Tausi togalaau a Apple

O mafuaaga autu o le fesuiaʻiina o laulaau i luga o le apu

E faigata ona maua se tagata o le a le iloa e uiga i le i ai o ia fua e pei o apu.

O lanu mumu, samasama ma lanu meamata e mauoa i vitamini ma microelements, ma le gata i lea, e mafai ona latou laveaiina le tele o faamai.

E ui i lea, e ui lava i le taatele ma le faigofie o le galueaina, e le mafai e tagata uma ona aoina se fua o fua o fua manogi, ma e le mafua ona o le le lava o ovaries i laau poʻo tau faʻalavelave, ae eseese faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le tele o lo tatou faanoanoa, o apu, e pei o le tele o fualaau aina, e afaina i faʻamaʻi eseese ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi e mafai vave ona faʻaumatia uma fualaau aina ma faʻaaoga uma taumafaiga a le fai togalaau. O le suʻesuʻega masani o faʻamaʻi o le ki lea i togafitiga manuia o faʻamaʻi. Ae peitai ina ia mafai ona faamautu lelei le siama ma faatonu togafitiga, e tatau ona iloa le tagata ita.

Aisea e lafoaʻi ai i luga o le apu: moli-hilly aphid

Afai e te maitauina o laʻau o loʻo eli i luga o le apu, ma e le iloa le mea e fai, ona tatau loa lea ona e faʻatuina le mafuaaga o lenei mea le lelei. O laumei laiti o laau apu e masani lava ona osofaia e meaola faalafua, o le mea e masani ona masani ai o le mumu-haic aphid.

E mafai ona maua le iniseti i konetineta uma o le kelope, sei vagana ai le Antarctica. Krasnogallovaya aphid o se mea sili ona matautia o manu o laau apu. O le faʻapipiʻiina o laau, e le gata ina fesoasoani e faʻaitiitia ai a latou fua, ae mafai foi ona avea ma mafuaaga autu o le oti o le laau atoa.

O ituaiga taatele e masani ona maua mai i le gala moli aphids: Antonovka, Cinnamon Striped, Saina Bellefleur ma Rennet Golden Kursk.

Pe a afaina i aphids o laau taʻitasi i nofoaga tumaoti, o le faʻaaogaina o iniseti e le o taimi uma e fautuaina, talu ai le maualuga o le faʻaleagaina o mea eletise e maualuga. I lenei tulaga, i totonu o togalaau patino e fautuaina e faʻaoga mailei poʻo paʻu faapipii e tau ai iniseti.

O le mea lea, afai e te matauina o laulaau o le apu ua fesuisuiai, ona tatau lea ona e suʻesuʻe ma le totoa ia laau mo siama.

E te iloa? Aphids e fanau mai e ala i le parthenogenesis ma le fanau mai. I nisi o ituaiga o aphids, o tamaitai fou faatoa fananau mai ua uma ona maitaga. E mafua mai i lenei mea o le fuamoa i totonu o le tina e atiina ae ao le i fanau le fafine lava ia, ma o le mea lea, 10 po o le 14 aso talu ona fanau mai, na te aumaia ni tagata fou.
O le aphid aphid aphid lafoaʻi fua i totonu o fusi poʻo lalo o paʻu lauulu i luga o se ogalaau. A maeʻa le taumalulu i le taimi o le phenophase, o le lanumeamata lanumeamata, e amata ona oso aʻe i luga o laʻau mumu i vaega e le mafolafola solo.

Ina ia puipuia le laau ma faʻaumatia le iniseti, e fautuaina e faʻapipiʻi paʻu faapipii i le maualuga o le 1 po o le 1.5 mita i le faaiuga o Aperila - se fasi pepa e pipii i itu uma e lua. O nisi taimi e faʻaaogaina e le faifaatoaga faʻamau laumei e puʻe ai lago, lea e maua ai foi iuga sili ona lelei ma mafai ai ona toetoe lava faʻaumatia uma le lafu o aphids. E le gata i lea, o lipine faʻapipiʻi e manatu o se meafaigaluega sili ona lelei mo taligalu, pulou pulou, anufe o laʻau, ma le apu o le apu.

E fautuaina ia piko e sui uma i le 3 po o le 4 aso. Ma afai e te manatu o le teena o laʻau e tumau mai i le 10 i le 12 aso, ona tatau ai lea ona sui tolu taimi i le vaitau. Mo le ausia o le maualuga o taunuuga mai le faʻaaogaina o fusi paʻu, e tatau ona fetaui lelei i le pusa, ma o le mea lea ao leʻi tuʻuina ia mea e tatau ona faʻamamaina lelei le paʻu mai nofoaga mate, lea o le a fesoasoani e aloese mai le gaoioi o le pito i lalo o latou.

E faia e le Faatoaga ni nonoa mai i nusipepa tuai po o vaovao ma tuu atu i le faaiuga o Iulai i le shtamba i se maualuga e tusa ma le mita. O fafine latou te tuʻuina ma le loto i ai a latou fua i totonu ia i latou, lea e faigofie ai ona faʻaumatia le fuamoa-fualaʻau i vaega faatapulaa.

E te iloa? Anetusi o leoleo autu o aphids. O loʻo aofia ai lafu manu uma o iniseti iniseti, e pei o alofilima vavalo fiafia i le "susu" lea e faʻasaʻo ai aphids. Mo le maua o se mataua o le paluga suamalie, e puipuia ai e le ant le manava o le aphid ma ona antennae. Mo le puipuia o pusi apts e fausia ai ni fale faʻapitoa e natia mai le tau poʻo le osofaia o isi iniseti.
I le tulaga o le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona togafitia le laau i le amataga o le tautotogo, e oʻo lava i luma o le manava e matua iniseti lava. Mo nei faʻamoemoega, e masani ona faʻaaoga e le au fai togalaau "Nitrafen", "Kemifos" poʻo "Malathion".

Mai i auala lauiloa o auala sili ona lelei e maua mai e ala i le pulupuluina o laau i vai e afaina ai poʻo le gaosia foi i ni fua o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Common Aphid i luga o Apple

O le osofaia o aphids i luga o se laau se tasi, afai e le faia e le taimi ni fuafuaga e faʻaumatia ai manufeʻai, e mafai ona faʻamutaina mo le faʻatoʻaga se faʻamaʻi atoa.

O le parasitic i luga o laau fualaau o le aphid o se iniseti laitiiti. O apaʻau o le tamaʻitaʻi e lanu uliuli, o lanu samasama e lanu samasama, ma o laumei iniseti e lanu meamata ma e iai ni manulele ma ni mumu.

I le faaiuga o le taumafanafana, e taatia e tamaitai le tele o fuamoa e lafi i luga o laau. I le amataina o le mafanafana, ua fananau mai ai iʻa ma ua toso mai ma le matapeʻape mai le laau ona suavai taua uma ma mea aoga. Ole suiga o aʻa i totonu o se tagata matua e le sili atu i le 14 aso: ole lapisi o iniseti e sili atu ma mafai ona toe gaosia i latou lava. E tasi le tagata i le taimi e tuʻuina le 80 i le 100 fuamoa.

E tatau ona manatua o tupulaga uma e lua e maua ai iniseti lele e mafai ona aʻafia isi laau. Afai e te maitauina o laulaau o le apu na amata ona pisi, ona siaki lea ma le totoa mo faʻamaʻi pipisi.

Afai e te faʻaaogaina sea laupepa, ona e iloa ai lea o se aphids i totonu. E le gata i lea, o laau toto na aʻafia e avea ma mea pipii i le paʻi, aua o loʻo puipuia i le pulelasi o aphids. Le lava o meaʻai e mafua ai le fesuisuiai ma le leaga o laulaau, ma mulimuli ane - i le faʻamamaina.

Aphids e le o manatu i laulaau laiti ma lala o laau, ma o le mea lea, o le mea muamua lava, e tatau ona suesueina ia fautuaga a lala. Afai e te matauina uiga o aphids, e tatau loa ona e faia ni auala e faʻaumatia ai.

Insecticides for fighting aphids e faʻaaogaina na o se toe mulimuli, talu ai e le saogalemu uma vailaʻau mo tagata lava ia ma isi tagata nonofo uma i le togalaau. Ma o lea la e tatau ona amataina le tau faasaga i le meaʻai e ala i le pulumuina o laau ma le paluga o fasimoli ma kerosene. O le faʻafefiloi e le gata ina faʻatagaina oe e faʻamamaina laau o le fasi laau, ae faʻaumatia foi fua o meaola faalafua. E le gata i lea, o le faʻataʻitaʻia o le meaʻai e faʻaaogaina ai le pepa pepa oona ma vai paʻu.

O le ulaula tapaa e maua ai foi iuga sili ona lelei. Ina ia faia lenei mea, lata i le laau faia se afi, lea e faaopoopo i lau o tapaa. A vevela, e maua ai le pefu mafiafia, lea, e tulaʻi i luga, e teuina i vaega uma o le laau ma mamanu, lea e saofaga i le maualuga o le faʻafanoga.

Ina ia faʻaumatia le meaʻai i le taumafanafana, i le taimi o le tele o faʻamaʻi o laau, ua fautuaina e faʻaaoga le solution Trichlormetaphos ua saunia mo le 10 lita o le vai ma le 20 kalama o le oloa. A faʻaaogaina lenei fualaau faasaina e tatau ona tausisia tulafono uma o le saogalemu, aua o ona vailaau e matua afaina ma e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le tagata.

Lavea Mildew Lea

Afai oe popole i le fesili pe aisea e faʻataʻamilo ai laulaau i luga o le apu, ona vaʻavaʻai ma le totoa le laau, e ono aʻafia i le paʻu palapala. E toetoe o faʻamaʻi uma a le aporo e faʻaalia i suiga i laulaʻau, ma o le paʻu palapala i lenei tulaga e leai se faʻalavelave i le tulafono lautele.

E te iloa? Mosgi fungi faʻamalo i luga o laau e sili e faʻamauina i laʻau laiti ma lālā o le laau, aua o loʻo aofia ai le tele o meaʻai. Mo le laveaʻiina o teritori manumalo, o musika e tuʻuina atu mea faʻapitoa e faʻagesegese le faasologa o le soifua matua i laau totō. Mo laulaau, o ia mea e matua saogalemu lava, ona o latou i ai se taamilosaga puupuu. E sili atu le lamatiaga pe afai e faʻasao e nei mea oona nei mea mama, aua o lenei nofoaga e le na o le tuputupu aʻe e taofia, ae o le tuʻuina atu, faʻapea foi ma le faʻavaeina o se paʻu.

O le paʻu paʻu e mafua mai i le paʻu paʻu. O le afaina o laau e masani ona tupu i le amataga o le tautotogo. Muamua, o aʻa, pulupulu ma weni laititi e aafia. O le faʻaalia o siama e mafua ai le maualalo o le vevela ma le maualuga.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i foliga vaaia o laulaau o paʻu-paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. I le aluga o taimi, e maua mai ai e le fuga se lanu uliuli, ma e tele ni manulele uliuli e aliali mai ile luga.

I le uluai laasaga o le maʻi, e faigofie lava ona aveese le siaki, ae i le aluga o taimi o le a atili ai ona pala ma amata ona vavae ese mai luga o le laau. Laulaʻau afaina ma pulapula amata ona paʻu, liliu lanu samasama ma mago. O le fua o fua o laau mamaʻi ua faʻaititia e le silia ma le 50%.

Afai e aliali mai le paʻu i luga o le apu, ona tatau lea ona amata togafitiga. O le puipuia o faʻamaʻi o laau, e tatau ona togafitia i latou i fualaau faasaina "Topaz". Mo le puipuia o le salalau o siama, i le tautotogo ma le autumn mai le laau e tatau ona taumafai e aveese uma laʻau ua pala ma togi. E tatau ona susunuina mea na aoina.

Ina ia taofia le alualu i luma o le faamai, ua fautuaina e togafitia laau ua afaina pe a uma ona seleseleina ma se vaifofo o le apa o le sulfate copper poo se 1% o le vaifofo o le ava Bordeaux.

Togafitiga o le apu mai le faamaʻi e aoga lava i le amataga. Afai o le laau atoa e aafia i le togafitiga, e sili atu le vave faʻaumatia, aua o le a avea o se punavai o siama i lau eria.

Mai vine ma fugalaau i fualaau aina ma laulaau: auala e togafitia ai le paʻu o le apu

Scab o se faʻamaʻi pipisi lea e aʻafia ai apples ma pears. O le faʻamaʻi e salalau solo i le gaʻo, ma e ave e pata o le timu. O le anufe e fiafia i le susu ma le maualalo o le vevela, ma o le mea lea, o se tautotogo umi ma timuga, o tulaga lelei ia mo lona salalau.

O le faailoga autu o le maʻi - o foliga vaaia o le olive-lanu enaena i lau. Mulimuli ane, o le fua o le laau e aofia ai foi i le togafitiga, ma o le taunuuga e foliga mai o le a maua i luga ia i latou ni lanu uliuli. O le faʻaalia mai o le pa'ū i le fualaau aina e fesoasoani i le faʻafitauli lona lua, lea e avea ma mafuaaga autu o le faaleagaina.

Ona o le mea moni o le manulele e afaina ai laʻau, ma le faʻamaʻi pipisi, o le a amata ona paʻu lemu le laau. Ae o le siama e le solia ai le faiga o photosynthesis, ma o le mea lea ua faaauau pea ona ola malosi le laau ua afaina. Ma o le fesili e masani lava ona tulai mai: pe faapefea ona togafitia se paʻu i luga o le apu?

E taua! I le gaosiga o fualaau aina, e fautuaina ai e tagata atamamai e faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le maualuga o le 'apamemea, talu ai, e ui lava ina faʻatagaina latou e faʻaaoga, e matuia lava.
Ae ui i lea, o le paʻu o se faʻamaʻi lea e faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo. Ma o le mea lea, o le galuega autu a soo se fai togalaau o le taimi tatau lea o le faʻaogaina o togafitiga.

Ina ia puipuia le faʻamaʻiina o apu, e tatau ona e vave aveese lau paʻu, lala mamago ma fualaau leaga. I le tautotogo, aʻo lei fuga, e tatau ona togafiti laau i sauniuniga o le biofungicide Fitosporin-M poo le Bordeaux, ma e mafai foi ona faʻaaoga le Fitolavin fungicide. O le fufuluina o le apu o laau e faia i le taimi muamua ma le amataga o le fuga.

E taua! Pe a faʻaaogāina iniseti ma faʻamaʻi, ia e faʻaeteete ma faʻaeteete i le faʻaaogaina o mea e puipuia ai le tagata lava ia, e pei o nisi oi latou e ono aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata fai togalaau.
Ae ui i lea, o le fesili e tumau pea le mea e fai pe afai ua le manuia taumafaiga tau puipuiga, ma o faailoga o le faamai ua uma ona aliali i luga o le fua. E faʻapefea ona faʻaumatia le paʻu i luga o le apu? I mataupu e le aoga ai togafitiga o le paʻu mai meaʻai, e mafai ona e taumafai e faʻaumatia le maʻi faʻatasi ai ma le fesoasoani a le faʻamalolo.

O lenei metotia e lelei aua o se fofo mo le faʻamaʻi ma meaʻai. Ia faʻafetaui faʻamaʻi, ia faʻaaoga fofo nei: 15% masima tiso, 15% nitrate, 10% o le ammonium nitrate, 10% ammonium sulfate. E mafai foi ona faʻaaogaina mo faʻamoemoega faʻasolosolo, ae i le tele o faʻamaulalo.

Le lavalava

O le mea moni o le apu e afaina mai le tele o meaʻai, o le a taʻu mai ai foliga o le laau.

Afai e leai se gaosiga o le laau, o laulaʻau e lanu meamata i le lanu, ma o le a amata ona liu samasama ma amata ona paʻu. Le lava o le nitrogen - o le mafuaaga autu mo le paʻu i le atinaʻeina o apu. O lālā o le lālā e leaga, o fualaau iti e fai i luga ia i latou, lea e iu lava ina pauu.

Faatasi ai ma le le lava o le nitrogen, o le aʻa o lau laulaau e alu ese mai le mama i le itu taumatau. Le lava o le eletise - o se tasi o mafuaʻaga autu mo le tuʻuina atu o sina vaega itiiti o fualaau aina.

Le lava o le nitrogen o le a fesoasoani i le vave ona totogi mo meaʻai faʻatoʻaga ma le ammonium nitrate poʻo le slurry. Ina ia ausia le vave sili ona mafai, o le laau e lūlūina i le 0.5% urea vaifofo.

Afai e le lelei le maika, o laulaʻau o le apu o le a lemu, atonu e foliga mai o le apamemea, e pei o se lanu mumu po o le lanu violē. Laʻau tipi ua pei o le uliuli. I le taimi lava e tasi, o le fuga ma le fua o fua e amata mulimuli ane nai lo le mea masani, ma le lau e toulu, i se isi itu, vave foi. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o tipu ma faʻaititia ai le faigata o le laau. O le matelaina o le taulaʻi e sili ona matauina i eleele aloaʻia ma le maualalo o mea oona.

Faatasi ai ma le le lava o le maika, e tatau ona fafaga le apu i le superphosphate. Afai o le saite e pulea e eleele palapala, ona faʻaaogaina lea o le faʻamaʻiina i le phosphate. E sili atu ona lelei iuga e maua mai i le faʻaofiina o meaʻai faʻalaʻau i le palapala. I le avea ai ma se puipuiga, e fafagaina ai laau i le vaifofo o le monophosphate.

O le vaivai o le potassium e faʻaalia i le faʻapipiʻiina o laulaau. Latou te mauaina se lanu mumu-lanumeamata, ma o latou pito e paʻu i lalo, ma o le a faʻaali atu se lapisi faʻamago i latou. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻalauteleina le atinaʻeina o le laulaau laulaʻau, ma atili faʻafefe. O le leai o le potassium e faʻapitoa ona tupu i luga ole eleele pe o le faʻateleina o le faʻaaogaina o le manganese ma le calcium.

I lenei tulaga, o le laau e leiloa lona taumalulu taumalulu ma e mafai ona oti e oʻo lava i se tau maualalo ile vevela. O fua o le apu e itiiti. O le faʻaofiina o le palukalo chloride, salu poʻo le paʻu o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

Afai o laulaau laititi o le apu e lanu paʻepaʻe ma peʻe i luga, o le a tupu lo latou tulaga tuputupu ae, ma e ese mai i lenei mea, o loʻo i ai se mataua matala o laulaau, o lona uiga o lenei mea o se faʻamaoniga mautinoa o le laau e afaina ona o le leai o se paʻu. Faatasi ai ma le le lava o le calcium, o loʻo i ai se faʻalavelave tele i le tuputupu ae o le laau atoa.

Faʻatasi ma le vaivai o le calcium, ua fautuaina e faʻaitiitia le palapala ma fafagaina le apu-laau ma le sulfate calcium.

Lulu ma faʻagogo lau mai le leai o le susu

O le tino o le tino e silia ma le 70% vai. Mo le masani masani o laʻau, fualaau aina, o aʻa ma aʻa o se laau e tele ai le susu. O le tele o mea e alu e faʻaleleia e ala mai i fafo atu o masini o le apu ma ona laʻau. O le susu mo laau toto o le punavai autu lea o le ola ma le masani ai atinae. Afai o se laau e leai se timu, ona oʻo loa lea i le taimi e amata ona paʻu ona laʻau, faʻagogo ma paʻu ese.

O le laau e maua mai le susu mai le eleele, talu ai o mea aoga uma e tatau ai mo le masani masani o le apu o le a solo i ai. Ina ia mafai e le apu ona tupu ma ola lelei, o le susu o le eleele o lo o totoina ai e tatau ona le itiiti ifo i le 65%, ae le sili atu i le 80%. Le le lava o le susu e tau atu i le matua matua o le laau, le toesea po o le pa'ū o le ovary. O lenei mea na avea ma mafuaaga autu o fualaau le lelei ma faaitiitia ai le faigata o le taumalulu.

Afai e te maitauina le mamae o le apu i le le lava o le susu, ia faʻamaʻo vave le suāsusu, aua e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. Manatua: o laau talavou e fafagaina i le tasi i le vaiaso, ma laau matutua pe a manaʻomia. Afai e te matauina o le eleele lata ane i le apu e matutu, aua le faʻavalevalea ma faʻamolemole le laau ma ni pakete vai mama.

O le apu o le sili lea o le loto faafetai i le togalaau, lea e tali mai i taimi uma ma fua o le lima e tausia ma gauai atu i ai.