Musika

Malu mushroom: suamalie pe leai

O le meaʻai e le mamao ese mai se mushroom rare, ae ona o lona mu-tart taste e mafua ai le faaluaina o faʻamatalaga i mashroom pickers. Gourmets i Sisifo e manatu e le mafaamatalaina ma, e tusa ai ma nisi tusi tusi, e oo lava i mea oona. Ma i Rusia ma Belarus, o lea ituaiga o vaomatua e aoina mo pipi. O le a lenei mea malie, pe o fea e tupu ai ma pe faʻapefea ona iloagofie faailoga, pe mafai ona faʻaaogaina mo meaʻai - matou te faʻamatalaina mulimuli ane.

Malaga

O le igoa o le bitters e matua fetaui lelei ma la latou tofo. O mafaufauga e mafaufau i latou o sui sili ona leaga o le ituaiga o le paluga. Ae ui i lea, e le puipuia ai e tagata fiafia le tulimatai filemu e aoina lenei meaola mo avanoa taumalulu.

E te iloa? E talitonu le 'aufailotu o le upu "mushroom" e maua mai i le Old Slavic word "gyryb", o lona uiga o le "hump", ma i le amataga, na o na ituaiga na taʻua o pulou, o le pulou o se foliga talitutusa.

O tagata tomai faapitoa latou te ofoina atu sea sootaga i lenei sui o le malo mushroom i lona tulaga lautele ma maualuga. O tausaga taʻitasi, i tulaga uma o tau, o fualaʻau e matua fua tele, lea e maua ai e le au mushroom le talitonuga i se aoina lelei o vaomatua. O le mea moni, pe a faʻatusatusa i musipolo susu, masusu masima ma isi musika sili atu ona taua, latou te tumau ai pea i latou. O tagata tomai faapitoa e taua le tiga i ni fuamalie masani o le IV vaega. O lona uiga e le faʻaaogaina le mushroom i lona foliga ma le mago. O le tele o taimi, o le salting or marinade e faia mai mea faʻapitoa pe a uma ona faia faʻataʻitaʻiga.

Faitau foi e uiga i musika pulou: mea aoga ma leaga, seleselega mo le taumalulu; ituaiga o aspen ma le anufe anufe uliuli.

Synonyms

I fua faasaienisi, o nei tino oona e taua o le asu, ma e iloa e tagata e pei:

  • mumu mumu;
  • tiga ita;
  • Goryanka;
  • gorchak;
  • gruzd-gorchak;
  • Putuk, tagata malaga.

E taua! O le faʻasalaga e matua faʻasaina i tagata latou te faʻamaʻiina se maʻi o le digestive, gastritis, pancreatitis, o le ate cirrhosis, o le hepatitis, cardiovascular and renal diseases. E le gata i lea, o le oloa e le fautuaina mo tamaiti, maʻitaga ma lactating.

E faʻapefea ona foliga

O mea manogi eseese i foliga vaaia e le masani ai. Ae e tele naua fua oona e pei o le kulimi, lea e faigofie ona fenumiai, o lea tatou te tilotilo atu ai i faailoga o fafo o le bitters.

Hat

O le umi o lenei vaega o le fuga e mafai ona eseese mai le 4 i le 11 senetimita. I le taimi muamua, e atiina ae i le foliga o le logo, ma i le aluga o le taimi e avea ma foliga mafolafola ma foliga. I le taimi lava lea e tasi, o se pusa lapoa lapopoa e manino lava ona iloa i le ogatotonu, o se faailoga taua o le bitters. O pito o le pulou e iloga i lo latou fausaga lelei ma liliu i totonu. O le peʻa luga o le luga e lamolemole, lanu mumu-lanu enaena i le lanu, ma sina tamaʻi susu. I le vaitau o le timu, o le mushroom e avea ma mea laititi ma susulu.

Faʻaauau se tulimataiga filemu, ia faʻaeteete: siaki meaʻai (faʻapupulaina ia Me ma le autumn) ma ituaiga o manulele.

Pulp

O loʻo faʻaalia i le lelei tele, ae o le pala. I moa laiti, o le lanu o le tino e ese-paʻepaʻe, ma i totonu o mea tuai - faʻatasi ai ma sina laʻau mumu-lanu enaena. I lalo o le paʻu toetoe lava o taimi uma e teu ai le fuga o le pulou. I nofoaga o fasi pepa, o le suamalie e le lanu lanu, e faʻamalo faʻamalosi, lea e mumu ai laugutu ma e le suia ai le lanu pe a faʻaalia i le okesene. O le tino e seasea ona faaleagaina e se wormhole, o loʻo i ai se manogi maualalo, lea e manatu le toʻatele e le lelei.

E te iloa? I tusitusiga na maua mai anamua o Novgorod o loʻo taʻu mai ai le togafiti o masimoli porcini mago.

Leg

E faʻaalia ai foliga masani, o le umi e oo atu i le 7 simita ma se lanu moli mama e fetaui ma le pulou. I le faavae e masani lava ona lagona le afifi o le mycelium. I tamagi laiti, o le vaega i totonu o le vae e mausali, ao le mea tuai e le manaia. O nisi taimi e mafai ona i ai i se mea e faʻafefeteina le lanu po o le lanu mumu.

Faamaumauga

I tamaiti laiti, o papatusi e mama i taimi uma, aʻo latou i luga o mea e sili atu i luga latou te tutusa ma le pulou. E masani ona i ai, e laʻitiiti, e alu i luga o se vae uila.

O fea o loʻo faʻatupulaia, pe a faʻapotopotoina

Ina ia aoina ipu inu vevela, e le manaʻomia le iloa o nofoaga faapitoa. Latou te ola i soo se mea, i soʻo se vaomatua, aemaise lava i lalo o pines ma birches. Alofa tele susu susulu i eleele malulupe a fai o le galu ma le laisene e ola.

O sea ituaiga puʻe e mafai ona maua i se tulaga tuʻufua poʻo ni vaega. O le vaitau o le tele o fualaau aina i bitters e amata ia Iuni ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o le autumn. O nisi e fiafia i le tulituliloaina o le vao e mafai ona selesele e tusa lava pe a uma le kiona muamua

E taua! E le o fautuaina e le au atamamai mashroom le fautuaina o le aoina o tino ola i autafa o le auala ma nofoaga e gaosi ai, aemaise lava i nofoaga o le Kernobyl fallout. O le mea moni e faapea o le au ma le malosi tele e aʻafia ai mea faʻavevela mai le siosiomaga.

Twin Mushrooms

E tele mea e tutusa ma isi lakapi, o lea e faigofie ai ona fenumiai. Mo le mautinoa, e fautuaina e le toʻatele o tagata fai musika pe a aoina e taulai atu i luga o le paʻu i le ogatotonu o le pulou ma le vai le lanu mai le pupuʻu gau. Ae ui i lea, o faailoga taua nei, ae ina ia leai se masalosalo o loʻo e tuʻuina le mushroom manaomia i totonu o le ato, o le a le afaina le iloa o isi. tutusa tagata:

  1. Hepatic ulcer (Lactarius hepaticus) - ua manatu e le mafaamatalaina. O lona sua lacteal e iloga i se paolo samasama e aliali mai pe a fegalegaleai ma le okesene. Ma o le aano e manaia pe samasama-enaena.
  2. Marsh milch (Lactarius sphagnei) - e fiafia i nofoaga e tafe ai i vaomatua.
  3. Campanic milch (Lactarius camphoratus) o se mushroom sina meaʻai e le lauiloa ona o lona tofo faapitoa. E ese mai le vevela ma se manogi manogi manaia, se pulou laitiiti i luga o se pulou ma se mea e sili atu ona suavai, e le o le caustic masky discharge with a taste sweetish.
  4. O Mlechnik na paʻu (Lactarius theiogalus) - eseese le lanu samasama o le sua i le ea ma le lanu malamalama o le pulou.
  5. Gladysh (Lactarius badiosanguineus) o se mlechnik suamalie e faamatalaina i se pulou lamolemole e aunoa ma se puipuia ma se lanu mumu lanu-mumu, o se faapuupuu puupuu ma sina mea inu vevela.

E te iloa? 300 tausaga talu ai, na aoina e o tatou augatasi ni ituaiga musika e tolu: pulou, susu mushrooms ma paʻepaʻe.

'Ai

E tusa ai ma tagata atamamai, maso oona susu, e ui lava o loʻo i ai se tofo faapitoa, ae i le faʻaititia o le tino e manuia ai le tino. Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le pulupulu o loʻo i ai se vailaʻau masani e poloka ai pathogens o Staphylococcus aureus, faʻapea foi ma le vavae ma le vaovao vao. Ae mo le taumafa taumafa, o le mushroom e fetaui lelei i le laʻau pelaina. Ma o le faʻaitiitia o le le fiafia o le vevela oona, o le oloa e tatau ona sola.

O le a le tele e teʻi ai

O tamaitai tomai, o loʻo sauniuni paluga taumalulu mai ipu inu vevela mo le tele o tausaga, fautuaina e tipi ese le lau ma le galu i totonu o le vaomatua, ona tuʻuina lea ma le faʻaeteete i le ato ma le pulou. I le fale, e tatau ona fufulu lelei uma asiasiga ma asiasia mo le faaleagaina. Filifiliga filifilia lelei sasaa mo aso e tolu i le malulu (pe a fai o isi sauniuniga o le a faia i le auala vevela).

E tāua le faʻamalosolo faʻavaitaimi le vai, ao faʻaloloa e le susunuina o sua sua. E fautuaina e faia lenei mea pe a ma le 2-3 taimi. O le masani ona e suia le vai, o le lelei. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le a le toe i ai ni mea oona. Afai e te fuafua i masima masima i se auala malulu, e tatau ona oʻo atu i le 6 aso le galo.

Faitau foi e uiga i le seleselega o pulou: piʻo (puʻamu, mushrooms), piʻo (boletus, ryadovki, hamu anufe, musigilua, pese pese), caviar mai le agani o le meli.

E faʻafefea ona togi

A maeʻa ona 'alo le puʻamuʻu, toe fufulu, faʻapuupuu vae i le 2 simita ma togi e tusa ai ma le tele o pulou. I lenei fomu, o le oona mo le 30 minute faʻafefe i luga o le vevela vevela i le vai vevela. Aua neʻi galo e faʻanatinati ma faʻafefe fofo fufulu. Ona faʻaliliu ai lea o le susu, ona mafai lea ona lafoina le pulou i totonu o se falala e faʻafefe ai le tele o le vai. I le taimi nei, e mafai ona e faia le faʻamalositino o apa. E sili atu le faia o lenei i totonu o le ogaumu, ia mautinoa e te tuʻuina le mea mama i totonu. Pepa faʻamau, pulu ma pusa e talafeagai foʻi mo piko. A uma ona faʻamaeʻaina uma manipisi, laʻau laʻau, faʻapea laʻau o le fuamini uliuli, horseradish, le paʻu ma le pepa suamalie, cloves, ma le fasi mea totini e tuʻuina i le pito i lalo ole pusa saunia. Faʻafefete 'auʻamu i le galati mafiafia masima. O ipu fagu e tumu i le oona ma fufulu mai le suauu suauu mai luga poʻo le paʻu o le vaimalie e sasaa.

E tasi le kilokalama o le kukaina o meaʻai o loʻo gaosia e faʻatatau i fuainumera masani:

  • 5 sipuni tele ole masima;
  • 50 ml o le suauu manogi;
  • isi mea aoga - ia tofo.

O pusa saunia ua tapunia i pulou ma auina atu i se nofoaga malulu mo le 50 aso mo le soliina. A e faʻaaogaina le laʻau, ia mautinoa ia faʻaaoga le avega ina ia mafai ai ona faʻafefete i taimi uma le masini. O loʻo tuʻuina i le pito i luga o le mea faʻalelei.

E taua! E le tatau ona tuu le masima i le vevela i luga atu o le +7 ° C. A leai, o le a gaosia le oloa i se taimi pupuu.

Vitio: vili faʻatau

Tusa lava poo le a le auala e saunia ai, o le oona oona o le a avea ma se faʻaopoopoga manaia i soʻo se laulau. O le mea autu - ia faʻatautaia lelei le vaomatua, ia iloa lelei le mushroom, ma faʻaoga lelei i le faiga o kuka. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani lenei tusiga ia te oe.