Berry

Blackberry Black Satin: lelei ma mea le lelei, fetaui ma le tausiga

O le blackberry e patino i le Rubus ma o se sui o le aiga lanu piniki.

O le laau toto e tupu i le itu i matu ma le vavalalata o le latitudes, i vaomatua fefiloi ma coniferous. E tele taimi e tupu ai laau i vaitafe, vaitafe vavao-vaʻa.

O le laau e amata ona fuga i le ogatotonu o Iuni ma faaiuina ia Aokuso. I luga o le tasi togavao e mafai ona e maua fugalaau, fuamoa ma fualaau lanumeamata. O Blackberry o se tagata moni na te pueina faamaumauga e tusa ai ma le fua o le seleselega, o le a faigofie ona maua ai le faigata i le fualaau sili ona fua tele.

O le a faateia oe e le laau i se fua lelei o fua lelei, suamalie ma manogi, i le vaitau maualuga o le a e iloa ai pe faapefea ona paʻu lala o le laau i lalo o le mamafa o vine tetele e toetoe lava o le eleele.

Ole vaomatua o se laau matagofie tele, ma o le mea lea afai o le a amataina le fausiaina o lenei siaki i se fua taua, e mafai ona e tuu se sulu i totonu o vao, lea o le a mafai ai ona e maua le manava, maloloina ma le peleni.

O se tasi o ituaiga sili ona lelei e totoina ituaiga blackberry e taua o le "Black Satin". O lenei ituaiga o le a lafoaia ai i latou o loʻo fuafua e atinaʻe lenei fale i luga o se fua o fale gaosi oloa.

Uiga o le blackberry "Satin Black"

Besshipny BlackBerry Satin ituaiga eseese o blackberry e maua mai ai lanu enaena uliuli e oʻo i le 7 mita le umi. O le tetele o pulou e leai se vaeluaga o le vaega ma o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le palasi.

O vavalaʻau e oʻo atu i se maualuga pe tusa ma le 1.5 mita e tupu aʻe i luga, ona amata lea ona fausia i luga, o le mea sili ona taua o ituaiga fetolofi. Ma afai e te talitonu i le aufaatoaga poto masani, ona i le taimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le eletise e mafai ona faateleina i le 6 pe 7 cm i le aso.

A maeʻa ona totōina, e vave lava ona avea le togavao Black Sateen ma mea e sili atu ona tele i fanau laiti, lea o le a manaʻomia ai le galue o le fai togalaau i le taimi talafeagai. O lenei ituaiga blackberry e maua ai ni nai tanu, ma o le mea lea ua faʻalauteleina ai le aganuu e tumutumu o lālā.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o laau e ufiufi i laʻau lanumeamata lanumoana mataʻutia. I le taimi o le fugalaau, ua faʻapipiʻiina i luga o le vao vao laʻau piniki ma le lanu violē, lea o le a oʻo i le 2 i le 3 aso i le maea ai o le amataga o le fugalaau e matua paʻepaʻe.

E te iloa? I le vaitau o le taumafa, o le fua o fualaau suamalie mafolafola lapotopoto ua foliga mai e lanu uliuli i lanu ma e mafai ona mamafa le 3-4 i le 5-7 g. E sili atu ona tele vine i luga o le togavao.
A oʻo ina matua lelei fua o vine, o le a matuā faʻavaivai, ma o soʻo se gaioiga e mafai ona faʻaleagaina. I lenei itu, afai latou te fuafua e feaveaia, e sili atu le aoina mai o ni fualaau le mama.

O fua o le a faatosina oe i se suamalie, suamalie ma le manogi ma se manogi manaia faalelagi, lea e sili ona talisapaia e gourmet moni.

Faatasi ai ma le tuuina atu o le galue malosi ma se tasi togavao e mafai ona aoina mai le 20 i le 25 kilokalama. O le seleselega e fautuaina i aso uma e tolu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Blackberry Shrubs, Black Satin, e pei o so o se laau, ei ai o latou lava lelei ma mea le lelei.

O le lelei o le tuputupu ae o Black Black Satin e aofia ai mea nei:

  • o le aʻa o le vao e le mafai ona faalautele atu i luga atu o moega, ma o le mea lea o le a latou ola ai i mea o loo totoina ai, ma o le a le alu i se malaga faataamilo i le nofoaga;
  • o le vailaʻau e iloga i le fausiaina o faamaumauga, ma afai e te faia se taumafaiga, e mafai ona e aoina i le 25 kilokalama o fualaau aina mai se togavao;
  • o aʻa o le laau e matua loloto lava i totonu o le eleele, lea e mafai ai ona faigofie ona faapalepale i taimi o le lamala, maua mai le susu mai le loloto;
  • e le pei o le toatele oo latou aiga, o lala o le "Satin Black" e le o ufiufi i mea manogi, lea e matua faafaigofie ai le tausiga o vao ma faigofie ai le seleselega;
  • o le laau e le afaina i osofaiga o manu;
  • Ole vaomalo maloloina e maloloina lelei ma e tele atu vitamini C nai lo o lanu.
Tulaga le lelei:

  • O fualaau suamalie e matua leai se aoga, ma o le mea lea i luga o le lala e tasi e mafai ona e vaai ai i fugalaau, fualaau ma fualaau aina, ma o le a mafua ai ona e popole i le seleseleina o taumafanafana uma;
  • lala o ituaiga eseese e matua faigata ma e le lava le fetuutuunai, o se taunuuga e faigofie ai ona latou momotu pe a feoai solo i le togalaau ao faagasolo le seleselega;
  • o le seleselega o se faafitauli ogaoga: e le o sili atu i le lua aso le teuina o fugalaau, e matua agavaivai, ma o lea o soo se gaoioiga le saʻo e mafai ona afaina ai i latou, lea e matuai le talafeagai ai mo femalagaaiga.
O mea le lelei o le Black Satin ituaiga e laiti nai lo le taua, ma afai ua e sauni e faʻafeiloaʻi ia i latou, e mafai ona e maua le saogalemu o le faʻatoʻaga o lenei agalelei ma le soifua maloloina.

Totoina BlackBerry "Satin Black"

E tatau ona amata le totoina o le satin satiki talafeagai i le filifilia o se nofoaga totō e toto ai le seleselega.

O le nofoaga lelei mo aganuu e tatau ona:

  • malamalama lelei;
  • aua nei i lalo o le paolo o laau, fale po o pa;
  • e le tatau ona susulu;
  • o le palapala ile luga ole laupepa e le tatau ona oneone.

E taua! Ua totoina fale taʻavale i le taimi o le tautotogo po o le tautotogo. A o lei totoina, e tatau ona fufulu mama le vao ma vao leaga. O le teritori ua fuafuaina mo le totoina o vao e tatau ona eliina ma le totoa i se loloto e le itiiti ifo nai lo le umi o le bayonet spade.
O lua mo le totoina o vao e 50 cm le mamao. O le mamao i le va o laina e tatau ona tusa ma le 2.5 pe oʻo lava i le 3 mita. O lapisi e manaia tele, ma o lea e manaʻomia ai le tele avanoa mo le atinaʻeina atoatoa.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

A filifilia le BlackBerry Sateen vineberry seedlings, e tasi le lua poʻo le lua tausaga le totoina o mea e tatau ona sili ona lelei, lea e faʻatau atu i fale tausimai ma faatoaga lea e faʻaaogaina ai mea e fai ai uterine ma mea totō e faʻapitoa e pei o le homologist, virologist ma le fomaʻi togafiti.

E taua! E tatau ona tuʻuina atu i nei fualaau e leai ni laulaau, e le faʻamago, e leai ni faʻalavelave faʻainisinia ma faailoga vaaia o faʻaleagaina e soʻo se faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi.

O fualaau e tatau ona ausia tulaga taua:

  • ia i ai ni aʻa se tolu;
  • o le umi o aʻa o le laau e tatau ona oʻo atu i le 15 cm;
  • o le maualuga o le eleele o se vaega o le fatuina e tatau ona itiiti ifo i le 40 cm.

O afea e sili atu ai ona toto laau

O fualaau e totoina i le eleele i le amataga o le tautotogo, ae le amata ona faatumuina pupuʻu i suavai taua ma e le o toe afaina, po o vaiaso mulimuli o Setema.

E taua! Afai o le totoina o laau toto e faia i le taimi o le tautoulu, ona tatau ai lea ona ufiufi ma le faaeteete ia vao ina ia latou le mafatia ai i malulu malulu.

Afai e te filifili e na o se mea e teu ai laau mai le tasi nofoaga i le isi, ona tatau loa lea ona faia muamua aʻo leʻi fuga, i le afa lona lua o Me, pe i le amataga lava o Iuni pe a uma le seleselega.

A totoina, aua nei galo o aʻa o laau e tatau ona loloto lalo, ma o le mea lea o le lua mo le fagafao e sili atu ona loloto nai lo le isi togalaau aina.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo le tulaueleele

Totoga o le "Satin Black" ituaiga e matua malosi, ma o le mea lea o le a mafai ai ona tupu manuia i soo se tulaga, ae e le tatau ona e faamoemoe e maua se gaioiga lima i lenei tulaga.

O le mea moni, o le a mafai ona toto ma totoina fualaau aina, e tusa lava pe i ai se vaega o le paolo, ae peitai, mo le vave ona selesele e tatau ona filifili e se tasi nofoaga lelei.

E le gata i lea, o le nofoaga mo le lalagaina o fagafao e tatau ona puipuia mai faʻamaʻi ma le malosi o le matagi, aua a le o lea, ona o le mea moni o lālā o le aganuʻu e maualalo le maualalo, e mafai ona latou vavae.

E manaʻomia le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi o le chernozem ma e le o susu. O le aganuʻu e maualalo le puipuiga mai siama ma faʻamaʻi pipisi, o le mea lea o le tele o le susu o le a mafua ai ona afaina le vao ma le tino.

E taua! Aua e te totoina laau toto "Black Satin" ma i vaega o eleele suamalie po o eleele alavai, aua o le a taitai atu ai i le chlorosis i vao, lea o le a aʻafia ai le atinaʻe ma le fuaina o laau.
E tutusa lava le taua o le fufulu lelei o vaega o le totoina mai vao ma aʻa o isi laau toto, talu ai e le o se fale talimalo le blackberry ma e mafai ona tali atu i le vavalalata i isi aganuu.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O le totoina o meafaitino e faʻalagolago i filifiliga faigata, e pei o le faʻaaogaina o masini, o aʻafiaga mamaʻi ma pusi-faʻapipiʻi e leai se aʻa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o ituaiga Black Sateen:

  • muamua saunia vaieli ma se loloto pe a ma le 50 cm;
  • o le mamao i le va o pu i totonu o laina e tatau ona itiiti ifo ma le mita;
  • o le mamao i le va o laina e tatau ona mai le 2.5 i le 3 m;
  • o vaieli e lelei ona faʻafeinu;
  • O fatuga taitasi e tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o le lua ma se paʻu oneone ma ufiufi ile eleele;
  • eleele e lata i se laau toto e mulimulu;
  • o lālā talavou e tipi ina ia oʻo atu i le 30 to 40 cm le umi ma e leai se sili atu nai lo le tolu togi.

O le tausiga lelei o le ki lea i se seleselega lelei.

Tausiga mo le BlackBerry "Satin Black" e le tele se taimi e te alu ai ma taumafaiga. A maeʻa ona totogo, e fautuaina i latou e nonoa.

E te iloa? I nisi o fai togalaau o le a fesuisuiaʻi le fatuina o fatuga tulaga ese mai lala o le blackberry e ala i le taitaia o laau i le itu saʻo.

I le lona lua o tausaga o le olaga, e manaʻomia e le Black Black Satin le tele o le fafagaina mo le tuputupu ae tele ma le atinaʻe.

E taua! I le faagasologa o le totoina o pupuvao sili atu ona manuia, ua fautuaina ina ia aveese mea uma i luga o laau laiti.

Ina ia faʻaleleia le faʻavevelaina o aʻa, e fautuaina e tatala ma vele le palapala ile taʻi laau ia le itiiti ifo ile tasi i le masina.

Bushes garter

Tuuina atu e faapea o ituaiga o pamu e maualuga le maualuga o le malosi, faatasi ai ma se malosiaga malosi i luga o laau e ono mafai ona gau. Ina ia faafaigofie le faavaeina o aganuu, e tatau ona aoaoina le vine i le itu saʻo mai se talavou.

A oʻo ina oʻo atu i le 35 cm le uumi, o le sili atu ona faʻafesoʻotaʻi le lala e tatau ona punou i le eleele ma se tao, lea o le a faʻamautinoa ai lona atinaʻeina i le lumanaʻi; faigofie lava, o le a latou malaga i luga o le eleele. A oʻo i le maualuga o le 1 - 1.2 m, e tatau ona aveese le tao.

I le tautotogo o nei taamilosaga na sosoʻo le fusiua. E pei ona amataina e le paranesi, e faigofie lava ona sii i luga le maualuga, ma e maualuga lona 2.3 - 2.5 m. I lenei tulaga, o le a matua faigofie lava ona aveese le sasa mai se fesoasoani ao lei amataina le fale.

Faʻasaʻo le suavai

O le faʻamamaina o le Black Satin blackberry o se taimi tāua tele, o le malosi o le atinaʻeina o vao ma le lelei o latou fualaau aina e faalagolago i le sao o lenei togafiti.

Blackberry o se fale e susulu ai le susu, ae i le taimi lava e tasi e le taliaina ai le togavao i tulaga o le maualuga o le susu. O le aganuʻu e toʻafilemu i le lāmala, ae o le a mafai ona ausia faʻamaumauga faʻamaonia pe a fai e le afaina laau ona o le le lava o le susu.

Faʻafefea ma le mea e fai e fafagaina ai le paʻu

O le satini satini fugalaau e tatau ona faʻatinoina i le taimi tatau, naʻo le tulaga lenei o le a tuʻuina ai e le laau lona malosi uma i le fausiaina o fualaau lelei ma le suamalie.

E te iloa? Aua e te fafagaina vao vao i le taimi o le totoina. O le mauaina o se fualaau sili ona lelei o le faʻasusu, o le a amata ona ola ma ola malosi fualaau laiti, o le a matua faʻavaivaia ai lo latou malosi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. I le faʻaopoopoga, o le fugalaʻau faʻapitoa o se mea lelei tele mo meaola faalafua e mafai ona taina ai vao.

E fautuaina le amataina o le faʻaleleia o aganuu mai le lua o tausaga o le ola vao, lea o le a mafai ai ona maua le maualuga o le gaosiga. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina ai faʻamalaʻau ma mea faʻamalosi i le palapala i le aofaiga o le 10 kilokalama o le humus i le 1 mita, 15 g o superphosphates ma le 20 g o le potassium sulphate.

Pe a faʻafeiloaʻi le faʻaleleia o fomaʻi, e taua tele le aua nei faʻaaogaina, ona o le tele o le faʻaofiina o laei pito i luga e mafai ona mafua ai mumu kemisi i laau totō.

BlackBerry BlackBerry Faʻasalaina Tulafono

Trimming BlackBerry "Black Satin" - o se laasaga tāua i le faʻatulaga lelei o vao. E ala i nei manipulia o vao vao e mafai ona fatuina ai ni togalaau faʻatoʻaga. O taʻavale o aganuu e aofia ai laʻau uumi e tupu mai le eleele.

O le faataamilosaga o le olaga o le tasi lala o le blackberry e oo atu i le lua tausaga, i lenei tulaga, o loo i ai ni Vaaiga iloga o le tausaga muamua ma le lua o le olaga. O fualaau oona e tuʻuina mai ai pine e lua tausaga, ma o le mea lea e teuteuina ai ma teuteu le faʻamoemoe e maua ai le maualuga o taunuuga i se taamilosaga lua tausaga.

E fautuaina foi le ola o tamaʻi pine ina ia vevela pea, e pei foi o laau mamago e fua mai fua leaga. E tasi le vao e tatau ona aofia ai le lima, sili atu ma le ono togi.

Sauniuni Polokalame "Satin Black" mo le taumalulu

O le BlackSatin ituaiga telefoni feaveaʻi e masani ona faʻafefeina le malulu malulu, ae o tumutumu o lala o nisi taimi e malolo sinamu. Ae ui i lea, aua nei galo o le vao na aafia ai le le mautonu, o fualaau aina e sili atu le leaga nai lo laau ola maloloina.

Ina ia tausia ma le saogalemu ia laau toto, e fautuaina i latou ina ia puipuia lelei mo le taumalulu.

E te iloa? Pe a sauni mea totō mo le taumalulu, faʻapipiʻi i luga o le eleele ia sasa. Ina ia aloese mai le faaleagaina o laau toto, e mafai ona taoto faatasi ma se alavai, ia faia lenei mea, aveese ma le faaeteete ia lagolago ma faaeteete lalo ifo le fausaga. O fanua o togavao uma o loʻo ufiufi lelei i lau o le lau poʻo le paʻu, ma mulimuli ane ufitia i le kiona.

I le tautotogo, e tatau ona tatala le vao i luma o le taamilosaga o tumutumu, ona faia ai lea o se teuteuga lelei, faapuupuuina pine e sili atu i luga o le uumi lona tolu. E tutusa le taua o le togiina o tumutumu o laau, lea e tupu i se ala e le manaomia.

Blackberries - mea manogi, suamalie ma aoga tele, lea e tatau ona avea ma masiofo o lau togalaau. Naʻo le pa'ū o le onosaʻi ma le pine o taumafaiga o le a mafai ai e oe ona aoina se seleselega mataʻutia o nei fua matagofie.