Laʻau

Chlorophytum: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga

O le Chlorophytum o se fale e le mafaamatalaina. E i ai le fefinauaiga vevela e uiga i lona auai i se aiga faapitoa. O nisi tagata atamamai latou te faʻaalia i le Sparzhevs, isi - i Agavs. O lenei fugalaau e taatele i fale mautotogi. E alofagia o ia ona o ona foliga masani ma tulaga ofoofogia e le faʻaleagaina. Chlorophytum e tele isi igoa: Flying Dutchman, Spray of Champagne, Green fountain.


Na aumaia i Europa i le 19 seneturi mai Amerika i Saute, lea o loʻo iai pea sui o lenei ituaiga i vaomatua. I le vao foi, o le chlorophytum e tupu i Asia, Ausetalia, le motu o Madagascar ma Aferika. E tele ituaiga, e 250 ituaiga.

Faʻamatalaga

O se laau laʻau faʻamalosi faʻamalosi ma ni laʻau laititi, laititi e fai ai ni paʻu vela. Lafoaʻi i lea taimi ma lea taimi se musika, lea, i le faaiuga o le fugalaau, o se afafine ei ai aʻa malolosi. Atonu e tele na aʻa. Fuga e tupu i le taumafanafana. O fugalaau e paʻepaʻe, o nisi taimi e lanu viole, e le tele.

E gaosia e pei o se laʻau teuteu. E masani ona faʻaaoga e pei o le ampel.

Meaola

Mo mea teuteu, e naʻo ni nai ituaiga o chlorophytum. Ae i luga o la latou faavae, o faifaatoaga na faia le tele o ituaiga o ituaiga eseese e ese i le lanu ma foliga o laulaau.

VaʻaiFaʻamatalaga
CrestedLumi, e oo atu i le 50 cm, laititi, lanu foliga. O le umi o ia laina laina uumi. Lea pepa e fai ai se pulou pulou, pulou pulou. O le tele o vaovao ma tamaiti e ola mai le ogatotonu o le fusi laʻau, lea e maua ai le fugalaau le foliga mai o se galu. Faʻanofo e pei o se fale tele.
Kinky (Bonnie)E foliga tutusa lelei ma le tau, ae o laulaau e sosoʻo i totonu o mama. O faʻamaumauga e sili atu ona faʻatulagaina.
CapeTuʻu atu i le afa mita le umi, 3-4 cm le lautele, e aunoa ma ni sasa. E le pei o isi ituaiga o meaola, e le faʻasaʻoina ai se musika, e le o ni fanau. Toa le lauiloa.
Uu (Orange)O lau laʻau lautele e vaapiapi le foliga, o loʻo i luga o le oti. E tusa lava pe lanumeamata. Petioles, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona lanu piniki pe moli, o nisi taimi mumu. Green Green Orange (afi afi) - o lanu e moli lanumeamata, o le vevela lava e tasi i luga o le laupepa lau. O le mea lea e le mou atu ai le malosi, e tatau ona aveeseina i lalo i le taimi tatau.
LaxumLaʻau lamolemole, paʻu paʻepaʻe o loʻo i le pito o le lau. E le faʻapipiʻi laau toto.
MboetiO laupepa ei ai le tau faʻasaga.

Chlorophytum Care

Chlorophytum o se fale matagofie fale mo tagata fai togalaau e leai ni poto masani. I le tausiga o le aiga, e faigofie ma matua faigata.

TaimiPoto-taumafanafanaPau le taumalulu
LuluFaʻafaigofie ona faʻaaoga i soʻo se vevela. Sili + 20 ... + 23 ° C, ae le o lalo ifo o le 10 ° C. I le tau mafanafana, e mafai ona alu i luga o le auala poʻo luga o le faletalimalo, saunia le faʻavaa mai le susulu o le la ma le vaʻaia. Mafai ona faapalepale le vevela i lalo ifo o le 10 ° C, pe afai e leai se vai inu.
MalamalamaFaʻailoga, ae tupu lelei i le paolo (i lenei tulaga, o laulaau e le maua ai a latou pipisi ma e lanu meamata). Afai e te tuʻuina atu i ai faʻamalamalamaga, e mafai ona ola tupu lelei i tulimanu pogisa ma alalaupapa. O ituaiga eseese e manaomia le sili atu o le malamalama nai lo le manino.
TotogiE manaʻomia naʻo le taumafanafana, i le taimi o le vevela. I taimi masani, ua lava le fufuluina o laulaau ma se laumei susu, o nisi taimi e taʻele ai. Afai e ulu le vai i totonu o le laʻau, e tatau ona aveeseina ma le faaeteete le susu.A tuʻuina i tafatafa o masini eletise, faʻafefea ona faʻamamaina le ea i totonu o le ulo. E le manaʻomia e ia le pulupulu, o nisi taimi e lava mo ia e fufulu laulaau mai le pefu o loʻo faʻaputuina.
FaʻasaSuafa malosiFaʻatau e pei lava o le mea e mu ai.
Faʻafetai i faʻapipiʻi i luga o aʻa e faʻaputu ai le vai, e mafai e le chlorophytum ona fai e aunoa ma le fafagu mo le masina. Faʻavave vave ona toe faʻaleleia foliga vaaia i luga o le sami.
FertilizerE faalua i le masina, faatasi ai ma le suavai suamalie.Leai se mea e manaʻomia.
TeuteuMo le faʻaleleia o mea teuteu, e fautuaina ina ia faʻaputu i taimi uma le laulaʻau ma le pala. Afai e vaivai le tina, e sili atu le tipiina o tipu ma tamaiti, ao latou aveeseina mai le tele o meaʻai mai le laau autu, ma faʻavaivaia ai.

Suiga

O Chlorophytum o loʻo i ai se aʻa malosi e vave ona tupu. O le mea lea, i tausaga muamua o le olaga, e fautuaina e toe faʻapipiʻi totogo uma. Tagata matutua - taʻitasi i le 3-4 tausaga, pe a oʻo mai aʻa. E mafai ona fuafua lenei mea e ala i le faʻaitiitia o le tuputupu ae, le umi o le leai o se fugalaau, ma aʻa e tupu i tafatafa o alavai.

Filifili le pu

E tupu lelei i le hydroponics, i totonu o fagu fugalaau, e tatau ona faʻamalie e le tane vai mea nei:

  • O aʻa o le chlorophytum e ola lautele, o lea e tatau ona i ai le ipu e 4-5 cm le lautele nai lo le muamua.
  • O le i ai o alavai faʻavaivai e faʻatagaina (e le fiafia le laau i vai inu i aʻa).
  • O mea e faʻaaogaina, e sili atu ona lelei meaʻai. O aʻa malosi e masani lava ona faʻaumatia ipu palasitika manifinifi.

Soo

Chlorophytum e leai ni mea faʻapitoa. E tupu lelei i le faʻatauina o le eleele mo faʻalaʻau laau. O le mea e manaʻomia: o le palapala e tatau ona matala, manava.

E mafai ona e saunia le fanua ia oe lava: i le tutusa o le oneone, peat, turf ma le lau o le eleele, ua faʻafefiloi humus.

Suʻe faasolosolo i lea laasaga:

  • Aʻo lei toe faʻaleleia, o le palapala ua saunia na o ia lava e tatau ona faʻamaʻi.
  • Aveese le laau mai le fagu tuai.
  • Lulu le eleele mai aʻa, faʻafeleese ma le faaeteete i latou, atonu e faʻasaʻoina.
  • Tuu le fugalaau i totonu o se fagu fou, i le muaʻi tuʻuina i totonu o se alavai faʻavaivai ma se vaega laiti o palapala.
  • Faatumu le faalēaogāina i le eleele e aunoa ma le veleina.
  • Sasaa tele, pe a uma sina taimi e tafe le vai tele mai le apa.
  • Mo ni nai aso, ave le chlorophytum i lalo o le paolo.

Isi auala e teu ai

I le faaopoopo atu i le totoina masani o le palapala, o le chlorophytum e masani ona totōina i le malulu, florarium. E masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai meaʻai.

Hydrogel

O le laau toto e tupu lelei i le vailaʻau, pe afai e te mulimuli i le tele o manaʻoga:

  • Mo le totoina i totonu o se paluga, e sili ona lelei le filifilia o se laau talavou, e sili atu le faigofie ona fetuunai i tulaga fou.
  • A o le totoina, luluina ma le faaeteete aʻa mai le eleele, fufulu.
  • E le seasea le tau.
  • A tupu aʻe i le fulufulu, e sili ona lelei le tuu o le laau i nofoaga pogisa.
  • Ina ia aloese mai manogi manogi, e tatau ona fufuluina le vai aisa i lea taimi ma lea taimi.

Florarium ma le pusa tioata

E mafai ona aofia ai le laau i le florarium, ae sili atu mea e manaʻomia ai pusa volumetric. I se mea laititi, o le a vave lava ona tumu o ia.

Faatasi ai ma lenei metotia o le tausiga, e taua tele le faatulagaina faifai pea o le ea o le florarium, a le o le chlorophytum e mafai ona oti.

E le mafai ona teuina le pusa tioata mo se taimi umi, i le aluga o taimi, e manaʻomia le tau i le eleele.

Tofiga

Le auala e toe gaosia ai le chlorophytum: aʻafia o tamaiti, vaevaeina o vao, totōina o aʻa, fatu (o nisi ituaiga).

Lueina o tamaiti (basal ma le ea)

O nisi o vailaʻau e le faʻatoʻilaloina antennae e faʻapipiʻiina e ala i le faʻavasegaina o aʻa. Ina ia faia lenei mea, e vavae ese ma le vaʻavaʻai le fafo mai le tina ma totoina i se pusa eseese. E vave ona aʻafia, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa pe a uma ona totoina.

E mafai ona falepuipui tamaiti pepe i ni auala se tolu:

  1. Tuuese le pepe, tuu i totonu o le vai mo le aʻafia. Pe a tupu aʻe aʻa, toe totoina i totonu o se ulo.
  2. E mafai ona totōina i totonu o se pusa eseese pe a uma ona tuʻu ese mai le antennae. E aʻafia le ulo i le faʻapipiina o pepe pepe ma le polyethylene.
  3. A aunoa ma le vavaeina o le aū, tuʻu i totonu o le ulo. A aʻa le aʻa, vavae ese mai le tina.

Bush division

Pe a suia, o le aʻa e vaevaeina i ni vaega ma se naifi malosi. O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le malala. O isi gaioiga e tutusa lelei ma se faʻaaogaina o laau toto.

Fatu

Mo lenei auala, naʻo fatu na faʻatau i fale faʻapitoa e faʻaaogaina. Taualumaga

  • faatumu fatu i le vai;
  • salalau i luga o le eleele;
  • faʻamamāina o ia;
  • ufiufi i tioata po o ata tifaga;
  • tuu i totonu o se nofoaga mafanafana;
  • tausia le faʻamamafana;
  • ea i aso uma;

Pe a fai 3-4 laupepa, faʻaleleia, mulimuli ane totō.

Mea sese i tausiga, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

Faailoga mai fafoMafuaʻagaFofo
Liliu samasamaLaufanua e pala.Fai ni ofu pito i luga.
Ava malulu.Le susulu.
Maualuga maualuga.Faʻamasala le potu i taimi uma ma palu le fale.
Faʻaleaga lepe.Vaomatua.
Tusia faʻapipiʻi i totonu o se fagu tuai.Suiga.
Le lava le susu.Le vai.
Brown lanu, manulele uliuli.Televave o vai.Suia le faiga o le faʻavaivai.
Lenei lanu ma lanu.Le lava le malamalama.Sui le nofoaga.
Totogi o le pusa.Suavai vai.Aveese le vaega ua faaleagaina ma le aʻa, faʻapipiʻi.
Loto.Laʻu maualaloFaʻafoʻi.
O le fautuaga e mamago.Le lava le susu.Suia le faʻatulagaina o vaiinu.
Laufanua e pala.Ina ia faʻamafanafana.
UpegaTogiTomaʻi ma le iniseti.
Lago le lau.Aphids.
Paʻu paʻu.Shield.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: chlorophytum o se fale faamama ma se mea e sili ona fiafia i ai pusi

Chlorophytum ua iloa ona o lona gafatia e faamama ai le ea. E faʻamaonia o mea e gaosia ai lau laʻau e oʻo atu i le 80% o siama i totonu o le pusa. E le gata i le faʻamamaina, e faʻamamaina atoatoa.

O lenei laau e matua fiafia lava i le fasia o pusi, e fesoasoani ia i latou e fufulu ai lo latou manava. O le a avea ma se mea teuteu matagofie o le fale, e manaʻomia ai le leai o se taumafaiga.