Laʻau

Gloriosa: fautuaga mo le totoina ma le tausiga

Gloriosa o se laau totō o se vaega o le aiga Colchicum. Vaega o le tufatufaga - itulagi o tropical o Aferika ma Asia.

Gloriosa Faamatalaga

O laumei vevela vevela e fai mai i le toto. Lau lanu satini, i autafa o itu o loo i ai ni antennae ua fuafua e malamalama i le lagolago. Lanu - lanumeamata lanumeamata.

Fugalaau e tuua toatasi, e oo i le 12 cm le lautele. E foliga tutusa lava ma lili, e iai ni peti umi, e punou. E ese le lanu, e faʻafefiloi lanu e lua, e masani lava ona susulu.

Ituaiga Gloriosa

I le fale, e mafai ona e totoina le tele o ituaiga o gloriosa:

VaʻaiFaʻamatalagaFugalaau
RothschildTufatufa atu i Aferika, o loʻo i ai se vavave faʻavavevave. E le afaina ai le susulu o le la.Lanu-mumu-uila ma paʻu uumi.
CarsonO se aganuu laʻitiiti e iai ni mea faʻaleagaina.O le ogatotonu o petals o le lanu violē-lanu enaena, lanu samasama i autafa.
FaigofieO pulu uamea ma lalalala e oo atu i le 3 m. Le laʻau e le mautonu, e lanu meamata.E i ai le tele o sima ma le 6 vaʻalele.
GrenaO foliga e pei o masini afi a Samoa.Lanu lanu samasama.
Maofa pe matagofieIa iloa le tele o mea teuteu teuteu. E oʻo atu i le 2 mita le lanu. Inflorescences e afua mai i agasala.Falaʻu mumu mumu.
YellowEvergreen laau, e oʻo i le 2 mita le maualuga. O laʻau e le faʻavalea, lanumeamata.Palu ua uma ona pi, lanu samasama.
CitrineO faʻalavelave tetele i fafo e pei o le ituaiga Rothschild.Lanu samasama ma lanu mumu i le faavae.

Gloriosa tausi ile fale

A o le fausiaina o gloriosa, e taulai faapitoa ile totoina ma le tausia i le fale, taulai ile vaitau:

FactorPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
Nofoaga / MalamalamaEast poo sisifo. I luga o le faamalama o le itu i saute, na o le ufiufi e tuu i le taimi o le maualuga o le la. Faatagaina e siitia atu i se faapaologa matala po o se terrace. Le susulu le malamalama.E le manaʻomia le faʻamalamalamaina.
Lulu+ 20 ... +25 ° С.+ 10 ... +12 ° С. I faʻamaoniga i luga atu o +15 ° C, o le solia o le faʻavaeina o fugalaau e tupu.
TotogiO le faailo sili ona lelei o le 70-80%. Faʻaauau pea ona fufulu. Ua faapipii le fagu i totonu o se fata ma susu susu ma faalautele le ele.Tulaga o le suavai - 65%. Ua aveese le laau mai mea masini afi.
FaʻasaA maeʻa le mago ile eleele 1/3. E tasi i aso uma e 21.Taofi.
Laʻei pito siliE tasi i aso uma 7-10.Totogi.

Faʻamasinoga

Gloriosa ua totoina i tausaga taʻitasi. O le taimi sili ona lelei o le amataga lea o le tautotogo, i le maeʻa ai o le taumalulu. O ona fatu laiti e mafai ai ona faʻaaogaina pusa lapoa ma lautele.

Fai le palapala ia oe lava, filifilia le filifiliga talafeagai:

  • humus, laʻau ma eleele palapala, peʻa, oneone lapoʻa (4: 2: 4: 1: 1);
  • compost, laʻau palapala, vermiculite, masi tapuni (4: 2: 1: 1).

O le saunia o le eleele, latou te agai ai i le totoina o le gloriosa:

  1. O le faʻalautele o le kele e tutusa ma le 4-5 cm o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le vaa, ona tolu lea o le 3-4 cm.
  2. O le eleele e fai sina susu i se pamu moli ma faʻatali mo ia ina ia gauai.
  3. O se lagolago ua faʻapipiʻiina i totonu o le fagu.
  4. O loʻo tuʻuina le mea faapipii iina, e tatau ona faʻasaga i le pito i luga (pe afai e leai ni fugalaau i le fugalaau, ona leai lea o lona uiga o le totoina). Mai le pito i luga ua ufitia i se palapala eleele ile 2-3 cm. Toe faʻavaivai.
  5. Faʻamamafana mai lalo, faʻaititia le faʻamaoniga i + 15 ... +20 ° С. O le susulu malamalama e manaomia. Aʻo lei amataina le totogo muamua, e na o le totoina o le laau, ma e le faʻamaina le eleele.

Taimi e malolo ai

I le amataga o le tautoulu, ua muta le fuga o le gloriosa, ae i totonu o ni nai vaiaso na teu ai pea ona lau. Ma le isi, lanu samasama o le laʻau, faʻamagoina o le aʻa. O le vaega o le fugalaau e mate, ae o le aʻa e faaauau pea ona fafagaina. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻaitiitia le taimi o le fafaga.

Aʻo faʻamago uma laulaʻau, e taofi le faʻaaogaina o le vai. E oʻo mai se vaitaimi malolo. O le vaega o le laau o loʻo i luga aʻe o le eleele ua vavae ese, ae e tele filifiliga mo mea e fai i le pusa:

  1. Teu oloa e aunoa ma le amataina. Toto le pito i luga, ona aveese lea ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo. E faʻamamaina le pusa o le eleele tuai ma tuu i totonu o peʻa poʻo le gafa, ona i totonu o se pusa pepa poʻo se pepa pepa. Teuina o meaʻai i totonu o se potu malulu, i le vevela o + 10 ... +15 ° C. I le taimi o le tautotogo, o le pulupulu e alu i totonu o le ulo.
  2. Taofi i se atigipusa. Aveese le vaega uma o le fugalaau ma feaveaia le vaa i se nofoaga mafanafana, mago.

O le vevela e tutusa ma le taimi e teu ai e aunoa ma se fanua. I le faaiuga o le taumalulu po o Mati, ua totoina le gloriosa i le eleele fou.

Filifilia le filifiliga o le teuina o fatu, e tatau ona e iloa pe a oʻo i totonu o se ulo o le fugalaau e vave ala mai, ma pe a oʻo i le taumalulu e aunoa ma le eleele, e faʻagesegese le atinaʻe.

Gloriosa faalauiloa

O loʻo faia i le faʻaaogaina o fatu ma le tama teine.

Pe a tupu aʻe i le auala muamua, e amata lemu le tupu. Ma o le fuā muamua e na o le 3 tausaga talu ona matauina. O fatu e oo atu i le 2 masina le matua e talafeagai, aua e vave ona le mafai ona latou gafatia.

I le saunia o mea mo le faʻaleleia, mulimuli i lenei fuafuaga:

  1. Latou te gaosia ai le faʻafefeteina - latou te faʻaaogaina se pulumu mumu ma le felaʻuaʻiga o pollen mai le laʻau o loʻo i luga o le laʻau o le laau.
  2. Pe a fuʻeina fua o fua, ona latou ave lea o fatu ma tuu i totonu o le Zircon poo le Epin biostimulant mo ni nai itula.
  3. O fatu e totoina i totonu o pusa lapisi ua tumu i le faʻafefiloi o peat, eleele vavalaʻau, oneone lapoʻa, perlite ma le vermiculite, o vaega uma lava o loʻo faʻaaogaina i le aofaiga tutusa. E tufatufaina i le fogaeleele ma tanumia i le 2-3 mm. Lulu pito i luga ma se fana fana.
  4. O pusa na ufiufi i se ata tifaga. O pamu muamua o le a aliali mai i le 20-25 aso, i le taimi lenei i aso uma mo ni nai minute e tatala ai le fale koli e puipuia ai le faia o le pala.
  5. A maeʻa ona faʻaalia 2-3 laʻau tumau, e totoina fugalaau i ni pusa eseese.

Ole vae ole tina e vaevaeina i le amataga poo le ogatotonu o le tautotogo, usitai i tulafono nei:

  1. O ipu uʻamea e tumu i se paluga na faia mo gloriosa.
  2. O le mea e faʻamamaina e faʻamamaina ma faʻaaogaina ai ni mea laiti.
  3. I totonu o le pu na faia, ua tuu i luga fatu ma fatuga, ona fufuluina lea o le eleele i luga, o le 2-3 cm.
  4. O loʻo faʻafeiloaʻi vaa i tamai-greenhouses pe tuʻuina ile polyethylene. Tuʻuina mai le malamalama mumulu, faʻavevela mai lalo (tuʻuina lelei i luga aʻe o le pamu) ma tulaga o le vevela i totonu + 23 ... +25 ° C. E naʻo le maeʻa ona faʻapipiʻiina o le amataga o le fufulu.
  5. Afai e talafeagai, o le fana e pipii i le lagolago. I le tautotogo, ua totoina le laau i le eleele mo le matutua gloriosa.

Gloriosa tausiga faafitauli, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

E mafai ona osofaia Gloriosa e faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma le le tausia lelei e tau atu ai i nisi faʻafitauli:

FaʻaaligaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Lalagaina o laʻau, faʻalaloa laulaʻau.Le lelei le moli.E latalata i latou i le malamalama, i le taumalulu e faʻamalamaina ai i latou i le tino.
Tuai le tuputupu ae, faapogisaina o laulaau.Ua oso le vevela o le vevela.Puipui mai faʻataʻitaʻiga. Afai o le fugalaau ua i luga o le windowsill, ona le mafai lea ona e tatalaina pupuni.
Paʻu paʻepaʻe luga o laʻau.Faʻasaga ile vai malosi.Aʻo leʻi faʻaogaina, e puipuia ma faʻafefe le vai.
Le lava o le fugalaau.Le lava le moli, faʻamalo i le taimi o le totoina, leai se taumalulu.Faʻasaʻo aiaiga o le taofia.
Lanu samasama o laulaau, o le mea e sili ona lanu enaena.Maualuga maualuga poʻo le maualalo.Faʻamaʻosaʻo le faʻafefe, aloese mai oso oso faafuaseʻi. I le taimi atoa o le faʻatoʻaga o le fugalaau, o faʻamaoniga sili ona lelei mo lea mea o loʻo tausia.
Wilting pine, gau le malosi.Maualuga maualuga, pala o le aʻa.Faʻasaʻo faʻamautu, faʻamalo le pala e ala i le aveesea o aʻa ua faaleagaina.
Brown laula i luga o laulaau ma pupu.Shield.O le anufe ua aveeseina lima. Salu ma soʻo se iniseti.
O le vevesi ma le lili o lala ma lala laulaau, e tele iniseti lanumeamata.Aphids.O loʻo totoina le laau i Fitoverm poʻo Actellik. E le gata i lea, o laulaau ua soloi i fasimoli.
O le i ai o laulaau ma le faʻavaeina o lanu samasama, o loʻo i ai se upega paʻepaʻe.Spider mite.Aveese laʻau e afaina i le meaola. Lueina i Actellic. Faʻateleina le tele o taimi e faʻaleleia ai, o le siaki e lelei lona faatatau i le maualuga o le susu.
Po o fea lava o laʻau, e leai se mea e ola ai e ala i le tipi, ona oti ai lea.Laʻu aʻa.Ua aveeseina pusa mai le eleele, faʻamamaina mea leaga, togafitia faʻamalosi uamea. Faʻafei i totonu o le eleele fou, ma muaʻi faʻamamaina.

Ua lapatai mai Mr. Summer Resident: Gloriosa - o se laau oona

O le laau ei ai ona mea oona, o lea ua matua faasaina ai ona 'ai. Afai e ulu atu i le afaina, e aʻafia ai le afaina o le gastrointestinal tract, o le tulaga lautele e faateteleina, faatupuina ai le migraines, ma le gasea ma le vomiting e mafai.

I le puipuia o mea oona, o le fugalaau e tuu ese mai tamaiti ma fagafao, i la latou tulaga, o le inuina e mafai ona oo atu ai i le oti.

I le faʻafesoʻotaʻi ma le gloriosa, e manaʻomia lou mulumuluina lelei o ou lima i le fasimoli, pe'ā e galue faʻatasi e te manaʻomia ona faʻaofuofu totigilima.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma mo le tausiga o fugalaau, o le a fiafia ia te oe i se foliga maloloina ma laulelei matagofie. O le mea taua o le faʻalogo lelei i le lelei o le faʻaleleia o vai ma le faʻamaina.