Faatoaga faatoaga

O ituaiga autu o turkeys turtle mo fale ma o latou foliga

E i ai ni meaola ma ni sopo. O nei upu e lua e masani ona le mautonu ai faifaatoaga o manufasi amata. Sei o tatou vaʻai po o le a le eseesega i le va oi latou. O se fatuga o se faʻaputuina o tagata taʻitoʻatasi o ituaiga o meaola, e iai uiga masani masani e iloagofie ai mai isi sui o lenei ituaiga.

O uiga e tumau ma maua. O le pepe o le taunuuga lea o le mafaufau ma le mafaufauina o tagata. Cross - o nei ituaiga o ituaiga o vao ma laʻau o moa (laulau, aano o manufasi).

O le sopoia (koluse) e tupu i lalo o tulāfono faʻamaoni ma faigata. E masani lava o nei ituaiga o meaʻai e gaosia i lalo o tulaga tau alamanuia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa i lafumanu. I le malamalama ai i fuaitau, ia tatou faamasani i le tele o ituaiga ma sopo o turuki.

Laʻe paʻepaʻe tele

O lenei ituaiga o turkeys e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu e mamafa:

  • mama (5-9 kg);
  • ala (7-15 kilokalama);
  • mamafa (10-24).

O le paʻepaʻe paʻepaʻe o se faʻatoaga masani, o lona uiga na ia fuaina fuamoa lelei ma e tele ana meaʻai lelei. I foliga vaaia, o se manulele lapoa ma se tino oona, e faʻalautele i totonu o le pusa. Taofiofi le sulu i luga o le malosi, lautele lautele vae. O tama ma fafine ei ai paʻu papaʻe ma se fulufulu fulufulu uliuli io latou fatafata.

E te iloa? I le gasegase o le turuki i le Aztec sa avea ma togafitiga i le gastric disorders ma le manava.
I le tausiga latou te le lelei. E mafai ona teuina i totonu o le fale tuai tuai, muamua sina meaʻai, pe mafai foi ona e fausia se siva popo mo latou. Pe a suia le moa moa, e tatau ona e mafaufau o nei turisi e sili atu le lapoa nai lo moa, o lea latou te manaʻomia ai le tele o avanoa. E talafeagai le faasaʻoina o le paʻu ina ia mafai ona tatalia manulele mamafa. O lona maualuga e tatau ona tusa ma le 80 centimita, ma le mamao i le va o faʻamau - 60 pe sili atu senitimita. Mo le avanoa patino ile luga, e tatau ona i ai se pipi e fa sefulu senitimita. O le potu e nonofo ai manulele e tatau ona mafanafana ma faʻagogo.
Faamasani oe lava i ata o mea o loʻo i totonu o ituaiga o turkey e pei o lanu papaʻe, lanu apamemea, lanu Black Tikhoretskaya ma Uzbek Palevy.

Afai e faʻafuaseʻi ona pa'ū le vevela, e le o le fefe. O le mea autu e le o le faʻalauteleina o le susu - o le faʻafefe o lenei ituaiga o mea faʻatauvaʻa. O le meaai o le manulele e tatau ona faʻaopoopoina. E talafeagai le aofia ai o le saito, mago ma susu susu o vao, vao, falaoamata ma vai.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻamalosia le faʻaiʻuga i greens e pei ona mafai ai. Latou te fafagaina turkey, o se tulafono, tolu taimi i le aso. I le vaitaimi faʻapitoa - e oo atu ile lima taimi. I le taeao ma le fafagaina i le ao, e manaʻomia le tuʻuina atu o meaai mama, i le afiafi - mago.

Vitio: lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe Le lelei o turkey o lenei ituaiga:

  • lelei mo aano o manufasi;
  • tele fuamoa e ave;
  • tuputupu vave vave ma mauaina le mamafa;
  • faaaogaina mo le fausiaina o ituaiga fou;
  • lē lelei;
  • tama malosi.

Faʻafitauli:

  • fefefe i le paʻu;
  • matapeʻapeʻa;
  • ma le le tatau ai ona fafagaina, latou te amata ona 'ai mea uma, e aofia ai mea e le mafaamatalaina.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e iloagofie ai se pipi mai pusi, mea o loʻo maʻi ai turkeys ma pe faʻafefea ona togafitia i latou, ma pe o le a le uiga o le gaosia o le pipi.

Moscow Bronze

Vaʻaia na maua e ala i le sopoia o le fata faʻamea apamemea mai le Caucasus i North. E ui i le numera tele o uiga lelei, e le lautele. O le gafa e faia i le ogatotonu o Rusia, i le Moscow Region ma nisi o itulagi o Ukraine.

I fafo atu, o le apamemea Moscow o se manulele tele ma matagofie. Turkeys e oʻo i le mamafa o le 13-14 kilokalama, turkeys - 7-8. E valivali le manulele i le paʻu apamemea. I luga o le siʻusiʻu ma fulufulumanu o loʻo i ai moli malamalama ma le faʻaleleia. O le tino ua faʻaloloa, pusa lautele, lapotopoto. E foliga mai e lautele le ulu. Pipi ma se paolo piniki, maunu.

Talu ai o le ituaiga o manu e lelei aano o manu, o le mea e sili ona taua ile tausiga o le fafagaina. Afai ei ai se avanoa, ona tatau lea ona fafagaina pou mai aso muamua i fagafaʻaiga faʻalauiloa. Latou te paleni pei o mafai ma aofia ai mea uma e te manaʻomia e maua ai le mamafa. Afai e faigata ona maua le fafaga, e mafai ona e faʻaaogaina meaai mo tagata faʻatau. E tuʻuina atu i nai vaiaso muamua, ona faʻafeiloaʻi lea i fegalegaleaiga i fale. O le kulupu o le kuluki e faʻavaeina e tusa ai ma le mataupu ua taua i luga.

E taua! E ui lava o le sui a Moscow ma le mamafa, latou te fiafia e felelei, aemaise lava i se mamao mamao, le mea e te manaʻomia e oso ai ma lele i luga. O le mea lea, ina ia le tuua e le manulele lana peni, e tatau ona e aveesea mea uma o loʻo tu latalata i le pa.

Faʻapitoa o le Moscow Bronze:

  • uiga lelei o manu;
  • maualuga gafatia gaioiga;
  • lē lelei;
  • E talafeagai mo le fafaga.

Faʻafitauli:

  • o le tino ua pogisa pe a uma le fasiga, ua leiloa lana ata ona o lenei mea;
  • fiafia e felelei, ae ona o le lapoa tele e le mafai ona masani ona oso aʻe i le ea. O le mea lea, e masani lava ona latou maua i tua o le pa, ua le mafai ona toe foi mai;
  • o manu laiti e le talia toleniga.

Tagata liliu ese

O le vailaupapa na maua e ala i le sopoia o le pusa apamemea lautele-pusa ma le lanu White. O le Koluse na tele lava ina alu ese. E tusa ma le 19-22 kilokalama le mamafa o tama, o fafine e tusa ma le 12 kilokalama. Lanu paʻepaʻe. E laʻitiiti le ulu, ma se puʻu pupula. O tane ua matua atinaʻe le siʻu.

A latou faasaʻoina, e foliga mai o polo lapopoʻa. O se manulele e amio filemu pe a fai o se tasi o ona tagata. Faatasi ai ma isi manulele e masani ona feeseeseaʻi O le mea lea, e manaʻomia nei turuki e aloese ai mai tagata uma. I le tautotogo ma le autumn, e teu le satauro i fafo i se peni faapitoa ua saunia.

Clover, pea, alfalfa e tatau ona ola i lona teritori. I le taumalulu, e nonofo ai manulele i se nofoaga mafanafana. I totonu o se pusa tapuni, e tatau ona ufiufi le fola i le sawdust. O le potu e tatau ona faʻaalia i taimi uma. Aʻo fausia le perches, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona le itiiti ifo ma le lua turuki i sikuea mita. I le taumafanafana taumafa e fafagaina i saito, sana, karite, oats, greens ma faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasiga faapitoa. I le taumalulu, o suiga o le meaai: fugalaau, moa, fualaau faisua, malala ua gau. Mo le maua vave o tupe mama, e tatau ona e tuʻuina atu vitamini ma minerale.

Faamanuiaga:

  • ola i soo se tau;
  • ma le tausiga lelei, e masani lava latou te le maʻi;
  • aumai le tele o aano o manufasi.

Faʻafitauli:

  • alofa e tau;
  • fefefe i le paʻu.
E te iloa? I le Iunaite Setete, e sili atu i le 270 miliona turkeys ua tupu mo le Aso Faafetai i tausaga uma.
Vitio: Turkeys Highbreed Converter

BIG-6

O le isi fatu laau e tele meaʻai. Na avea o ia ma taʻutaʻua mo le televave o le tupe maua. E faaopoopo atu i aano o manu, o turuki o lenei satauro e taugata mo lalo. E matua malamalama lava ma vaivai.

Turkeys BIG 6 o loʻo vali papaʻe. O loʻo i ai se pusa tele ma pulou, vae - mafiafia ma mamana. Wingspan - tele. O tagata e iloga i se paʻu paʻepaʻe ma tautaliga uʻamea, i se manulele lelei e lanu mumu.

Ina ia faigofie ona maua le mamafa, o faifaatoaga moa e feʻaveaʻi chicks mai se mama matua mama ma mama mai le tina. I lenei tulaga, o alii talavou i le 17 vaiaso o loʻo mauaina le 14 kilokalama o le mamafa o le mamafa. Ona suia ai lea o fua lelei mo aano o manu - 70%. O le mea saʻo e maua ai le mamafa o mea mamafa, e faʻaaogaina e le au faifaatoʻaga kilo kilokalama o le fagaina i le kilokalama o le mamafa o le mamafa.

E manaʻomia ona fafagaina meaola e tusa ai ma le faʻatulagaga faʻatasi ma meaai faʻapitoa. I aso muamua o le olaga, e fautuaina le fafagaina o le poults ma le falaoa ua fefiloi ma fuamoa ma gusi. E fesoasoani i le faʻavaeina o le faʻaogaina o meaʻai. Mai le aso lona tolu o le ola, ua faʻafefiloi Karoti i totonu o le taumafataga. Ona faaopoopo ai lea o le falaoa, pipi, kusi falaoamata. I tagata matutua, o sana, saito, ma karite e tatau ona i ai i le taumafataga. Ia mautinoa ia i ai se tagata inu vai fou.

Aoao atili e uiga i le totoina o lapisi Big 6 turkey.

E mafai ona ola le pou pou palatini BIG-6 i le fale i luga o se fola ma fola o vaomatua. Mo vaiaso muamua o le olaga i totonu o le potu e tatau ona avea ma vevela o le 30 tikeri. Ona faasolosolo malie ifo lea i le 22 tikeri. Mo le tuputupu aʻe lelei, e manaʻomia e tamaiti laiti se malamalama i le 12 i le taeao.

Faamanuiaga:

  • vave maua le mamafa;
  • ave fuamoa lelei;
  • Ole maualuga o le ola o moa ua maualuga.
Faʻafitauli:
  • lavelave ma le faigata.
Vitio: turkeys BIG-6

BJT-8

O sui o lenei tino i foliga vaaia e pei o turkey teuteu. O o latou tino e fetaui, e malosi o latou vae. O le paʻu paʻepaʻe e paʻepaʻe, faʻatasi ma se puʻu mumu ma se 'ava vaʻaia i luga. Ua faʻasolo le ua.

BJT-8 ma BIG-6 faatasi ai ma le BJT-9 o loo i le laina lava e tasi, o le mea lea e foliga tutusa ai. I le BYUT-8, manu felelei, i le BYUT-9 - o sina mea itiiti, ma le BIG-6 - lapopoa.

BJT-8 - kiona e sili ona fiafia. E le mafai e alii ma tamaitai ona nonofo i le fale, ona e tele naua le eseesega (e tusa ma le 27 ma le 10 kilokalama, mulimuli ane) ma o loʻo i ai le avanoa o le a tuʻimomomoina pe toso ai e le tane le paaga ma le pulu i le vevela o le malosi.

Ona o lenei mea, o le inisetiina o loʻo faia faʻavae i luga o faʻatoʻaga faapitoa. O le faʻatauga faʻatau e faʻatau mai ia i latou mo le faʻaleleia atili o le fale i le fale. Poults i le muamua 2 masina e tatau ona tumau pea le vevela ma le maualalo o le manogi.

E taua! Poults o soo se ituaiga i vaiaso muamua o le olaga e tatau ona tuuina atu meaai i se mea vaivai. Afai latou te vevela malosi ma se gutu i luga o se mea faigata, taumafai e fafaga meaai, ona manua ai lea o latou faiʻai.

A aunoa ma lenei mea, o le a le mafai ona latou ola. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae lelei o le tamaititi talavou e 36 tikeri. E tatau ona faʻatūina i ni fale faʻapitoa faʻatasi ai ma puipui ua afaina. O le fola e ufiufi i le paʻu o laau paina. I totonu o le potu o loʻo i ai ni fale puipui, matou te manaʻomia le mafanafana lelei ma le faʻaleleia.

O le aniani lanu meamata e tatau ona i ai i le taumafataga, ma fafagaina e tatau ona vaevaeina i ni vaega se lua: protein (falaoamata, iʻa, falaoa) ma cereals (sana, saito). I luga o se paleni tuufaatasiga o nei oloa e tatau ona fausia ai se meaai. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e maua vave ai le tele o tagata

O le a fesoasoani ia te oe le faitau e uiga i le tele o turkey ma adult turkeys weighing, pe faapefea ona maua le maualuga o le gaosiga o turuki, auala e toto ai turkeys i le fale, ma ia masani i le faagasologa o le faʻaleleia o turkeys e faʻaaogaina ai le incubator, se laulau o le faʻavelaina o fuamoa o turuki, ma se lisi o crosses crosskey.

Faamanuiaga:

  • meaʻai suamalie ma suamalie;
  • maualuga le gaʻo o aano o manufasi.

Faʻafitauli:

  • matua faigata i le tausiga;
  • e le mafaia e le tagata lava ia ona faʻamalosi.
O le gaosia o turkeys o se pisinisi lelei ma aoga, ae e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma gaioiga. Faatasi ai ma le tausiga saʻo mo se taimi pupuu, e mafai ona e maua se tele o mea taumafa vaivai.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Matou te ola i vaitafe vaipuna mo le lua tausaga. I le tausaga muamua, na ma filifili ai e na o le taumafai e ave ni fasipepa se 10, e leai se tasi e oti, e le maʻi le manulele, e tutusa tagata uma, e leai se paʻu i le tuputupu ae. I le ono masina, o le tino o le turuki na maeʻa i le va o le 21-24 kilokalama, turisi 15-16 kg. E oʻo atu i le lua masina, matou te fafagaina moa ma le fafagaina o le pipi i le amataga o le "Provimi", ona fafagaina lea o meaʻai e sili atu ona taugofie nai lo le PC-4, fafaga meaʻai mo moa (chickens) Growbuk Provimi, poʻo le fafagaina o moa (moa) WAFI tuputupu aʻe ma le sana poʻo le saito 1: 3, ma a maeʻa le 5 masina 1: 5. Matou te leʻi salamō lava mo sina minute ma o lenei tausaga sa matou sili atu i le 35 fasi vaega - na o le tasi oi latou na maliliu i le moa o le aso i le aso muamua, o le isi 34 na ola "e pei o se palota." Matou te fiafia i lenei manulele, ma ou te talitonu e taua tele le mamafa o turkeys cross-country, ao fafagaina e le fafaga pe tusa ma le 2 turikisi mai le 10 fasi vaega. Matou te avatu foi ia i latou apu mai la matou togalaau, vao, ma luga mai le togalaau. Meaʻai o uiga lelei e pei o le fale-e te le faʻatau i totonu o se faleoloa, ma o meaʻai e matua ola maloloina, aemaise lava mo tamaiti.
Natalya Baturina
//forum.pticevod.com/induki-broyleri-stoit-li-zavodit-t430.html?sid=f1114f73857abfafd5cfc63030f9cc65#p3825

aua o le masani o le gaosia o turkey e le o fafaga ai meaai faapitoa. mai lava i le amataga ou te tuʻuina atu ai le fafagaina o fagafaʻau mo tagata e faʻafefe, faʻapea foʻi ma moa. ia mautinoa ia tuʻuina atu ni moa lapisi, o aniani lanu meamata ma laulaʻau. tuʻu ai fuamoa ua tunu, kusi kulimi. vai e tatau ona tele ma manino. O le pito i lalo e tatau ona mago ma mama. vailaʻau faʻamaʻi ma vitamini e oʻo atu i le 4 masina e tatau ona faʻasalaina taimi. I le mavae ai o le 4 masina, e mafai ona tuʻuina atu i le saito, kuka pateta ma mea taumafa fefiloi. e le mafai ona e tuʻuina falaoa, e faʻaleleia ai le eletise. i le vevela, e mafai e se povi ona sisi mai le tele o le vai, o se faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai iina ma e ono mafua ai se mataupu, e tatau ona e togafitia i se vailaʻau. I se tulaga masani o se manu felelei.
Andrey
//forum.pticevod.com/induki-broyleri-stoit-li-zavodit-t430.html#p4314