Greenhouse

E faʻapefea ona fai se lauʻeleʻele ma se taualuga amata i ou lava lima

E toatele faifaatoaga ma faifaatoaga na mafaufau e uiga i le fausiaina o se fale kesi i luga oa latou nofoaga. O se fausaga faʻapitoa e fesoasoani i le totoina o fualaʻau i laufanua mālūlū, maua ai laulaʻau i luga o le laulau i le tausaga atoa pe, a le o lea, faʻatau atu fualaau faisua po o fualaau e tau le maua mo le tau malulu. Iloiloga o le tau o le greenhouse ua maeʻa i totonu o faleoloa, o le manao e faʻatau vave e mou atu, ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faia mea uma lava ma e lava le taimi, e mafai ona e fausia se fale lauʻeleʻele ma se fale taualuga. O lenei tusiga o le a fesoasoani e aumaia uma au miti i le ola ma teu ai le tele o tupe.

Le lelei o le faʻaaogaina o greenhouses ma le taualuga o le fale

Ae e te leʻi faia se kativaʻai ma se pito i luga, e tatau ona e aoao e uiga i ona eseesega ma tulaga lelei. Afai e te le mautonu i se ituaiga o lanu meamata, ma e faʻaaogaina oe i le vaaia o fausaga o loʻo i ai ni fale faʻavaomalo, ona tilotilo ai lea "faaopoopo" o lenei fesuiaiga:

  1. I le tau vevela, o nei greenhouses e sili atu ona faigofie le faimalaga, aua o le tafe mai o le ea fou e le oʻo mai i faitotoa vaiti, ae o le taualuga. E taua le taʻuina atu faʻapea o lea faʻamaʻaloga e leai se ata, o lona uiga e leai se mea e taufaamatau ai laau.
  2. O le taualuga o le taualuga e maua ai le sili atu o le malamalama ma le vevela nai lo se tasi. O le mea lea, o le a le gata ina e tuuina atu fualaau aina i le susulu o le la, ae faasao ai foi i luga o le malamalama.
  3. O le Greenhouse faʻatasi ai ma se taualuga e mafai ona toe faʻaaogaina e sili atu ona faigofie ona faʻaola mai mea leaga i le kiona. O lona uiga, ua lava mo oe e aveese le taualuga ma tuu le kiona e ufiufi le eleele i totonu o le fale. I totonu o fale ei ai le taualuga monolithic e pei o le "togafiti" e le mafai ona faʻaaogaina.
  4. Puipuiga o eleele mai luga o le vevela. Afai o le natura o le tautotogo na filifili e faia se oso malosi i le vevela, ona mafai lea e laau ona "tao" i totonu o se fale lanumeamata masani i lalo o le la vevela. O le i ai o se fesuiaiga o le fale, o le faʻaitiitia o le vevela e le faigata, aua o le vaega o le taualuga e tele taimi e sili atu nai lo le vaega o le faitotoa.
  5. Gaoioiga. E itiiti se tupe e maua ai le fausiaina o se fale lauʻeleʻele ma se pito i luga, talu ai o loʻo e fausiaina se kiona "na o oe lava", filifili le saʻo saʻo ma le sefe i le fausaga o le fausaga.
E te iloa? Uluai lauusiusi tutusa ma aso nei na faʻaaogaina i Roma anamua, ma i Europa, na muamua fausia e le tagata fai togafiti a Siamani taleni Albert MangMustache i le 13 seneturi - na faia mo le taliaina e le tupu i Cologne o se togalaau matagofie i le taumalulu. Ae ui i lea, e leʻi talitonu le Inquisition e mafai ona faia lea ituaiga vavega e ala i galuega a tagata, ma na taʻusalaina le fai togalaau i le taufaasese.

Mai i luga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina o le greenhouse green ua lava le lelei e faʻalogo i ai. E le gata i lea, o lona fausiaina e le "taia le taga" a lē e ona, o lona uiga o le a vave lava ona amata ona maua se tupe maua.

Vaega o le mamanu o greenhouses ma le faʻaogaina o masini

Mafaufau i le fausiaina o fale, e tatau ona e gauai atu i fesuiaiga o le taualuga mo le fale koli.

E tusa lava po o le a le foliga ma le tele o le fale, e ala i le mamanu o mea uma o taualuga ua vaevaeina lua ituaiga: gaugau ma le tafe.

E taua! E le gata i lea, o le upu "gaugau" ma le "paʻu" e le tutusa, lea e taua tele i le faagasologa o le fausiaina o le fausaga.
Lapoʻa le taualuga. O le mea sili ona taua, o vaega feʻaveaʻi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o fusi (e pei o se faamalama poʻo ni faitotoa) ma tatala i le lima poʻo le auala faʻamalosia.

Fale taualuga. O elemene o loʻo faʻapipiʻiina i luga o 'auala faʻapitoa' faʻatasi ai ma vaega o le fausaga faʻasolosolo. O se fale lauʻeleʻele faapena e tatala i le lima poʻo le fesoasoani a se masini.

E taua le iloa o le lapoʻa o le taualuga e masani ona tuʻuina i luga o greenhouses, faia i le foliga o se fale, ma le taualuga taualuga - i luga o fausaga o loʻo i luga poʻo le foliga o se pulu.

E te iloa? I Europa, na amata ona faʻaaogaina greenhouses i le seneturi 16, na latou ola ai fualaau aina ma fualaau aina. Ae peitai, e na o aristocrats e mafai ona gafatia.

Afai e avanoa avanoa tau tupe, e mafai ona e fatuina se foliga "atamai-greenhouses", o ia lava e tali atu i le vevela ma le vevela, ma o le malosi o le a tatalaina pe tapuni le taualuga pe a manaʻomia. E foliga mai e lua ituaiga masani o greenhouses ma pa'ū e faʻaaoga e tagata uma, aiseā e taumafai ai se isi mea ma toe faʻafoʻi le uili? Ae peitai, e le faigofie.

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e fausia se falemaututu maualuga ma vaapiapi ma se pito i luga, ona e le mafai lea ona faia i le tasi le masini. O le mafuaʻaga lea ua taʻua ai o "hybrids" pe a faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le faʻaogaina o fale i luga o le lauʻeleʻele. Afai o loʻo e maua le malamalama talafeagai, poʻo le fausiaina o le fausaga e manaʻomia ai, ona mafai lea ona e fausia se kativaʻai ma se taualuga e mafai ona aveese mai i ou lava lima. O lona uiga, o le taualuga o le a tatala ma vavae ese mai le falemafa. I lenei tulaga, e faʻaaogaina se taualuga uʻamea, ae o le maualuga o latou luga e filifilia ina ia mafai ona faʻamalo ese mai le vaega o le gaioiga.

E taua! O le fausiaina o se masini eletise, lea e tatala ai le taualuga, e manaʻomia ai le faʻatinoina o suʻesuʻega faʻataienisi, tau ma malamalama faaopoopo, o lea o le a naʻo le mea o loʻo faʻamauina e le tusiga faʻavae masani o matala amata.

E faʻapefea ona fai se lauʻeleʻele ma se taualuga amata i ou lava lima (polycarbonate)

Matou te agai i le auala e faia ai se fale kati ma se taualuga amata. Ina ia taulimaina le filifiliga o mea e manaʻomia i le taualuga, matou te faia se mea itiiti e faʻavaivaia.

Galuega sauniuni, filifiliga o meafaitino

O le greenhouse e masani ona ufiufi i afifi, ae o lenei mea, e ui lava e maualalo le tau, e le talafeagai mo le fausia o se fale tumau. Afai e te faʻaaogaina le ata tifaga, ona tatau lea ona e "patipati" le kiona ae le tasi i le tausaga. Ma o le tasi pe lua ni lua e le mafaamatalaina i totonu o le lapisi e mafai ona faʻaumatia uma totō totoina.

O le mafuaaga lena matou te fautuaina ai le faaaogaina o le polycarbonate. E sili atu le polycarbonate nai lo le ata ma e taugata tele? A o talanoa e uiga i le tau, e taua le taʻu atu o le pau lea o le mea itiiti o mea. E taugofie se poloaiga o le sili atu le taugata nai lo se ata tifaga, ae e aoga le iloa e uiga i ai faamanuiagama o le tau e tauamiotonuina.

  1. Polycarbonate e sili atu le malamalama nai lo le ata.
  2. O se falemafaʻai ma se faʻafefe o le carbonate luga e tele taimi e sili atu ona aʻafia ai le faʻaleagaina o masini. E mafai e le meafaitino ona tatalia sili atu le mamafa nai lo le ata, o le a sili atu ona puipuia mai le malosi o le matagi po o le kiona mamafa.
  3. O le meafaitino e tutusa lava le palasitino e pei o le ata tifaga, o lea ua faʻaaogaina e fai ai ni greenhouses o soʻo se foliga.
  4. O le Polycarbonate o loʻo galue mo le itiiti ifo ma le luasefulu tausaga, lea e sefulu sefulu taimi e umi atu nai lo le auaunaga o le taugofie.
  5. E le susu le Polycarbonate ma e le pasi.
Iloiloga lelei o le polycarbonate, faʻaauau i le sauniuni, lea e muamua atu i le fausiaina o se gaugau po o se kiona kata faʻatasi ma ona lava lima.

Tasi le auala poʻo le isi, ma e tatau ona e lagona oe lava o se tusiata. A o lei tusia ia ata, filifili le mea e manaʻo ai laufanua (ina ia leai se manaʻoga malosi pe leai foi i totonu o le lua), o le vaaiga vaaia o le fale kesi ina ia faʻamalamalamaina i le maualuga e le la.

Mulimuli i ai ata lanu. Ina ia tusia, e tatau ona e fuaina le umi, lautele ma le maualuga o le greenhouse tomorrow. Mafaufau pe oa mea o le a tupu, aua atonu e te le manaomia se fale koli, ae o se laufanua moli ma se mea e gaugau ai pe tafe mai le polycarbonate tutusa. E sili atu le faia o ata tusi i ni nai aso, poʻo ni vaiaso, ina ia mafai ai ona fuaina fua uma ma faʻatau le aofaiga tonu o mea e manaʻomia.

E taua! Afai e te le iloa le tele o mea e te manaʻomia, ia tuʻuina atu ata i le faleoloa o le ae faia ai ni faʻatau.

O le a le meafaigaluega e te manaʻomia e fausia ai se fale lauʻeleʻele

Ina ia fausia se gaogao gaogao poʻo se kiona e faʻaogaina ile polycarbonate i ou lava lima, e tatau ona e aoina se lisi o meafaigaluega.

E taua le matauina i lenei tulaga, o nisi vaega o le lauʻeleʻele o le a faʻapipiʻiina i fusi, pipi ma isi vaega. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le a le faʻaaogaina ona o le mea moni e faʻapea o le a iai se aisa meamata i le lumanaʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻaitiitia. Afai o loʻo e popole i le malosi ma le lelei o se fausaga, ona matou faʻamalosi atu lea e faʻamautinoa oe e le maualalo le faʻamafanafanaina i le uumi mo le malosi, ma mo tupe e sili atu ona taugofie.

Mo le fausiaina o se gaugau po o se kiona tiʻetiʻe i ou lava lima, o le a e manaʻomia mea nei:

  1. Bulgarian;
  2. Jigsaw;
  3. Laina eletise;
  4. Level, tape, seleulu mo le uamea;
  5. Fusi sikola;
  6. Faʻailoga;
  7. Mea mo le faʻalogoina o le faʻamaufaʻailogaina.

I lenei lisi, e mafai ona e faʻaopoopoina masini uma e puipuia mai le pefu, pisa ma le faʻaaogaina o masini (mata tioata, lipine leo, se puʻe puʻe, totigilima faʻamau).

E faʻapefea ona fai se fale lauʻeleʻele ma se faʻaogaina o le masini, taʻiala i lea laasaga taʻitasi

Tatou amataina le fausiaina o greenhouses ma o latou lava lima.

Manaomia e amata i faavae tuʻuina. O se elemene taua o polycarbonate greenhouses, aua o le faavaa ma le ufiufi o mea e mamafa tele, ma ua amata ona magoto le fale laufanua pei o se fale e aunoa ma se faavae. Faatumu le faavae faataamilo i le nofoaga, ona o le faia o se "aluga". O le loloto ma le lautele o le faavae ua filifilia e faalagolago i le fausaga o le eleele ma le aofaiga o le tau e vaʻaia.

Le isi e tuʻuina fale faʻafiafiaga. Faʻalagolago i au mea e te manaʻo i ai, e mafai ona e faʻaaogaina le sila, alumini poʻo se faʻamaufaʻailoga. Matou te le fautuaina le faʻaaogaina o le alumini, e peiseai e mama, e matua palasitina lava mo fausaga tetele. E taua le ave o le alumini pe afai ei ai sou tamai kesi (e le silia le 30 sq. M.). Aʻo faʻapipiʻi le faʻavaa, faʻalogo i le maualuga o vaega ma o latou faʻamalosia atili. E tusa lava pe leai ni matagi malolosi i lau eria, o le a le afaina lava le faʻamalosia atili.

I le faagasologa o le faapipiiina o le faavaa, faaaoga le "sooga" e pei ona taʻua o "togi" po o sooga selu ina ia mafai ai ona sili ona puipuia ia vaega.

E taua! Pe a faʻaeʻeina le faʻavaa, tuʻu ni faʻamalosi e faʻamalosia ai le fausaga.
Afai o loʻo e fausiaina se fale gaosi fale, ona faʻaaoga lea o se masini pipili e faʻapipiʻi ai le fagu.

O le pito sili ona taua o le masini faʻavalea. O le filifiliga muamua o le faʻapipiʻiina lea o le taualuga i luga o ala. E fetaui lelei mo laufanua lanu meamata, lea e mamafa tele ai le vaega o le felauaiga ma e le mafai ona na o le siʻiina pe afai e le o iai ni uili. Faʻatonu le nofoaafi (talafeauga talafeagai), lea e faʻapipiʻi i le nofoaafi. O le faiga o le feʻaveaʻi i luga o uila e foliga mai o se faitotoa o le potu. Ma le isi, tatou te fausia se pito i luga o luga, lea e faapipiiina ai se paʻu uʻamea ma uili.

E taua! I le faagasologa o le filifilia ma le faatauina mai o mea faitino e filifili ma le faaeteete se mea e taʻavale ai i uili. O le telē tele o le laufanua, o le sili atu foi lea o uila ma uili ia i latou lava ia tatau ona latou "tietie solo" saoloto i autafa.

E sili atu le faigofie ma taugofie le filifiliga e talafeagai mo tamai greenhouses. Faʻaaoga e slotting system. O le manatu o le, e le pei i le lomiga talu ai, o lenei mea e le aofia ai le faʻapipiʻiina o uila ma le gasologa i luga o auala o uili uili. O le mea aupito sili ona lelei, o le "mortise version" e talafeagai mo fale mafolafola ma fale puipui.

O le fasipepa (pe tusa ma le 7-10 cm le lautele) o le polycarbonate ua faʻapipiʻi i luga o vaʻa saunia. O le isi, o palasitika paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i meafaitino, o loʻo i ai le lautele o le 6 i le 15 mm ma le umi o le 1.5-3 cm. Ma i le pito i luga o le palasitika matou te tuʻuina ai se faʻamau tutusa muamua o le polycarbonate. O le iʻuga, ua i ai o matou faʻaoga, lea o le a faʻaofiina muamua ai pepa autu o le polycarbonate. O le mea lea, o le faavaa o le a faʻamalosi, ma na o le mea lava ia o le a alu.

Pe a sauni le faʻavaa, alu e tipi ma faʻapipiʻi le polycarbonate. A uma ona faia ni fua saʻo, oti ese laina tipi ma faʻaaoga se moa po o se faʻailoga. E tatau ona faʻapipiʻi le meafaitino i se paluga (pe a ma le 40 cm), faʻaaogā faʻamalosi uʻamea poʻo sikulima i ni ato. E tatau ona maitauina e te le manaʻomia le faʻamalosiina o pou "faasaga i le taofi", talu ai e mafai ona e faʻaleagaina le mea e ufiufi ai. Matou te le fautuaina le faʻaipoipoina o le polycarbonate, a le o lea pe afai o le a faʻaleagaina o le a faigata ona aveese, ma e mafai ona e faʻaleagaina le faʻavaa o le kiona.

I le mea mulimuli, faʻapipiʻi le faitotoa i luma, ma, pe a fai na fuafuaina, faamalama.

Faatasi ai ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona e fausia ai se fale lauʻeleʻele ma se taualuga faʻasolosolo ma ou lima vave ma faigofie.

Filifiliga o le faia o se kativaʻai ma se taualuga taamilo o faamalama

O le faleoloa e iai le taualuga o loʻo i luga o le faamalama, e ui lava e le o se taimi umi, ae e fesoasoani i le tele o tupe. Afai e lava lau mea e manaʻomia, e aoga le faʻapipiʻiina o vaega i le mea e mafai ai.

E taua! Faʻaaogā le pala palasi po o le tino pala e le mafai.

O le fausiaina o se kiona o mata o le faamalama e iai ona lava uiga:

  • se fale koli e mafai ona i ai i le tulaga o se fale, leai ni fausaga e pei o ni foliga e mafai ona faia;
  • e ui lava e mama le laʻau nai lo le uʻamea, ae o loʻo mamafa tele i luga o le eleele, o lona uiga e tatau ona i ai le faavae;
  • na o le slot system o le faʻapipiʻi e faʻaaogaina mo le gaoioi o le taualuga, e faʻapipiʻi ai luga o taualuga i luga o alavai
  • o le taumafa masani o le a tele taimi e sili atu pe afai o le faamalama o loʻo iai ni vaega faaopoopo mo le vaʻa;
  • O le laupapa o se mea e faʻaleagaina, o lona uiga o le a galo le tele o le susu ma faʻaitiitia ai, o lea e tatau ai ona e togafitia le faʻavaa ma se varnish varnish po o se gel e leai ni mea leaga;
  • laupapa muamua aʻo leʻi faʻapipiʻiina e tatau ona faʻamamāina o vali, varnish ma isi vaega faʻaleagaina;
  • mafaufau i uiga o laau totő o le a e tupu i totonu o le fale lauʻeleʻele, ona o le tele o meaola faalafua e faʻaaoga ai fafie e fai ma fale pe fafaga ai.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o faʻamalama, e ui lava e aoga mai le manatu tau tamaoaiga, ae ui i lea, e iai ni faʻafitauli faʻapitoa ma mea lamatia. Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi se lauʻeleʻele mo le 2-3 tausaga, ona faʻaaogaina lea o le faamalama o le faamalama, ae afai e te fausiaina le fausaga mo le 10-15 tausaga, e sili atu ona lelei le teenaina o mea e pei o se faavaa.

Meafaigaluega ma sauniuniga meafaigaluega

Mo le fausiaina o se kesi tilotilo ma ou lava lima mai le faamalama o le faamalama, o le ae manaomia mea nei ma meafaigaluega:

  1. Twine mo le faailogaina o eleele;
  2. Faʻailoa ma faʻamalo (mo le uamea ma le fafie).
  3. Shovel ma bayonet shovels;
  4. Paʻu faʻamaʻi ma isi faʻamau mo mea elemene;
  5. O taula taula (16 × 150 mm);
  6. Nofoaga paʻu (50 × 50 mm);
  7. Ax ma le samala;
  8. Tuʻu faʻasino;
  9. Polycarbonate;
  10. Screwdriver ma se seti sikula;
  11. Bulgarian ma pusa mo le uamea;
  12. Faʻatautaia le sikili vaalele;
  13. Nail puller ma pliers;
  14. Spatula;
  15. Tinoina masini;
  16. Uluaʻi ma le putty;
  17. Faʻavae mo le aveesea o le vali tuai;
  18. Antifungal ma le faʻaleagaina o mea faʻapitoa;
  19. Paʻu ma vali vali;
  20. Polyurethane foam.

Aʻo leʻi faʻatulagaina, e tatau ona e sauniuni le faʻamalama o le faamalama - aveese faʻamalosi, uʻu ma lima.

Ave ese le vali tuai e faʻaaoga ai se meafaigaluega faapitoa, ma e tatau ona togafitia le fafie i se visepisi e faʻamoemoe mo le faʻaleagaina o pa laupapa.

E te iloa? O le faletini tele lava i UK. E sili atu ma le tasi ituaiga ituaiga laau toto, e amata i le kofe vevela ma e faaiʻu i olive vine ma vine.

Greenhouse manufacturing

O le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o le fausaga o le greenhouse, lea e aofia ai ma faamalama, e matua ese lava, ma e tatau ona suʻesuʻeina lelei.

Aʻo lei fausiaina mama mamanu mai le vali ma le palapala, faʻatumu avanoa i fulu.

A maeʻa lena mea matou te amata faʻapipiʻi matala matala i luga o le faʻavae saunia. E sili ona lelei le faʻaaogaina o uʻamea mo le faʻapipiʻiina o poloka faamalama, lea e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai laupepa. Ua faataatia le tulimanu i totonu ma ua pipiimau i le fafie ma se sikul ° uila. O le faʻavaa e tatau ona mausali, lea o le a mautinoa ai oe o se taimi umi ma faʻaaogaina.

Le isi e tatau ona e faia malamalama malamalama. E faia i luga o le faʻalauiloaina o faʻamaufaʻailoga, pine laupapa ma le uaea uʻamea. O poloka poloka e faʻapipiʻiina i luga o le faʻavae ma faʻapipiʻiina i sikilima, patipati, faʻaaliga, uaea ma fao.

A uma ona fausia le faavaa, ia siaki lelei.

Afai e foliga mai ia te oe o le fale e le lava le mautu, установите с внутренней стороны несколько подпор, которые снимут часть нагрузки с боковых граней.

Далее крепим поликарбонат. Ma a uma ona fusifusia iina e leai ni pupu, tuu se tamai pito i luga o fusi taʻitasi. Afai i le faaiuga o le mea e ufiufi ai e tautau i se mea, ona mafai lea ona e tipi ese.

A maeʻa le fausiaina, ia ufiufi soʻo se va i le puafiti ma faʻaaoga le vali i tua o le faʻavaa.

E te iloa? O le tele numera o greenhouses o loʻo i Netherlands. O le aofaiga atoa o greenhouses i Netherlands o le 10,500 hectares.

I luga o lenei faatonuga mo le fausiaina o le fale lauʻeleʻele ua maeʻa. Faaaoga i le faatinoga e le gata o faamatalaga ua taua, ae faapea foi lou poto masani, tulaga moni ma fautuaga mai tagata malamalama. O lea ituaiga fausaga e manaʻomia ai le faʻaalu o taumafaiga ma tupe, ae ui i lea, e tatalaina avanoa faaopoopo mo oe o le a fesoasoani e totogi le fausiaina.