Cyclamen

O le a le mea e fesoasoani ai i le cyclamen?

O le tau malulu e aumaia i taimi uma faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tatau ona tatou faatauina mai fualaau faasaina i le fale talavai, lea ua taugata tele nei.

E ui i lea, e mafai ona e faʻaaoga fua o togafitiga faʻale-aganuʻu, lea na teu ai le poto mo le faitau afe o tausaga ma e oʻo lava i le taimi nei, i le seneturi o fomaʻi, faʻasoa ma le agaalofa i tagata uma.

Faʻamatalaga

Cyclopenia, poʻo le cyclamen, o se lauʻau faʻalauiloaina i aʻa mafolafola mafolafola. Aiga - Mirsinovye.

O laulaau o le laau o le basal, faatasi ai ma le umi, e foliga mai, lanumeamata i le lanu, atonu ei ai ni lanu-siliva.

Fugama - i le taumalulu po o le tautotogo, e faalagolago i ituaiga. O le Cyclopenia e tasi lona fugalaau fugalaau i luga o se uili umi, o se ata e mafai ona vaaia i soo se mea, ae o aʻa po o tubers ia ei ai mea taua e faʻamalolo ai. O le laau e tusa ma le 30 cm le maualuga, o le tubers i le lautele - 15 cm. O le maualuga o le lau e oʻo i le 14 cm.

Isi igoa - violet alpine, driedakva, primrose, falaoa falaoa. O lona lauʻeleʻele o loʻo taʻua o le Metitirani, Europa Tutotonu ma Asia Itiiti.

E te iloa? O le uiga o le igoa "dryakva" ua leiloa mo le tele o seneturi, ae ua lauiloa i le teritori o le taimi nei o Georgia o loo i ai i le IV.-III senituri BC. er

Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa e lipotia mai ai mea leaga ma faʻamalolo o le fale. O lona fausaga e aofia ai:

  • o le cyclamine o se maligi alkaloid lea e maua ai le suavai i se siosiomaga malie ma liliu atu i le cy cymiratin, o le amorophose sapogenin;
  • Saponins;
  • vailaʻau oona ma vailaau;
  • suka;
  • vailaʻau oona;
  • nisi o suauu taua.
E te iloa? O vailaau faʻamalosi o loʻo i ai i le cyclamen tubers e leai se aʻafiaga i luga o puaʻa vao e 'aina i latou e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei, lea na matauina i le XVIII senituri i faamaumauga a le fomaʻi Catherine II.

O mea faʻamalolo o le cyclamen

O vailaau faʻapitoa na aloaiaina ana meatotino anti-inflammatory ma antimicrobial, lea e mafai ai ona faʻaaoga le cyclamene e fai ma vailaau mo sinusitis ma isi sinusitis.

O le Cyclamen juice e iai sona aʻafiaga i faʻamaʻi e mafua ai faʻamaʻi pipisi o le maualuga o le respiratory tract: sinusitis, frontitis, sinusitis ma isi.

E te iloa? Cyclamen, aveina faatasi ma ia, puipuia le Roma anamua mai le taufaaleaga ma tala taufaaleaga.
O le vailaʻau cyclamyrethin, lea na mafua ona o le faʻafesoʻotaʻi ma le mucous membranes, e faʻaumatia foi le microflora pathogenic o le gastrointestinal tract.

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaoga vailaʻau ma faʻalavelave faʻalavelave, ua fuafuaina e tuʻuina atu ai faʻamalosi faʻafitauli i faʻamaʻi e pei o le rūmatism, gout, mumu o mea e fai i ponaivi ma sooga.

O loʻo i ai se manatu e uiga i le faʻamautuina o le faʻaopoopoga o mea faʻasalalau e ala i le fesoasoani a sauniuniga a cyclamen: faʻamautuina o le faasolosolo malie, faʻateleina le malosi o alii, fesoasoani i le le malamalama.

O le aʻafiaga i luga o le cardiovascular system e talitutusa ma le gaioiga o sauniuniga numera, faʻamaonia le fatu o le fatu.

E te iloa? O le muamua na taʻua ai le cyclamen e pei o le totoina o laau na amata mai i le 1731.
O sauniuniga e aofia ai le cyclamen, e ui lava i ona aʻafiaga, ei ai meatotino aoga ma ua leva ona faʻaaoga mo:

  • faʻafitauli faʻaleagaina;
  • maʻisuka;
  • allergies;
  • faʻaleagaina
  • popolega popole ma le le mautonu;
  • faʻamaʻi o le tino urinary system;
  • otaota;
  • migraines;
  • lanu;
  • pa'ū lauulu;
  • gasegase gata ma isi mea oona.

O le vaevaeina o le pulupulu e faʻapupulaina ai foi: liatris, dahlias, togafiti, alalaupapa, laconosa, callas, zamiokulkas.

Le faʻaaogaina o fuga togafitiga

E tatau ma le matua faʻaeteete ma le gauai i le saunia o sauniuniga o le laau ma faʻaaogaina, aua nei galo o le mea oona, ma o se mea sese e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave ita.

A maeʻa sauni poʻo faʻaaoga le oloa, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai.

E taua! Aua le sili atu i le fua fautuaina - e mafai ona e sogisogi ai, ma e le o se filifiliga sili lea ona leaga.

Ae e te leʻi filifili i le faʻaaogaina o soʻo se auala, lea e aofia ai le vavalalata, e manaʻomia le faia o se suʻega faʻalogo.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se mataua o le oloa i luga o le paʻu i totonu o le matau o le tulilima ma matau le tali ile aso. O le leai o se mumu, ita ma isi faʻaaliga o uiga i le lotoifale o lona uiga e mafai ona faʻaaoga.

E te iloa? E tusa ai ma le molimau, na fautuaina e Avicenna le aʻa o le cyclamen, o le ua o le ua poʻo le tapulima, o se faʻasaina ma faʻasaina ai le maitaga o tamaitai mai le savali latalata i le fua o le fugalaau.

Vailaau faʻapitoa

O le tiniketi o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, ae o tubers lava ia, afifi i ie susu, e mafai ona taoto i totonu o le pusaaisa i taumalulu uma. E pei ona manaʻomia, sauniuni sauniuniga fou.

Afai o le pulumu e matua vevela e tataʻi ese ai le sua mai fafo, e nutimomoia ma tumu i le vai. Faʻaosooso, faʻamalosi, mo le 3 aso.

Aʻo le i faia le sauniuniga, e tatau ona faʻamamaina lelei ia fatu i se pulumu. Aua nei faʻatau faʻatau i nofoaga e leʻi faʻaogaina. Muamua, atonu o le aʻa o se isi laau, ma lona lua, o tulaga na tupu ai e le o iloa. O le fofo pito sili ona lelei o le lima, pe maua mai i se punavai faatuatuaina.

E te iloa? I aso anamua, na talitonuina o le aʻafia o le cyclamen e faaopoopo i le uaina e faʻateleina ai ona aʻafiaga.

Fualaau o vailaʻau faʻaaogaina e vailaau masani.

Fualaau:

  • Faasea faigofie. Faamama le maxillary sinuses. Sa saunia mai le mea fou fou ma le gaʻo. I le tasi vaega o le falalaʻau faʻaopopo 10 vaega o le vai, faʻapala i le gau. Faʻamau 1 poʻo le 2 faʻafefe i totonu o ia aso taʻitasi. E fautuaina e fai lenei mea ao lei moe. O le tali lava lea e tasi o le fafine e faʻaaogaina mo le vevela mo le tiga.
  • Ua faʻalavelave le faʻalavelave. Cyclamen, riki, kalanchoe ma le aloe o loʻo fefiloi i le tutusa tutusa. O le mea na mafua ai ona totoina i totonu o le isu 2 faʻafefe i aso taʻitasi 2 taimi i le aso.
  • Laʻau i totonu o le suāuʻu fualaʻau. O le sua o loʻo faʻafefiloi ma le suauʻu fuālaʻau i le vaega 1:10 ma tanumia i le isu, e pei ona faamatalaina i luga. A maeʻa ni nai minute, ona amata lea o le vavalalata o le vavae ese o purulent, faʻafiafiaina e ala i le seneezing. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le fufuluina o le vevela i le saline.
  • Suauu Cyclamen. O le mea moni, o le vailaʻau o se mea na maua i totonu o fatu o mea e gaosia. O le pulu faʻamaʻi e tumu i le suāuʻu manogi (i ni vaega tutusa), faʻaopopo le sulfuric ether (o nai mataua). O le faʻamalosi e tatau ona i ai i se nofoaga mafanafana ma le pouliuli i totonu o se koneteina tioata puipui. O le faʻafefiloi e tatau ona luluina i lea taimi ma lea taimi. Saunia mo le 3 vaiaso.

Infusions:

  • Meainu vevela (faʻafefete). Faʻaosooso 1 le sipunipuni o le faʻapipiʻi tui ile 2 ipu vai inu. Ave le sipuni se tasi pe a uma ona 'ai le mafanafana. Fesoasoani i le atuatuvale popole, le mautonu i le moe. E le gata i lea, o le faʻaaogaina e faʻaaogaina mo gasegase ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Suafa vai. Liligi le afa o le sipuniti o aʻa aʻa i totonu o se ipu omea e le o masini ma 50 ml o vai inu, tuu mo le itula. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina i totonu o le isu o le a faʻaitiitia i le faʻatusatusa: o le sipuniti o le faʻafefeteina i le lita o vai inu mama. Faʻavae le lima toʻatolu ile lima taimi i aso taʻitasi i le gasologa o le vaiaso.

Tino:

  • Tincture alcohol number 1. I se fua faatatau o le 1:10 ua sasaaina le pusa tapuni i le ava po o le vodka, ua faʻaaogaina mo le 2 vaiaso. O le talia i totonu i le 15-20 pa'ū faʻatolu i le aso. E mafai ona faʻaaogaina e pei o se paʻu mo tiga i totonu o sooga, rūmatism, gout.
  • Tincture alcohol number 2. O le afa o le sipuniti o le tipi o le tuber e sasaa ai le 30 ml o le ava malosi, faʻasolosolo aso. Fufulu i le vai ua tunu i le afa, tanumia le 1 mataua ile aoauli. E le silia le 7 vasega i le vasega.

Mea manogi:

  • Uu o le kulimi 1. I vaega tutusa e tatau ona e suʻeina le cyclamen, o le sipuni, o le aloe, le Kalanchoe juice ma le suauu Vishnevsky, faʻafefiloi lelei, faʻapipiʻi swabs cotton e ala i le faʻamalosi i luga o se sikoa ma tuʻu i totonu o fuaitau vavae. Tausia le meafaigaluega e sili atu ma le afa itula.
  • Tau o le suauu 2. Faʻafefiloi 1 sipuni o le suāuʻu olive, 1 sipuniti o le kulimi suamalie, 5 pata o le cyclamen juice, mix, susu susu, tuʻu i totonu o fua o nasal, taofi mo le 15 minute. Toe fai tasi 2 vaiaso.

E taua! A maeʻa le faʻamaeʻaina o le isu e fautuaina e inu se teuteu mafanafana o laʻau ma le faʻaopoopoga o le meli.

Vailaau

Mo i latou e le faʻalagolago i vailaau faʻale-aganuʻu, e le mafai pe le manaʻo foi e saunia fualaau oona mo i latou lava, o le falemaʻi faʻapitoa e tuʻuina atu fualaau faasaina e faʻavae i luga o le cyclamen, lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai ma faʻaaoga, mulimuli i faatonuga.

  • Sinuforte.

    O le vailaʻau e faia mai le sua ma se vaega o Eurokone. E faʻaaogaina mo tulaga e manaʻomia ai le toomaga manava.

    Faʻaitiitia faʻamalama i le paranasal sinusal o le vevela. O le taimi lava lea e faʻaosoina ai le pulelasi o le mucous membrane, e faʻaosofia ai le tuʻuina atu o le tulei po o le puʻu ma le aveeseina mai le vevela.

    O fualaau faasaina o se gaioiga i le lotoifale, e fesoasoani i le aveesea o le valea ma faʻaleleia le toto i le gaogao.

  • Neonox cyclamen.

    I le tuufaatasiga - o se upusii o laumol ma propolis, o mea e maua mai le aloe, eucalyptus, cyclamen, olive ma le ucalyptus suauʻu.

    E faʻaaogaina foi i le tulaga o le fulafula o le mucous membranes, faʻasalaga ma le faigata ona manava. Faʻaaogaina mo le puipuia ma le faʻalavelave faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi.

  • Neonox malosi i le foliga o se sulu. E aofia ai le propolis, olive, sea buckthorn, o le pi ma le meaʻai o le lauti, faapea foi ma mea e maua ai laau: cyclamen, rosemary, arnica, coltsfoot, aloe.

    O loʻo faʻamatalaina mo le mumū o le mucous membranes o le isu, vailaau faʻamaʻi pipisi o vailaʻau faʻamaʻi, fulafula ma le vaʻaia.

  • Sinupret. Faʻapitoa i foliga o pa'ū poʻo le vevela. Mea taumafa: gentian, cyclamen, sorrel, elder, verbena, excipients.

    O le osofaʻiga o le osofaʻiga, vavae ese ma aveese le pipili, vevela ma le tulei, e faʻaosofia ai le tino puipuia ma fesoasoani e faʻaititia le faʻavalea. Ua faatonuina mo le mumū o le pito i luga o le manava o le tino: sinusitis, frontitis, sinusitis, ma tutusa.

  • Apifarm ma le cyclolamen.

    Pamu E aofia ai le cyclamen, olive, piach or apricot, petrolatum, eucalyptus, fir, alumina rosemary, propolis extract, tocopherol. E taofia ai le fulafula o le sulu o le tele o tupuaga.

  • Suʻe

    O le faavae o le siʻosiʻomaga o fatu cyclamen, faʻatau atu i se ituaiga pusa, lea e aofia ai le paʻu ma le vai, lea ua saunia ai se vaifofo vai. O le gaioiga e tutusa lona aʻafiaga ma isi vailaʻau, lea e aofia ai le cyclamen.

  • Phytonosol "Cyclamen + Eucalyptus".

    Maea fua E aofia ai le suauu cyclamen, aloe, sinapi, olive, pine, eucalyptus, suauu mint. O loʻo i ai sona aʻafiaga ma togafitiga faʻaleagaina: anti-inflammatory and anti-edema.

  • Laʻau o le cyclamen. Manatu malosi. Cyclamen juice, o se vaifofo vai e tatau ona saunia e tusa ai ma faatonuga. O le televave o le matūa faʻavaivaia le faʻavevelaina o le sosolo, ita ma le mimiti, faʻamamaina o agasala ma toe faʻaleleia le manava.

  • Cyclamenos. Pamu Cyclamen extract, o le suka ma le eucalyptus. E i ai se aʻafiaga puipuia, e puipuia ai faʻamaʻi o le pito i luga o le manava.

  • Suauu Cyclamen. Suauu suauu. Meaʻai: fualaau o siama cyclamen, suauʻu vine vine. O le mulimuli lenei o se taʻutaʻua sili ona lelei o le vailaau faʻasaina, e faʻaleleia lelei ma feaveaʻi faʻatasi ai ma vailaau oona. Galuega sili atu nai lo le fofo o vaifofo.

Faamasani oe lava i togafitiga faafomaʻi o nei laau vao e pei o catnip, horsetail, lyubka lua-suamalie, bitter bitter, nettle, lycra.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O le "falaoa falaoa" ua le oi ai i le tusi resitala o laau toto, ma, e le gata i lea, o se vailaʻau oona, o lona uiga e na o lalo lava o le vaavaaiga faafomai e faʻaaoga ai.

Faasaina ona fualaau faasaina mo le faaaogaina e faasaga i tamaiti, faapea foi ma le maʻitaga ma le lacting.

O le laau e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi, i lenei tulaga, o lona faʻaaogaina e tatau ona tu vave ma saili le fesoasoani faafomaʻi.

E taua! I le tulaga o le solia o le faʻaogaina o le tali pe mafua mai i se tali a le tagata lava ia, e mafai ona e maua se mu o le mucous membrane, lea e matua faigata lava ona toe faʻafoʻisia.

O le toesea e mafai ona mafua ai le oona, o loʻo faamatalaina e:

  • taʻavale;
  • vulu;
  • totoga;
  • faʻanoanoa;
  • tigā;
  • ulu tiga;
  • siitia le vevela;
  • faʻalavelave faʻaleagaina;
  • maʻi o le cardiovascular system;
  • bronchospasms;
  • pulunaʻu edema.

E taua! Afai e iai se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau loa ona e fufuluina le manava, ave ni mapolo ma saili fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave.
O lea la, o faʻamaoniga manino o:

  • maʻitaga;
  • lactation period;
  • tausaga o tamaiti;
  • tasi le le faapalepale.

Cyclamen o se vailaau togafitiga, o ona aʻa e aoga, ae faapena foi mea oona. O lona faʻaaogaina e mafua ai lagona le mautonu, ae i le taimi lava e tasi o le a le pine ae toe foʻi mai le mea o le purulenti ma faʻasaʻo le gaogao.

E talitonuina o le vave amataina o togafitiga e mafai ona taofia ai le mauaina o vailaau faʻamaʻi ma le le lelei o le ENT. Ae ui i lea, e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete tele, faʻapea foi ma le mulimuli i fautuaga ma tulafono faatonutonu.