Kukama

Momordica: faʻaaoga, togafitiga faʻaleagaina ma faʻailoga

Momordica, pe e taʻua foi o le rimoni a Initia, ipu oona, rabid po o le kukama Initia, meloni Merani, o se vine vao o le aiga o le pumpkin. Aiga o lenei laau o Initia ma Saina. E i ai le tasi-ma faʻalauiloa ituaiga o laau. I le aotelega, e toetoe 20 ituaiga mamordica.

O le Momordica o se laau totoa i lo tatou eria, peitai o le faataitai ua faaalia ai e mafai ona ola lelei ma fua mai i totonu o le togalaau poʻo le dacha. O fualaau, fatu, laulaʻau ma e oʻo lava i vine o lenei vine e talafeagai mo meaai. O lapisi vao e manifinifi ma umi, e tusa ma le 2-4 mita le uumi, o laulaau ua vaneina, lanumeamata lanumeamata i le lanu. Momordica o fugalaau e faʻafeagai-faʻafeusuaiga - o le fuga o le tama e samasama, lapoa, o loʻo i luga o se umi umi, o le fuga fafine e laʻititi lona laititi ma se puʻupuʻu puupuu.

Fua o le uumi e oo atu i le 10-25 cm, le lautele - e tusa ma le 6 cm, suiga o lanu mai le lanumeamata ma le moli e faalagolago i le tikeri o le matua. O le aano o le fua e mumu mumu, e manaia le tofo. O vine o le pogisa malulu e ufiufi i se atigi laufanua, e tutusa ma fatu rimoni. E tasi le fualaau o le Momordica e tusa ma le 30 fatu.

E taua! E mafai ona e faʻaumatia le staphylococci ma le streptococci i le faʻaaogaina o le momordika.

Faʻamataga faʻamaʻi ma calorie momordiki

O le caloric content of momordica e na o le 15 kcal i le 100 g o le oloa, ae o le gaʻo oona o le 0.1 g, gaʻo-gaʻo - 3 g, proteins - 0.8 g, vai - 90 g

O le tuufaatasiga o le fualaau momordiki e aofia ai le tele o meaʻai: vitamini A, B, E, F, C, PP, faapea foi ma meaola malosi, flavonoids, amino acids ma alkaloids. Na maua fatu i le suauʻu ma le momorditsin - alkaloid. O aʻa o vine e aofia ai le suiterpene saponin.

O eleele uma ma eleele lalo ifo o Momordica e iai se faʻamalologa, lea tatou te faʻamatalaina i lalo.

Faamalologa o meatotino o le momordiki

Sa leʻi leva nei ona amata suʻesuʻega faasaienitisi a le Scientists i le momordica ma ua uma ona faʻaalia nisi o ona vailaau faʻaleagaina, ae o loʻo faʻatautaia atili isi faʻataʻitaʻiga, ma e mafai e le o toe mamao ona maua ai lea o faʻamatalaga fou e uiga i le vailaau togafitiga.

Momordica fatu maua le malosi e faʻasaʻo ai le fulafula, ma maua ai foʻi le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, anti-inflammatory and antifebrile. O nei fualaʻau, o fatu e mafai ona faʻaleleia le vaai ma le aotelega o foliga.

E te iloa? Mai le Latina, o le igoa Momordica ua faaliliuina moni lava o le "suamalie," talu ai o le laau talavou ua "pipii" le paʻu e pei o le fala.

Fua o se laau tulaga ese, latou te taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa. O faʻamatalaga o Momordica e iai se aafiaga lelei i le togafitiga o sarcomas, leukemia ma melanomas. O le momordica e mafai ona faʻamalolo mai le hepatitis, o le kanesa o le ate, o mataupu faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi, faʻaleleia le gasegase, aveese le toxins mai le tino ma faaleleia lona puipuiga, ma fesoasoani e tausia le soifua maloloina o tagata mamai e ala i le fetuunaʻi o le toto.

Sauniuniga sela e toe faʻaleleia mai i lenei tui, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma o le tino tutotonu o loʻo i ai le aoga aoga.

Sauniuniga ma le teuina o mea tau fomaʻi mai momordiki

Faʻaaoga mea aoga o le momordiki mo togafitiga e mafai tausaga taʻitasi, mo lenei mea e tatau ai ona faʻasoa i luga o le taimi ia vailaʻau faʻapitoa o vailaau faʻamalosi. Lea e sili atu le seleselega i le tautotogo o le tautotogo, ona sili atu lea o le faʻalauteleina o meaʻai i totonu o le tautotogo, fualaau aina ma fatu - ina ua maeʻa le matuuga mulimuli i le taumafanafana, ma aʻa - i le tautoulu.

O le fua ma le aʻa ua vaeluaina i ni vaega laiti, ma o fatu, pana ma laulaau faatoa maeʻa ma ua mamago fatugogo. Fufulu meaʻai i totonu o se potu pogisa ma lelei le ea. O fualaau mamago o le momordiki o loʻo taofiofi a latou mea faʻamalolo mo le 3-4 tausaga, aʻa - 2-3 tausaga, ma lau ma fugalaau - mo le 1-2 tausaga. Teu oloa gaogao mamago i totonu o se koneteina tioata tioata poo totonu o taga taga.

E taua! Vailaʻau o le vaega o le momordiki, e mafai ona vave faʻavaveina ai le metabolism, o lona fua e faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa.

Meaʻai mo le faʻaaogaina o le momordiki i vailaʻau masani

O se laau tele e mafai ona fesoasoani i se tagata e togafitia le tele o faamai, o le mea autu i le taimi e tasi - e le sili atu i le togafiti togafitiga.

E mafai e le Momordica ona faʻamalolo le malulu ma le maʻi; tinio i vodka: ua tumu le koneteina tioata i le paluga o fualaau aina e tipiina i totonu o ni tamai pusa, sasaa ma vodka i le pito i luga ma tumau ai le 10-15 aso i se nofoaga pogisa. Ave sina tinotu 1 tsp. 30 minute aʻo leʻi 'aʻai 3-4 aso.

Momordica fatu decoction latou te togafitia le afaina, prostatitis, sclerosis, fiva, ma e faʻaaogaina foi ina ia maua ai se aafiaga diuretic. Lisi o fatu e 20, olopala, sasaa se ipu vai inu ma vevela ile vevela vevela mo le 10 minute. Faʻamalosi i nai itula, faamama ma faʻaaoga 50 ml 3-4 taimi i le aso.

Totoina o fatu e 3-4 o le momordica ao le i ai mo le 10 aso o le a faʻamalolo ai maʻi o le mai ma le manava.

Faʻaaogaina o le momordiki mo le bronchitis, e mafai ona faʻaitiitia le ala o le faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai ni mea e faʻamoemoeina. ORZ o le a vave pe a fai e faia faʻamaʻi faatasi ai ma laulaau ma vine momordiki. Teuteuga afua ma laulaau o le a faʻaitiitia ai le tiga o le gasegase. Manu fou o le fetus o le a fesoasoani i le suamalie ma le fulafula pe a uma ona gasegase iniseti.

Le faʻaaogaina o le momordiki i le cosmetology

O tamaitai Asian ua leva ona latou faaaogaina le momordika mo faamoemoega teuteu. O mea eseese teuteu, infusions ma kulimi, e aofia ai lenei laau ofoofogia, faaleleia le tulaga o le paʻu, faafaileleina i vitamini ma suauu, ma sulu felanulanuaʻi, o se taunuuga, o foliga o le a foliga laitiiti ma pala.

Atagofie laʻau lafoaʻi le vevela ma vevela paʻu. Oona momordiki na faʻaaoga mo faʻamaʻi paʻu, mo lenei mea, ua sola le fusi i le suavai ma faʻaaoga i le nofoaga ua afaina i le tele o taimi i le aso. Atagofie laulaʻau ma tipu o le a faʻavaveina ai le faʻamālōlōina o le vevela ma faʻaitiitia le ono mafai ona iai se sika. O le faʻaaogaina o laulaau fou, o le tulaga atoa o le paʻu o le a faʻaleleia atili, o le a sili atu ona tele i le paʻi.

E te iloa? O fua o le momordiki i le vaitau ogatotonu na 'aina e na o tagata mamalu o aiga o Saina anamua.

Faaaoga i le kuka

O fatu o le momordiki e le iloa, o mea inu ia, e mafai ona 'aina i latou pe a maeʻa, pe a suamalie. O fua o le momordiki na faʻaputu i le tino. O le pulupulu o le fetus e suavai, pei o le kukama i le tofo, ua 'aina i se faʻalavelave vave. A oʻo i le pula, o le a suamalie le fua ma suia lanu i le moli, aʻo avea ma mea oona i le tofo. E mafai ona e aveeseina le oona mai le fua o fualaau suamalie e ala i le fagogo i totonu o le masima mo le 3-4 itula, pe a maeʻa ona sauni mo le kuka poʻo le suʻe.

Fualaau aina laiti e mafai ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina i le lumanai. Fugalaau, laulaau ma le 'au talavou e maua mai ai le meaʻai ma' ai. O vaega eleele o le lianas e faaopoopo i aano o manufasi, pateta ma ipu salalaʻau. O fua ma fualaau aina pe a uma le kuka o loʻo faʻapipiʻiina i soupeti ma borscht, stews ma salakeke, faapea foi i totonu o susu-susu nai lo fua. O le tofo o le momordica ua tuʻufaʻatasia lelei ma laumei.

Contraindications

O le faʻaaogaina o le momordiki e faʻasaina mo le maʻitaga ma le lactating women, children and people who have a thyroid disease or there is individual individually tolerance of this plant. E tatau ona faʻaaogaina fua i fua faʻatatau e aloese ai mai mea oona ma fiva. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaoga mamordika i faʻamaʻi o le mea e gaosi ai meaʻai, atonu e ono televave.