Laʻau

Soifua Apple

O le apu e tele le lelei: maualuga le gaosiga, le lelei i le eleele, tetee i le kulimi, e le faigata ona tausia. Faafetai i lenei mea, o se tasi lea o laau e sili ona sailia, peitaʻi o le totonugalemu o Rusia. O nisi taimi o lona olaga e sili atu i le centenary. O lea ituaiga centenarian o se mea e seasea tupu. I le avea ai o se tulafono, o le faasologa o le ola o le apu e 50-60 tausaga. Ae aua le faʻafememeaʻi i le fuaina o fua. E sili atu ona itiiti. O le mea moni, afai e te filifilia le fatuina lelei, toto ma tausi, e mafai e le laau ona aumai se seleselega o le 20-30 tausaga pe sili atu.

Tausaga o le ola o le Apple

O laau ola uma a le apu e vaevaeina i ni vaitau se tolu. Latou te suia e le tasi le isi, faʻamalamalamaina suiga e tutupu i tausaga.

Muamua

O le taamilosaga e aofia ai le amataga o le atinaʻe, pe a fausia e le laau le aʻa, vaega vegetative ma ulu atu i le taimi e fua ai. E masani lava mai le 1 i le 15 tausaga.

I lenei vaitau, e taua tele le mulimuli i tulafono uma mo le tausiga.

Lua

O lenei taamilosaga e aofia ai le taimi o le fuaina o fualaau aina ma le faʻaitiitia malie o le saoasaoa o le atinaʻe. Na pasi i le 15-50 tausaga. E le gata i lea, afai e le lelei le fausiaina o le pale, e le lava le tausia o le laau, o le mafiafia o le a taofia ai le tuputupu aʻe o weni laiti, o fua o le a laiti, ma o le apu o le a aafia i faamaʻi eseese. Afai e te le toe faʻaauau le tausiga, o le a tafe ma faʻavaivaia. Ae i le taimi na faʻamamaina ma teuteuina teuteu e mafai ona toe faʻaleleia le aganuu.

Faʻasolosolo tuai

O lenei faiga e matua aafia ai le ola o se laau ma ona fua.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo faia i le tautoulu. O laau apu matutua e toe faʻaleleia pe a maeʻa le 20 tausaga, pe afai latou te le fua. Ua maeʻa le momotuina o lala tetele tuai, o mea ia e faʻapipiʻi atu i le pale ma faʻafefe i gaioiga talavou. Latou te tatala, e pei o le totonugalemu o le palealii, na o na o loʻo i luga o le pale, na o luga o latou o le a fuaina ai lala o fualaau aina.

Tolu

O le taamilosaga mulimuli lea. O le laau e faasolosolo malie le taofia o lona tuputupu ae, o lala o loʻo faʻaputuina le pale mago ma mate. I lenei tulaga, o le apu e mafai ona faafuasei ona taofi fua pe o le a tupu malie lava. O le laau tuai e le mafai ona toe faʻaleleia, e tatau ona sosolo ia laau.

Laveina o le Komiti Faatino o Tasi Apple Apple

O le vave aveeseina o le laau tuai e maua ai le avanoa mo tamaiti laiti o se galuega faigata tele.

Le faia o lenei mea:

  • O le ogalaau o le apu e elia i totonu o se olo, ina ia mafai ai ona vavae ese aʻa tetele o le laau tuai.
  • A maeʻa lena mea, o le ogalaau e faʻanoanoa ma solo.
  • Ona toe vavaeese lea o le tino o aʻa ma aveese, o le ogalaau ua lili.

Afai e le mafai ona pau i lalo o se laau, faʻaaoga se isi auala agaʻi:

  • Latou te tipi le apu.
  • Faʻasusu pu i totonu o le pou.
  • Latou te faʻatumu le faʻamalolo o le kulimi (urea, ammonium nitrate).
  • Latou te faaopoopo i ai i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana (o le a faatelevaveina le faagasologa o le pala).

A maeʻa le lua tausaga, o le aʻa o le ogaʻau e matua faaleagaina lava lea e faigofie ona aveese mai le eleele.

O nei vaitaimi uma e faʻatulagaina, pe a latou faalagolago i le tele o itu.

Faʻamatalaga e Faʻaalia ai le Olaga o le Ola

E tele mafuaaga e aafia ai le umi o le apu:

  • nofoaga o le tuputupu aʻe;
  • varietal mafutaga;
  • tausiga o laau.

Itumalo

O lona soifuaga e faalagolago i le nofoaga e tupu ai le apu. I le tele o itu i saute, o le umi e umi, e oo i le 100 tausaga pe sili atu. I le ogatotonu, e le oʻo atu i le 70 tausaga. I le itu i Matu, o tulaga ogaoga e 40.

Vasega

Eseese eseesega e aafia ai le lio o le olaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga: o aʻau o le a vave ona tutupu, o lona uiga, oi latou e fua mai i le amataga o le matutua, e ola ai i lalo ifo o fua o le ola tuai.

Coloniform vave ma amata tele ona fua mai, ae ola e le silia ma le 20 tausaga.

Tausiga

E taua tele le togafitiga o laau. Amata mai le totōina i tausaga taʻitasi, e tatau ona faʻatulaga lelei, faʻamalolo, puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Le aʻafiaga o filifiliga i luga o uiga o le apu

I aso tuai, pe a tutupu mai laau apu mai fatu, e aunoa ma le faaaogaina o tui, sa sili atu lo latou malosi ma ola e tusa ma le 200 tausaga. O faʻataʻitaʻiga ua tupu mai fatu e iai uiga taua:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • le mautonu i le eleele.

Ae o le iai o le tele o mea tumau tumau, e ui lava e mulimuli ane latou maua fua lelei, ae na o le amata ona fua mai i le matua o le 10-15 tausaga, pe a oʻo ina faʻaleleia le aʻa ma le pale.

O fualaau eseese e fua mai ai se seleselega tele i le amataga o le 5 tausaga, ae o le ola o le ola e le sili atu i le 20 tausaga, talu ai o le apu e leʻi faia e faʻaaluina le tele o le malosi ma le malosi i luga o fualaau aina, vave vave ma le ofuina.

I le faagasologa o filifiliga, o ituaiga eseese o apple o laau e fetaui i se eseesega o sone, ese mai lo latou atunuu. O lenei mea e oʻo atu ai i foliga vaaia o le vave o le seleselega, e laʻititi ma laititi ma ua vaeluaina o latou ola.

E foliga mai o le filifiliga e le amanaia ai uiga o le laau e matua faʻaitiitia ai ona tausaga. O le iloaina o mea uma e aafia ai le fua o le seleselega ma le ola o se laau, e mafai ona e filifili po o fea e sili ona taua.