Laʻau

Peperomia: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga o fale + sese

Peperomia o se ituaiga o laʻau vao o le aiga o le pepa. O le igoa tonu o le pepe pepe e talanoa i le sootaga: pepero - pepa, omos - tutusa.

Faʻamatalaga

Peperomia o se laau laʻau faʻatasi ma le maualuga o le 15 cm i le afa mita ma lau laʻau. O le lanu o le laʻau e mafai ona eseese lanu, ma fasi manu poʻo ni meaʻai, faʻapea foʻi ma le leai o ni lanu. Peperomia fuga i le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, i le faaiuga o le fuālaʻau fualaau aina suamalie.

O le ituaiga e matua tele: e tusa ai ma nisi lipoti, e aofia ai le 1,500 ituaiga. O sui felelei i le natura ola i le paolo o vaomatua o Amerika ma Asia.

Ituaiga Peperomia

Peperomia o le ampel laau, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e fausia ai ni mea faʻapitoa ma e teuteuina ai teuteu. E tele ituaiga o meaola ma ituaiga.

Le sili ona lauiloa i latou:

VaʻaiFaʻamatalaga
Umiu (mimigi)Laʻau laitiiti laititi (tupu e oʻo i le 10 cm) ma lau paʻu vevela i foliga o se fatu. Ua latou maanuminumi, ma vela vevela i itu uma e lua. E eseese ma lanu mumu. O se tasi o ituaiga sili ona taatele o le Lillian caperata.
Paloni (siliva)O se laau e toetoe lava leai ni meaʻai. O laʻau mūmū mūmū e faʻapipiʻi i ni umi uumi (10-12 cm). O le lanu e lanu meamata ma laumei, e foliga tutusa ma le lanu o le suamalie, lea e maua ai le fugalaau lona igoa lona lua.
TupolateO se laau toto e oo atu i le 30 cm le maualuga, ma lau lanu lanumeamata lanu meamata, lanu manu, lamolemole ma matua manogi. E le totogo. O ituaiga sili ona lauiloa: variegate, alba. I le va o latou eseese e eseese i le valivali o laulaau.
VelvetyE oʻo atu i le 50 cm. O se pusa lanu enaena lanu uliuli, e masani lava ona tupu. O foliga laulaʻau e faʻaloloa, oval ma mama veins.
Popo faʻatasi (monolithic, rotundifolia)Faʻaleleia ituaiga meaola laiti. O lapisi fugalaau o le lanu enaena enaena e ufiufi i laulaau laititi o lanu lanu meamata. O nei meaola e leai se taimi malologa i le taamilosaga.
LapoʻaLuga o laau vao. Feʻau: lanu lanu o lau. I le ogatotonu latou te lanumeamata lanumeamata, lata i le pito o le lanu e mafai ona mumu, piniki, samasama ma le lanu viole.
LeafyLaʻau faʻamalosi ma laʻau faʻamafola malosi. O lau o le paʻu, lanu uliuli.
Magnolia leafFaʻaigoaina ona o le tutusa o laʻau ma le magnolia. O fualaau papaʻetaʻe loloto e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 40 cm. I fesuiaiga o pepa, lau o loʻo i ai se lanu samasama samasama.
Chisel (dolabriformis)O se laau laʻititi (e oo atu i le afa mita) ma lau laʻau e le masani ai e foliga tutusa ma pusa. O le ogalaau ma lau lanu lanumeamata. O ituaiga sili ona lauiloa: fiafia fiafia, ferreira, nivalis.
Kipi (Prostratum, Creeping, Skandens)Epiphytus. O laulaau e laiti, lapotopoto i foliga, o loʻo i ai i ni puʻupuʻu puupuu. O le lanu e lanu meamata lanu meamata.
Ulu (glabella)Vaʻavaʻai vaaiga. Laʻau solo po o fuefuga fetolofi e oo i le 20 cm le umi, e ufiufi i lanu o le lanu lanu lanu meamata.
RossoLaʻau vaivai, laititi. E le totogo. E ese le lanu o lau laʻau: i luga o le laupepa lanu, o le lanu e lanu meamata, ma luga - paʻu.
ToaE foliga mai, foliga matagofie. Laʻau faʻamalo i luga o lau lanu uliuli lanu meamata. Faʻaiʻu lau ma whorl.
Grey-hairedI le natura, e ola i luga o papa papa i Pasila. O laulaʻau lauolaola e ufiufi i lauulu lauulu lanu enaena.
O le mamafaO se mea laʻititi e maua ai lau lanu paʻu. O le pito i lalo o le paʻu, o le pito i luga e lanu meamata. Faigofie.
Tele-laulaʻau (polybotry, toe faʻaleleia)O se mea e le masani ai, o laulaau e pei o lili vai. Bush mai le 20 i le 50 cm.

Talu ai nei, o Peperomia Mix na faʻaalia i faleoloa fugalaau. E le o se mea e ese ai, ae o se seti o laʻau laiti e totōina i totonu o le tasi pusa.

O mea e tatau ona e iloa e uiga ile pepe pepe ile tausiga ile fale

Peperomia e le lelei, ae tatau ona manatuaina:

  • O ituaiga eseese eseese e sili atu ona fiafia i le malamalama, tele lanu meamata e sili atu ona lelei i totonu o le paolo po o lalo o le uila. O le sili atu ona leaga le lanu o le lau, o le tele foi lea o le pepe pepe e fiafia i le ata.
  • O ituaiga uma (sei vagana ai le sosola) e pei o le maualuga o le maualuga o le ea pe a ma le 50%.
  • Totogi faʻamaonia le faʻamaonia.
  • E tupu lelei i le umukuka.
  • Talu ai ona o le malosi o aʻa e pala, e le mafai ona e faʻafeinu i totonu o le apa.

Vaitaimi ile taimi: laulau

TaimiTaʻeleʻele tautotogoPau le taumalulu
NofoagaMata e faasaga i sisifo po o sasaʻe. Manaomia le puipuiga mai le susulu o le la. I le taumalulu, o ituaiga eseese e mafai ona toe faʻaleleia i faamalama i saute, a leai o le a latou afaina ona o le leai o se malamalama.
Lulu+20 ... +24 ° C+ 18 ... +20 ° C
MalamalamaFaʻalagolago i le ituaiga laau.
FaʻasaFaʻaaloalo, taulaʻi i le vegoina o le eleele.
Fertilizer2 taimi i le masinaFaatasi i le masina

O le laau e matua puipuia lava mai le fesuiaiga o le vevela. A faʻapea o loʻo tu le ulo i luga o le faamalama, ona lelei ai lea i le taumalulu e tuʻu ai se faʻavela i lalo.

E ui lava i le afaina o le vevela, o le peperomia e le o se mea e manaomia ai le totoina. E masani lava e manaʻomia na o le vevela o le tau. Eseese ma lanu susulu e pei o le solo i se masini susu.

Manaomia o le eleele, fafagaina

O le lavelave o le tausiga o aiga o loʻo i ai i le filifilia o eleele. O le tele o taimi, o mea eseese e talafeagai mo ituaiga eseese o pepe pepe. O le faavae mo vasega taʻitasi e tatau ona avea ma mea e fai ai le palapala. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona le faaituau, i le tulaga e latalata i mea fefiloi mo ficus po o pama. O le maualalo e maualalo pe faʻaituau.

Mo le pepe pepe, e tatau ona manava ma vavalaʻau le palapala. O nisi o vailaau e sili ona totoina i hydroponics.

Ua lava lea e faʻafefe ai i le lua vaiaso i le tautotogo ma le mafanafana ma le tasi i le masina i le tau malulu. Soʻo se mea e faʻaaogaina ai minerale e talafeagai, ae tatau ona faaitiitia le togi ile 2 taimi. O aʻa o Peperomia e matua mataʻutia lava, o le mea lea o le laʻei pito i luga e faatoa faʻapipiʻiina ma na o le fafa muamua.

Faʻasa

O lenei laau ua fesuisuiai mo le ola ma le maualalo o le eleele, o lona uiga o le fausua e tatau ona faʻalelei. E tatau ona e taulai i le tulaga o le eleele, vai na o se paluga papago (pe a ma le 3 cm). I le taumafanafana e tusa ma le 1 le taimi i le 10 aso i le taumalulu, 1 taimi i le 2-3 vaiaso. E tatau ona faamalulu ma vevela le vai nai lo le vevela o le potu. A maeʻa sina taimi, e taua tele le faʻafefe o le suavai mai le pusa.

Suiga

Ole taimi o le faʻaaogaina e faalagolago i tausaga ma ituaiga. O tausaga uma lava, na o tamai laau e oo atu i le 3 tausaga. Tele-faʻafeiloaʻi - e le silia ma le tasi i le lua tausaga, laiti-faʻafefe - faʻa-tasi i le tausaga. O le taimi sili ona talafeagai o le tautotogo.

Mai le faʻapalaina e faigofie ona malamalama ua oʻo mai le taimi mo le toe gaosi: o le laau e taofi le tuputupu ae, ma aʻa e tupu mai i le alavai.

O le aʻa o lenei fugalaau e laiti, o lea e taua ai le ipu e filifili ai se mea laitiiti. O le pusa fou e tatau ona sili atu i le matua tuai pe tusa ma le 1.5 taimi. Talu ai o aʻa o pepe pepe e ola malie, e tele naua se ipu e le manaomia. Pe a faʻavasegaina, e taua tele le tuʻuina atu o vai lelei. Se laulau o le itiiti ifo ma le 6 cm. A maeʻa ona uuina le atigipusa mo le 2 vaiaso i le paolo. A alu le laau, ia toe faafoi atu i lona nofoaga masani.

Tofiga

O le toe gaosia o lenei laau e faia i auala nei:

  • generative (fatuina);
  • toso;
  • vavae ese o le vao i le taimi o le gafa.

Auala gafa

E faʻapitoa mo fualaau faiva. O fatuga o fatu e teuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo. Taualumaga

  • tapenapena o le eleele (o se faʻafefiloi o oneone lapoʻa ma soʻo se mea lautele);
  • tuʻu le palapala i totonu o se pusa papaʻu, faʻamama;
  • salalau fatu i luga o le eleele ma fufuluina i se tamai eleele o le eleele;
  • ufiufi i le tioata poʻo le ata ma tuʻu i se mea manaia ma mafanafana. Afai e mafai, tuʻuina le mafanafana;
  • i luga o le ea mo le 5 minute;
  • pe a faʻagogo le eleele e faʻamalolo;
  • pe a faʻatupu le 2 tagata matutua e toto.

Laʻau

O laʻau e mafai ona laʻau ma mai le aʻa. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le totoina lea o le laau i soo se taimi o le tausaga. A filifilia se auʻau, e tatau ona taulaʻi atu i le i ai o tulaga tuputupu aʻe, o le tele lava o loʻo i ai, o le maualuga atu foi lea o aʻafiaga o aʻafiaga.

Taua: Mo le faʻalauteleina, e oʻo lava i se lau laau mai se tagata matua e talafeagai.

O le tipi e tuʻuina i le vai mafanafana poʻo le oneone susu. Pe a faʻaaogā le vai, e faʻamamafa le fatu i le sili atu i le 3-5 mm, o le a amata le pala. Ina ia faatelevave le faagasologa, e ufiufi le fagu i le tioata po o le ata. I le averesi, e tusa ma se masina e aʻafia ai. Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Bush division

E vaeluaina le togavao i se fua laupapa fuafuaina. O le faʻatulagaga e tutusa ma masani, na o le vaevaega o le aʻa e faʻaopoopoina. E sili ona faia lenei mea i se naifi malosi, tipi ese vaega i le malala.

Pests ma mea sese i le tuputupu ae pepe

Faailoga mai fafo mai lauMafuaʻagaTogafitiga metotia
Le foliga mai o lanu enaena, samasama.Telefoni faʻatau.Suʻeina ma se sui atoatoa o le palapala.
Pogisa pito.Laititi o le vevela poʻo le ata.Toe sii i se nofoaga e sili atu ona talafeagai.
Loto.Tele tele malamalama.Puipui pe toe sii i se isi nofoaga.
Tuputupuʻe i le pito i lalo.Fafefe.Suʻeina ma se faʻafouina o le eleele atoa.
Laʻau vaivai ile malamalama masani.Liliuina o aʻa.Suʻe i totonu o se eleele fou ma togafitiga muamua o aʻa (fufulu, aveese nofoaga faʻasaina, togafiti i malala).
Curvature, le lava le tuputupu ae i se fale na faʻatau talu ai nei.Leai se siama.E le togafitia le maʻi.
Upega tafailagi.TogiTogafitiga ma le iniseti, faʻaleleia le faʻamalolo.
Paʻu paepae.Anufe.Faʻamamaʻi nofoaga faʻatafunaina ma se paʻu o le cotton ua susu i le ava malosi. Sui le palapala.
Paʻu ese.Faʻamasino pasi.Suia le faʻatulagaina o vaiinu.
Pau i le taumalulu.Laititi maualaloAve le fugalaau i se mea mafanafana, vavalo le ulo.
Le faʻaalia o nofoaga oti, fula i aʻa.Nematodes.30 minute vai vevela vevela (+40 ° C); togafitia ma le iniseti.
Flat growths (ma i luga o le au).Shield.Taulima ma le ava malosi po o iniseti.

Na faamalamalama mai e Mr. Dachnik: o faamanuiaga po o le afaina o le pepe ua faaleagaina

O lenei fugalaau e le gata e matagofie, ae aoga foi. O lau laʻau e maua ai se mea faapitoa e fasiotia ai le streptococci ma le staphylococci. Ua faamaonia e saienitisi afai e i ai i le potu, o le numera o siama i le ea e faaitiitia e le 50-70%, lea e sili ona aoga i totonu o potu o tamaiti. Ma e tusa ai ma talitonuga taufaasese, o le peperomia o se "fugalaau o le alofa", e mafua ai ona mananao tagata e tausia tagata pele ma puipuia i latou. E i ai se faailoga mautinoa: o le peperomia na sau i le fale - faatalitali mo suiga lelei i le olaga.