vailaau. Mo le puipuia o tamato mai le uaea, ua faaopoopoina le sui o le "Basudin" ma o eleele palapala o le lime. Ina ia faʻaumatia ia ala (tosoina o togi), faʻaaoga le vailaʻau "Strela".

Afai e tatau ona puipuia mai le tuai ma le Alternaria, o loʻo faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o togavao ma Ordan. Fai muamua le faʻaaoga i le laasaga o 4-6 laʻau moni, o le isi - e iai le va o le 7-10 aso, ae le itiiti ifo ma le 20 aso ao leʻi oʻo i le seleselega.

Vaega o le tuputupu ae

O le fomu ua fautuaina mo le galueaina i totonu o nofoaga tatala ma tulaga o le greenhouse.

O fatu o lenei ituaiga e manaʻomia togafitiga muamua. Mo le saluina o fatu, faʻaaoga le tuufaatasiga o le acidic acid (2 mg i le lita o le vai) poʻo le vaifofo o le suauu (10 g i le lita o vai). Taofi fatu i se tasi o nei fomu mo le aso e tasi, ona faʻagogo ai lea i se tulaga o le fesuiaiga.

O le totoina o fatu mo laau toto e faia ia Mati ma amataga o Aperila (2 masina ae lei totoina i se nofoaga tumau). O lapisi ua maea ua foliga e pei o se vao malosi 35 cm le maualuga ma le 10 laʻau moni ma le 2 fugalaau fugalaau.

Filifili lau laau i le tulaga o le fatuina o le lautusi moni muamua.

I totonu o le eleele avanoa e totoina ai fatu amataga-ogatotonu o Me po o le faaiuga o Me-amataga o Iuni. O le Superbomb e fiafia i le le paleni, lelei le palapala. Faʻapipiʻi nisi fuālaʻau i totonu o vaieli taʻitasi. E le manaʻomia e le togi le alu tele atu. O le togavao e tali atu i le fafagaina ma fafagaina i taimi uma faʻamaʻi faʻamaʻi. O Tomatoes e sili e ola i luga ole eleele-eleele tamaoaiga, latou te nofouta i le leai o pulu ma le potassium i le palapala.

Tomato bushes sili atu le fiafia, ae le masani ona faasusu i le aʻa. O le tele o vai e manaʻomia i le vaitau o le fua tele o fua. O le faʻaaogaina o le suavai o le auala e sili ona lelei mo le faʻamamaina o le palapala lea ua tupu ai tamato. O le faʻavaivai e mafai ai e vao ona atiaʻe loloto ma atiaʻe aʻa.

E taua! A faʻamamaina e taua tele le aloese mai le susu ile laulaau, fualaau aina ma le ogalaau - e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga. E le gata i lea, o tamato e le fiafia i le maualuga o le suamalie.

A maeʻa ona totō ma faʻamaʻele le palapala e tatau ona mulimulu.

E manaomia foi e le laau pine (fusi) ma nonoa i le lagolago. I luga o laau vao e oo i le 1 mita le maualuga e tatau ai ona vavae ese le fanau laiti. Ma ina ia tausia fualaau mamafa, gaʻo maualuga (e tusa ma le afa mita), e manaʻomia e laʻau le lagolago. O le iuga lelei e maua pe a fausia se togavao i le 3 stalks.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Ina ia mautinoa le maualuga o le fuaina o vao, faapea foi le faaleleia o le lelei o fua, o laau totogo e manaomia ai le tuputupu ae o meaola. Filifilia o se meafaigaluega faapitoa, faʻalogo i nisi o ona uiga masani.

Muamua, vaai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina. E le tatau ona aofia i le stimulator vaega o vailaʻau matautia. Filifili se mea e faʻaleagaina ai le siosiomaga ma faʻaleagaina. A leai, e te ono lamatia le le lelei o fualaau aina.

O le mea lona lua pe a filifilia se faiga faʻavae tulafono - o le vailaau e tatau ona faʻaalia na o se taunuuga lelei.

Ma le mea mulimuli, afai e te faʻaaogaina isi auala mo le fafagaina poʻo le puipuia, e tatau ona faʻapipiʻiina le sui sooupu ma i latou. O le faʻafefiloi o vailaʻau faʻasesega o le a oʻo atu ai i se taunuuga le lelei. E mafai ona ausia le maualuga o fualaau aina e tagata e faaosofia ai le faʻamoemoega lautele - "Zircon", "Ecogel", "Ribav-faaopoopo."

E taua! E le fautuaina le sui o vavao o le faʻaofiina o fualaau faʻamalosi, faʻapea foʻi ma le suia o tulafono masani o le faʻaaogaina. O fua faatatau o talosaga e faʻamaonia e le tagata gaosi oloa.

Seleseleina

E pei ona maitauina, o le "Superbomb" o se vaitau o vaitau. O le taimi matua o tamato o le 105-110 aso. O Tomatoes e tatau ona aveeseina mai le vao sei oʻo i le vevela i le po ua paʻu ifo i lalo +8 ° C (i le maualalo o le vevela, o le aʻafiaga o tomato faʻatele e faʻapupula tele).

Seleselega vave totoina, ma fufulu ese i le muai vaʻai. Ina ia tausia tamato i le umi e mafai ai, ia aoina mai e le mumu, ae lanu enaena, ma na o le faʻapipiʻiina o le maturation.

20 aso ao leʻi oʻo i le seleselega mulimuli, e tatau ona aveʻesea pupuʻu ma fugalaau fugalaau. O lenei faiga e fesoasoani i le vave vave ona oʻo mai o le vaega autu o tamato.

Faʻaaoga fua

Faʻamasino le "Superbomb" - o se tumato masani. O ona fua e faʻaaoga uma ma fou.

O tagata fou latou te faʻaaogaina nei tamato i salati, ma saunia ai suamalie, saula, paʻu tumato ma palu pateta mai ia i latou.

O Tomatoes e lelei mo le kukaina o ituaiga uma o kuka i le fale ma le faasaoina o le taumalulu.

E te iloa? Mo se taimi umi, o le tomato sa mafaufauina o se fua oona. Agrarians o Europa na ola ae na o se laau e sili ona lelei. O le militeri Amerika o Robert Gibbon Johnson na mafai ona faafitia le sese sese e uiga i le matautia o tamato. I le 1820, sa ia 'ai i se ato tamato i luma o le tele o tagata. Na tupu saʻo lenei mea i le fale faamasino i New Jersey. O se motu o tagata toatele na matamata ma le maofa ona o le kolone na le vave faanatinati e oti i le tiga. Talu mai lena taimi, ua vave ona lauiloa le tamato i le lalolagi atoa.

Mai le faʻamatalaga o tamato, ua tatou iloa ai o le "Superbomb" o se ituaiga tele ma tumau tumau o tamato, e matua taua lava i nofoaga o loʻo i ai se tulaga mataʻutia. O le atinaʻeina o nei ituaiga o tamato, o le a maua ai pea e oe le seleselega o fualaau suamalie.