Laʻau

Epipremnum: e uiga i ituaiga ma eseesega ile tausiga

O le Epipremnum o se vavalaʻau faʻasili vine. O le igoa o lona uiga "i luga o le ogalaau." Faʻaalia le auala o loʻo i ai le laau. O le aiga o Aroid. E sili atu ma le tolusefulu ituaiga ituaiga o ituaiga.

Ua vevela pe o le atoa o laʻau o le cirrus o loʻo i luga o se petiole faʻaloloa. O lo latou malu e eseese, e fuafua i le eseesega. O le laau o loʻo i ai se paʻu paʻu, sulu lanu. E fuga mai i le vao, faatasi ai ma le faʻaleleia o le aiga i le taimi nei e leai se tasi ua mafai ona ausia lenei mea.

Ituaiga ma a latou eseesega

O le tausia o se mea i le fale e faigofie. O le mea lea, o se laau ampel e lauiloa. O masani masani e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa ma o latou uiga iloga:

VaʻaiFaamatalaga, eseese
Auro (Aureum)Laʻau malosi ma lau auro ma laina i luga o se lanu lanumeamata lanumoana. I le uumi - 0.6 m, i le lautele - 0.3-0.4 m. Eseese ituaiga eseese ei ai le eseesega i mamanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se afu auro (auro) e malosi le samasama. O le masiofo lapotopoto o le maameli o le siliva-paʻepaʻe.
Peina ma le JadeLaititi laʻititi. O papatusi e 8 cm le umi ma 5 cm le lautele. E lanu lanu: lanu meamata, lanu paepae, lauulu. E seasea ona maua ni foliga tutusa se lua i le leo. Latou te le o se mea lamolemole faigofie, ae o le mea e sili ona lelei. O le au e lanu meamata ma laina uumi uumi. O petioles ua faʻaloloa, toetoe lava tutusa tutusa ma papatusi.
VaomatuaE lata i le 6 mita. O laʻau e gaogao-faʻapuʻupuʻu ma se maa tioata susulu. Papatusi e oo atu i le 15-20 cm le umi ma 5-6 cm lautele.
Cirrus (pinnatum)O le ituaiga tele. I le vaomatua e oʻo atu i le 35-40 mita. Pe a faʻatupuina, o le fale e oʻo i le 10 mita. O faʻataʻitaʻiga a tagata matutua e iai ni laʻau vavave o le lanu lanumoana.
MaeaLiana e oo i le 15 mita le maualuga. I fualaau laiti, o le au e lamolemole, ma le matua, e tele papa i luga. O le matua o le tagata faataitai, o le tele lava o iai. O laʻau e faʻafefe i petioles pupuu, 12-15 cm le umi, 6-7 cm le lautele E lua ituaiga e iloagofie: argyraeus, exotica. Muamua ma laʻau lanu meamata ua lafoaia ma le siliva siliva. Le lona lua - faʻatasi ai ma papatusi ma sene siliva.
AngoyO le pito i tua o le 13-15 mita. I le tagata matua, o loʻo i totonu o faʻataʻoto. Petiole ua faʻaauau, 2-3 senitimita. O papatusi e pei o le fala e pei o se mea e faigata ma pala, o loʻo i ai ni lanu siliva i luga o le lanu lanumeamata.
Marble QueenAlu i le 4.5 mita. E tupu lelei i le malamalama, e fetaui ma le paolo.
Ava leleiO loʻo iai ni laupepa lapopoa lautele. Ua i ai ni fuainumera ua loa. Manaomia le faʻasao, ata.
FaʻafefiloiO le vaitaimi teuteu o le tausaga atoa. I Peretania, o le liana ua taua o le "toto toto." I le US, o le Golden Potos.
Ulutala SkeletonLaitiiti lanu eseese ma laulaʻau lanumeamata lapopoa.
NeonTuputupu lemu. O laʻau e auro, ua faʻapuupuuina galuega faʻavae.
Silver Ann ma Thai CloneEseesega e seasea ona tupu.

E te le vaaia fuga i le fale i luga o soʻo se ituaiga, ae faʻafetai i foliga teuteu, o le a teuteuina ai totonu totonu.

Aiga Tausi

Ina ia mafai e le liana ona maua aʻa i le fale, e tatau ona mataituina nisi o tausiga. Latou te eseese e faʻatatau i le vaitau:

ParakalafaPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
Nofoaga / MalamalamaE fautuaina e tuʻu i le sasaʻe poʻo sisifo. Afai e tuʻu le ulo i luga o le windowsill south, e tatau ona faʻapogisaina mai i le ave o le ultraviolet ray. E le mafai ona vavaeeseina le liana mai le la, o le a le toe tupu ma e leiloa foliga vaaia. E tatau ona faasalalauina le malamalama.
LuluE leai se manaʻoga mo se faigamalo vevela faʻapitoa. Fautuaina - e le silia le + 25 ° C.E tatau ona tuu i lalo le vevela, ae le itiiti ifo nai lo le 12 ° C.
TotogiE le taua mo le laau, e ola lelei i le potu masani o le susu.Pe a faʻaaogā mea e faʻaaogaina ai le afi, e le manaʻomia le totoina.
FaʻasaFaatasi i aso uma e lima.Faatasi i le vaiaso ma le afa. I le va o taualumaga, e tatau ona faʻamago le eleele.

Totoina, palapala, filifilia o le pot

E tatau ona ave le totō toto i le loloto ma lautele. O le aʻa e vave ona tupu, ae afai e tele naua le avanoa, e mafua ona o le faʻamaina o eleele e le faʻaaogaina. O tamaʻitaʻi talavou e totoina i ipu o ni nai fasipepa.

Faʻataunuʻuga e faia e pei ona taua i lalo:

  • o le totogo ua susu i le vai mo ni nai aso;
  • o le mea o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele mo laau teuteu mo le tolu i le lima senitimita.

O le eleele e ave faʻasaina. E mafai ona e faʻatau pe faia oe lava ia: faʻafefiloi ai laumei, eleele laʻau, oneone, peʻa. Aua nei galo e uiga i le alavai. Liligi i le 1/3 o le koneteina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le suavai ma atili ai ona pala.

Fertilizer

O le tau tuputupu ae e amata mai ia Aperila ia Oketopa. Fafagaina e tatau i vaiaso uma. Mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o meaola mo fugalaau i totonu.

Mai ia Oketopa ia Aperila, ua malolo epipremnum. E le manaʻomia ona faʻaleleia pe afai e tuu i se potu malulu. I timuga timuga, e leai foi se manaʻoga mo le fafaga. Afai e tuu le laau i totonu o se potu mafanafana, ona faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina ile fa vaiaso.

O vaega o le teuteuina, suia, toe gaosia

O tamaʻi vaitafe na totoina i le tautotogo i tausaga taʻitasi. Tupulaga matua - faʻatasi i le tolu tausaga. Ua vavaeina moli fufulu. Ua lafo i totonu o le vai. A maua aʻa, ua toe totoina i totonu o le ulo. E sili atu le matagofie o le laau. E le manaʻomia ona teuteuina, ae ia tuʻuina atu se foliga teuteu, e mafai ona fai i lea taimi ma lea taimi.

Liana e faʻasalalau e ala i le vavaeina. E seleseleina i ni vaega ninii o le 2-3 laupepa, toto i totonu o se pusa o le 7-9 cm. O le gaioiga e tupu ile 14-17 aso. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻiina le laau mo le lelei lelei. O le taimi lava e taofiofia ai le aʻa i le lalolagi, o le epipremnum e totoina i totonu o se pusa eseese 10 cm le maualuga.

Maʻi ma meaʻai

Epipremnum e aʻafia i faʻamaʻi nei:

  1. Aphids: fafagaina i fualaau toto. Ina ia faʻaumatia le iniseti, e togafitia le vine i se vailaʻau mataʻina, faʻafeiloaʻi ma le faʻafefeteina i luga o se peranisi citrus. Faaaoga fualaau faasaina Fitoverm, Trichopolum, Fufanon ma isi.
  2. Fua: o lanu enaena e aliali i luga o lau. E mafai ona e taulimaina le tulaga faʻaleagaina ma le fesoasoani a fualaau mai le faleoloa (Aktara, Actellik ma isi).
  3. Spite mite: o le laau e amata ona vevela, o le upega feaveai o le apogaleveleve e aliali mai. Ua fautuaina Liana e fufulu i totonu o le fagu. Afai e le fesoasoani lenei mea, togafitia ma faʻatau fualaau oona (Actellik, Fitoverm ma isi).

O faʻamaʻi e mafua ona o mea sese i le tausiga: sili atu ma le faʻamaʻaloga o le susu, le talafeagai le vevela, le lava po o le tele o moli. O le laau ua mamae mai lenei, o lau ua malogo, faapogisa pe liua samasama. Ina ia faʻaumatia faʻamatalaga le lelei, e tatau ona e faʻaaoga sese mea sese.

O aoga ma faʻamaʻi o epipremnum

Ua iloa e saienitisi e faamama e le epipremnum le ea. O se ipu e iai se laau e fautuaina e tuu i le umukuka. O le tele o le okesene o loʻo faʻaaogaina iina, ma o se mea e faamamaina ai le ea, faʻaitiitia le xylene, benzene, formaldehyde.

I le Sasaʻe, o loʻo i ai le talitonuga o le epipremnum e faʻamalosia ai le ola, faʻaleleia le tumau, fesoasoani i le atiina ae o tomai faalemafaufau, ma faʻateleina le alualu i luma o galuega, gaoioiga faʻaagafesootai. Faʻaleleia le tulaga o le tino ma lagona. I totonu o le fale e tupu ai le fugalaau, o se siosiomaga lelei e nofotupu i taimi uma.

Ae peitai, epipremnum e mafai foi ona afaina ai se tagata, faapea foi ma meaola. O le mea moni, o le vailaʻau oona. Afai e maua i luga o ona foliga le mucous membranes, o le a aliali mai le ita. I tulaga ogaoga, e mafai ona tupu le edema. Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga, e fautuaina e taofi le liana mai tamaiti ma manu: mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se ipu faʻapipiʻi.

Le eseesega i le va o epipremnum ma scindapsus

Lua laina vavalalata mai le aiga e tasi. Ae o nei mea uma o laau eseese. Muamua, e na o scindapsus na i ai. Ona tuueseese lea o le genus epipremnum, o se vaega o ituaiga eseese na siitia atu i ai.