Laʻau

Violet Radiant Bell - faʻamatalaga eseese

E tusa ai ma talitonuga anamua, o tagatanuʻu e tuʻuina atu le faʻatonuga i totonu o le fale ma fesoasoani i le faatumauina o sootaga o tagata o loʻo nonofo i se tulaga lelei, ma maua ai le malosiaga malosi. Aʻoga DS O le logo susulu na faʻaalia i se taimi talu ai nei, e foliga lelei i luga o faʻamalama mata ma balconies. O ona fugalaau o se paolo malulu e maua ai le lagona o le matagofie ma le fealofani. Faʻasalaga lelei, o nei fugalaau faʻaeteete e mafai ona fiafia i mata i le tausaga atoa.

O le a le mea e foliga mai ai se DS DS e pei o se logo logo

Violet O le logo susulu o le ituaiga o Saintpaulia, o le aiga o Gesneriaceae. O Saintpaulia, lea e taʻua foi o le Uzambara violet, o se laau e ola lelei i laau afaina i Aferika, i se eseesega o le tau ua tupu na o totonu o le greenhouse poo tulaga potu.

Faʻasaga lelei, o nei fugalaau alofatama e mataʻituina lelei le fiafia i le tausaga atoa

O lenei ituaiga e matagofie ma susulu. O fugalaau o le vailaʻau e lanu uliuli, e liua i se lanu uliuli, latou te ola i foliga o le saluina o logo. O nisi oi latou ei ai ni lauusiusi vaapiapi, e tutusa le lanu ma lau fugalaau. O lenei mea e maua ai se malamalama susulu.

Mo faʻamatalaga! E i ai foi piniki, paepae paʻepaʻe, e faʻafefiloi lanu e lua ma violet faʻatalanoaina.

Mataʻupu faʻaalia o le ituaiga

O Vaioleti Bellflower e mafai ona fuga i totonu o le tausaga, e malolo na o le lua masina. O logo laiti i le tele o le taimi o loʻo i ai i se vaega tatala, tatala atoa lava aʻo leʻi amataina le paʻu. O le fugalaau fugalaau e tupu maualuga, ma e tolu alavai i luga taitasi. I luga o laulaʻau o le laau, o le mapusaga e matua vaivai lava, e lamolemole ma e oʻo lava i autafa.

Na faapefea ona aliali mai le eseesega

Fugalaau laulaau DS O le logo susulu ua faaalia ma tusia i totonu o le tusi resitala e le fomai faapitoa o fugalaau E. Enikeeva. O lenei ituaiga violet na faia e ala i le fanauina ma faamauina i le 2014. E ui i le faʻaleleia o le auala i le fatuina o le ituaiga, o lenei ituaiga o violet e sili ona fuga e le suia.

Faamasinoga i le fale

Faʻamatalaga o le fugalaau fugalaau Duchess o mea taugata

Mo le ola maloloina ma le fugalaau o lenei senpolia, e tatau ona matauina ia ituaiga o mea e pei o le malulu o le ea, ituaiga eleele, ofu pito i luga, le vevela lelei, faʻaleleia masani ma fafaga. O lea la e le faʻamago laau ma e le faʻaoso, e tatau ona e filifilia le malamalama saʻo, o nei fugalaau foi e manaomia le puipuia mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Soifua maloloina maloloina ma le fugalaau o violets DS O le ata o le logo i totonu o se potu

Talia le vevela

O fua o le vevela e manaʻomia mo le totoina o nei fale tifipisi e faasolosolo i le 18-22 ° C. I fua maualalo, e amata ona afaina ai violet. Fugalaau e le lelei le taliaina ma faʻamafanafana, o lea e le fautuaina ai e tuʻu i le faitotoa. I le vevela i luga aʻe o le taliaina, o le tuputupu ae masani ma le fugalaau e le faʻamaonia.

O le a le ituaiga o moli e manaʻomia

O laau o le aiga o Gesneria e fiafia tele i le malamalama, ae i lalo o ave saʻo o le la e lanu samasama, o le mafuaaga lea o le itu aupito i matu ma sasaʻe o le fale o le a sili ona lelei mo latou. Latou te lagona le lelei e tusa lava pe tusa ai ma le malamalama o le 40 W palama faaola, 12 itula i aso taitasi e lava.

Taua! I le tasi aso i aso uma e 10, e tatau ona liua ipu i le ¼ o latou siosiomaga e aloese ai mai le tuputupu aʻe o le tupu.

Nuances o le fafaga

O le taimi sili mo le faʻamaina o le taimi lea e magoto ai le fogaeleele. I le taumalulu, violets O le logo o ituaiga eseese o DS e fafagaina i le tasi i le vaiaso; i isi vaitau, lua taimi e lava. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻatumu lea o le pani ile vai mo nai aso. O le taimi lenei e tatau ona lava lea e faʻamamaina ai le eleele ma le susu i luga o le fogaeleele. E mafai ona faʻamalosia le vai i mea faʻaopopo minerale, o le vaega totoe o le vai e tatau ona aveese mai le apa.

Wick technique o le fafagaina o fugalaau

Taua! Aua le faʻaliliu le malulu e paʻu i laulaau, o le a taʻitaʻia ai i latou i le faʻavaeina o lanu paʻepaʻe.

O fugalaau fugalaau fomai e faʻaaogaina se auala wicky o le faʻavaivai e faʻaaoga ai totini ninii luga o le nylon. O le wick protrudes le afa mai le pito i lalo o le ulo, o loʻo alu ifo i totonu o le vai o loʻo i ai pea, o lona mafiafia e nafa ma le saoasaoa ma le tele o le faʻafefe o le vai. E faʻatulafonoina faʻalagolago i manaoga o le fugalaau.

Faʻalogo lelei!O le pepa o le Saintpaulia e le fautuaina ina ia fufulu ese i se susu susu pe fufulu foi i le mamafa mai se tap, e faatagaina e faaaoga se ie vaivai e faamama ai mea leaga e afaina ai.

O violets e le taliaina le soot, vavave o le gas, gaʻo ma le fua, o le mea lea latou te le maua ai se nofoaga i totonu o le umukuka ma i totonu o potu faapena.

E aoga le sulu

Vaʻaia violets i auala talafeagai i na o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi. I le tulaga o le le lava o le susu, o le a le mafai e le faʻatulagaga ona faʻaleleia i luga o le tulaga manaʻomia; e le gata i lea, e mafai ona mafua ai le pala i lalo o lau ma logo. I lenei tulaga, e mafai ona faʻamamā le fugalaau mai le efuefu ma se vai vevela vaivai i le tolu masina.

Telefoni talafeagai

O le potu i le ea, aemaise lava i le taumalulu, e le lava le humu mo le tuputupu aʻe masani o violet, latou te manaʻomia 50-70%. Ae ui i lea, e faigofie lava ona faʻatulagaina e ala i le tuʻuina o le oneone i luga o le masini susu e lautele le palapala i lalo o ipu.

O le isi auala e faʻaleleia ai le faʻamamafana o le tuʻuina lea o se pusa vai e latalata i le fugalaau; e masani ona faʻaaoga i le taimi o le vevela le masani poʻo le taimi o le mafanafana.

Fautuaina Muamua

O le eleele mo le violets e filifilia e faalagolago i le auala e faʻafeinu ai, e masani ona faʻatau-faʻatau. Mo le mea e fai pe a fafagu i lalo o laʻau po o le paletali, o le a e manaʻomia ni vaega se tolu o le vermiculite poʻo le perlite, o le deciduous ma le peat, ma le 2 vaega o le sphagnum moss. O le suāsusu e manaʻomia ai le tutusa tutusa o le peat ma le perlite, i nisi tulaga e faʻapipiʻiina i latou i le galu, ae faʻafefe ma tumau ai le susu.

O le a le palapala e talafeagai mo le vasega DS Shining ata

O a ma faapefea ona fafaga le senpolis

Ona o le tele o le vaitau o le fugalaau, o lenei ituaiga e manaomia ai le faʻamalosia faifaipea o le eleele ma minerale. E fafagaina e Senolini le lima masina i le lua vaiaso, e amata ia Me ma faaiuina ia Setema. I le toesea o le taumalulu pe a uma le fugalaau, e tatau ona taofi le fafaga.

O le faʻasalalau ma le faʻatulagaga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o ituaiga eseese e faʻalagolago i le auala o le faʻaleleia o le vai Pe a faʻamamaina le palapala pe faʻatumu le pani, e fafagaina le viole i le lua vaiaso i le taumafanafana ma le tasi i le masina i le taumalulu. I tulaga uma e lua, e tatau ona faʻaaoga le afa o le fualaʻau fautuaina e le kamupanī. Pe a faʻafefe le vavao, o le fafagaina e faia i taimi uma i le tusa ma le 1/7 o voluma fautuaina.

Mo faʻamatalaga!E i ai se metotia o le fafagaina pe a faʻasuina i totonu o se fata poʻo lalo o laulaau ei ai se pulega faʻapitoa mo le taumalulu ma le taumafanafana, ma o nisi tagata atamamai e faʻaaogaina wicks e le faʻapalapalaina violets i le taumalulu.

Fugalaau faapitoa

Laina auro o Sitia - o se faʻamatalaga o ituaiga eseese o fugalaau i totonu o aiga

E televave le tuputupu ae o le laau ma e mulimuli ane faia i le vaitaimi mai le 10 masina i le tausaga. O fugalaau muamua e aliali i le ono o masina. O le rosette faʻasolo e fai mai i laʻau veveti o lanu uliuli lanu meamata, lea o loʻo i ai mai i le tasi i le 10 o fuālaʻau e ola ai.

O a aʻafiaga e tutupu

O fugalaau muamua o le tele o "taaloga", ona o nei violets o isi ituaiga ma lanu o violisa ma lanu o isi ituaiga e mafai ona aliali mai i luga o le laau faatasi ai ma pulupulu ata mo le senpolia ua tuuina mai, o le fuga lona lua o fuga lanumoana lanumoana ma le lilac hue ma le lanu paepae ma mata, e tutusa ma lenei filifiliga. I le muamua o le fugalaau, e mafai ona maua mai chimeras, lanumoana lanumoana ma lanu paʻepaʻe, taʻavale po o peti piniki, faʻapea foi ma fuga o fugalaau latou lava.

O le a le mafuaʻaga o le tuputupu ae

Fugalaau fuga

O le ituaiga o fuga o fugalaau nei o se leo e tafia ai le pito i luga. O lenei filifiliga e umi ona uumi, fai fugalaau i le maualalo. O loʻo i ai faʻamatalaga o le puletaofia o tomai faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina le fugalaau i se pulou po o le pale.

Faʻalogo lelei! DS buds O le logo susulu e tumau mo vaiaso e lua, o le taimi lenei o le atiina ae ma le faatuina o se logo fou.

O le a le umi e faʻaulu ai le puaʻa?

O le fualaau o le Senpolia mo le 9-10 masina, sosoo ai ma ni nai masina o le malologa, mulimuli ane o le toe amataina o le toe amata.

Faʻafouina

Ina ia tausia le fugalaau i foliga, aua le amanaia le taimi e aveeseina ai ni gafa uamea ma fugalaau, o tafaoga tolu, faapea foi ma laulaau po o lau paʻu. E fautuaina e amata toe toe faʻaleleia i le tausaga lona lua o le olaga o le laau, faia lenei i le amataga o le tautotogo.

Faʻapenaina o vao DS O le logo

Senpolias o lenei ituaiga o loʻo faʻaleleia e le tele o metotia, e aofia ai le totoina o laulau poʻo laʻau, tipi ma lūlū fatu.

Fatuina fatu

O le a le mea e foliga i se violē - o se faʻamatalaga o le laau

O le luluina o se faagasologa lea e mafai ai ona e totoina atoatoa fua mama e aunoa ma chimeras, ae manaʻomia ai se taimi umi ma punaoa, o le mafuaʻaga lea e masani ona faaaoga i greenhouses.

Laʻau

E mafai ona maua se fugalaau fou e ala i le tuʻuina o se laulaʻau ma tipi i se ipu vai. I totonu o le lua vaiaso, o le a faamatuu atu aʻa, ma o le a totoina i totonu o se ulo. A maeʻa le isi ulugalii poʻo le tolu vaiaso, o le a amata ona tupu le laau fou. O le totoina lelei o togalaau e manaʻomia se mea e le masani ai ma faʻafeinu.

Taua! O tulaga lelei mo i latou o le a avea ma greenhouses mai cans i nai masina muamua o le tuputupu aʻe.

E faʻafefea ona suia se laau

DS O se logo manaia e manaʻomia ai se isi potopotoga; o le tautotogo o le taimi aupito sili lea ona talafeagai mo le suʻeina ile eleele fou. A maeʻa ona faʻapipiʻi le alavai faʻavai i le pito i lalo o fasi uʻamea o loʻo faʻalauteleina le uʻamea poʻo le taleni gau, ona sasaa lea o le masini. O le totō i totonu o se ipu tele e mafai ona taofi le fugalaau, o lona uiga o le faʻamafanafanaina e faʻafeiloaia foi. O mea o le ulo e mafai ona avea uma ma masima ma palasitika. A o lei toe gafa, e sili atu le ufiufi o le vao ma se afifi ina ia le pau le eleele.

Faʻafefea ona vaʻaia

O le a le mea e faʻalavelave ai i le tuputupu aʻe tatau o le vao

O fugalaau maloloina e foliga talafeagai.

Faʻalogo lelei! Le faʻaalia mai o le DSL maaleale O le logo susulu e vave ona atagia ai maʻi ma faiga tiga.

Faamai:

  • vaivai o laʻau pito i lalo ma le fausiaina o se laʻau o lanu enaena e faʻaalia ai le afaina o le paʻu. E mafai ona togafitia i le faasusuina ma le faaopoopoina o le bravo, a le o lea e mafai ona lavea le pito i luga o le rosette ma lau lau maloloina e ala i le totoina i totonu o isi ipu ma se togafitiga muamua ma se 0.05% o le vaifofo o le vailaʻau oona po o le muaʻi fua e tusa ai ma faatonuga. Le eleele e aafia i le tuai o le paʻu ua le toe talafeagai;
  • lanu enaena ma fugalaau e taʻu mai ai le pala. O le fugalaau e tatau ona vaʻavaʻai ese mai isi, o laʻau ua aʻafia e tatau ona aveese ma togafitia faalua i le vaiaso faʻatasi ai ma le pa, rovral, captan poʻo biosept;
  • o laulaau o loʻo i lalo o loʻo ufiufi i le uʻamea ma paʻu i le taimi o le bacteriosis o vaʻa o vao, lea e masani ona atiaʻe i potu vevela. E mafai ona e togafitia le violet i le fesoasoani a Previkur, Zircon, Foundationzole ma immunocytophytes;
  • o le faʻaalia o papa paepae e tautala i le paʻu paʻu, mo togafitiga, benlat poo fundozole e tatau ona tui tasi i le taimi.

Parasite:

  • laiti anufe o le nematode e faʻaleleiina ai le aʻa aʻa pakiaka, faʻamaʻaina ia latou galuega taua. O laulaau e ufiufi i le lanumeamata lanumeamata ma mulimuli ane faʻapogisaina ma faʻaleagaina ai mea. Vaʻa faʻaitiitia le tuputupu aʻe o le vafela, faʻaputu vaʻai, pe a maeʻa. E le mafai ona togafitia se togavao mai nematodes;
  • pupuʻu ma lanu mumu i laulaau - o se taunuʻuga o faʻamaʻi pipisi. O 'oti e ufiufi i paʻu enaena. E faasolosolo ina leaga le lau, lanu samasama ma paʻu. Ua le toe tupu le fugalaau ma ua le fuga. I lenei tulaga, o le togavao e togafitia faʻatasi ma se sui faʻamaʻi faʻalua i le lua vaiaso;
  • aphid e ufiufi le violet Bellflower ma faʻamalamalama faʻamalamalamaina, faʻapipiʻi i luga o le palapala vaega o le laau, o ona laʻau ua leai se foliga e faasaga i tua o le paʻu. E mafai ona e fofoina le viole ia Actellik poo Mospilan;
  • pe a maua ni lanu enaena ma le faʻagogo ma o loʻo i ai ni togitogisa pogisa ua maua, o laumei poʻo capsules o le iniseti e tatau ona tuʻuina ile palapala. O nei meaola faalafua o ni nai iniseti laiti.

O a mea e mafai ona faʻalavelave i le tuputupu ae masani ma le fua o se logo logo

<

DS O se logo manaia e mafai ona pisia i se malie i le malulu tele po o le tele o vai. E mafai foi ona atiaʻe le faʻamaʻi mai le mea mulimuli, lea e mafai ona puipuia e ala i le tuʻuina o le superphosphate i le palapala. Toeitiiti lava o sui uma o le vaega o Arthropod e taufaamatau foi e teine ​​violet.

O le mea lea, e tele mea e tatau ona mafaufauina mo le lala o le violulu e fuga ma atiina ae. Afai e misi se taimi, o le a vave ona ia faʻavaivaia ma faʻavave.