Laʻau

Faatoaga Hibiscus: Tausiga Tausaga

Hibiscus (rose Saina) o se aiga e leaga, e tufatufaina atu i vaega o loʻo i lalo o le eleele ma le vevela.

O lenei fugalaau e tele ituaiga eseese: o laau vao, vao ma laau e maua.

Eseesega ma ituaiga togalaau o le togavao

I le natura, e tusa ma le 300 ituaiga o rosa Saina. I le ogatotonu o le sone ma se tau le lelei, e na o nisi oi latou e mafai ona tupu ma fuga:

  • Siamani - maualuga 5-6 mita, e faatatau i laau toto. Laʻau e pei o le fugalaau ma fugalaau taʻitasi i ata eseese.
    • Duc de Brabant o se ituaiga o hibiscus Suria e oʻo atu i le 2 mita le maualuga, o le ogaumu o le lanu enaena i le lanu, o laulaau e paʻuuli le lanumeamata i lanu. Fuga i fuga faalua fugalaau lanu viole ma mumu i le taumafanafana.
    • O Ardens o se laau toto e oʻo i le 1.5 mita le maualuga ma se pale matagofie ma le matagofie, o laulaau o foliga fuamoa, tolu-lobed, se laulau lanu meamata. Mamanu ma fuga lanu viole.
  • Tolutasi - tuputupu ae i Aferika, o se laau sili ona maualuga. E taua ona o le tolu-lobed structure o laulaau, samasama samasama ma se mumu mumu ua faia i totonu o sinuses.
  • Vaitaʻaga - o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma fugalaau tetele lanu eseese.
  • Fugalaau - ituaiga o vao o le hibiscus, vaitau o le vaitau mai Aukuso i Setema. O lapoa e tetele, e pei o le sola, o fugalaau e paʻepaʻe pe mama.
  • Laʻau - o se ituaiga faʻalelei e iai lau laʻau ma le lilac, fugani, lanu mumu ma le lanu violē. Faʻafetaia le maligi ifo ile -30 ° C.

Vaʻa i fafo

O le totō i le lauʻeleʻele o se fugalaau e faia i le tautotogo seia oʻo i le malulu. E mafai ona e totoina i le tautoulu, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona ufiufi le pito i lalo o le ogalaau i paʻu paina po o lala laau.

E mafai ona ola le rose Rina i le tasi nofoaga mo le tusa ma le 20 tausaga, o le mea autu lava o le togalaau o loʻo i luga o le la ma e tapunia mai le matagi ma le faʻataʻitaʻiga. O le eleele e tatau ona maloloina ma lafoaʻi, e tatau ona lelei le ea ma le vai.

Tekonolosi o le totoina o le hibiscus i le avanoa tatala:

  • O se lua loloto e oso aʻe ai, e tatau ona faaluaina le tele e pei o le fana, talu ai o aʻa e manaʻomia se avanoa tele.
  • Faʻasili 4-5 centimita le loloto o le salalau i le pito i lalo, o piliki tuʻasaʻo, faʻalauteleina o le kele, pulu pulufana ma iliili o le a faia.
  • Laʻu faʻafefiloi ma le faapalaga, humus, peat ma laʻau laʻau 16-18 cm le mafiafia e sasaa i luga o le alavai.
  • O se fatuga o le hibiscus e alu ifo i le lua ma e lelei ona aʻa, e tatau ona maualuga le ua i le eleele. E taua tele le totoina lelei o le laau ile lua.
  • A maeʻa le lua i le palapala, e totogo le fale ma faʻafeinu.

O le Hibiscus ua totoina i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana aʻo lei amataina le va. O aʻa pito i luga e tatau ona aveʻese, ma o le mea laʻau e agai atu i se nofoaga fou ma se paluga o le eleele, ina ia le faaleagaina le aʻa. A o lei totoina, o le pale o se mea itiiti lava ona teuteuina ina ia vave ona maua vave le laau i se nofoaga fou.

Garden Hibiscus Care

O loʻo ola lelei Hibiscus i luga o le eleele eleelea ma e le faʻafeiloaʻi ai maʻa. Faʻamamaina o le faʻamalosia ma faʻaleleia masani, e pei ona mate le vao i le eleele ma le eleele. I le tautotogo, e tatau i le saina Saina ona fausia se fale lauʻeleʻele, talu ai e fiafia i le vevela ma le maualuga o le susu, i le taumafanafana ua faʻamamaina fale.

Afai o se ituaiga mutia e ola i luga o se saite, e tatau ona faʻaleleia le tele o taimi, aemaise lava i masina muamua talu ona totoina. A maeʻa ona totogo vaovao e faʻaitiitia ai le susu.

Pe a totoina i le tautotogo mo se taumalulu manuia, e fautuaina e mulch le eleele i lalo o le laau. Ufiufi i lala paʻu uila po o paʻu pine. A maeʻa le vao, e tele le vai, faʻamalo le eleele ile aʻa, tipiina lala ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ma le faaeteete, e toto le laau mai ia Aokuso i Setema.

E faʻataʻavaleina le eleele pei ona magoto le eleele i le pito i lalo o le hibiscus, e tatau ona i ai le vai i le vevela o le vevela, i le vevela vevela ua faaluaina lona aofaʻi. Afai e le lava le susu o le laau, ona pa'ū lea o lau.

O le tietie i luga o le vao e talafeagai i le tautotogo ma le taumafanafana, faatasi ai ma le faalua o faalua i le vaiaso. Fugalaau faʻamafanafana talafeagai.

O le galueaina masani o le eleele e fesoasoani i aʻa e manava ma tumu i meaʻai.

E fautuaina e teuina le togalaau Saina i le tautotogo po o Iuni, e i ai sona aafiaga lelei i le fugalaau, e maua ai se foliga manaia ma lelei. Trimming Ituaiga:

  • Thinning, lea e aveesea ai vaivaiga vaivai ma matutua;
  • O le faʻamaoniaina o loʻo faʻatinoina ia Mati-Aperila ma e talafeagai mo le tuputupu ae lelei ma vave fuga mai;
  • Corrective, faatasi ai ma lana fesoasoani, o le saʻo ma le teuteuina foliga ua tuuina atu i le pale o le laau;
  • Autumn e faia pe a uma ona fuga.

E manaomia e se laau talavou se tausiga lelei ao leʻi faʻamaʻeina: e tatau ona tipi, faʻafeinuina tele ma faʻafefiloi i lala vavalaʻau, humus, compost poʻo otaota malogo. A uma ona afifiina ma se ie sipuni ma punou i le eleele, e mafai ona e faʻaogaina se falemalama faapitoa.

Faʻavae o le hibiscus faʻatoʻaga

Faʻapenaina o le laau e tupu i ni auala se tolu.

Fatu

Ua tupu le laau mai le amataga o Ianuari ia Mati. A o le lūlūina le fatu, e tatau ona faʻafetaia i se vaifofo malosi o le potassium mo le afa itula, ona faʻaititia lea i totonu o le vaifofo ma se stimulator tuputupu aʻe mo se aso. A maeʻa lena mea, o le totoina o mea totō o loʻo totoina i totonu o se atigipusa ma le peat ma le oneone, faʻapipiʻi i se ata tifaga poʻo se tioata O le vevela i totonu o le ulo e tatau ona le itiiti ifo i le + 27 ° C. I le gasologa o le aso, aua nei galo e tatala le polyethylene ma faʻamaʻalo le fatuina, faʻapea foʻi ma le vai i le taimi talafeagai. O le taimi lava e aliali mai ai muamua le 3, e tatau ona e totoina fualaau i ipu eseese, ia tuʻuina atu i ai faʻamalama lelei. Laufanua i luga o le nofoaga i le faaiuga o Me.

Laʻau

◊Oti le tipu i le tolu o fualaau oona ma togafitia le pito i lalo o le laau ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. A maeʻa ona faʻapipiʻi i totonu o se fagu e faʻapipiʻi ai peʻa ma tuʻu i totonu o se fale kati ma se vevela e le maua lalo ifo i le 27 ° C. O le taimi lava e maua ai aʻa, e manaʻomia ona tuiina ma totoina i pusa eseese. Liligi le oneone ma le oneone i totonu o le ulo. O le taimi lava e tupu ai le vao, e mafai ona totō i se fale mafanafana. O le fugalaau o le a amata i le tausaga muamua talu ona totoina.

Rhizome division

Fufulu le hibiscus mai le pu, ia iloa le aʻa autu ma tipi i ni vaega se lua. Vaʻai vave le fasi pepa ma le efuefu, ma tanumia le aʻa fou i totonu o le lua ma se tipi ua tipiina, na togafitia muamua ma se stimulator tuputupu aʻe. Sasaa i le vai mafanafana.

O faafitauli autu pe a tupu i totonu o le togalaau

O le togalaau o le hibiscus e aʻafia i faʻamaʻi ma e ono aʻafia i faʻamaʻi:

  • O iniseti pito sili ona matautia mo se rose Rina o ni aphids ma ni siaki. E mafai ona e faʻasaoina le laau mai osofaʻiga o nei mea faʻapitoa e ala ile totoina lavender lata ane, ma le vaitau o le taumafanafana geranium. O lenei mea o le a fefefe mai aphi ma i le taimi lava lea e fatu ai se faatulagaga matagofie o le fugalaau i le eria. Afai e le mananao laau e totōina, ona mafai lea ona e togafitia le fale ma iniseti. I le taua faasaga i le apogaleveleve, e tatau ona e galue malosi, talu ai e faigata ona aveese, e tatau ona e faʻaaogaina meafaigaluega faapitoa: Fitoverm, Taurus.
  • O le maʻi autu o le vao o le chlorosis. E amata i le le lava o le uʻamea ma le vailaʻau. Lea faasolosolo malie le lanu samasama, paʻu'ū, o le a ufiufiina lala o le lanu samasama ma punou. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e fafagaina e le aunoa le hibiscus, pe afai o le maʻi ua uma ona alualu i luma, ona faʻalauiloa lea o le uʻamea i totonu o le palapala ma faʻapipiʻi ai foi laulaʻau.
  • Lanu samasama o laulaau e mafai ona o le eleele vevela, e tatau ona faʻateleina le suavai, ma o le faafitauli o le a alu na o ia lava. E le gata i lea, o lenei faʻalavelave e mafai ona tupu ona o le vevesi o le aʻa i le taimi o le gaosiga poʻo le tatalaina o le palapala. I lenei tulaga, e manaʻomia le faamalosia o aʻa o le laau toto e ala i le tuu i totonu o se vaifofo o se tuputupu aʻe ma aʻafia e aʻafia, mo se faataitaiga, Kornevin, ma faʻamalo foi i lau.
  • O le pa'ū o laulaʻau mai le laau o le uiga lea o le hibiscus Suria, talu ai e aʻafia i ituaiga meaola. Mo se masaniga masani, o le oti o le vaega atoa o le vaalele aʻo leʻi malulu. Afai na amata i luma o le taimi faatulagaina ma amata ona sui lanu samasama, ona tatau lea ona e togafitia le laau i le auala lava e tasi e pei o le samasama.

Ua fautuaina e Mr. Dachnik: le auala e saunia ai hibiscus mo le taumalulu?

Mo le tuputupu aʻe lelei ma le tele o fuālaʻau i le tausaga a sau, e tatau ona saunia lelei le vao i le taumalulu:

  • Muamua, fuafua le ituaiga o hibiscus: faʻafefe o le malulu e naʻo le lapnik, ma le vevela e faʻafefe i totonu o le fagu i se nofoaga mafanafana mo le taumalulu. E tatau ona manatua i le mafaufau o se ituaiga o laau e lafo ese lau laʻau mo le taumalulu.
  • Faʻamuʻu le aʻa ma le pāmala i le tautoulu, taofi le fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Suavai seʻia oʻo i le muamua kiona 1 le taimi i le 2 vaiaso.
  • Faʻamama le palapala i le pito i lalo o le vao ma le paʻu pine, otaota, compost poʻo le humus ma le mafiafia o le 10 centimita.
  • Ufiufi le hibiscus i se mea faʻapitoa poʻo le fausiaina o se fale lauʻeleʻele.

O le tuputupu ae o le togavao hibiscus (Rose Roses) o se mea faigofie, afai e te mulimuli i tulafono uma ma fautuaga, ona avea lea o le fugalaau ma mea teuteu lelei o le togalaau.