Fua o le gaosiga

Totoina o fugalaau fugalaau

Arktotis "na sau" mai ia i matou mai Aferika i Saute.

O lenei fugalaau manaia e tele ituaiga o meaola, o le tele o ia mea ua leva ona maua aʻa i la tatou eria, aua o le mea moni e le faigata ona toto ni atigi pusa i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Faamatalaga faʻamalosi

O nei tausaga faʻausaga, lua tausaga, ma le faʻaleleia o le gataifale poʻo le subshrub. Laʻau i le potototisa o loʻo faʻafeagai pe sosoo. Inflorescence i foliga o se ato. Le lanu o fugalaau e matua ese lava: e mafai ona sinasina, paepae, mumu, samasama, moli. O le fua o se fulufulu enaena-enaena, e aofia ai le tele o fatu laiti.

O laau laʻau e aofia ai le galo-ae-leai le vaomatua, centaury, teleleaf logo, bidens, alpine aster, crocus romance, tricolor violet.
E le mafai e tagata fai togalaau ona faʻafefeteina atopaʻu ma gerberas, aua e foliga tutusa lava.

E te iloa? O le igoa latina o le fugalaau "arctōtis" e sau mai le upu Eleni "arktos" - "bears" and "otos" - "ear". O lona uiga, o le faaliliuga moni - "taliga taliga." O le igoa o le fugalaau na mafua mai i ona laʻau ma laʻau.

Meaola

I le taimi nei e tusa ma le 30 ituaiga o atopeti.

Ae oa tatou togalaau, o le taatele e ono:

  • leai se mea - o se foliga laititi lenei. O lona fafo e mafiafia. Peduncles - 20 cm le maualuga; inflorescences - moli, mumu;

  • pupuu puupuu - e leai se sili atu i le 15 cm. E leai lava ni meaʻai, e foliga mai o vao vao faʻatasi ma laʻau. Fugalaau e laʻitiiti samasama, moli-samasama;

  • gritty - i le vao, e mafai ona ola e oʻo i le 1 m, ae i vaega e le sili atu i le 0.5 m. Paʻu paepae poʻo le samasama o le tele o laʻau;

  • lct arctotis - Laʻau laʻitiiti, faʻamalama moli poʻo fugalaau lanu samasama. O le tuaa o le tele o hybrids faʻaonapo nei;

  • stekhasolistny sili ona taatele i togalaau. Laʻau - e oo i le 1 m, lau - lapopoa. O vailaʻau e sau i ni lanu eseese;

  • toto - ei ai fugalaau eseese o lanu: mai le paʻepaʻe i le paʻu. Ole maualuga ole maualuga mai le 20 i le 120 cm E le fautuaina e faʻaaoga fatu o lenei ituaiga.

Tuputupu ae mai le fatu

O le fugalaau e tupu mai i le fesoasoani a fatu, lea e manaʻomia e muamua ona tupu.

Fatuina

O le faʻatinoga o loʻo faia i le faaiuga o Mati. O fua e faatauina mai pe aoina mai se laau totō. Ave ni pusa laiti ma papaʻu, ma faʻatumu i le palapala, faʻasese fatu i luga ole palapala. O pi muamua na aliali mai i le mavae ai o le 8-10 aso. O le a latou manaʻomia sina mea vevela. Suavai lelei.

I le taimi lava e aliali mai ai lauulu, e tatau ona totoina fatu laau i ni ipu eseese pe 2-3 vaega i totonu o le ipu e tasi.

E taua! E tatau ona ave le tausiga tele pe a suia, talu ai ona o le atigipusa o aʻa.
E moni, e le mafai ona faia le totoina pe afai e vave totoina fatu i totonu o fualaau. A oʻo ina oʻo atu i le 10 inisi le maualuga, e faʻapipiʻiina e faʻaulu ai le pasini. Suʻe toto laau i totonu o eleele tatala i le pito o Me.

Nofoaga

Mo lenei fugalaau e sili atu ona lelei le filifilia o se fale vevela vevela. Aua neʻi galo e manaʻomia e ia le tele o le malamalama. Afai e leai ni greenhouses, e mafai ona teu pusa i totonu o le fale, ufiufi i latou i se tioata manino poʻo se palasitikisi ma tuʻu i se mea mafanafana.

E taua! Toto vave le laau i luga o le laufanua e mafai ona na o le itu i saute. E faia lenei mea ia Me i pamu papaʻu na saunia muamua - 4-5 vaega taʻitasi, ma tuu i le va o le 20-40 cm i le va oi latou (mo meaola maualuga, tele avanoa e tatau ona atofa).

Soo

E le o se mea e sili ona faigata le vaʻaia o eleele. O le a ia fetaui i soo se tasi, sei vagana ai le mamafa mamafa ma i latou e leaga le tuʻuina i le susu. O nei fugalaau e ola matagofie i totonu o le eleele tafe, lea o le a tatau mai lea taimi i lea taimi e tatala ai ma aveese vao mai ai.

Totoga Laʻau

E le manaʻomia e le vaʻavaʻaleʻa faʻapitoa se mea e le mafai ona faʻafiafiaina, aua e te maua se togalaau teuteu ma sina taimi itiiti.

Lulu

E fiafia Arktotis i le vevela tele, i totonu o le potu e ola lelei i le vevela o se mea + 22 ... +24 ° С.

Fugalaau e pei o daisies, alstroemeria, pepe, crossander, miltonia, nasturtium, clematis, gladiolus foi ma le alofa alofa.

Faʻasa

E manaʻomia e le fugalaau le suāuʻu talafeagai. Aua nei faʻafeinu i le tele o taimi ma tele. E mafai e lenei mea ona faʻaumatia, e pei o le a tupu le aʻa.

Totogi

Na te le taliaina foi le tele o le eleele. Mo ia, e sili lava i le lamala nai lo le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o lona lauʻeleʻele e masani lava ona tupu le fugalaau i luga o le papa ma i tulaga papaʻu. E mafai ona ia susu mai le loloto o le eleele, ma faʻafetai uma ona aʻa.

Laʻei pito sili

A o leʻi fugaina, e fautuaina e fafagaina le fale ma se vaifofo o fualaʻau. E mafai ona afaina ai fualaʻau.

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai Plantafol, Azofoska, Sudarushka, Kristalon, Ammophos, Kemira.

Fuga

O le fugalaau e amata i le 2-3 masina talu ona lulu. O ato maʻalaʻau o ponuncles e manaʻomia ona faʻamamāina i le taimi, e fesoasoani e faʻasaoina atili meaʻai mo fugalaau ola ma o le a faʻaauau pea le vaitau o le fugalaau.

Fatuina fatu

Achenes foliga mai i le 2 vaiaso talu ona mumu le fugalaau. O le faailoga lenei e aoina ai fatu.

E te iloa? Peter Sa ou gauai totoʻa i le totoina o fugalaau: i le taimi o lana nofoaiga, na faatuina ai le ofisa o le Faatoaga, lea na faatonuina ai fugalaau e le masani ai ma teuteuga o togalaau i isi atunuu.

E tatau ona auai i le aoina mai o le taeao, ma le tau vevela. Taʻu fatu ma faʻagogo lelei. Fafao i latou i taga taga poʻo totonu o se pusa tioata tapunia i se nofoaga matutu, pouliuli ma lelei.

Faigata i le tuputupu ae

E leai ni faʻafitauli patino e uiga i le gaosia o vaa. O le mea taua o le manatuaina o le tele o le suāsusu e matua faʻaseseina mo ia. Ona o lea mea, e ono mafai ona iai ni faafitauli - aʻafia ai le aʻa, ma o se taunuuga - o le oti o le fugalaau.

E tele foi laau e manaʻomia se lagolago faʻamau, e moni mo isi fugalaau ma togalaau faʻatoʻaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le fugalaau e matua puipuia lava mai faʻamaʻi, ae o loo i ai pea mea faʻamaʻi o vaʻaia matautia:

  • aphid O le iloa o lenei iniseti o le mea muamua, aua e mafai ona iloa. E le gata i lea, o lona i ai e mafua ai le faʻaogaina o pito i luga o le mama, laʻau faʻamaʻamilo ma le alofilima - suamalie suamalie i luga o le laʻau. I le auala, e le o toe mamao ae faʻapipiʻi le galu uli. Insecticides e tatau ona taofiofi faʻatasi ma le tautoga: Inta-Vir, Bi-58, Neoron, Faʻatasi, Imidor, Tabazol, Fatrin, tsunami, fefaʻatauaʻiga. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e fautuaina le faguina o le vao ma se pulupulu.
  • vaomatua (vaomatua) pusa. E faigofie foi ona iloa lenei iniseti, aua o loʻo i ai se tino tauagafau ma se lanu e afua mai i lanu enaena i le enaena. O le a fesoasoani i le pulupuluina o se vaifofo e faavae i luga o le sinapi (100 g i le 10 l).

I tulaga uma e lua, e mafai foi ona e faʻaaoga le sipuni:

  • riki peel - 200 g;
  • vai - 10 l.

Liligi le 'apa i le vai mafanafana. Tuu mo le 4-5 aso. Faʻasologa. Lafoaina laau ile 5 aso, ae le silia ma le faatolu.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o uta e le o se laau faʻamalosi. O le mea lea o le a ia le tuuina atu ia te oe le tele o faafitauli. Ae o le fiafia matagofie o foliga vaaia - e mautinoa lava! O lea, afai o loʻo e mafaufau pea, tiai ese - pe a uma ona totoina lenei fugalaau, o le a mautinoa lava e te le toe faanoanoa i le lumanaʻi.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Sa ou totoina i lalo o le fale koli i le faaiuga o Aperila. Ae e sili atu ona lelei le totoina, ae e leai se taimi e fuga lelei ai aʻo le i malulu. E ui o nei ua tuai tele. O le fanua o le togalaau masani ma le faaopoopoina o le oneone. Sun-alofa. I le leaga o le tau, e vavalalata fugalaau, ae e ofoofogia pe a tapunia. O laʻu atigipusa e tusa ma le 40 cm le maualuga. E lelei le totoina i ni vaega o 5-6 fasi vaega na siomia e fugalaau e maualalo le ola o le ituaiga mezimbrytemm.

Ira

//flowersweb.info/forum/messages/forum3/topic88882/message2095892/#message2095892