Laʻau

Greenhouse mai fagu palasitino: laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le fale kuka e taua tele i le atunuʻu, aua e puipuia ai togalaau mai le tau ma fesoasoani i le totoina o le ola maloloina atili. O fagu palasitino o se mea sili lea i isi mea taugata e faʻamautuina.

Faʻamau ma faʻasalaga o fagu palasisi e fai ma mea e faʻaoga mo greenhouses

O se avanoa mo le fausiaina o se kiona, o loʻo i ai fagu palasitika i luga o isi fagu eletise: ata tifaga, tioata poʻo laupapa.

  1. Tausiga. E maua ai se maualuga maualuga o le faʻatuatuaina mo le faʻavaa o le lauʻeleʻele. O lenei mea mama e le gauia ma e le mumu i le la susulu o le a le malepe i lalo o le mamafa o le kiona. E le pei o se ipu tioata, o se fagu e sili atu le malosi, e le gauia ma o le a le pa'ū i gutu malulu.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani o lanu eseese, ua mafai ai ona pulea nofoaga o le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina lanu meamata poʻo le lanu enaena, e mafai ona e fatuina ni tulaga mafanafana mo le paolo-alofa tupu aʻe. E le manino le lanu - e maua ai le malamalama susulu, faʻasalalau ave o ultraviolet, ma puipuia ai laau mai o latou aʻafiaga leaga.
  3. Maea lelei le faʻamautu. I lona faʻatulagaga, e mafai e le palasitisi ona taofiofi le vevela e aunoa ma le poloka o le avanoa o le okesene, ma faʻafetai i le vaalele i totonu o le fagu, faʻasaoina le vevela e oʻo i le maualuga maualuga. I nofoaga ma se malulu, 2 laina o koneteina ua mamanuina e puipuia ai laau mai le kulimi ma pepa.
  4. Cheapest. Pe a faʻatusatusa i isi mea e faʻaaogaina i le fausiaina o greenhouses, e sili atu le itiiti ifo o fagu paʻu. E le manaʻomia le faʻatau, tau lava o le onosai ma amata selesele i le tautoulu. O le eletise e le afaina ai laau ma le palapala, o se mea lelei e faʻaogaina ai le siosiomaga e mafai ona suia ai le uamea ma le fafie, faʻamaʻafi i le paʻu palasitika. O le fale kuka e faia i lenei mea o le a le pala ma pala, o le a aoga mo se taimi umi.
  5. O le faʻaaogaina o pusa palasitika e faigofie ma leai se lamatiaga, o lea galuega e mafai ona tuʻuina atu e oo lava ile tamaitiiti. O tomai faʻapitoa e le manaʻomia mo lenei mea, na o le naunautai ma le manaʻoga o se tagata lava ia. E le gata i lea, o le plastika e le mamafa, o lea o le a le tele se taumafaiga e faia.

Ae ui i lea, e tasi le toe foʻi, ona o le mea na teʻena e le au fai togalaau lenei manatu. Ina ia mafai ona fausia se fale vevela mausali, lea e le aoga mo le tele o tausaga, e tatau ona i ai le 600-2000 fagu palasitika. O le mea moni, o se mataupu o le taimi ma le onosaʻi, i le faʻaputuina o le aofaʻi saʻo o mea faʻatau, o le vaega atoa o le faʻapotopotoga e le faigata.

Meafaigaluega talafeagai

I le taimi o le fausiaina o le greenhouse, e amata mai i fuataga o masini ma maeʻa i le faʻapipiʻiina o le faʻavaa, o le faʻapotopotoga o le vaega autu, o meafaigaluega faapitoa e tatau ona saunia muamua:

  • fausaga fausaga;
  • tosoina;
  • hacksaw mo laupapa ma uamea;
  • se samala;
  • fao o ituaiga eseese;
  • kapini kapron ma le uamea paʻu;
  • lipine fua ma fua fua;
  • maualuga;
  • penitala, pepa, pule;
  • paʻu palasitika;
  • fafie laupapa;
  • nofoa faʻataʻavalevale.

I tulaga eseese o le fausiaina, o se manaoga mo nisi mea faigaluega o le a tulaʻi mai, e taua tele le faʻapipiʻi lelei o le falemaʻi.

E tatau ona fausia i totigilima puipuia, ina ia le faaleagaina ai lima, e fautuaina foi e fai ni mea faʻapitoa faapitoa ma tioata pe a galue i luga o fafie, e puipuia ai le sisi mai le oʻo mai i ou mata ma ou lavalava. E le gata i lea, e manaʻomia pea ona i ai se pusa fesoasoani muamua ile lima, i tulaga o mea e leʻi mafaufauina.

Faʻapipiina fagu vai

Aʻo le i faia le fausiaina o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona saunia le mea e maua mai ai. Ina ia faia lenei mea, e tele mea e tutupu e faia:

  1. Muamua e te manaʻomia e vaʻaia fagu e tusa ai ma nisi o vaega, e pei o le lanu ma le fesuiaiga. E le tatau ona vaevaeina le palasitika i lanu meamata, lanu enaena ma manino; lanu lanu po o le lanu e lava. O le saʻo e ao ona mataituina i le voluma ina ia leai se faʻafitauli e tulai mai i le taimi o le faʻapotopotoga.
  2. E tatau ona fufulu ipu taʻitasi: aveese igoa ma tapuni. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuʻu i le vai, ma tuʻu mo 2-3 aso. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o vailaau e faʻamaʻiina ma o le kelu e mafai ona faigofie ona vavae ese.
  3. A maeʻa ona fufulu, e manaʻomia ona siaki i fafo i ni nai aso. O le mea lea ia mautinoa o loʻo aʻafia uma mea manogi ma le manogi.

O lenei faiga o le taimi e alu ai, talu ai e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ia ipu taʻitasi e 2000, o le mea lea e faʻatinoina lemu, e pei ona mauaina mea talafeagai. A maea le sauniuniga o pepa palasitisi, e mafai ona e amata fausia.

Filifiliga nofoa

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo se kapoti e faia i fagu palasitika o le itu i saute poʻo saute sisifo o le fanua, e fuafua i le atinaʻe o le teritori ma le tuʻuina o moega. Nofoaga e lafo i luga o fale ma puipui e tatau ona aloese, e taua tele le tuusao o le greenhouse i le susulu o le la.

O le faʻamaʻi pipisi e faʻamalolo ai le ultraviolet radiation, o lea e leai se mea e manaʻomia ai le faia o se faʻaopoopoga faaopoopo. E taua le taulaʻi atu i le itu a le matagi, talu ai ona o se faavae e le maluelue ma gusts ma afā, e mafai ona fesuiaʻi le kiona. E manaʻomia le le mafai e le matagi ona ulu i le fausaga. Afai o loʻo i totonu o le avanoa avanoa le fale kesi, ona e manaʻomia lea ona e mafaufau e uiga i le tuʻuina o moega i totonu ma le faʻamalosia o le faavae ma le fesoasoani o auala faʻaleleia: pusa po o sima. I nisi vaega o timuga, o le filifiliga o le nofoaga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma se mafaufauga muamua. E taua le le faʻamamaina o le faavae, ma o le laau e pei o le faʻavaa e le pala, a faʻapea o le a faʻaitiitia le fale kosi, ma faʻaleagaina fualaau.

I lenei tulaga, e tatau ona e tuu le fausaga i luga o se mauga faanatura pe leai foi, e tafia ai le faavae ma ni tamai maa po o ni otaota.

E le talafeagai le fausia o se fale laufanua i tafatafa o moega fugalaau ma moega, ina ia le faaleagaina le aʻa o laau. A maeʻa ona fuafua le nofoaga, e tatau ona saunia le fanua. Ina ia faia lenei mea, o loʻo faia nisi o galuega e faʻaleleia le eleele ma faʻamamā le nofoaga mai mea e pala, vao leaga ma toega aʻa. E le gata i lea, o maʻa e maua i totonu o le eleele e tatau ona aveeseina, e tatau ona faʻamalulu ma vaelua le eleele. I le saunia o le saite, e mafai ona e amata makaina le teritori.

Ituaiga o greenhouses ma puipui o fagu

Greenhouses mai fagu ua vaevaeina i na o le 4 ituaiga, e eseese e le gata i uiga i fafo: foliga, lapopoa, ae faapena foʻi pe faʻapefea ona faʻaaoga mea sauniuni. Faʻalagolago i le ituaiga na filifilia, o le fausiaina o le a faia taimi eseese ma taumafaiga, faʻapea foʻi ma le numera o koneteina e manaʻomia ma le lelei o latou togafitiga muamua. O ituaiga taʻitasi e iai ona lelei, faʻaleagaina ma faʻaaoga e faʻatatau i manaʻoga o le faʻatoʻaga.

Mai fagu atoa

O lenei auala sili ona lauiloa ona o lona faigofie ma le aoga. Sauniuniga o meafaitino ma le faʻatinoina o galuega talafeagai o le a le tele se taimi ma taumafaiga e alu ai. E le gata i lea, o foliga vaaia o le greenhouse ua uma ona maeʻa, o le fausaga o le a avea o se teuteuga matagofie o le saite.

Ina ia fausia, e tatau ona e mulimuli i laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Muamua, o le pito i lalo o fagu fufulu e manaʻomia ona aveʻesea ina ia tusa ma le lapotopoto. O le mea lea, o le maualuga o le lua o le a maua e itiiti ifo nai lo le lautele o le koneteina i le ogatotonu.
  2. O le malosi aupito sili e mafai ona maua e ala i le faʻamalosiina o mea maeʻa faʻamalosi i le isi. Faasolosolo ma le faaeteete le pito i luga o le tasi fagu i le oti i le pito i lalo o le isi. E tāua le faʻamautinoa e le paʻu ma pipiimau ia koneteina.
  3. O le faʻavaa e tatau ona saunia muamua. O mea sili ona lelei mo lea mea o le a avea ma fafie, aua e mama ma malosi. I luga o le faavaa, e tatau ai ona tosoina laina e 2 o filo i luga o sina mamao e tutusa ma le lautele lautele o fagu.
  4. Ona faapipii lea ma le faaeteete paipa i le va o filo, ia aofia ai ni pusa palasiti e fesootai faatasi. E tatau ona faʻamautinoa e leai ni va i le va oi latou ma e vavalalata vavalalata i puipui o le faʻavaa, a leai o le mamanu o le a le mausali.
  5. Mo le sili atu le faʻatuatuaina pe a uma le faʻatulagaga, e tatau ona faʻamautinoa lelei ia paipa paipa i le mea faapipii, faʻamau eletise pe ufiufi i le pepa gaogao mamafa. Afai e saʻo mea uma, o le fausaga o le a mafai ona tatalia soʻo se tau, e oʻo lava i le taumalulu: afā mamafa o le kiona ma matagi kiona. O le faʻaaogaina o le faʻavaa ma le amataina o le tau malulu e filifili.
  6. O le mamanu o lenei ituaiga o le a galue mo le itiiti ifo ma le 10 tausaga, a maeʻa lea e tatau ona toe faafou, sui le mea faapipii ma faʻamalosi ai fagu palasitika.

Mo se galuega faatino o lenei ituaiga, o pusa mautu e 1.5-2 lita. E le gata i lea, o fagu uma e tatau ona tutusa. O le aofaʻiga aupito maualalo o mea faʻatau mai e 400 vaega, e leai se tapulaa luga. I le taimi o le fausiaina, e le fautuaina le faʻaaogaina o meafaigaluega e le mafai ona faʻatuatuaina o le a faʻaitiitia ai le ola o le kiona. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona e faʻapipiʻi pusa paʻu i se mea faigaluega i le ofisa, pe a ese mai, i se matagi malosi, o le a faʻavaivaia le palasitika ma o le a faʻaitiitia le fausaga.

E le gata i lea, o laʻau faiva, lea o le a vaivai pe a mavae le 5-6 tausaga ona o le aafia i le susulu o le la, o le a aʻafia ai le mautu o le faʻavaa. O se filo masani e mafai ona pala, lea e matautia e le gata mo le fausaga umi, ae mo laau foi.

Mai fagu fagu

O lenei metotia e sili atu ona faigata ma e manaʻomia ai le tele o aʻafiaga, ae o le taunuuga e taugata ai taumafaiga. O le fale koli e le maualalo i le faʻalagolago ma le fausaga i fausaga o laupapa ma uamea, ma o foliga vaaia e pei o se fale kiona tioata.

  1. Muamua, e tatau ona tipi le fagu mai pito uma e lua, aveese le ua ma lalo. O le vaega e maua ai e tatau ona i ai se foliga tutusa lautele.
  2. Ina ia mafai e le palasitete ona taofi le gaugau, e tatau ona faʻalelei lelei laupepa i se uʻamea, ma faʻaaoga le pepa mafiafia.
  3. O fusi tuʻufaʻatasiga e tatau ona 17x32 cm, a maeʻa e mafai ona faʻataʻatasi faatasi ma le uaea uʻamea.
  4. Pepa lanu pepa e tatau ona faataatia i luga o le tasi ma le isi ina ia leai se avanoa i le va oi latou.
  5. O papatusi maeʻa e tatau ona faʻamautinoa i fao i le faʻavaa.

Greenhouse mo tamato ma kukama

O le autu autu o lenei ituaiga o mamanu o le fesuiaʻiina o fagu i lanu palasia ma manino, lea e mafua ai le afaina o afa, lea e afaina ai le tuputupu ae o kukama ma tamato.

  1. Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaafi talafeagai ina ia fetaui ma le maualuga o le fausaga atoa.
  2. Papatusi Palasisi o loʻo faʻapipiʻi mai fagu o loʻo faʻapipiʻiina i le ala e faʻaaoga ai se meafale. E taua tele le tele o galuega e tutusa.
  3. I totonu, e mafai foi ona e faia se ata mo le sili atu ona faalagolago ma le faʻamafanafana.

Mini greenhouses

O le faia o se fale lauʻeleʻele e matua faigofie lava: na ona aveese le pito i lalo o le fagu ma ufiufi i se laau. O le taunuuga o se falemalama taʻitasi. O le faʻavaa e tatau ona tatala pe a manaʻomia mo le faʻaleleia o le ea.

O se fale lauʻeleʻele faapena e mafai ona faʻaaoga uma i se nofoaga avanoa ma i totonu o se fale e toto ai fatu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vaevae le fagu i le afa ma fai se pu i le pito i lalo mo le alavai, faʻatumu le palapala iina ma ufiufi i se fasi pepa lona lua mai luga. Apalapala e fautuaina ina ia filifilia i se voluma e 3-8 lita, faʻalagolago i le tele o le tipu.