Laʻau

8 mea sese na toetoe lava a faia e tagata uma o le taumafanafana

O le faatulagaina lelei o le lauʻeleʻele o se fale mafanafana e le gata o le galue malosi, ae o se saienisi atoa foi. O le mafuaʻaga lea e tele ai mea sese na faia e le toʻatele o tagata nofo i le taumafanafana, ona o le leai o se poto masani.

E faʻatau sau fale i le taumalulu

I le taumalulu, o tau mo fale mafanafana e manaia tele, ae e le tele naua ni ofo mo le faʻatau atu, e pei o le tele o tagata e ave a latou faʻasalalauga mai le faʻatauina ona o faigata i le faʻaalia. E tele mea le lelei o le faatauina o se fale mafanafana i le taumalulu. O se faʻataʻitaʻiga, ona o le kiona, e le mafai ona vaʻavaʻai i le lotoifale, eleele, suʻesuʻeina lona fausiaina, le i ai o vaivaiga i luga o le 'upega tafaʻilagi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe i ai se faʻaputuina o vai malulu po o vailaʻau), lea e mafai ona oʻo mai ai le tele o faʻafitauli ma tupe maua i le tautotogo.

Ma i le taumalulu e faigata foi ona asiasia fualaau aina ma fualaau aina, laau, laau afu, le i ai o ala i luga o le saite. Debris poʻo isi vaipaʻe atonu e natia i lalo o le kiona. E faigata le iloiloga o le laufanua, le lelei o auala i totonu o se nofoaga vevela, le maua o fesoʻotaiga i luga ole nofoaga. Ioe, ma le asiasiga i le malulu atonu e le o se fiafia. O le mea lea, e sili atu le tolopoina o le faʻatauga seia oʻo i se taimi sili atu ona lelei o le tausaga.

E te nofo e aunoa ma se fuafuaga

A o lei totoina se togalaau ma fualaau aina, e tatau ona amanaia le tau, uiga eleele, moli, filifili le nofoaga saʻo mo le totoina o se laau totino. O le mea lea, ao lei oo i le vaitau o le lūlū, e tatau ona tusia se ata manino o le mea o le a tuʻu ai moega, pe a iai se fugalaau, ma o fea oi ai le togalaau.

Pe a fuafuaina, e tatau ona matau nisi o tuʻutuʻuga. I lalo o le togalaau, latou te taumafai e faailoga se nofoaga lanu, e aunoa ma le ufiufi mai le itu i saute. Faʻataʻoti le aofai o moega e manaʻomia ona faia mo fualaau faisua, pe fia le lanu. Ina ia toto laau, filifili le itu i sauté sasaʻe o le saite ma muamua totō laau ola maualalo, ma pe a maeʻa - maualuga ma felafolafoaʻi: o le a latou le faʻavalea ai le maualalo. O le totoina o fualaau vevela (tamato, kukama, pepa), faʻaaogaina greenhouses, ma o iinei e tatau foi ona aumai lona tulaga i totonu o le fuafuaga, talu mai le itu i sasae sisifo o le sili atu ona manuia mo lea.

Tou te totō faʻatasi faʻatasi ma isi

E mafai e Coniferous ona faamamaina le ea, afaina le pefu ma fufulu mumu. O mea taua o le suauʻu ma le phytoncides e faʻafefe ese ai le tele o meaʻai mai lo latou fale mafanafana. I le taumafanafana, e faʻaaogaina nila e mulumulu ai moega, ma i le taumalulu o se mea e sili ona lelei e ufiufi ai.

Mo le alualu i luma alualu i luma o conifers, e tele tulaga e tatau ona ausia: pe a totoina i le va o se laau ma se pa po o fale e tatau ona i ai se mamao e tusa ma le 5 mita, i le va o pines ma fir - mai le 2 mita, i le va o conifers ma se pale siliva ma laititi (thuja, juniper, yew, dwarf pine ma moli) ua lava lea e toe foʻi ai 1-1.5 mita mai le tasi. O le mamao i le va o conifers ma fualaau aina e tatau ona itiiti ifo i le 5 mita.

E te faʻatau mai laau matutua mo le totoina

O le mafai ona vave maua aʻa o se fatugala e faalagolago ile tausaga. O le faʻatauina o se tagata matua i le faʻamoemoe o le a amata ona fua mai, e sese. O le matua o le laau, o le tele o faafitauli o le a aʻafia i luga o lau 'upega tafaʻilagi, talu ai o le aʻa o se tolu tausaga le matua ua matua mamana lava, ma pe a faʻatau atu sea fatu, e tatau ona faʻamaʻi ma vavae aʻa, o le mea lea e alu ai le laau mo se taimi umi ma taofi le tupu. O le mea lea, o le a sili atu ona saogalemu le faʻatau o se tausaga taʻitasi e vave aʻa ma amata ona atiaʻe ma ola.

Tou te totōina laau i totonu o le vaovao

O le totoina saʻo o laau i totonu o le vaovao ua manatu e faatagaina pe a oʻo le fatu laau i luga o le vevela ma le oti, ma e manaʻomia vave ona vaʻaia. Ae sili atu le filifilia o le eleele ese mo le totoina, aua o le turf e leai se fanua, e sili atu i vao ma vao, e leai ni meaʻai mo le alualu i luma manuia o laau.

E te totō laau totō latalata i le pa a le pa

I tafatafa o le pa tuaoi, e sili ona lelei le totoina o fualaau aina ma fugalaau e le lelei ma maualalo, ina ia leai se mea e gaogao ma fiafia ile mata. E le gata i lea, e leai se tasi e puipuia mai taua i le va o le teritori, ma afai e filifili lou tuaoi e fau se fale i tafatafa o le pa pe totoina ni laau uumi o le a ufitia ai lau teritori, o laau totō e totō i tafatafa o le isi nofoaga o le a mafatia foi. Ma afai e te tuʻuina ni laau totō poʻo ni fualaau aina suamalie ma vao e fiafia i le malamalama i luga o le pa, o le a iu lava ina latou sailia se nofoaga fou. Po o se vaega o au fua o le a pauu mai se laau i le fanua a le tuaoi.

E te le tuʻuina atu igoa faʻamaumauga faʻatasi ai ma ituaiga faʻasologa pe a totoina

Soʻo se fai togalaau e manaʻomia ona iloa po o le fea mea totō ua totoina i se nofoaga faapitoa. Ina ia aua nei galo le mea ma mea na e totoina, faʻaaoga igoa e taʻu mai ai le igoa o le laau, ituaiga, taimi e totō ai ma isi faʻamatalaga e taua mo le tagata nofo i le taumafanafana. O le laupepa alofilima e faigofie tele, aemaise lava mo fualaau aina, aua e faia i ni palasitini umi, ma e mafai ona e tusia faʻamatalaga ma se faailoga e le soloia e timuga.

E te tuʻuina ni fugalaau i lalo o fualaau 'aina

Mo le fua, e tatau ona tupu le aʻa, ma i le muamua o le 5 tausaga talu ona totoina, e le o fautuaina e toto so o se laau i lalo o le laau, ae o le mea e ese ai, e tatau ona matala le eleele ma vele vao. A aʻapa le laau ma maua ai le aʻa, e mafai ona e faia se fugalaau fugalaau lauulu-faapalepale, ma mafaufau i le liʻo lata ane, lea e mai i le 2 i le 3 mita, e fuafua i le matua o le laau. Fufulu le eleele i totonu o le taʻusi vaʻa latalata ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina aʻa.