Laʻau i totonu

E faʻafefea ona taulimaina mea faʻamaʻi azalea

Azalea, e pei o le tele o laau toto, e mafai ona aafia ai faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. O lenei fugalaau manaia e mafai ona vave faʻafuaseʻi lona foliga mai, pe afai e le maua le meaola i le taimi ma e le faʻaumatia. O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai faʻamaʻi masani masani o lenei mea totino ma pe faʻafefea ona faʻafefe i latou.

Auala e taulimaina ai le fasi vine

O se tasi o mea e sili ona lamatia faʻafuaseʻi e afaina ai azalea fasi vine. E afaina ai fugalaau, tumutumu ma tumutumu o laau. O le tama talavou e amata ona siosio faataamilo i pito i le foliga o se vaa, ma nai lo le tele o mata, e tele tamaiti laiti ua faia.

O le laau e vave faʻaitiitia lona tuputupu aʻe, o le tumutumu e fai ai fugalaau mataga e vave maliu pe leai foi. I totonu o le eleele tapunia, o le mite e masani lava ona fanafanau ma e mafai ona maua ai se augatupulaga fou i aso masani i vaiaso uma. E tatau ona e tauina pepa ma le fesoasoani a le "Aktellika".

E taua! O lenei fualaau faasaina e sili ona afaina, i lona talosaga e tatau ona faʻaaoga se respirator, ma o togafiti uma e tatau ona faia i na o laei faigaluega, ona ave loa lea ma fufulu mama.
E tatau ona togafitia le laau 3-4 taimi ma se vaitaimi o le 9-10 aso. E taua foi le taulimaina o puipui, faamalama ma fugalaau uma i totonu o le fale, ona o le avega o le a lafo i luga o lavalava.

O se iniseti e mafai ona faʻaaoga i se tasi auala, o le mea lea, o se mea e suitulaga ai, o le a se isi mea e mafai ona togafitia i le azalea mai nei meaola faalafua, ua fautuaina "Neoron"e fesoasoani o ia e tau e tusa lava po o ni meaʻai.

Metotia o le tagofiaina o moli mumu

O lenei mite e afaina ai le masiofo, sela ma laau matutua. Iniseti e faʻapipiʻi i luga ifo o laʻau, e paʻu, lanu enaena, ona paʻu ai lea.

Soa moli, lafolafola, faʻasologa o le trapezoid allongated. E mafai ona maua ai le tele o augatupulaga i le taimi e tasi, o le mea lea i nofoaga e aafia ai e mafai ona maua ai fuamoa, larvae ma tagata matutua. Metotia o le tagofiaina o mūmū mūmū e tutusa ma le faʻasaga.

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi o le apogaleveleve

Spider mite e mafua mai ona o le malulu vevela. O se vavavevevega e amata ona aliali mai i luga o puʻu, e vevela mata, ma o lau o le a faʻavaivaia ma pauu. E pei lava o isi ituaiga o siama, e matua faigata lava ona latou aveesea, o lea o le vave ona e mauaina, o le sili atu lea.

O nei iniseti laiti e lanu samasama-lanu meamata poʻo le lanu. I le taimi muamua latou te aliali mai i le pito i lalo o le laupepa, ona latou salalau atu lea i soo se mea. Ina ia faʻaleagaina nei mea faʻavevela, e fufuluina le fale i se mafanafana mafanafana ma faʻamamaina ma le faʻaeteete i se sipuni fasimoli. Aua neʻi galo e faʻaalu pea.

Afai e le o faagasolo le mataupu, o nei taualumaga atonu e lava, ae afai o le laau e ogaoga ona aafia i se siaki, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina ia auala ua taʻua i luga - "Actellic"po o le"Neoron".

Maʻeu le matautia o le mafiafia o le lanumoli ma le auala e tau ai

Pest e taʻua lanumoli sinasina fasioti le laau, suʻi le sua mai fafo. I laau matutua ma laau, o laulaau e amata ona iloa, ona mamae ai lea ma iu ai ina oti. I luga o le sugary secretions o le whitefly, o se togitogi vevela e aliali mai i luga o le taimi, lea e eleelea ai laulaau ma faʻagesegese ai le faʻatinoga o le faʻataʻitaʻiga.

O le tele o taimi e foliga mai ai lenei meaola i le tautotogo ma le tautotogo. I totonu o le tapunia tapunia, e maua ai le fa augatupulaga, aua e atiina ae i le tausaga atoa.

E taua! E mataʻutia foʻi le papaʻe lanu meamata ona e mafai ona avea ma se meaola o nisi faʻamaʻi vailaʻau o fugalaau ma fualaau faisua.
I le taimi muamua sa fufulu le laau i se sipuni fasimoli, ona sosolo i se tali "Aktellika". E le gata i le papalanlelei fesoasoani lelei pulupulu "Aktaroy" ma "Karbofos".

E faʻafefea ona puipuia le laau mai le apomoli

Hothouse greenhouse parasitic i luga o azaleas i nuʻu tetele, ma e toʻatele e le iloa pe faapefea ona tau. Ona o le mea lea, o laulaau e sosolo, o le laau e amata ona faifai malie le tuputupu aʻe, ma ua faatuai ona tupu. E leʻi faʻaalia mai pama ua afaina, ua leai se foliga o le laau.

E pei o le paʻepaʻe, o le a tupu le pine i luga o le laau ona o le faʻaogaina o le laau, ma o loʻo tauaveina foi faʻamaʻi viral. O totonu i le maualuga o le vevela ma le vevela e oʻo atu i le 12 augatupulaga. O le maualuga o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e tupu i le vaitau mai ia Ianuari ia Iuni.

A oʻo mai aphid i azaleas, e toʻatele e le iloa le mea e fai. Fagatuaga ma se fale apuni i aphids ma se 0.3% o vaifofo o Karbofos, 0.1% fofo o Aktellika poo Ambusha.

Mealworm Fighting

Mealybug e le mautonu le fuʻa, fugalaau ma lau o azalea. Latou te vevela ma mago, ona paʻu'ū lea, o le mea mulimuli e mafua ai ona mate le laau. E toso mai e le au pele le selu mai le laau, ma mafua ai foi le carbonate black.

O fafine ma aʻa e pauu i totonu o le laʻau ma tua o le fua o fugalaau, ma o le taunuuga lea ua latou le toe tupu ai, fuga ma ufitia i faʻamatalaga o le iniseti o iniseti. Pe a iloa ia faailoga, e fufulu le laau i le vai mafanafana ma ufiufi i se omomi popo. Faʻatasi foi ma se toʻilalo malosi sosolo i se tali "Aktellika".

E te iloa? O le faʻaleleia atili o le puipuiga o togafitiga faʻasusu, e mafai ai ona faʻaleleia le puipuiga o le natura e puipuia ai le tele o faʻamaʻi.

Azalea Moth

O se tasi o meaola faalafua o azaleas o Azaleus mol. E fafagaina i luga o le pabbyyma o laulaau, ma o le mea lea na paʻu'ū ma paʻu ai laʻau leaga. Ona agaʻi atu lea o anufe matutua i lau laʻau ola maloloina ma faʻalelei i iina. I le aluga o taimi, latou te gaugau i totonu o fatu, faʻaauauina pea lo latou tuputupu ae i totonu oi latou. Pupope i luga ifo o lau. Ina ia faʻaumatia nei mea faʻamaʻi, laau fumigate poʻo le sosolo i le sulfur.

Otagery thrips ma azalea

Hothouse thrips ona maua lona igoa ona o le mea e nofo ai, ae talu ai nei e mafai foi ona maua i nofoaga tatala. E taua foi o le uliuli, ona o le lanu o nei iniseti. O laumei e samasama.

O pests e 'ai i laulaau, ona o mea e foliga mai i luga o pu o le lanu uliuli ma luga uliuli - i le pito i lalo. O lau muamua e avea ma siliva-lanu, ona lanu samasama lea ma pauu. Laʻau amata amata ile tua i le tuputupu ae, ma fugalaau fulafula uma le foliga mai.

O le mea lea, e mafai ai e Azalea ona oti, o le mea lea, e faʻafefete ai le vaomatua faaaoga se 0.3% fofo o le "nicotine" poo se 0.2% emulsion o karbofos.

Auala e taulimaina ai le gaʻo

Skruar faʻasolo pe paʻu le paʻu, - o le manulele lapoa e uliuli i lanu, e oo i le 10 cm le uumi. O laumei laiti e samasama-enaena. E le eseese tagata matutua i le gaoioi, ae lele.

Latou te fafaga i laʻau, e mafai ona 'ai faʻamalo, fugalaau, maʻau ma e oʻo lava i le paʻu. O aʻa i foliga vaaia e foliga mai o laʻau o le May. Afai e te le tauina lenei meaʻai, o le taimi e ai ai le aʻa ma aʻa, lea e taʻitaʻia ai le laau i lona oti mulimuli.

Skosar e fua fua i taumafanafana uma, e mafai ona latou taumalulu i le palapala, fai papeti i le tautotogo, ma ia Me-Iuni o le a tulai mai ai tagata fou. E faʻafefe ia latou laau faʻafeinu ma sosolo i le 0.3% emulsion o karbofos.

E te iloa? O le faʻaleagaina e tatau ona faia i le po, talu ai o tagata matutua matutua e fafaga i lenei taimi faapitoa o le aso. Ma vai lelei i le taimi o le aso.

Ia Iuni-Aokuso foi faʻapipiʻi i se vaifofo o le "Basudin". E le gata i lea, o le tau faasaga i moa e faʻaaoga foi pulumu "Furadanom" ma le "Diazinon".

Azalea o se fugalaau manaia e le mafai ona faʻafeiloaʻi e malolo, ae o lenei ua e iloa le mea e sili ona faʻamaʻi ma le auala e pulea ai. Faatasi ai ma lo latou iloa vave ma le faʻaumatia o laau toto o le a saogalemu ma o le a le taofia le faʻafiafiaina oe.