Masini faʻapitoa

Faʻapipiʻi le kiona e fai-oe-oe: mea, mamanu, gaosiga

O mea e gaosia e le tagata lava ia mai le kiona e sili ona lauiloa i le vaitau o le mafanafana ma tagata nonofo ile atunuʻu mo le tele o tausaga. Ma e le o se mea e ofo ai, ona o tagata taʻitasi uma o loʻo nofo i le tafa macha e feagai ma le faʻafitauli o le aveesea o le kiona i le taumalulu.

O le mea moni, e mafai ona faia lenei mea ma le lima, faʻaauupegaina i se suo, ae o le a tele se taimi ma e manaʻomia ai taumafaiga faaletino.

O le isi filifiliga o le faʻatau mai o se kiona snow faapitoa, pe a maua. Ae afai o le fuafuaga e le o se faʻatau faʻatau, o le kiona, na faia i ona lava lima ma le fesoasoani a se masini mūmene tuai, lea e ono aʻafia i fale taʻavale uma, e mafai ona fesoasoani. E faʻapefea ona faia lenei mea, ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

E te iloa? O masini muamua masini kiona sa faia i Kanata. Mo le taimi muamua o le masini na pateniina e Robert Harris, o se tagata nofomau i le aai o Dalhousie (New Brunswick) i le 1870. Na taʻua e Harris lona taavale "Faasee solo le uila i luga o le kiona" ma faʻaaoga e faamama ai le kiona mai nofoaafi.

Auger Snow Blower - o le a lea mea

Ina ia mafai lelei ona fai se kiona i totonu o lou fale, e tatau ai, muamua, ia malamalama i le mamanu o ana auala autu. Soo se suauu kiona e aofia ai le tasi mea faigaluega autu - O lenei tau, lea o loʻo i totonu o le tino uamea. O le sikulima o se tootoo (pou), i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga. O le uʻamea e faʻasolo i luga o le uʻamea ma o le a mafai ai ona faʻaaogaina le faʻailoga lautele.

Le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le kiona

O le auala e faamama ai le kiona, e vaevaeina masini kiona i totonu tasi-laasaga (sikulima) ma le lua-sikuea (sikul °-rotor).

E faʻapefea ona galue se masini e tasi le lagerie

O le taʻiala o le faʻaaogaina o se tasi laasaga poʻo le legisagi o le kiona, o le taʻavale, faʻafefe ma le pa'ū o le kiona e tupu mai ona o le suiga o le tau. Ma o loʻo i ai se mataʻitusi mafiafia ma le lamolemole o le sikulima: lamolemole - mo le faʻamamāina o le kiona; cog - mo le mamafa o le kiona.

O masini vili, e pei o se tulafono, e sili atu le mama nai lo fusi faataamilo ma e mafai ona le mafai e le tagata lava ia. O mea nei e taʻua o suo i uili e tatau ona tuleia i luma, o le mea lea latou te fausua ai le kiona ma lafo i le itu. Ole taʻavale a le kiona e ave e le eletise eletise poʻo le uʻamea (lua-stroke pe fa-stroke). O nei masini e lelei ona e faigofie tele ona faʻaogaina, faʻatusatusa ma taugofie.

O le mataupu faavae o le masini e lua sikuea

O le lua vaʻa, poʻo le faʻataʻavaleina, o le siʻosiʻomaga o le kiona o loʻo i ai se tulaga e ese le eseesega. O le taimi muamua o lona mamanu e maua ai le kiona e sosolo e le au; le vaega lona lua - o le taʻavale e ala i le pa'ū o loʻo faia i le faʻaaogaina o se rotor faapitoa - o le faʻasaina o le faʻaleleia.

O le sikulima i totonu o ia ituaiga suauu o le rotor o loʻo faʻatulagaina e le faʻamaufaʻailogaina o se fao sikulima, faʻatasi ai ma se mea lamolemole poʻo se mea e faʻaaogaina. E mafai ona faʻaaogaina le uʻamea poʻo le paʻu, paʻu-palasitika, faʻamalosi, faʻalagolago pe o le a lelea le kiona pe faʻapitoa.

O le siʻitia o le kiona i le faʻaaogaina o le kiona i le lua fausaga e faʻatautaia ai masini eletise mai le tolu i le ono laula ma e mafai foi ona faia i mea eseese, e fuafua i le malosi o le galuega o le a faia. E mafai ona avea lenei ma pepa (mo faʻataʻitaʻiga faigofie) poʻo le uʻamea (mo se vaega tele o le galuega).

DIY fiafia le kiona - o fea e amata ai

Mo le faia e le tagata lava ia o se suauʻu kiona i ou lava lima, e tatau ona e fuafuaina muamua le ituaiga masini, e faavae i luga o manaoga faapitoa. E mafai ona e fausia uma faʻataʻitaʻiga se tasi ma le lua sikuea. Afai e te nofo i nofoaga o loʻo i ai le kiona mamafa o se mea e seasea tupu, ona lava lea o le masini sikulima. Mo i latou e nonofo i le itulagi ma le ogaoga o le manumalo, o le "agalelei," o le a e manaʻomia se vaeluaina o le kiona.

Filifiliga afi: eletise poʻo le gasoline

E tusa ai ma le ituaiga afi afi o le eletise ma eletise. O masini ma eletise eletise ua fuafuaina mo galuega i totonu o le fale ma mai fafo. O vaega o le eletise eletise eletise e sili atu le tamaoaiga e faʻaaoga, ae e itiiti lava le gaioiga. O masini eletise i luga o masini eletise ua manatu e sili atu ona lelei, ae ui i lea, o latou tau ma tau tausiga, i soo se itu, e maualuga atu. O le mea lea, o le filifiliga o le a toe faʻalagolago i le aotelega o galuega e manaʻomia ona faia e le kiona.

E taua! Afai e te filifilia le filifiliga o se kiona eletise eletise, ona tatau ai lea ona e manatu o le fale eletise eletise masani i se vaitau o le vevela o le ea e avea ma mea vaivai ma ua le toe aoga. O le mea lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o maea o le ituaiga PGVKV, KG-HL, SiHF-J poʻo le SiHF-O.

Faʻaaogaina o le afi poʻo le faʻaaogaina o le afi

O le suʻeina o le afi e mafai ona faʻailogaina pe afai ua e filifili e fuafua se kiona i luga ole poloka afi: o le iunite lava ia o le a faia lenei matafaioi.

Afai o le taavale o loʻo i ai se afi afi, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina se masini mumu e mafai ona ave mai se moto tuai poʻo se moa vao. O le malosi o le galue e 6.5 l / s o le a lava. O le mamanu e maua ai le faʻapipiʻiina o le afi i luga o se faʻatautaia faʻavavevave, ina ia faigofie ai ona faʻaleleia ma toe faʻaleleia, pe a manaʻomia. E fautuaina foi le faia o se laasaga amata o le afi, talu mai le faʻapipiʻiina o le generator ma le pati, o le mamafa o le masini o le a faʻapupulaina tele, lea o le a faʻaitiitia ai le gaioiga ma le faigata ona tietie taavale.

E mafai ona e fausia se kiona i le afi eletise. I lenei tulaga, e taua le manatuaina o lenei filifiliga e matuā faʻatapulaaina ai le laina o le masini. E le gata i lea, o le eletise eletise e fefefe i le susu, o lea e tatau ai mo i latou ona faʻapipiʻi le leai o se suavai.

Faʻafefea ona fai se kiona i ou lava lima

O le suauu kiliki o le kiona e aofia ai elemene faʻatulafonoina nei: o se uili uʻamea (e faʻapipiʻi i luga le paʻu o le taʻavale), o se afi, o se tane suauu (pe a faʻapipiʻi le taavale i se afi afi i totonu), se pakete po o se lau o le kiona ma taʻiala (skis) ma se paipa mo le kiona. E tatau ona tuʻuina atu o le lumanaʻi i luga o le kiona na faʻavae i luga o se fausaga faigofie ma malosi i le taimi lava e tasi.

E faʻapefea ona fai se kiona i luga o le kiona

I le taumalulu, e mafai ona faʻaoga le tagata savali mo le aveesea o le kiona. O le auala pito sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai se sosogi kiona o loʻo i ai le fesoasoani a se fale gaosi faapitoa-faia le suauʻu kiona. Ae ui i lea, o faufautua atamamai latou te fautuaina e aua nei faʻaalu tele i luga o le faletusi, ae ia faʻapipii se kiona mo le moto moto ma o oe lava lima mai mea o loʻo maua ma vaega faʻapitoa. E tolu ni filifiliga mo le kiona e faʻapipiʻi ai mea faʻapipiʻi i le taʻavale savali.

O le filifiliga muamua o le o ni fulufulu fesuiaʻi solo neilea e fetaui lelei mo le kiona fou faatoa paʻu, faʻapea foi mo nofoaga ia e ono mafai ona faʻaleagaina ai le ufiufi teuteu o nofoaga. O ia ituaiga pulumu e faapipiiina i lalo o le puipui o le sikulima; O le lautele o la latou uʻamea e oʻo i le 1 m. E mafai foʻi ona e fetuunai le tau o le lima i itu e tolu: agai i luma, tauagavale, taumatau.

O le kopi lona lua o le suauʻu kiona mo le motoblock - o se suo faʻalava i knivese talafeagai mo le kiona ua maeʻa. O lea faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi atu i le masini sosoʻo ma se faʻaogaina lautele. O le pito i lalo o le suo e ufiufi i le paʻu e aloese ai mai le faʻaleagaina o le lau ma le suo lava ia. O lea sulu aisa e galue i luga o le mataupu faavae o se pulu-moli: e tatalaina ai se vaega o le kiona, maua ma ave i le masini. O le lautele o le ū i le taimi e oʻo atu i le 1 m.

Ae ui i lea, o le sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le kiona i le faʻataʻavalevale o loʻo i tua sosolo le kiona. O elemene autu o le mamanu o lenei atigilima o se solo masani ma se uili paʻu. Liliu, e maua le kiona, lea e alu agai i luga ma le fesoasoani a le uili. O le pasi atu i se sola faapitoa, e lafo atu ai le kiona i tua atu o le saite. O le sili atu lea o le faʻamalosi o le paso, e mafai ai ona e puʻeina se aofaiga o le kiona i le 25 cm le mafiafia.

O lea la o le a matou vaʻavaʻai i laasaga taʻitasi i luga ole laasaga e faʻaoga ai le kiona i se mea faʻapipiʻi faʻatasi ma ou lava lima. O le mamanu o se mea uamea faʻatasi ai ma se fao sikulima i totonu. E mafai ona e faʻaaogaina se fao sikulima maeʻa pe faia oe lava ia.

O le mea lea, ia fesuiaʻi le ufi, faʻaaoga palea Nu. 203. O fale mo le uʻamea e faia i le alumini ma faʻaputuina i itu o le kiona i ni pu, lea e tatau ona faʻamau i ni nati. O le pamu lea o lo o taamilo ai le rotor e mafai ona faia i se masini eletise alumini e 20 lita: e tatau ona faapipii i le pito i luma o le mataupu i ni rivets ma se diamita o le 4 mm.

O le rotor mo le kiona e taʻavale e ala i le faʻaogaina o le eletise e ala i le pito i tua o le malosiaga e aveese ai le poloka afi. Afai na faʻatau le paso le kiona i le pepa ua maeʻa, ona aofia ai lea o ia suiga. Afai o le paso e faia e le lima, e tatau ona e toe faatauina mai.

E tatau foi ona e faia se masini sima, lea o le a faasee mai i le motoblock i le kiona. O le belini A-100 ma le pulley ua fuafuaina mo ia e talafeagai mo lenei mea. O le mea lea, e ala i se fetaulaiga o V-belt, o le masini e tuʻuina atu mai le afi i le uila o le poloka afi e fesoʻotaʻi atu i le au o le ulu mama o le kiona.

E taua! O talofa e tatau ona filifili na o le tapunia, e tatau ona vavae ese le paʻu o le kiona i totonu oi latou.

O le agi o le kiona e fai-oe-oe: faia o le magerie ma le faʻavaa

Sei o tatou mafaufau nei i le auala e faia ai se sikulima, fausaga, ma isi mea faigaluega e manaʻomia mo le kiona, faʻaputu i ona lava lima.

Mo lenei mea e te manaʻomia e kuka ai:

  • apa uʻamea po o fagu uʻamea mo le gaosia o le sikulima ma lona tino;
  • fausaga mata 50x50 mm mo le faavaa - 2 pi.
  • plywood 10 mm lefiafia mo itu itu;
  • paipa uʻamea mo le lima o le kiona (0.5 inisi le lautele);
  • ¾ inisi paipa mo le augerie.
Mo le gaosiga o se faʻamau faʻataʻapeʻape e tipiina. E manaʻomia lenei mea mo le faʻapipiʻiina o le fagu sikamea 120 i le 270 mm, lea e manaʻomia mo le togiina o le kiona. E le gata i lea, o le paipa, e faaopoopo atu i le suo, e tatau ona faʻapipiʻiina ni mama fa fa, ma le diamita 28cm, e vavae ese mai le faʻapaʻu paʻu ma se moli eletise.

Talu ai ona o le auger o le a sui i le uaina faaletausaga 205, e manaʻomia foi ona tuu i luga o le paipa. O se fasi paipa palasitika e i ai le diamita o le 160 mm, lea e faʻamau i luga o se paipa e tutusa le diamita ma tuʻu tonu i luga o le tino, o le a talafeagai mo le kiona.

Mo le faia o se sikulima mo le kiona, oe manaʻomia:

  • tipi ese mai le 4 iron uamea saunia;
  • puʻu e tipi i le afa ma punou solo taitasi;
  • faʻafeiloaʻi i luga o le paipa i luga o le paipa ni avanoa avanoa se fa, i le tasi ma le isi itu;
  • i luga o le pito o le paipa o loʻo uʻuina palio.
O le faʻavaa o le kiona e mafai ona faia mai le pito iʻamea 50x50 mm e ala i le faʻapotopoto faatasi. O se faʻamaumauga mo le afi o le a mulimuli ane tuʻuina atu i lenei fausaga. Mai le pito i lalo o le salu o le kiona e tatau ai ona fetuunai le alofilima, o lona faavae o pa laupapa. O nei faʻamau e tatau ona faʻapipiʻiina i papatusi palapala palasitika, lea e faia mai le atigipusa mai le mama.

Ua saunia le masini mo le taotoga.

Fautuaga mo le faia o se kiona e oso ai oe lava oe

Ina ia mafai e le suauʻu ona faia le kiona ile tautua e avea o se fesoasoani i le aiga i le umi e mafai ai, e tatau ona e mulimuli i fautuaga:

  • E le o se mea e sili ona lelei le faaopoopoina o ni mea faʻapitoa mo le saogalemu poʻo togavao i le mamanu o le masini ina ia aloese mai vaega o le aisa po o maa e ulu atu i le afi;
  • Filifili ni taʻaloga maualuga, ao latou faia se sao taua i le umi o le suauu o le kiona;
  • pe a filifilia se tietie taavale, ia sili atu lou fiafia i se fusi ae le o se mea faigata, talu ai o loʻo i ai se avanoa e faʻamalosia ai pea vaega e ono afaina pe a taia maa po o le aisa;
  • O le suauu kiona mai le motoblock e manaʻomia ai le teuina i le mafanafana i le taumalulu. O lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻoga e faʻaalu le taimi e faʻamafanafana ai le afi;
  • ia sui taimi le suauʻu mo le kesi, i le taumalulu, ia faʻaaoga se vai e sili atu ona suavai, talu ai i le maualalo o le vevela o le a vave faʻavave.