Laʻau i totonu

O ituaiga eseese ma le latou faamatalaga, tausiga ma le galueaina

Ahimenez - togalaau faʻasaga i totonu ole laufanua malulu ma e mate i le taumalulu o le pito i luga. Mo fugalaau matagofie i foliga o phonophone phonics, ua taʻua Ahimenez "fugalaau faʻamalosi" poʻo "faʻamalama manaia." O loʻo faʻamatalaina i le tusiga le auala e tausia ai lenei fugalaau i totonu, ma faʻafeiloaʻi ma ona uiga.

Ata Ahimenezov

O laulaau o lenei laau e maanuminumi, atoa, maʻau i autafa o itu, i nisi o meaola eseese, lanumeamata lanumeamata i luga, mumu i lalo. O fugalaau e aliali mai i totonu o laʻau o laulaau i luga o laulaau uumi pe pupuu, faʻalagolago i le ituaiga, umi le ogaumu, ma le 5-lobed corolla. O lanu o lanu e sinasina, lanumumu, lanumoana, samasama ma o latou lanu vaelua (lanu piniki, lanumoana), e lua lanu eseese.

E te iloa? I le Eleni, o Ahimenez o lona uiga "o le tagata e fefe i le malulu," talu ai ona taofia lona tuputupu ae ma le taunuu mai o malulu ma sulufaʻi mo le ono masina, mai Oketopa ia Mati.

O le aʻa o le fugalaau e laʻititi ma e latalata ile eleele. O Rhizomes ei ai le alo o le nodule-rhizomes, lea e foliga mai o patupatu laiti. Ahimenez e susulu mai le tautotogo i le autumn (mai ia Me ia Oketopa).

Vaevaega o fale

O le eseesega tele o faʻatauga o loʻo i ai i le tulaga o se laau: e mafai ona faʻamaoni (vao) pe mataʻina, o lona uiga, o le faʻamaʻi. Ahimenes e iloga foi i le foliga ma le tele o le fugalaau: faigofie ma faalua, tetele ma laiti. O le maualuga o le eletise e mai i le 20 i le 60 cm, e fuafua i ituaiga.

Faitau atili e uiga i le faʻamatalaga o ituaiga lauiloa o faʻasalaga.

O ituaiga sili ona lelei o laau totino ma se faʻamatalaga

E tele ituaiga o ituaiga o lenei laau. I lalo ifo, tatou te mafaufau i mea sili ona lauiloa:

  1. Humberto vitorino - ituaiga lapopoa eseese ma fuga lalac malamalama (fugalaau e oo i le 8 cm) ma le fatu samasama. Faʻamau saʻo, faia se laʻau vao.

  2. Abendrot - foliga matagofie ma fuga lauulu lapopoa o lanu samasama tetele. Mamoe toto.

  3. White mamalu - foliga saʻo ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma le lanu samasama.

  4. Achimenez mexican - foliga matagofie, laulaau ma moli pala. Fugalaau lanumumu-paʻepaʻe ma se loto paʻepaʻe ma le lautele o petals.

  5. Blue bird - fuga saʻo faʻatasi ma fuga lanumoana-violet. O tamaʻi petals na faʻafefeteina ma taufefe.

  6. Amile saliba - saʻo, tele-fuga foliga. O fugalaau e faigofie, samasama, ma se lanu moli.

  7. Faʻafeiloaʻi ile faʻailoga - Folasaga Ampel. O fugalaau e paʻepaʻe ma se masi piniki-paʻepaʻe, o le fatu e samasama.

  8. Desiree - foliga saʻo ma le lanu moana lanu moana lanu moana lanu moana. O lanu lanumeamata lanumoana i lalo ei ai le lanu mumu.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

Ina ia lelei ona totoina lenei fugalaau i le fale, e tatau ona e amanaʻia le tele o mea e manaomia mo le fale: mo nofoaga, moli, vevela, ma le maualuga o le ea.

Nofoaga ma moli

I totonu o le fale poʻo le falemaʻi, ua ola Ahimenes i faamalama sisifo ma sasaʻe, aua e le gafatia ia ave saʻo o le la. E mafai ona e ola i luga o faʻamalama, e alu i le itu i saute, ae o le fugalaau e tatau ona pritenyat. I matagi i matu o le fugalaau e leai se malamalama, lea o le a aʻafia ai lona fuga.

E te iloa? O le augatuaa o faʻasalalauga faʻaonaponei, faʻavae, faʻasalaga, na maua i le 1756 ina ua suʻesuʻe tagata suʻesuʻe o Irish i Jamaica.

Lave malulu ma le susu

O le vevela i le lautele o + 20 ... + 30 ° F. e mafai ai e fugalaau fugalaau ona ola i ni uiga uiga ese o mea e manaʻomia i luga o balconies ma fale. Pe a paʻu le vevela i le + 15 ° C, o le fugalaau e alu i se taimi malolo (taofi le tuputupu aʻe, faʻafefe lau, mimiti), e tumau mai le autumn e oʻo i le tautotogo. O le vaega o loʻo i luga o le fugalaau ua mate, ua vavae ese, ma rhizomes (rhizomes) o loʻo i ai i totonu o le masini, o loʻo tumau pea i totonu o le eleele e tasi seia oo i le tautotogo i se nofoaga pogisa i le vevela o + 10 ... + 12 ° С.

O nei fugalaau e pei o le maualuga o le maualuga o le ea, ae e le mafai ona suluina i le vai - ua i ai ni laulaau i luga o laulaau, o le mea teuteu o se fugalaau ua leiloa. E le tatau ona sosolo le vai i luga o le fugalaau, ae lata ane pe latalata i le tuʻuina o se fagu vai i vai.

Vitio: Tuputupu ae ma le tausia o aiga i le fale

Tausiga ile

A oʻo ina faʻateleina le faʻasolosolo i le fale, e tatau ona e amanaʻia uiga o le fafagaina, fafagaina, teuteuina ma le totoina o lenei laau.

Faʻasaina tulafono

Faʻasalaga Ahimenes manaʻomia le faʻaleleia, vai i le vevela o le potu, ae e tatau ona e mulimuli pe a maeʻa le eleele. I le taimi o le malolo, o le fugalaau e faʻafefeteina i le masina ona leai ai lea o le malolo. E tatau ona aloese mai le vai i laulaau, o lea la o le suavai e faia i le aʻa, ma sili atu i le apa.

E taua! O le tele o le vai mai le paleti e tatau ona faʻaumatia, a le o lea, o aʻa o le faʻatauga o le a pala.

Laʻei pito sili

I le malologa, e le manaʻomia le fafagaina e le ahimene. A oʻo ina tupu ma fuga, ua faʻamaʻaina i fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo le totoina o falesa i tamai tofo faʻatasi ai ma vaiinu, lea e mafai ai ona e maua ai se fualaʻau uluola tele (mo se faʻataʻitaʻiga, Fertika Lux). Afai oi ai i le fale se pusa tioata, ona mafai lea ona e suʻe vai mo le faʻavaivai. O ia vai e lelei mo le laau ona ua uma ona fofoa, faamamaina ma faʻamalosia i elemene eletise.

Teuteu

Mo le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le faʻaogaina o vao, pe teuteuina. Faʻailoa - aveese le pito i luga o le laau i le isi lua o laʻau. O le pine e faia seia oʻo ina oʻo mai pepe. Fai i nai seleulu laiti pe filemu foi ma ou tamatamailima. Afai i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau e le maeʻa, ona mafai lea ona e seleseleina mea e ausia, ae pe afai e le totogo le laau.

Suiga

Laʻau toto e totoina (faʻafefeteina) seia oʻo i le ogatotonu o Aukuso. E oʻo atu i le tautoulu, e fuga le fugalaau mo se taimi e malolo ai, ma o ana galuega taua e faʻagesegese. Afai e manaʻomia e le fugalaau se lapisi tele o eleele, e faʻasolo atu i totonu o se fagu tele.

Vitio: Ahimana Transplant Transfer Method

1-2 itula ao le i toe totoina, o le fugalaau e matua faasusuina, ona aveeseina lea ma le faaeteete mai le ulo ma toe totoina i se mea fou, faaopoopo le eleele ua saunia ma faia se alavai muamua. O le eleele e tatau ona i luga o le faavae o peat, malamalama, matala, ma le faaopoopoina o le oneone. E mafai ona e aveina ni vaega se lua o le turf ma laʻau laʻau, faʻafefiloi ma faʻaopopo se tasi vaega o le oneone. O le laau totoina e tatau ona faʻafeinu.

Tofiga

O le toe gaosia o lenei laau e faia e fatu, vaevaega o rhizomes (rhizomes), laulaʻau ma tipi. Mafaufau eseese i auala taitasi.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo mea lilo uma o le tutupu aʻe o tagata i le fale.

Fatu

O fua e faatauina i se faleoloa faapitoa ma totoina i le eleele (o se faʻafefiloi o lau laʻau ma le oneone), e le o le saluina o le eleele i luga. E na o le fufuluina, e faʻapipiʻi i le vevela o le vevela o le masini e faʻaleleia ai le oneone. + 25 ° C. Laʻau e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, o nisi taimi e vaʻaia ma feaveaʻi le tulaueleele. Pe a mavae ni nai vaiaso, ona tupu mai ai lea o pine, lea pe a uma ona foliga mai e lua laʻau ua totoina (pipi). A faʻaleleia se fugalaau i fatu, o uiga eseese o le matua matua e le tuʻuina atu i le laau talavou.

Rhizomes

O le auala sili ona taatele o le toe gaosia o faʻasalaga o rhizomes (e ala i le vaevaeina o rhizomes.) Totoina o lenei fugalaau e faia i le tautotogo (Aperila, Me). E manaʻomia le vaʻaia (e mafai ona e faʻalauteleina le kele) - fugalaau e le talia le tele o vai. O rhizomes vaevaeina (rhizomes) pe a uma togafitiga ma le palatini e masani ona faataatia i luga o le ipu ma fufuluina i le eleele 1-3 cm (e fuafua i le tele o le riza). A uma ona totō, tuʻu le ipu i luga o se mea susulu, faʻafeinu lelei. A maeʻa ona totogo, ona lafo lea o le laau i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae o le fale.

Vitio: O metotia uma o le fausiaina o meaʻai

Laʻau

Mo le faʻalauteleina o faʻatau, e faʻaaogaina foi laau. Mo lenei mea, ua vavaeina ai le tumutumu pito i luga, o le pito i lalo o laulaau e lua ua aveeseina (o le ai ai rhizomes e faia i points axillary). O le tipi tatau lelei e tatau ona i ai le 2-3 paʻu lau. O laʻau e maua i le vai poʻo le oneone, ona totōina lea i le palapala poʻo le papa. Faʻaofi le windowsill ma faʻasalalauina le malamalama. A maeʻa le 2-3 masina, e fatuina e le fatu se tasi pe lua rhizomes, o le tausaga e sosoo ai o le a tupu mai ai se fugalaau fou.

Pepa

Faʻafouina ile laupepa - o le faagasologa e fai si faigata ma e le aoga, ae o nisi taimi e maua ai se lelei lelei. Ave se fasi lafitaga o meaʻai maloloina ma aʻa i totonu o le oneone poʻo le paluga paluga-sodate o le palapala, sili ona lelei i mea uma i sphagnum moss. Ina ia aʻafia le laulaau, e tatau ona faia se tamai fale tipi, e ufiufi le laupepa ma se fagu malamalama po o se tioata. I le taimi o le gaosia e laulaau eseese, o le tuputupu ae o le auala e taofia, o le rhizomes e ola laiti, o le mea lea ua tuuina atu ai le toe gaosia e rhizomes, lea e mafai ai ona maua se laau totō i le tausaga o le totoina.

Maʻi ma faʻamaʻi

O nei fugalaau e puipuia i le tele o faamai, ae afai e te solia tulafono o le tausiga, e mafai ona maʻi le fale.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o Ahimenes:

  1. Nofoaga fuga - malamalama, ma le fesuiaiga i le enaena, lanu i laulaau. Faʻaalia mai le maualuga o le la, pe a faʻafeinu i vai malulu, ata.

  2. Pe a faʻafeinu i le vai malosi chlorosis - lanu samasama.

  3. Gau pala - O se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e lanu samasama ma oti ai lau. O le maʻi e tupu i le maualalo o le vevela ma le tele o le susu, faatasi ai ma se paʻu o le vevela mataʻutia, o le faʻamalosi o laau. O le faʻataʻitaʻia o faʻamaʻi fomaʻi, o loʻo faʻaogaina ai fomaʻi: "Oxyhom", "Abigail-Peak", "Fundazol", etc.

  4. Laʻau mumu mumu - O se ufiufi lanumumu mumu o loʻo nofo i luga o le laʻau. Laulaʻau ua pisia i le mite paʻepaʻe papaʻe, ona liu samasama ma mago. Faʻaleleia le toe gaosia o miti mūmū mūmū, faʻalauteleina o le ea ma le vevela. Faʻasoloina togafitiga faʻamaʻiina e ala ile totoina 2-3 taimi ma le vaiaso malolo ma acaricides "Akarin", "Fitoverm", "Neoron", ma isi.

  5. Thrips - laʻititi laʻititi, lanu uliuli enaena, iniseti o loʻo nonofo i le pito i lalo o le lau. E faʻafefe i latou e faʻaaoga ai iniseti "Confidor", "Mospilan" ma isi.

  6. Aphid - tamai laumei lanumeamata, lanu uliuli po o le uliuli (faalagolago i le ituaiga). Vave vave vave ona o latou nonofo i kolone. Afai e te le faʻaaluina se taimi e puipuia ai le laau, o le a ufiufi e le laau le fugalaau atoa. Mai i lea la, o laulaau talavou e felanulanuaʻi solo, ma o tumutumu o mea e sosola ai ua paʻu. O le tau ma le aphids e faʻaaoga le iniseti "Aktara".

E taua! Ole togafitiga o togafitiga ma fomaʻi, acaricides, iniseti ma isi vailaʻau e tatau ona faia i na o vaʻa lelei, e sili atu i nofoaga e le o nonofo ai tagata.

O le tausia o taui e le o se faiga faigata, aua e le lelei lenei togalaau ma e le manaʻomia se auala faʻapitoa. I le faʻamanuiaina o tulafono faavae o le tausiga o lenei fugalaau, e tatau ona e faʻatali mo ona puaʻa umi ma tele.