Faʻatoʻa totoina laau toto

Lisi o ituaiga lauiloa o ageratum ma se faʻamatalaga

Ageratum o se fugalaau fugalaau lauolaola ma se lanu matamata e tolu tafatolu, o le oval po o rhomboid. O le vao e aofia ai le tele o fagu totogo, ma o le maualuga o lala e eseese mai le 10 i le 60 senitimita. O fugalaau laiti e aoina i ni mea e le i ai le maualuga e oo atu i le 1.5 cm, lea, o le a faia ai ni igoa tetele. Fugalaau - fuga, mea e pei o le asters.

E tusa ma le onosefulu ituaiga o tausaga e masani ai, ma o le tele oi latou e le manaʻomia tele le tausiga pe a latou o. O le lanu paʻepaʻe e sili ona eseese: paʻepaʻe, lanumoana, piniki, lanumoana, lanu violē ma o latou lanu. O le eseesega i le va o ituaiga ageratum o loʻo i le taimi o le fuga, fugalaau, le maualuga o vao ma foliga o lau. Ageratum e faatatau i mea e masani ai, ae i totonu o tatou latitudes e masani ona tupu ae i tausaga taʻitasi, o le mea lea, i lalo e mafai ona e mauaina ituaiga sili ona lauiloa o lenei laau ma se faʻamatalaga, ma e mafai ona taʻua i latou o ituaiga sili ona lelei o le apertum.

E te iloa? Faaliliu mai le Latina "ageratos" o lona uiga o le "leai se matua", o le igoa o le fugalaau e mafua mai i le mafai ona faatumauina le fou ina ua uma ona seleina.

Alba

O le vao laʻau e tele ni laʻau faʻalauteleina, saʻo, e ufiufi i se tele o lau. O lo latou maualuga e le silia le luasefulu sene. O laʻau e foliga mai o se moli, faʻasala i autafa. O fugalaau e paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le susu, ma o le vao e fuga mai ia Iulai ia Oketopa. "Albu" ua tupu e pei o se fugalaau fagu po o le teuteuina o vele. Alba o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le ageratum.

E taua! O le fugalaau e mafua mai i fualaau oona, aua o loʻo i ai vailaau e mafai ona mafua ai allergies.

Summer snow

O fugalaau o Atenitone "Summer Snow" ua sili atu ona lauiloa i lalo o igoa "paʻepaʻe" po o le "paʻepaʻe paʻepaʻe o Argentum". O le laau o se ogaumu vavalalata i le maualuga mai le 20 i le 45 senitimita, o lona maualuga e oʻo i le lua senitimita ma o loʻo i totonu o ato o lanu paʻepaʻe. O le fuga e tupu mai i le uiga o le feʻau, ma o le vao e pei lava o pulu pulumu. O lala o le laau e saʻo, ma se tele o laulaau. Fugalaau e foliga mai o fugafuga papaʻe pompons. Ageratum "Summer Snow" ua ola i totonu o ipu ma fugalaau, o se laau ese ma ua tuufaatasi ma isi laau toto.

E te iloa? Na matou maua tausaga mai Amerika Tutotonu, Peru ma Mekisiko.

Blue mink

Ageratum "Blue Mink" - o se mea faʻapitoa faʻatulagaina o le colonar, e oʻo atu i le maualuga 20-30 cm. O laulaau i luga o pupuʻu e laʻititi, ae tele, lapotopoto. Fugalaau o lanu-lanumoana-lanu moana e aoina i luga o fualaau faʻaiʻu ma se limite o sili atu i le lua senitimita. O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Oketopa. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le teteʻeina o le lāmala. "Blue Mink" e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai balconies, terraces, fugalaau.

E taua! O le umi o lanu paʻepaʻe ma le piniki e totōina i le lauʻeleʻele avanoa e faʻavaivaia ai la latou lanu, ma faʻavaivai i le la.

Pulu mumu

"Lulu mumu" -hearatum o le piniki piniki, lilac, poʻo le lanu o le salmon, ma fai ai ni laulaau laʻitiiti ma ni mea e le mafai ai. O ato e i ai le lapisi o le 1 centimita, o loʻo aoina i totonu o le suavai, e le silia le 5 inisi le lautele. Laʻau fugalaau, tafe i lalo ma oʻo atu i le maualuga e tolusefulu senetimita.

Lago lanu moana

O le lago lanumoana ua totoina lelei, o ogalaau e tupu e le sili atu ma le 25 simita ma ua ufitia tele i lau. O le lanu o mea faʻapitoa o le lalac malamalama. Laʻau o lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina e fai ai ni fugalaau, fugalaau fugalaau, ma pei foi o fafie e teuteuina ai fanua ma gasebos. O fuʻa e amata ia Iuni.

Agelu agelu

Blue Angel o se tausaga e le o ola aʻe, ona o le maualuga o le ituaiga e le sili atu i le sefuluvalu senetimita. O vao vao, faʻapotopotoina. O mea e tutupu i lenei ituaiga o le lanumoana, o le vateatea ma oʻo atu i le limasefulu senitimita. Mamoe vave.

Blue adriatic

O le "Blue Adriatic" o se tausaga o loʻo faatatau i ituaiga o foliga, e faʻapotopotoina ai le upega i le 20 cm le maualuga. O le vao e pei o polo, faʻalautele le salalau. Lanu o mea e faʻaaogaina o le lanu violē.

Bavaria

"Bavaria" o se tausaga e lua-lanu tausaga. O le maualuga o le vao e oo i le tolu senetimita. Faʻailogaina inflorescences. O le ogatotonu o ato o loʻo i lalo o le lanumoana lanumoana, ma le vevela, o gaʻo faʻanoanoa e siosiomia i le lanu uliuli e siomia ai.

Red sia

"Red Sia" e faatatau i le maualuga o tausaga. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le tele ma le lanu o fugalaau. E tupu le fugalaau aʻo leʻi amataina le kiona. Lotu saʻo ma le tele o laulaau. O le maualuga o le ogalaau i le 60 simita, ao le vao e le maumau le laititi. E le masani mo tausaga o le lanu mumu o fugalaau. O se kamupani lelei e fugalaau ma fugalaau e mafai ona faia le lanu samasama poʻo le rudbeckia. "Red Sia" e faasino i le tuai o le vaitau o le fugalaau.

Blausternchen

"Blausternhen" - o le laʻititi o tausaga taʻitasi. O le maualuga o vao vao e le sili atu ma le 15 simita. O le lapiti paʻu e paʻu i le lanu violē, e faʻafefiloi ma ufitia tele i laulaʻau. Fugalaau i faʻalavelave faʻamalosi e laiti ma e iai la latou lanu moana lanu moana. O fugalaau e amata mai ia Iuni ia Oketopa. E le fiafia le laau i le lamala. O le "Blausternhen" ageratum e faʻaaogaina e avea o se mea e maua ai le eleele, i fugalaau, rabatka ma tuaoi.

Little Dorrit

"Little Dorrit" o se vave, e le o aofia ai. O pasi e mamafa, e tusa ma le 20 cm le maualuga ma e foliga mai o se lalolagi. Laua i luga o ni aʻa malolosi, e itiiti lava, o loʻo i ai se foliga lapotopoto. O le aofaʻi o ato e faʻaogaina ai le 1.3 cm, o le lanu o fugalaau e lanu moana. O le le lelei o le ituaiga o le fefe i le lamala. Ua totoina le laau i totonu o ipu e teuteu ai laufanua, fanua, ma fugalaau fugalaau, rabatkah.

Toaori Weaori

O le Weaori Theatre o loʻo iai ni mea faʻapitoa. O faʻavae o le faʻaogaina o lanu lanu uliuli e faʻapitoa i mea e le mafaamatalaina.

Pink Ball

O le polo lanu piniki e tupu i se maualuga e tolu senetimita. O mea o loʻo i totonu o le ato e piniki ma lanu ma faʻapotopotoina. Ole maualuga o fugalaau e oʻo i le lua senetimita. O fuga e tupu mai ia Iuni ia Setema. O le le lelei o le eseese o le fefefe-fefe. Faaaoga le "Pink Ball" e fuafua ai tuaoi, moega fugalaau, fabatok ma le fagu laau e teuteu ai pupuni mata ma balconies.