Laʻau

Tavita Austin Roses - O Eseesega Lautele

O David Austin o se tasi o tamaʻi lauiloa sili ona taua o lo tatou taimi, e afua mai Egelani; o ona laisa e lauiloa i le lalolagi atoa. O le naunau o David mo rosa Peretania na faaalia ia te ia lava ina ua talavou, ina ua taunuu mai se faifaatoaga novice e faapea o Roses lauiloa i lona taimi e le foliga mai e foliga mai e pei ona tatou mananao i ai. O le tele o mea uma na tosina i ai o ia i ituaiga masani o le Igilisi, ma na amata ona ia galulue faatasi ma i latou.

Faamatalaga lautele

O Roses "ostinki" e lauiloa mo a latou manogi manogi, o le tetee atu i faʻamaʻi ma fugalaau tetele. O le mea lea na sailia e le faifaatoaga tausaga uma o lana galuega.

O ituaiga o ona roses o loo i ai se vao vao, e mafai ona latou ola i tulaga eseese o fesuiaiga ma fuga sili atu ma le faatasi i le tausaga. E ese le eseesega o le gagana Peretania ma le lanu samasama, ae na faaleleia foi e Tavita.

Tavita austin

O David Austin Roses e sili atu ona lelei nai lo isi ituaiga. Mo le tau Rusia, o le tetee tele lea i le malulu ma le kiona - e faʻamasinoina e le faʻamatalaga, o laau e talia lelei le taumalulu. Fugalaau e tu i le umi atoa o le aʻa, lea e tupu ai le foliga mai o se vaomatua lauolaola. O le tumutumu o le pion-foliga, lea e vaʻaia ai i latou mai isi ituaiga. O le maualuga maualuga "Austin" ua faamaonia e le tele o faailoga faavaomalo.

Ae o le Austin Roses foi ei ai ni faaletonu. Latou te le faʻavaivai i le faʻafefe: o timuga tetele e mafai ona faʻafefe ai le pala, ma mai le susu o le fugalaau o le a pipii faatasi ae le tatalaina. Mai i le maualuga o le vevela, e faʻaitiitia ai rosa ma e leai se malamalama.

Faʻalogo! O le tele o fuālaʻau e i ai foi lona pito i lalo: o nisi taimi e paʻu ai i lalo o le mamafa o le tumutumu.

Lelei a David Austin Rose Varieties

Faʻaauau pea le fugalaau rosa o ituaiga sili ona matagofie

Lalo o ituaiga ia o Austin Roses, o le sili, e tusa ai ma le au fai togalaau:

  • Talosaga o Iupeli (Jubilee Celebration). O laau toto o lenei ituaiga o fugalaau lanumoana-fugalaau fugalaau i se auro auro, e tusa ma le 7 cm le lautele, o le vao e maualuga ma lautele e sili atu nai lo le mita. O le manogi e fua tele, faatasi ai ma faamatalaga o citrus ma vine. Laʻau laʻitiiti o le lanu mumu, mulimuli ane liliu mai i lanu meamata. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma paʻu palapala, e tupu mai ia Iuni ia Setema e aunoa ma se malologa.
  • Iuta le Nenefu. O David Austin Roses o le Jude Obscure ituaiga o loo i ai ni lanu lanu, ma fugalaau lapopoa ma laulaau. E mafai ona fuga i le lua i le tolu taimi i le vaitau.
  • Tausiga Auro (Auro Faʻailoga). O le vailaʻau e matua aʻafia lava i faʻamaʻi, o le lanu e samasama samasama, e oo i le lima fugalaau i luga o le au. O le maualuga o le vao e oʻo i le tasi ma le afa mita, e fuga faalua i le vaitau.
  • Christopher Marlowe (Christopher Marlowe). O le igoa e sau mai le igoa o le tusisolo Igilisi. Rose Austin o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu piniki mumu ma se lanu moli, e tusa ma le 9 cm le lautele. O le togalaau e matua faʻasao lava i faʻamaʻi, fugalaau e foliga mai i le tasi i le isi i le taumafanafana uma.
  • Fafine o Shalott (Lady of Shallot) - faʻatoʻa malosi ma le malosi faʻatasi ma fugalaau auro ma fugalaau. O le togavao e laʻititi ifo i luga o le mita, maualuga faalua i le taimi o le taumafanafana. E mafai ona tupu e pei o se aʻea, talafeagai mo Siberia.

O le togalaau

  • Aperaamo Darby (Abraham Derby) ei ai se lanu piniki enaena ma se manogi manogi matagofie, e puipuia i le paʻu paʻu ma le lanu uliuli. O le ituaiga e faigofie ona faʻaleleia, ae o fugalaau atonu e paʻu i lalo o le mamafa. O se laau lelei mo le olaola i tuafanua.
  • Molinene (Molyneux) - o se fugalaau o se paolo lanumeamata samasama, e teteʻe i luga o le tau. I se mafanafana o le tau, o le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le lua mita. Pulu ma pulumu o 3-9 fasi pepa.
  • Wollerton Old Hall (Wallerton Old Hall). Se fugalaau manogi ma se manogi manogi o myrtle. Toto i vaitau uma e aunoa ma se malologa, o se vao e oo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga.
  • Maliega Pulea a le Tupu Margareta. Fugalaau ma lapisi rosa lapoa. Faʻasaga i le faigata o le Igilisi ma e talafeagai mo le tuputupu ae i tulaga leaga.
  • Teasing Georgia (Tizin Georgia) - se lanu paepae paʻepaʻe poʻo le lanu samasama ma se manogi suamalie po o le suamalie. E i ai ni nai talatala i luga o le au, ma o le tetee atu i faʻamaʻi o le averesi.

Toto ma ola

O le totōina e faʻatinoina e fualaau, i le tautotogo po o le autumn, aʻo leʻi oʻo i le malulu.

O ituaiga pito sili ona matagofie o fetu

Mo rosa, e sili atu le le filifilia o nofoaga ma le eleele susu ma le palapala, aua e faigofie ona susu. Fautuaina o le vao o loʻo i lalo o le paolo i le taimi vevela.

Pe a sauniuni mea totō mo le totoina, e fautuaina e taofi i latou mo le tele o aso i se mea malie. O le eleele e tatau ona matala ma tumu i le okesene, o lea e sili ai le faaopoopo o le oneone po o le peat i le palapala eleelea.

Taua! Aua le faatali mo le vave vave ona tupu o le vao i le tausaga muamua talu ona totoina. O Roses e manaʻomia se taimi e faʻafetaui ai.

Tausiga o togalaau

Perennial rudbeckia - pe faapefea ona fuga, ituaiga lauiloa

O le tausia o se togavao o le rose e le umi.

E sili atu ona lelei le faʻaleleia i le afiafi, ae e le tatau ona malulu le vai. A uma timuga, e fautuaina le luluina o le vai mai tumutumu ina ia aloese mai le pala. Ma o le palapala e manaʻomia ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi.

Na o Roses e sili atu i le 1 tausaga le matua e fafagaina, o ia vao e tatau ona faʻamaʻaina mai le amataga o le vaʻaiga seia oʻo i le ogatotonu o Aokuso, faatasi ai ma le va o le 3-4 vaiaso.

  • o le uluai fafagaina e tatau ona maua mai i vailaʻau faʻasaina;
  • o le lona lua e mai i meaola ma faʻalavelave;
  • le lona tolu - mai le fafie ma fuluʻi.

Iuta le le mautonu

O le teuteuina lelei o le a mafai ai e le togalaau rosa ona fuga sili atu ma le tasi i le taimi o le taumafanafana; e tatau ona faia faatolu i le vaitau.

  • O le muamua - i le tautotogo, aʻo lei oʻo mai lau laʻau laiti - o puʻu vaivai ma maʻi ua aveesea.
  • O le lona lua - i le taumafanafana uma, e tatau ona e togi le tipu ina ia sili atu le matagofie o le vao.
  • Ma lona lona tolu o sauniuniga mo le taumalulu. O lālā mamago ma mamaʻi, o lālā mago ma 'aveʻese ua aveesea.

Afai e manaʻomia ona totoina roses, e fautuaina e faia lenei mea pe a uma ona teuteuina, ae o le gaosiga o roses matutua e mafai ona avea ma faafitauli, ona o aʻa o nisi ituaiga o meaʻai e sili atu nai lo le mita.

Taua! O rosa malupuipuia mo le taumalulu e mafai ona faʻamaina pe solo, muamua le totoina o meaʻai mo namu ina ia latou le aʻafia aʻa.

Fuga

O le vaitau fuga i le ostinki e amata ia Iuni, o le galu lona lua e tupu i le faaiuga o Aokuso.

O le uiga ese o le tausiga i le taimi o le fugalaau o le puipuia lea o pusi mai le susu ma le sun vevela. A maeʻa le mou atu o rosa, e tatau ona aveʻesea le pulupulu.

E tupu e le toto le rosa i le lona lua o tausaga talu ona totoina. E mafai ona tupu lenei mea i le le talafeagai o le filifilia o le laupepa poʻo le teuteuina, toso, poo le le tausia lelei. I soo se tulaga, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i le mafuaaga. E fautuaina le aveeseina o ni paʻu laiti ma faʻamafanafana le vao ma le paluga o le paluga poʻo le faʻafeusuaʻi ma mea e masani ai.

Tofiga

O Roses e mafai ona faʻaolaina e ala i le vavaeina, vaevae poʻo le faapipiiina.

O le auala taatele ma le faʻalagolago o le vaʻaia. E faia i le amataga o le taumafanafana, i le fua o le fugalaau. I le totoina o ni mea fou fou, e taua le faatumauina o le maualuga o le susu e ala i le sasaina i le vai pe ufiufi foi, ma ufiufi i mea taumalulu mo le taumalulu.

Mo se faʻamatalaga: O le website a David Austin: //www.davidaustinroses.com/ O le mea e faanoanoa ai, o le punaoa e lei faaliliuina i le gagana Rusia.

Maʻi

O Roses Roses e faigofie lava i le paʻu ma le lanu uliuli, o le mea lea o le puipuia ma le puipuia mai meaola faalafua e faamalosia.

O le mafuaaga autu o roses o le fatu. O se vaifofo o le bicarbonate o le soda e aoga i le paʻu o le paʻu, ae e mafai ona susunuina vaega o faamaʻi o lau, lea o le a le faaopoopo i le matagofie o le vao. O lala afaina e tatau ona ave ma susunuina; e le mafai ona faʻaaogaina e avea ma faapalaga.

O Master Austin, e pei ona valaau ai o ia, fautua e totō nei fugalaau faatasi ma isi. Roses o Austin e aoga nei taumafaiga, o le a avea ma se teuteuga o soo se togalaau e tausia lelei. I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina e oʻo lava i tagata e fiafia i fugalaau e mafai ona filifili se ituaiga e tusa ai ma o latou tomai.