Laʻau

Cherry Tomatoes i le Fale

Le leai o se fale mafanafana e le o se mafuaaga e tuu ai le fiafia o le totoina o fualaau faisua, tausia ma seleseleina. E mafai ona latou tupu aʻe i le fale, e aunoa ma ni malaga vaivai i le atunuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ituaiga o tamato laiti-fualaau mo le faʻaleleia i totonu o se fale poʻo luga o se faletalimalo.

Tomato tomato i luga o le windowsill o le a aumai ai fualaau suamalie, faapea foi le teuteuina o le fale. E mafai ona latou tuputupu ae i soo se taimi o le tausaga, ina ia talafeagai mo i latou o loʻo taina le moega i le taumalulu.

Faamatalaga o Cherry Tomatoes

O fualaʻau laiti e maua ai le igoa lautele o cherry, o lona uiga "pele" i le Igilisi. I aso nei, e sili atu ma le 100 ituaiga o tamato laiti-fua, eseese i le tele, foliga, lanu ma le tofo. Cherry i le asō e sili ona lauiloa: o loʻo faʻaumatia mea fou, faia mai ia salakeke, kukaina, faʻafefe ma faʻamago. O nei fua o loʻo teuina mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o latou uiga, lea e faʻatusatusa ai ma isi ituaiga.

O le mea e aofia ai meaʻai i tamato o ituaiga vine e tusa ma le 1.5 taimi le maualuga nai lo tamato masani. 100 g o nei fualaau suamalie e aofia ai fualaau o vitamini A, C ma le vaega B, potassium ma le uʻamea.

O a ituaiga ituaiga peleni e mafai ona e filifilia mo le fausiaina o se fale

O ituaiga o ituaiga ua fausia mo fale o taulaga, lea e ola i le 0.5-0.6 m (o nisi e oo i le 1-1.5 mita). I nofoaga mafolafola ma fale lauʻeleʻele, ua tupu aʻe ai vao maualuluga ma malolosi, lea e maua ai se fua e sili atu ona lelei. Mai se tasi o vaomatua, e mafai ona e aoina mai le 1.5-2 kilokalama o fua i le vaitau.

O ituaiga nei o tamato peleti e masani ona fautuaina mo le tuputupu ae o le aiga:

  • Lycopa F1;
  • Maxik F1;
  • Kira F1;
  • Faʻailoga faʻailoga;
  • Poli faʻamaʻi;
  • Laiti Uila Laiti;
  • Vaʻa samasama.

Likopa F1 o ituaiga tomato faapelepele ia, o latou vao e mafai ona ausia le 1.5-2 mita le maualuga. O fua e suamalie, faatasi ai ma se paʻu paʻu, o le aano o le tino e manaia ma le manaia sina suamalie. E foliga mai o vine, o le mamafa o fualaau taitasi e mai le 10 i le 40 g. O le tofo ma faamanuiaga o tamato o lenei ituaiga e mafua mai i le maualuga o le lycopene (lea na mafua ai lona igoa). Fua na fua i totonu o le 90-95 aso talu ona maeʻa.

Ole laʻau Lycopa F1 e sili ona puipuia ile fungal ma nisi faʻamaʻi. E fetaui lelei mo le taumafa fou ma mo sauniuniga i le taumalulu. O fua e puipuia ai le teuina umi, ao tumau pea le tofo.

Maksik F1 o se ituaiga o meaʻai e lauiloa e avea ma se tasi o mea sili mo le taina. Foafoaga i totonu o le 90 aso pe a uma le germination. O fua e mafai ona taoto mo se taimi umi, aʻo tumau pea le fou ma foliga matagofie. O le gasegase o lenei ituaiga e puipuia i faʻamaʻi viral, nematode, verticillosis.

O pasi o le Kira F1 e oʻo atu i le maualuga o le 1.5-1.7 mita. Fualaau masani e masani ona tupu 95-105 aso i le maea ai o le faʻaleleia. I luga o le pulumu e tasi e 18-20 vaega o se lio lapotopoto, e laʻititi lava faʻalanoa i luga. E lanu enaena i le lanu, paʻu, e le taʻalo i togafitiga vevela ma le faʻaaogaina o masini. O se mea faʻaletonu, faigofie-i-tausiga.

Eseese faailogaina F1 hybrid. E le mafai ona aoina a latou fatu mo fatuga mulimuli ane.

Balcony O le vavega o se ituaiga o mea eseese, o le vao e oo atu i le maualuga o le 0.6 mita. O nei tamato e mafai ona ola e tusa lava pe o le taumalulu, maua se fualaau aina e tusa ma le tolu masina talu ona maeʻa. O fua e sili ona lelei mo le taumafa fou faʻapea foi ma le faʻasaoina.

Eseesega o le Lanu Uila, Laau Samasama ma le Orange O le lalaga e iloga i le lanu o le fua, lea e manino mai igoa. O nei laau totō uma e matua faʻatusatusa, e ola i le 0.5-0.6 m. E mafai ona latou ola i ni ipu laiti po o ni mea totō, i luga o le windowsill po o le faletusi. I le va o fualaau aina ma fualaau aina suamalie e tusa ma le 85-90 aso. Laʻau teuteu, e mafai ona teuteu le potu.

O le fafie vine, o loo tumu i vine, tuu i luga o le laulau i totonu o le ulo e foliga manaia.

E le gata i lea, o ituaiga o tomato peleti e pei o Bonsai, Strawberry, Golden Bunch, Bean Rowans.

Toto tomato faapelepele i le fale

Afai ei ai sou manao e amata ona totoina tomati faapelepele i le fale, e tatau ona e sauniuni lelei: filifili mea mo le totoina, o se nofoaga mo le "togalaau" i le lumanai. O nei laau e manaʻomia le malamalama, o lea e tatau ona tuʻu ai ipu i totonu o se nofoaga lelei, e latalata i pupuni lea e sili ona taamilo ai le la i le tele o le aso. E taua foi le saunia o lagolago o le a manaomia e laau toto. I lenei uiga, e mafai ona e faʻaogaina ni fasi laau mai soʻo se mea: laupapa, palasitika, uamea. E tatau ona filifilia ni paluga maualuga ma lava le manogi, e tusa ma le 8-10 lita.

O fualaʻau tomato ua tupu mai i fatu poʻo le auala o le faapipiiina o laau matutua.

I le avea ai o se tulafono, ua totoina i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema e oʻo mai ai fualaau faisua mo le laulau o le Tausaga Fou pe o le faaiuga o Novema-amataga o Tesema mo le seleselega i fualaʻau-mativa Mati.

Matou te faamatalaina le faagasologa laasaga i lea laasaga:

  • sauniuniga:
    • eleele ma nofoaga filifilia;
    • fatu mo le totoina;
  • totoina fatu;
  • fufulu pupu.

A uma ona e faatauina fatu, e tatau ona e suʻe, ona tuu lea mo le 12 itula i se vaifofo e faaosofia ai le tuputupu aʻe (e mafai ona e faʻatau i se faleoloa faapitoa). O lenei mea o le a fafagu ai i latou. A maeʻa lenei mea, fufulu maeʻaeʻa ma afifi i le mea e faʻamamaina i le vai seia oʻo ina agi.

A maeʻa lena, o fatu e tuʻuina i le eleele na saunia muamua, i le loloto e tusa ma le 1 cm mai luga. O le eleele aupito sili ona lelei mo le uʻamea o le faʻafefiloi o laufanua o togalaau ma le oneone oneone i le ratio 1: 3, lea e faaopoopo ai le peat ma humus.

Aʻo lei totoina, e tatau ona faʻamamaʻa le eleele e ala i le faʻagogo i se vaifofo o le paʻu sulfate.

A maeʻa, mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o laau, e taua le faʻalauiloaina o le mineral fertilizer poʻo le pefu ile palapala. Ona sasaa lea ma le vai inu i le vevela o le potu poʻo se vaivaiga vaivaiga o le potassium.

Tanie ua totoina fatu ua ufiufi i le polyethylene po o se ipu tioata, faia o ni gaogao. A maeʻa le faʻaalia o pula, e le tatau ona teuina le ata tifaga po o le pulou i luga o laau i taimi uma. O taimi taʻitasi, e tatau ai ona tatalaina i latou mo le avanoa i le ea fou ma le faʻamalosi.

A oʻo mai ni laʻau se lua mai le eleele, e tatau ona e togi le aʻa i le faapipiiina. O lenei mea o le a fesoasoani i aʻa e faʻaleleia ai ma atiina ae lelei. Ona tatau lea ona tatau ona faʻafeinuina laau i se vaivaiga vaivai o le paluga o le paluga ma fafasi i luga i se tamai oneone oneone.

E mafai foi ona e totoina ni laau i totonu o pusa lapopoa, ona sosoo ai lea ma le tele o laulaau e aliali i luga o le totogo, ia tuu i totonu o se ipu tele. I ia tulaga, e lua fatu e lūlūina i totonu o ni ipu laiti (e mafai ona e faʻaaoga ipu faʻalanisi). Pe a maeʻa, ona iloiloina lea, ma o se aʻa malosi ma sili atu ona atiaʻe ua totoina i totonu o se ipu tele.

E le gata i lea, o le tele o fai togalaau e totō tomati faapelepele i le fale latou te faʻaogaina le auala e faʻapipiʻi ai. Mai se tagata matua matua e te manaʻomia e vavae ese le lala ma tuʻu i se fagu vai. E tusa o le vaiaso mulimuli ane, e aliali mai aʻa, a maeʻa e mafai ona e totoina le laau i le eleele ua saunia i se ipu tele.

Aiga Tomato Care Tomato

O le tele o ituaiga o tamato peleati, o se tulafono, e le o se mea e fiafia i ai. Ae ui i lea, latou te manaʻomia le tausiga, a leai, o le a leai se seleselega lelei. O nei laau toto e manaʻomia le faʻasuina lelei, tausisia o le maualuga o le maualuga, vevela. Latou te manaʻomia se aofaiga o le malamalama ma le vevela.

Ina ia mafai ona ola lelei le peleni ma aumai le tele o le seleselega, e manaʻomia ai le malamalama lelei ma tumau.

I le taumalulu, e le tele le la i le tele o le teritori o lo matou atunuu, e tatau ona faia e le vao vine se malamalama faaopoopo, o itula o le ao mo i latou e tatau ona le itiiti ifo ma le 16 itula. Afai e le lava le malamalama o laau, ona alu lemu lea o le faagasologa o le photosynthesis: o le mea lea e faailoa mai e le lanu lanu enaena. O le a le toe i ai ni vavao i luga o sea vao, ma o le a le faʻatali le seleselega.

E tatau foi ona e tausia se faigamalo o le vevela: i le ao - i le + 20 ... +25 ° C, i le po - a itiiti ifo +18 ° C. O koneteina ma laau e tatau ona tuu i totonu o le malamalama, i se nofoaga o le a le faalavelaveina ai e le tafe o le malulu. Afai o loʻo totogo tamato i luga o le faletusi, ona i ai lea i itulagi ma se vaʻaia lelei e tatau ona aumai i totonu o le fale i le po, e oʻo lava i le taumafanafana. I le uma, o le vevela e mafai ona paʻu i lalo +18 ° C, lea e mafai ona matua faaleagaina ai le laau.

E tatau ona fufulu vave lau lanu samasama po o lauʻeleʻele mai le vao. O le tele o ituaiga e manaʻomia foʻi le teuteuina taimi. E manaʻomia ina ia le alu le laau i le tuputupu aʻe, faʻaalia le malosi i luga o laʻau, ae aumai ai nisi fua. A oʻo mai tamaʻitaʻi i luga o le vao, e 4 pe 5 brushes e totoe. I le taimi lava e tasi, o le vaega pito i luga e faʻapipiʻi, tipi ese le 3-5 cm.

O lala vao, o le sooga lauiloa, e mafai ona faʻaaogaina e toto ai vao fou. Ina ia faia lenei mea, e tuu i totonu o se ipu malamalama po o se fagu vai, ma pe a uma aʻa, e totoina i totonu o se ulo.

Faʻasa

Ina ia mafai e se togavao o tamato peleti ona lagona le lelei, e tatau ona faʻaleleia lelei. O le le lava ma le tele o le susu e afaina ai le laau. Afai e sasaa le vao, ona pala lea o le vine. E mafai ona aloese mai lenei mea pe a leʻi faʻapalapala le palapala, tuʻu se faʻavaivai i totonu o le ulo. Laititi pe faʻalautele le laulau e sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

I le faʻaitiitia o le vai i le laau, ae i le taimi lava e tasi e puipuia ai le faʻamagoina mai le eleele, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o se feliuʻu faapitoa, lea o loʻo tuʻuina i lalo ole eleele.

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻafefe tomato faapelepele i aso taʻitasi pe tolu pe afai o le tau e vevela ma vevela. Afai e malulu le taumafanafana, e timu le tau, ona manaʻomia ai lea e le taloina fafie e faalua i le vaiaso. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai puipuia lelei. E tatau ona susu le eleele i le taeao po o le afiafi, pe a le maualuga le gaioiga o le la.

O le suavai i totonu o le potu o loʻo iai le vao o tamato peleti e tatau ona tusa ma le 70%. Faatasi ai ma le faʻafeinu, e tatau ona e faʻatulagaina se vaiinu laitiiti mo laau totō, ma vavaeina i latou mai le fana fana. E tatau foi ona faʻavave faʻavaveina le vao, aʻo le faʻatagaina le felelei o le ea e malulu. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tagata o le a latou puina i le ea mafanafana.

Laʻei pito sili

Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau i ipu ma tomati faapelepele. O le mea sili ona talafeagai mo i latou o le superphosphate, o le ash ash, humus (e le tatau ona fou). I le taimi o le faatulagaina o ovaries ma le fua o le fualaau aina, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi toetoe lava o le 2 vaiaso, e suia ai.

Fertilizers containing the nitrogen e mafai foi ona faʻaaoga, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Tomato tomato e manaʻomia ni fugalaau, ae e le tatau ona e faʻaleagaina. Latou te manaʻomia mo le totoina lelei o le laau, ma o fua e lelei ma maloloina. O le faʻateleina o le faʻamalosiina o le a aʻafia ai nei faʻamanuiaga ma mea totino o tamato e leʻo le ala sili ona lelei.

O nisi o Fautuaga Tausi tausiga

O le tele o ituaiga o laau o le fatu laau mo le totoina i totonu o se fale e ola ai le tagata lava ia. Mo le palota e tupu, o le tele o vaovao ma le ea i totonu o le mea o loʻo i ai potopoto o loʻo iai. E mafai ona e tuʻuina se tagata latalata i laau. Vaʻa samasama

E fautuaina foi e tagata atamamai le fesoasoani i tamato e fai ma pollinate e faʻaaoga ai se tamai pulumu po o se uʻamea. E tatau ona aoina mai pollen mai fugalaau o se tasi laau ma se pulumu ma faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete i isi. E tatau ona faia lenei mea i le vaveao, e pei o le pollen e alu i le po. O le mea moni o fugalaau e eleelea e mafai ona faʻamasinoina i le mea moni e faapea, o petals ua toe faʻafefeteina.

E pei o isi laau toto, e mafai ona mamaʻi tomati pele ma osofaia e meaola faalafua. E le mafai e se laau mama ona fua mai se fua lelei, ma o le a le fiafia i le mata.

O meaola faalafua e sili ona taatele o nei togalaau o ni miti ma ni aphids.

Afai e maua ni iniseti leaga i luga o le laau, ona tatau ai lea ona faʻafefeteina atili ma faʻasao mai le pamu moli. Mo togafitiga faʻasolosolo, 1% Bordeaux fluid talafeagai. A oʻo mai fua o fualaau aina, e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e le au atamamai le fufuluina o laau i le faʻasusu.

Ina ia saunia, o le ae manaomia le 100 g o le kalaka ma le afa o le lita o vai. O fasi keke e tatau ona gaosia, tuu i totonu o se fagu, sasaa vai ma tuu mo le 24 itula. Ona toso lea o le vai e ala i le susu ma faʻafefete i le 5 lita o le vai. Ona faaopoopo ai lea o le 20 g o le fasimoli paʻu uamea i le fofo ma faʻafefiloi lelei e faʻamavae. O le oloa e maua mai ai o loʻo faʻavasegaina i laau taʻitasi i le masina.

Afai e le fesoasoani mea tau puipuiga, e tatau ona togafitia togavao ma iniseti. I fale faʻapitoa faapitoa e mafai ona e suʻeina sauniuniga mo le faʻaumatia o iniseti, fuafua faapitoa mo tomato faapelepele. E mafai foi ona e faʻaaoga vailaau faʻasaina e ala i le faʻatusatusa o le metotia e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

A tupu le vao, e tatau ona tausia. Mo lenei mea, o se lagolago e tuʻuina i totonu o le ulo, lea e nonoa ai le uʻu. O lanu o ituaiga eseese o le peleina e mafai ona tuu i luga o fusi faapitoa.

E fautuaina e le au fai togafiti ia fua ni fua mai le vao pe a uma ona latou matua. O Tomato, ua mama i luga o se paranesi, ua mauoa i mea aoga, ua i ai lona matagofie o le tofo ma le manogi. I le avea ai o se tulafono, o fua e fua lelei, ma e mafai ona seleseleina i pulumu atoa.

Afai e tatau ona teuina ni tamato mo se taimi umi, ona mafai lea ona seleseleina i le taimi o le susu po o le enaena. O lona uiga, i le taimi latou te le o matutua. I le auala lava e tasi, e mafai ona e selesele se fualaau aina mo le gaosia o le faʻasaoina o fale.

O fai togalaau poto e fautuaina le totoina o tamato i siepi. E talitonuina o lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi faʻaleaga.

O le totoina o tamato faapelepele i le fale e faigofie, pe afai e te mulimuli i tulafono uma o le tausiga. E taua le taimi ma taumafaiga e totoina ai fualaau aina suamalie ma ola maloloina lea o le a fiafia ai le aiga atoa i le tausaga atoa.