Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma le faʻaleleia o le mutia vao

I le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina ai le tele o laau, e aofia ai ma mea sili ona mataʻina. Ae o ituaiga eseese e foliga mai e le mafai ona teuteu soo se tusitala pe faia foi sina "paʻi" i le mamanu o le saite. Mafaufau i le mea ofoofogia le fugalaau, faapea foi ma le auala e toto ma tausia ai o ia.

Faʻamatalaga

O se mutia lauiloa lenei mai le aiga o cereals, e ola i steppe, mauga ma fanua tuufua. E lelei le taliaina i se vaitau lelei.

A o tuputupu ae i tafatafa o aʻa pupuu, ua faia ai se ufi mafiafia, e aunoa ma se uʻamea fetolofi. I luga o laina saʻo 30-80 cm le maualuga (e le masani ona oʻo i le 1 m), o laʻau vaivai e iai pusa uumi umi. E masani lava ona feliuliuaʻi i totonu o se paʻu, ae o fagu laugatasi mo se mutia vao e le masani ai. O le tele o faʻaletonu laiti o laʻititi laiti. I totonu o le lapoa (1-2.5 cm) le totoa - tasi fugalaau, e ufiufi e fuga mai i ni fua se lua: pito i fafo ma totonu, lea e aofia ai fua i foliga o se fatu, ma i le faaiuga o lona matua ua mou atu.

O le taimi vavalalata o loʻo i ai ia Me - Iuni. O puaʻa vevela e amata i le 2-3 tausaga talu ona totoina (o nisi o mea e le masani ai atonu e fiafia i le mata ma le 4 tausaga talu ona totoina).

E taua! O le mutia o le fugalaau o se meaʻai malosi. O le mea lea, afai o oe poʻo e pele ia te oe e iai se mea muamua i allergies poʻo le fulu, e sili atu ona e teenaina se "mea teuteu".
O le toe faʻaleleia e tupu mai i le matagi, lea e salalau ai fatu, poʻo le vavae ese o le vao.

Ina ia iloilo le mutia o le mutia, vaai i le ata o lenei laau. E iai se isi mea. O le mea moni, o le amataga o le pogisa, pe a susulu le sau, e foliga mai o loʻo natia le mutia: o le tulivae tulivae ua amata ona faʻasaʻoina, ma faʻapipiʻi ai le aʻa i le palapala.

E goto ifo foi i le eleele le pala, ma pipiʻi i le eleele ma ni tamai fagu. I le taeao, toe saʻo le ala, ma o nisi o fatu e tumau i le eleele.

Vaʻaiga faʻatoʻaga autu

Naʻo ia lava O le meaola masani Kovyl e tele naua - E tusa ma le 300 ituaiga, e tusa ma le selau ia toleniina lelei le vevela. Sei o tatou nonofo i laina lauiloa e faigofie ona taliaina i la tatou eria.

Feʻeseaʻi

O le laau e maualuga lona maualuga mai le 0.3 i le 1 m. E le gata i lea, o laumei lamolemole e ufiufi i se mea puupuu. O lo oi ai ni laulaau vavalalata (0.5-2 mm), e laʻititi ona tusi i pito. E fai si o latou faʻaigoa ma e faʻafefe i le paʻi.

E te iloa? E mafai foi ona e vaʻai i le fuga o le fulufulu fulufulu i totonu o tagata fiafia o Europa i Sisifo. Ae o le sili ona telē o le Hungarian massives o lenei ituaiga - o loʻo tupu ai i totonu o le atunuʻu atoa.
E mafai ona oʻo i le 20-25 cm le umi ma 5-7 cm i le lautele. E aofia ai i le 6 i le 20 totoa ma paleni maualuga o le 3-4 ma lalo lalo 1.5 cm. I lalo ifo ua matua le lavalava, o lauulu pupuu e maualuga maualuga.

Cirrus fugalaau fugalaau i Me ma amataga o Iuni. I le tasi le masina talu mai lena mea, e amata ai fualaau aina, pe a iloa ia fatu fatu. E sili ona taliaina i luga o eleele papaʻe ma leai ni 'eleʻele ma suavai lelei - e le mafai e le laau ona faʻafefe i luga.

Matagofie

Laʻau maualalo (oʻo atu i le 70 cm) ma tele faʻau, o nisi taimi e lolomi i lalo ifo o laina. O laʻau pito i lalo e laititi, lanu meamata i le lanu, le pito i luga e aunoa ma le uiga o le "fana". Inflorescence - faʻapitoa raceme panicleE foliga mai e tau le mautonu. O le masani masani ole lanu mumu o se lanu mumu e 20-30 cm. Spikelets 4.5-7 cm e tasi le fugalaau e tasi (e seasea tele atu i le 4 mm). I le isi itu o le laulaula e puupuu 3-mm hairs.

E taua! Afai e le o aofia i totonu o le ata le fausiaina o se alpine slide, ae e te manao e teuteuina le fasi fanua, e mafai ona e mulumulu le eleele i le va o vao vao. Mo lenei kiliva talafeagai poʻo ni tamai maa nutililii.
Vaitaimi i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni.

O le laina na maua lona igoa mo mafuaaga lelei, o le laau e matua iloga lava. E le gata i lea, e faʻafefe malie le malulu, ua faʻamautuina o le "tapulaa maualalo" mo le -22 ... -23 tikeri. O papa papaʻe o mauga maualalo o se tagatanuu masani, ma o le gypsum poʻo le eleele papaʻi e sili ona lelei mo le galueaina. O le mea e leaga ai, o se ituaiga o mutia laititi e fai si faaletonu - o lenei ituaiga o meaola o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula a le Rusia, ma i le tele o isi faʻamaumauga o loʻo lisiina e vaivai.

Le sili ona lelei

E leai ni mea faʻalelei ma faʻavave ma faʻavave taimi, e oo i le 40-70 cm le maualuga. O laʻau e faigata foi, e vaapiapi ma agavaʻa i le paʻi (ona o le pisa).

O mea vaivai, mumu vaivai e masani ona ola e oo i le 10-30 cm. O loʻo i ai ni pulou manulele ma se manoa violē (4-5 mm taʻitasi). E pei lava o ituaiga uma o le mutia vao, o le alofilima tele e paʻu, palamole ma lalo, ma lauulu laʻititi i le pito i luga.

E te iloa? I le taimi o le fausiaina o tuugamau Aikupito i Dasher (1948), na maua ai fatu o vao vao anamua. Na aveina e se tasi o tagata suesue i mea laiti ma auina atu i lona tama - o se faifaatoʻaga i le Iunaite Setete. O le mea lea, o le wheat Kamut, lea e lauiloa o se ituaiga aloaia, na toe faafoi atu i le seleselega.
E fuga mai i le taumafanafana, ia Iuni - amataga o Iuni. O le nofoaga sili mo le itu i saute ma le ogatotonu, o loʻo mauoa i le eleele lanu uliuli. E faigofie ona faʻafeiloaʻi lauulu (i-18).

Volistolist

O le isi igoa o le fuga vao. O le maualuga o le fua faatatau lea (30-80 cm). O laumei lanumeamata-lanumeamata e manifinifi, e mafai uma ona gaugau umi ma pala, faatasi ai ma lauulu pupuu i itu uma o le ipu. E masani ona nana nodes uʻamea. Ole laʻititi laʻititi e laʻititi, i le lautele o le 1.7-2.3 cm, faʻatasi ai ma le pito i lalo e amata i le pito. E le oʻo i le pito i lalo o le faʻalavelave, lea e "tulia ai" i le 18-20 cm.

O le uaina e faalua lona lua, leai i lalo, ufiufi i lauulu o le 6 mm mai luga. Spikelets e laiti. E mafai ona e vaʻaia i le faaiuga o le tautotogo - o vaiaso muamua o le taumafanafana. E tupu uma i tulaga papaʻa ma i totonu o se vaomatua "vaomatua". I nisi o vaega, ua faailogaina e pei o se ituaiga o mea lamatia e le masani ai.

Matagofie

E maualuga le maualuga o le 40-75 cm le maualuga, ae i le eleele lelei e mafai ona ola e oʻo atu i le 90 cm. O lapisi lapisi e laiti, ma e maualuga le 0.7 mm. O fua o le fugalaau e laiti foi: o le 1.5 cm le umi, e ufitia i lauulu.

E taua! O le mutia o le fugalaau e foliga mai e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai o loʻo iai i le vaʻaia o faʻamaʻi afaina, o le a latou salalau atu i le pito mulimuli. E ui lava e le aoga le aumaia i lenei mea - i lalo o le faatosinaga a pathogens o le mutia e amata ona soloia le eleele.
O le lima o loʻo faʻaoʻo faʻatasi, oʻo atu i le 25-27 cm. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o lona pito i lalo e ufiufi i "antennae", tutusa ma luga (5-7 mm). O le vaitau o le vavao e masani lava - mai ia Me ia Iuni. O le "togavao" uma o se mutia o le vao e mafai ona vaaia i Altai ma Ural. Ae ui i lea, e faigofie ona talia le laau i le itu i saute.

Le totoina lelei o fatu fugalaau fugalaau

O le polokalame lava ia e faigofie lava ona tau, ae o loʻo i ai ni nuances. Latou te fesoʻotaʻi ma le filifilia o fatu ma se ituaiga o laau.

O fatu o ituaiga eseese e mafai ona totoina uma i le tautotogo (Aperila - Me), ma i totonu tonu o le tautoulu ile palapala. A vave ona vave totoina le toto o le podzimnem ma o le a sili atu ona malosi.

E pei o lenei mea:

  • O se pu e tusa ma le 3 cm le loloto. Afai e tele ni lua, taofi le va o le 20 cm.
  • Ona faʻamalulu lea.
  • E tumau pea ona tuʻu iina 3-4 fatu ma faʻafefete faʻafefete (pe sili atu foi - sina pusa).
E tatau ona tinker with "exotics" e pei o le mutia lanu manulele - e toaitiiti o le a vave filifili mo se avanoa e tulaʻi ai. E talafeagai lenei mea: o le fatu i totonu o le fafie e le tele, ma o le tau e ofo ai. O iinei na amata ai ona totoina:

  • faʻamamaina le eleele faʻamamaina;
  • ona salalau lea o fatu, tolu vaega mo se pusa e tasi e lava;
E te iloa? O le mea moni o le laau e masani ona le tauaveina le "payload" le tele o ituaiga o vao vao i luga o le pito o le faʻaumatia. Ae maise lava, o ana faatoaga na faaleagaina i le USSR, i le taimi o le fausiaina ma i se tulaga masani agrarian.
  • ina ia aua nei faaleagaina le fatu, e le totoina le lulu, ae o loo fufusi i se vaega 0.8-1 mm i le eleele;
  • pe a talafeagai, e faʻamamaina fua o laau toto e ala i le pulumuina i se fana fana.
Manatua o pupuu o loʻo tauva i le 4-5 aso. Lafoaʻiina o laʻau ia Mati, masina mulimuli ane, e mafai ona e fufuluina fualaau aina, ma ia Me - e faʻafeiloaʻi i le nofoaga avanoa.

I le taimi lava e tasi e taumafai e piki se vaega mago ma e le o se mea lafulemu i luga o le la, e le taufaamatau i lologa i taimi o timuga mamafa. O mutia o le sone steppe, ma le mutia o le mutia i totonu ia i latou, e matua nofouta i le tele o le susu. E leai se isi mea e moomia ile palapala mo ia ituaiga laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o fualaau e mafai ona avea o se mea e faʻatauina, ma totoina mai le pa'ū o le fanua masani.

Faʻapitoa o le tausiga

O le tausiga autu e oʻo mai i le seleseleina o vao vao e fiafia e "nofo i lalo" i le mutia malosi.

Ua uma ona matou iloa o lenei mea o se laasaga steppe, ma e le tatau ona faatumuina i taimi uma. Ae ui i lea, i le tausaga muamua, e tatau ona fai sina siʻitia o le rhizome ina ia amata vave le fale i se nofoaga fou. O le tuusaunoaga mo "tagata matutua" e mafai ona faia sei vagana ai i le vevela vevela vevela, pe a leai se timu mo le tele o masina, ma o le mutia e ono lamatia le gaogao, ma le leiloa foliga vaaia.

E taua! A o lei totoina, mafaufau pe o le a le mea e te manao e tuu i luga o se vaega faapitoa i le 3-5 tausaga: i le taimi lea, o le mutia o le vao o le a faatusatusa le eleele. Ma o lenei, i le itu, e faalavelaveina le tuputupu ae o le tele o aganuu.
Fertilizer, aemaise lava le malosi o le "vai maualalo", e le manaʻomia se mutia vao - o se mea e sili ona lelei e mafai ona "susunuina" le ala ma faatasi ai ma mea e le maua. E faʻaaoga foi lenei mea i mea faʻalautele. O le eleele e mafai ona mulimulitaʻi i se fasi manifinifi o sawdust. I le tautoulu, faʻamamaina ai vaovao ua aveeseina, e aunoa ma le paʻi i lau.
E pei foi o se mutia vao, e ala i le vaevaeina o se vaomatua, geyher, prince, aglaonema, hellebore, arrowroot, catarantus, togafiti togafiti ma le taele.
Se fesili eseʻese - o le vaevaega o le vao. Afai e te manaʻo e teuteuina le togalaau i ni atigi fou, o le auala sili lea ona aoga. E vaeluaina le Rhizome i le 2-3 vaega (itiiti le manaomia) ma nofo i vaieli. O le taimi sili mo lenei Aukuso. O le isi faʻaaliga o le aʻago mole o le mutia vao e le mafai ona faʻafeiloaʻi mea e gaosia (e moni lava mo laau totō e tupu mai fatu). E faigofie ona latou ola i le tasi nofoaga mo le 10-15 tausaga, ma e leai se mafuaaga faapitoa e sili atu ona le lelei le gaoioi.

Fugalaau manogi ma le mamanu o le laufanua

Laʻau le lelei i foliga vaaia e sili atu ona talafeagai. Ae o se mea lelei mo i latou o loʻo mafaufau i le fatuina o se "togalaau o le natura" poʻo se paʻu alpine slide.

Ua leva ona avea e le au faifaatoaga lenei laau i le tautua, e tuufaatasia ai ma isi meaola. Lelei sili atu foliga uma o loʻo faʻapipiʻiina ai le mutia vao:

  • isi mutia (miscanthus, fescue, foxtail);
  • Echinacea ma le chamomile;
  • popopies, hyssop ma sage;
  • susulu matagofie lanu enaena;
  • feaveaʻi o rosa.
E te iloa? O le bamboo ua saʻo le mafaufauina o le tele o cereal - i vaʻa Asia e iai laau toto 40-50 mita le maualuga. O le maualuga o le ogaumu gaogao e fetaui ma le "tuputupu aʻe" - e oo atu i le 40 cm.
E tele taimi e avea ai le mutia o le mutia ma faʻavae o le tuufaatasiga, faʻamaopoopoina ma faʻafeoloolo ona sili atu ona malamalama. Ae mafai foi ona fai ma faavae, mo se faataitaiga, e ala i le ave i le ogatotonu ma siomia ai i fugalaau matagofie po o rosa ma fugalaau laiti.
I totonu o le mamanu o le laufanua, o ia laau e pei o le eleele, heliotrope, delphinium, alstroemeria, geykher, talimalo, nivyanik, rogersiya o le a foliga matagofie foi.
E naʻo le lelei mo le teuteuina o se vaituloto po o se vai. Faatasi ai ma uʻamea, otaota, irises po o le uʻu e foliga mai e sili. E ui lava latou te taumafai e aua le tuʻu i autafa o le vai (a uma, o le oti), ae o le a saʻo le tuʻuina o le mutia i luga o le auala i le vaituloto. Mo paʻu alpine, o se mea lelei foi lenei - o le fuga o le mutia e masani lava o tuaoi o faʻasalaga, ma o le a saʻo atoatoa. O Conifer laau o ituaiga eseese, barberry, laupapa laupapa ma isi laau o le a avea ma ana "paaga" i lenei tulaga.

E i ai foi se filifiliga e sili atu le faigofie: o se lauusiusi lauulu i luga o le pa e le gata i le mata, ae faʻamaonia ai foi tuaoi o le 'upega tafaʻilagi. E foliga lelei foi i vaʻa ma faga.

Sa matou iloa le matagofie o le mutia o le fugalaau foligalelei. Matou te faʻamoemoe o lenei toe iloiloga o le a fesoasoani e teuteuina le nofoaga poʻo le togalaau. Faʻaaogaina manuia o manatu!