Laʻau

Money Tree Crassula: Fale tausi

O totonu o laau e le manaomia ai se tausiga faʻapitoa ma le faʻaeteete sa masani lava ma o le a lauiloa i fale ma ofisa. O fugalaau o le aiga e fiafia i mata, faʻamamaina le ea ma aumai ai le fiafia ma tupe i lē e ana, e pei o le rosula poʻo le gaʻo gaʻo, e pei ona taua soo. E mafua mai i le aufaipese o le aiga o Crassulaceae, o le nofoaga masani o Aferika (Southern, Tropical), o nisi ituaiga o meaola e mafai ona maua i luga o le Penisula Arapi.

O le mafuaʻaga autu o lona lauiloa e le o laʻititi, faʻalelei ma e le o ona togafitiga - o le teine ​​gaʻo o loʻo taua o se tupe talisman. O loʻo i ai se talitonuga faʻapitoa e faapea, o le i ai o se vaʻa (e masani lava o se laau) o le a taʻitaʻia ai le tamaoaiga. O le manatu lava lea e tasi o loʻo faʻasoaina ei latou na totōina i le ofisa i totonu o se fagu i le faiga o se talo.

Eseesega o le Mafiafia po o Tupe Maua

E sili atu le fesoʻotaʻiga o tupe i se ituaiga o rosula, ae o le mea moni, e tele ituaiga o meaola. Botanists faʻamalamalamaina vaega autu e tolu o tamaʻi gaʻo, lea, i le isi itu, ua vaevaeina i ituaiga. E le o tagata uma e tutusa le lauiloa ma faifaatoaga fugalaau, aua o foliga vaaia ma tulaga o le taofia e eseese lautele.

Le vaegaEseesegaFaʻamatalaga
Laʻau-pei
  • Oval;
  • Purslane;
  • Itiiti
  • Lafoaʻi
  • Tricolor;
  • Treelike (umi).
Laʻau e aofia ai uiga. E masani lava e maualalo, faʻatauvaʻa ma malolosi laau totō e faʻatatau mo le ola i totonu o ipu.
Kolumnar
  • United;
  • Faʻamalo;
  • Papa vali.
O le vaega sili ona le masani ai, o ona laulaau ma fugalaau o loʻo faia i ni foliga faʻapitoa, pei o foliga vaaia.
Faavaa o le eleele (fetolofi)
  • Paʻu foliga;
  • Tetrahedral;
  • Tusi.
Latou te ola faʻatasi ma le lalolagi, faʻalauteleina lautele. E ui i lea, e mafai ona tausia i le fale.

Eseesega o lenei laau matagofie e matua ese lava mai le tasi ma le isi ma e mafai ona faaaoga e le au fai togalaau mo faamoemoega eseese.

E mafai ona totoina i luga o le laufanua (i luma o lena mea, siaki pe o le fanua e talafeagai mo le laau i tulaga masani lautele) poʻo le tuʻuina atu o se nofoaga i le potu malolo. E faʻalagolago lava i le eseese ma pe o le faʻaleleia o le sini o le tuputupu ae.

Tausia o se Laʻau Tupe e se Fomai Faʻoto i le Fale

Crassulaceae o sui o laau toto, o lona uiga o lo latou tetee i le vevela ma le vevela. I le gasologa o tausaga o le evolusione, ua lelei ona fetuʻunaʻi ia laau ma e le manaʻomia le suāsusu masani.

O le tausiga ile aiga e faigofie lava - na o le aoaoina muamua o fugalaau i totonu o lenei ituaiga o le a le toe afaina ai lava.

Na o le pau lava le mea e tatau ona mulimuli i ai le toʻalua ma le tagata poto masani i togafitiga o vaitau. O le itu e le gata i tulaga i fafo, ae faapena foi i totonu o le ogatotonu o le laau, lea e le mafai ona faatosinaina e se tagata.

Mo le umi o lenei laau toto, ola lelei ma ia maloloina, e tatau ona e amanaʻia eseesega o vaitau i manaoga o se fafine gaʻo.

TulagaSummerTautotogoWinter / fall
Nofoaga / MalamalamaE fautuaina e ave le fugalaau i lea taimi ma lea taimi i le ea, ae aloese mai le tuusaʻo saʻo i le radiation ultraviolets. O se tulaga laugatasia o le tuʻuina atu lea o se faʻamalama e faʻamalamalama lelei.E sili atu le tuʻuina o pupuni i le itu i saute, pe a mafai, e le aoga le alu i le auala ao leʻi faʻamafanafanaina.Ua malolo le laau, aua nei toe tago i ai. Toe fai, pe a mafai, tuʻu i saute poʻo sasaʻe.
Lulu+20 ... +25 ° C+ 15 ... -4 ° C+ 15 ... -4 ° C
Faʻasa / FaʻamamaFaalua i le vaiaso.Faʻatasi i vaiaso uma.
FertilizerLuga laei e faalua i le masina, tusa lava pe o le a le vaitau.

E le fautuaina e tuʻu se fugalaau e latalata ile vevela i soo se vaitau.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau i le e ona le galu ona silasila totoa i le tulaga o le eleele, aemaise lava pe a fai o le teine ​​gaʻo i totonu o se tamai fagu. E tatau ona aloese mai le liliu i totonu o se fasi fanua mafolafola ua fefiloi ma aʻa - o lenei mea e sili ona leaga mo le laau.

O le mea lava lea e tasi o le a mafua ona o le "faatumuina" o le fugalaau - o le a le mafai ona tatalia le tele o le susu ma atonu e amata ona pala.

Afai e le oti vave le laau, e tatau ona e amata togafitiga mo faʻamaʻi masani o ituaiga. O le televave po o le le lava o le susu o le mafuaaga autu lea mo le tausiga o le rosula.

Suiga ma teuteu

I le tulaga lautele, e le fautuaina e le au fai togalaau le toe gaosia e aunoa ma se manaoga faapitoa. E le fiafia tagata suʻapala i le faʻaosoosoina o tagata, o le tele o le gauai e mafai ona mafua ai le paʻu o laula po o le televave o le palapala.

O se tuusaunoaga e mafai ona faia pe afai ua tele naua le fugalaau mo lona fagu o loʻo iai nei pe afai foi e manaʻomia se faʻalauteleina o se togavao. I lenei tulaga, o le tamaʻi gaʻo e aveeseina ma le faaeteete mai le ulo, ua aveeseina le eleele tuai (leai seʻia oo i le iuga - e le tatau ona e luluina le laau ma sili atu ona fufuluina) ma moe i se mea fou i totonu o le isi ipu.

Faʻatasi ai ma le eleele, faʻaleleia alavai - o le a tumau ai le paleni o le susu i le ulo. O le eleele lava ia e tatau ona fetaui lelei mo suauu, e mafai ona maua i totonu o soʻo se faleoloa togalaau.

Trimming o se fafine gaʻo e masani lava ona faia mo ni mea matagofie. Mo lenei mea, seleulu poʻo ni pulu uʻamea e talafeagai, pe a tatou talanoa e uiga i se ituaiga tele ma puʻe malolosi ma le tipi. E tatau ona e vavae ese ma le faaeteete uma laʻau e foliga mai e le tatau ai, ae aua le faʻaogaina seleulu i lalo o le aʻa o le fana ina ia le faʻaleagaina ai le tuputupu ae o le tupu. A le o lea, e mafai ona e fasiotia le va i fafo e faavavau. O le tapeina o laau laiti e le fautuaina.

Tofiga

Crassula e faʻalauteleina (e ala i tipi) ma faatasi ai ma le fesoasoani a fatu. O le auala lona lua e sili atu ona faigata, talu ai e le mafai e tagata uma ona tupu aʻe mai le maasiasi - o se faiga umi lenei. O le faʻapaʻuina e ala i tiliva e matua faigofie tele, aemaise lava pe a iai se tagata vaʻaia tagata matutua - toetoe lava o se paranesi mai ia mea e mafai ona avea o se amataga mo se tamaʻi gaʻo fou.

O le vavaeesega o le laau e tatau ona tuu i totonu o le vai ina ia maua ai le aʻafia o le laau talavou i le lumanaʻi, e mafai ona vave faʻavaveina le gaioiga i le malala. O le taimi lava e maua mai ai aʻa, e mafai ona toe totoina i le muamua, ae o se tamai fagu. O nisi o fai togalaau e totō vave laau i le eleele, ae e itiiti le lamatiaga o le faaleagaina o le laau talavou. O le auala i le vai e manaʻomia ai le tele o taimi, ae o loʻo saogalemu atoatoa.

O fafine gaʻo fou ua teu i totonu o fagu i lalo o tulaga o se tagata matua, sei vagana ai latou te manaʻomia sina maualuga maualuga - + 18 ... +16 ° C. Faʻaleleia le taimi muamua e tatau ai i aso uma.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

E ui lava o Crassula o se laau e sili ona leaga, o faafitauli e mafai ona faʻalauteleina. E masani lava o se taunuuga o le le lelei o le tausiga o le fugalaau ma le soli o tulafono masani o ana mea.

Afai e tuʻuina atu le paʻu o le pulumu ma se mea itiiti mo lona tuputupu ae, o le tele o faafitauli ma faamaʻi e mafai ona alofia.

Manatu masani:

  • Laʻau tupu mai / leai. E toatele e le masalomia o fugalaau fugalaau e fuga mai - e mafua ona o le mama o le pulega e faʻalavelaveina. E le afaina tele le laau ona o le leai o se malamalama, ae i lenei tulaga o le a le totogo. Ina ia vaʻai i le vaitau o le vavao, e tatau ona e faʻaopopoina le moli.
  • Totoina o aʻa. E sau lenei mea mai se nofoa umi i totonu o se fagu ma le oneone faʻafefeteina-o le palapala e faʻamalosi ai aʻa, faʻafefe i fugalaau.
  • Paʻu pau, lo latou vaivai ma le samasama. O nei fugalaau ei ai laʻau tino ma paʻu mamafa, i le taimi muamua e tilotilo ai, ia pipii mausali i le meaʻai, ae faigofie ona pa'ū ma pauu i lalo o le faʻagaloa umi ile susulu o le la.

Maʻi ma meaʻai

O le tele o faifaatoaga le mafaufau e manatu e leai se palapia e leaga i fugalaau i le fale, ae e le o lea. O nisi e le o vaaia - o loʻo latou aʻafia i aʻafiaga o le aʻa ma o loʻo i totonu o le palapala, o se taunuuga o se mea e matauina ai e le tagata le tuai.

PestFaailoga o mea tutupuAuala e tau ai
Scutellaria (ituaiga o anufe)Brown, lanu samasama, lanu mumu i luga o le lau.Lafoaʻi laʻau ma fufulu i vai manogi (faʻaaogaina o se fagu vali) poʻo faʻamaʻi Fitoverm poʻo Fufanon, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.
Spider miteO le pest e tuʻuina atu i fafo ma se vaega itiiti o le puluvaga i le va o laulaau ma i le vaeluaga o 'ie.
MealybugE mafai ona vaaia pest i luga o le laau, i se faaopoopoga, pe a 'ai le sua o le fugalaau, ona latou tuua ai lea o se pusa papaʻe uiga ese i luga o laʻau ma laulaau.O se fofo mai le fasimoli tagamea o le a fesoasoani, latou te fautuaina foi le tapunuina ma le ava mai auala talafeagai, ae o lenei metotia foi ei ai fili, talu ai e mafai ona avea ma mea inu i se laau maaleale. Afai ua faateleina tele anufe, ua na o insecticides e mafai ona faasaoina le laau.

O loʻo fautuaina e le Susuga a le Summer Summer: mea aoga ma faailoga

O le autu autu e fesoʻotai ma le laau tupe o lona malosi faʻapitoa lea e tosina ai tupe. Tupe e le alu ese mai le potu o loʻo tu ai le gaʻo, ae na o le faʻateleina. O le tagata e ona le laau, o le na te tausia lelei o ia ma faʻaauau ona fegalegaleai, faʻamoemoe mo le lua luck. O loʻo taʻua foi i le aʻoaʻoga Sasaʻe o le fealofani ma le soifua maloloina o Feng Shui.

O le faʻamalolo ma faigofie mea taua o Crassul e leʻo faalilolilo foi - e faʻaaogaina e faamama ai totonu ole fale, faʻaleleia le mafaufau o se tagata, ma faʻasaʻo le atuatuvale.