Faatoaga faatoaga

E faʻafia ona tuʻuina e le ogo le fuamoa

Fua o le Ostrich - o se meaʻai e maua ai le faʻateleina lauiloa. Ina ia tofo latou te foliga mai o le moa, ae o le lapoa tele latou te avea ma se meaʻai moni. Ma o se mea aoga tele lea e mafai ai ona e saunia ni ipu mananaia. E faʻapefea ona faia lenei mea, o a mea 'aina o le tofo o loʻo faʻamanuiaina i fuamoa, o le a le mea taua ma pe aisea e pei o ia, o le a tatou taʻuina i lalo.

O afea e amata ai ona faanatinati manu?

O tamaʻi fafine uma e mafai ona vave faʻavave atu i le lua tausaga o le olaga. Ostrich Aferika e mafai ona amata ona faia le setete i le tasi ma le afa tausaga. E masani lava e leʻi faʻafeiloaia i le taimi muamua, o le rhea e matua ma mafai ona tupu i le 2.5-3 tausaga.

Aoao ia mea autu o le fafagaina ma le fafagaina o aile i le fale.
Ma o le emu e masani lava ona sauni mo le le faia muamua nai lo le 40-42 masina o le olaga. Tagata matutua mulimuli ane - o lo latou gafatia e faʻamaʻaina ai le amata ile 4 po o le 5 tausaga. Mo fefaʻatauaiga sili ona lelei, o le mafutaga e tatau ona mulimulitaʻia: e tatau ona lua tamaitai i le tane.

O a fua ostrich?

O ituaiga eseese o manulele o loʻo feaveaʻi faʻamatalaga eseese o lanu, lapoa ma le mamafa. I foliga vaaia ma faʻatinoga e aʻafia ai foi le nofoaga o loʻo faʻatulagaina ai le faʻatulagaga. Ae e iai foi a latou masani masani, mo se faʻataʻitaʻiga, puʻupuʻu mamafa, tele lapoa ma le mamafa, lea e iloagofie ai mai le vaega o totoe.

Saili pe faapefea ona aoga ma pe faapefea ona fai le calorie ostrich egg.

Pauna ma le tele

Aferika-ituaiga tamaitai e aumai ai fua e mamafa 2-2.2 kilokalama. Na te faanatinati i aso uma, e masani ona latalata i le 'aiga o le afiafi. O le telē o lenei mea pe a ma le 18 inisi. O isi ituaiga o oona e feaveai tutusa ia fua tutusa.

I se tulaga lautele, e mafai ona eseese le lapoa, ona o le mamafa o fuamoa e ese mai le 600 kalama i le lua kilokalama. E le gata i lea, o soʻo se tamaitai e mafai ona tauaveina uma lapoa lapoa, ma e faʻalagolago i tuutuuga o le taofia, meaʻai ma tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le talavou Nandu e laʻitiiti ma e tusa ma le 10-12 simita ma le mamafa pe a ma le 550 kalama. Emus lafoaʻi fuamoa e mamafa 1-1.5 kilokalama i le averesi ma fuaina e oʻo ile 15 simita. O le faavae o le mamafa o le polotini, o lona fua tele lea.

Shell

O fuamoa uma ei ai se atigi mamafa ma le tumau. E matua faigata lava e tusa lava pe pei o le laulaau. O le mea lea, e masani lava ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga (e valiina le ata, faia o mea teuteu, pe togitogia).

E te iloa? I fua pepe e mafai ona tele ni lanu. Aferika e masani ona lanu papae, ae Rhea - samasama pe toetoe auro, o nisi taimi ei ai foi le paolo piniki-samasama o le atigi. Ma i le emu latou te mafai ona lanumeamata i le lautele, o se lanu uliuli.
E le gata i lea, e matua malamalama lava le atigi, ae e matua faigata lava ona momotu, aua o loʻo i ai lava se tomai faʻapitoa. O se uiga iloga o fuamoa, lea e iloa ai le ituaiga ostrich na aumaia ai, o le lanu. O nisi taimi e fesootaʻi ma fulu o matua.

Yolk

O le tele o le eletise o le pala. O le efuefu e tele, e masani ona nofo ifo i lalo ifo o le tolu o le voluma. O se lanu samasama matagofie. O le caloric content of the whole product per 100 grams: 118-120 calories, o le protein protein o le 15.2, o le gaʻo o loʻo i ai le 12 ma o le mea e maua ai le carbohydrate e tusa ma le 0.5 kalama.

E fia fuamoa e fananau i le tausaga?

E faalua faalua ona felelei manu felelei uma, e masani lava i le tautotogo ma le taumalulu. E tupu lenei mea mo le lua masina, o le taimi lea e masani ai ona faʻamaeʻa e le fafine numera o fuamoa i totonu o le faamoega. O lona uiga, afai o le ostrich o le a amata ona faia ia Fepuari, o lona iuga o le a le oo mai nai lo Mati.

O nisi o faifaatoaga na lipotia mai o le amataga o le vaitaimi o le mauaina o fuamoa atonu e paʻu i le tautoulu ma le tautotogo. O mataupu na aumaia i le amataga po o le faaiuga o le vaitau e soʻo se tamaʻitaʻi e mafai ona faʻamaonia. I le vaitau muamua, o le fafine e laititi se fuainumera o fuamoa, e le sili atu ma le 30 masani.

Mo le tasi vaitau, e mafai ona e maua mai i le 50 i le 80 fuamoa mai le maualuga o le tasi tagata. O le gaosiga o le tasi paʻu e umi se taimi umi - o se fua faatatau o le 30-35 tausaga, i le taimi nei o loʻo faanatinati le gafa. O le fua faatatau o le faʻamalolo e 80%, o le faʻamaʻi manuia na manuia i le 85% o mataupu.

Faitau atili pe faʻapefea ona aoina ma teu fatu o le ostrich ao leʻi tupuina, faʻapea foi ma le faʻafefeteina o fua ostrich i le fale.

E masani lava, o le tuʻuina muamua o fuamoa muamua 20, o le manulele e faʻapuupuu, pe a maeʻa le taamilosaga manuia. O le malologa i le va o tauvaga e le umi mo le umi, pe a ma le 8-12 aso. E i ai taimi e ese mai ai pe a le faanatinati le fafine - i lenei tulaga, e leai sana fanau i le vaitau uma. Faatasi ai ma tuutuuga uma mo le fausiaina, mai le fafine e mafai ona ausia e oo lava i le 5 taʻaloga i le tausaga. Tagata taʻitoʻatasi o ituaiga Aferika e taoto i totonu o se pu masani, e masani lava i le 40 i le 80 fuamoa i le tafaʻi. O Nanda o loʻo taoto i ni manoa tele, o le faapipii e faia i le taimi e tasi e 6-7 tamaitai, tuu 15 i le 40 fuamoa i le tafaʻi.

O aeto o le emu e sili ona itiiti ma e seasea lava ona mafai, e mafai ona latou faataatia 10-20 fasi vaega, ma faanatinati i aso uma, tasi taimi lua pe tolu aso. O le taimi e faʻaolaina ai e tusa ma le 1.5 masina.

E taua! Pe a faʻatupuina, e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, a oʻo i le vaitau, e tofu lava le tagata ma le numera maualuga o fuamoa, mo le isi vaitau o le a le toe mafai ona toe fai lenei faailoilo.

E faʻafefea ma e faʻafefea ona faʻapipiʻi e le ostrich fuamoa?

O fafine o le tasi ostrich o loʻo taoto i totonu o se faʻaoloa masani, ona latou vaavaaia lea taitoatasi. E tatau ona taua lenei mea ona o le tele lava o taimi e masani ai ona osofaia e le taʻiʻamea le faamoega, faʻaleagaina le tamaititi. I le po, o le tama e tilotilo i le pipi.

I totonu o se tasi o faamoega e le sili atu ma le 25-30 fuamoa e mafai ona faʻaalia. O se mea manaia e faapea, afai o le tasi tamaitai e faʻaosoina le fanau a le isi, ona tuu lea o ana fua i le ogatotonu o le faamoega, ma puipuia ai ana lava pepe.

I le averesi, o ituaiga uma o manulele e felelei ai chicks mai le 30 i le 45 aso. Tamaiti laiti e laiti, e mamafa pe tusa ma le 1 kilokalama, ae malosi tele, taumafai e mulimuli i tagata matutua i soo se mea. E masani lava i le taimi nei e vaʻavaʻai se tama i le fanau, lea e fafaga ai i latou. O ituaiga uma o moa moa ua uma ona atiaʻe, i luga oo latou tino o le tele o le paʻu o se lanu malamalama, sohen, gray poo le paepae. O tamaiti laiti ua mafai ona vaʻaia, ma i totonu o ni nai itula talu ona latou aliali mai, pe a uma le mago, e mafai ona latou 'ai na oi latou lava. O le aso e sosoo ai, e mafai ona latou o atu ma o latou matua e suʻe meaai.

O le a le tele?

O le tau o le fuamoa se tasi i Ukraine e tusa ma le 250-300 hryvnia. E mafai ona faʻatau mai lapisi i le taugofie, mo 130-150 hryvnia. I Rusia, o le tau e mafai ona oʻo i le 1500 rubles, pe afai e faʻatau i faleoloa. Afai e te alu i luga o le faatoaga, o le a sili atu le taugofie e tusa ma le lua taimi, e fuafua i le tele o le manaʻo ma le faifaatoʻaga.

E taua! O fuamoa foi e leai se mea e gaosia (ata lata ane i le atigi), ona e sili atu ona faigofie i le gaioiga o microbes e ulu i totonu o pusa o le atigi. O lenei mea e oʻo atu ai i se tino maualuga o le tino ola pepe. - pe a ma le 20% o le tino maliu ua oti. O se faafitauli talitutusa na tulai mai pe a fanau mai manu felelei i lo tatou eria. I le vevela vevela o le lauʻeleʻele, na sili atu ona malupuipuia.
O le mea moni, o le tau e ono fesuisuiai, aua e tatau ona faʻamaoti patino i le faatoaga (pe tilotilo i faleoloa faleoloa).

O a mea e mafai ona e kuka ai?

Mai fuamoa ostrich e mafai ona e kuka ai meaʻai masani, e pei o fuga maʻa, vevela pe falai fua. Faatasi ai ma lenei metotia o le sauniuni, e taua le mafaufau i le mea moni o le paʻepaʻe ma le kulimi o loo kuka mo le silia ma le itula, masani lava e 90 minute e kuka uma ai.

O le lauiloa o le oloa e mafua mai i le tele o meatotino aoga:

  • E tele meaʻai e tele. Ma latou te le maualalo tele nai lo isi moa, aua ua manatu i latou o se mea taumafa.
  • E mafai ona e kuka le atoaga o le oloa poʻo i vaega, e mafai ona teuina le ipu i le pusaaisa mo le isi 3-4 aso. O loʻo i ai se fua masani lauiloa lea e le fesuiaʻi ai mea o loʻo i totonu.
  • Latou te maua se ola umi - 3 masina.
  • O meaʻai e sili atu le susulu ma sili atu, aua e lelei tele mo le saunia o ipu suamalie ma paluga.
E te iloa? E tasi le fuamoa o se ostrich e mafai ona fafagaina tagata e 10, e tusa lava pe o loʻo uuina pe o se paleti. Ole lapisi ole tasi o fuamoa e tusa ma le 40 chicken masani.
O nisi meaʻai e faʻatau ai le oloa faapitoa mo le Eseta, ona o loʻo i ai se fua faapitoa mo le saunia o se aso malolo masani: o se pu e faia i le pito i luga, o se vaega itiiti o le atigi pupuʻu, ona faʻafefiloi uma ai lea o mea uma (o lona uiga, o le protein ma le kulimi o loʻo faʻaosooso lemu), o taimi e faaopoopo i le tofo ma tao i le oven 40-55 minute. E fiafia tele i le taʻutaʻua faleaiga, o iina latou te saunia ai meaʻai suamalie e faʻaaoga ai fualaʻau eseese. O fua o le Ostrich e le na o se aoga aoga, ae e seasea foi ona maua. O ipu fiafia e saunia mai ai, ma o le tasi o ia fuamoa e mafai ona fafagaina i se aiga tele. Ma o loʻo faʻaaogaina foi e fai ai mea matagofie ma mea taugata.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le ostrich maloloina e oʻo atu i le onosefulu i le valusefulu valu fuamoa i le tausaga. E faʻafia ona faia e le ostrich fuamoa? O lona gaosiga o fuamoa ua i ai se taimi faʻapitoa. I le taumalulu, e masani lava e leai ni fuamoa, ae i le amataga o le tautotogo - e tatau ona maeʻa! Ole fuainumera o fuamoa e faalagolago i tulaga o le moa, lona meaʻai ma le soifua maloloina. Ae a lelei mea uma, o le fafine e tuʻu le fuamoa e tasi i le lua aso. O se tasi o ia mea, i le ala, e mafai ona mamafa i le lua kilokalama e tutusa ma fuamoa moa.
Hippa
//www.lynix.biz/forum/kak-chasto-straus-neset-yaitsa-0#comment-260477

O pepe e amata ona fanau i totonu o le 3-4 tausaga. Ae i la matou faʻatinoga, na i ai mataupu na amata ai e le fafine ona tuʻu fuamoa ma i le 2 tausaga ma se tamaititi. I le taumalulu, e le faanatinati ni manu, o fuamoa muamua e foliga mai ia Aperila. E pei o manulele e taumafai e mulimuli i le faataoto - o le fuamoa e pele mo aso o Keriso Ostriches fafine e amata amata ile 2-3 tausaga le matutua, ma e mafai e tane ona faʻamaʻiina i le 4-5 tausaga o le olaga. O le ostrich o se tamaitai e lafoaʻi fuamoa, o le tele e oʻo atu i le 2,200 g. Na te faanatinati i aso uma, e masani lava i le aoauli. O le siʻosiʻomaga fua tele e faʻapuupuu ma e tusa ma le fua o le 16-20 fua. Faʻatasi ai ma tekinolosi talafeagai mai le tasi tamaitai e mafai ona e maua le 4-5 alauni i le tausaga. O le taimi e faʻaolaina ai fuamoa ostrich Aferika e 42 aso. O le alu ese e 2-3 aso. I le ostrich e leai se nifo alofilima, ma latou momotu le atigi ma o latou vae malosi. O le taimi o le ostrich e amataina ia Mati-Aperila ma e tumau ia Oketopa. O le malologa i le va o vaʻa-fua faʻasolosolo e 8-10 aso. I le averesi, o le ostrich tamaitai e lauina 50 -60 fuamoa matala i le tausaga. E oʻo atu i le 80% o la latou tamaoaiga, ma e oʻo atu ile 80 i le 85%. E tusa ai ma le mafai ona toe gaosia, o fafine uma ua taoto ifo i lalo ifo o le 25 fuamoa fuamoa i le taimi muamua o le tausaga muamua o le fuamoa e tatau ona teena. O nisi o le ostrich e lafoaʻi fua i totonu o le faʻaoloa masani ma o loʻo i luga o le tiute i le pipiʻi i le ao, e sui e alii i le po. I se tasi o faamoega, o le ostrich e mafai ona faʻavevesi i le taimi e tasi 20-25 fuamoa. Nestlings faʻatasi, matamata, ma le mafiafia, puipuia i latou mai le po o le malulu. A maeʻa ni nai itula, ona mimiti lea o moa, amata ona fafagaina i latou lava ma soo se mea e mulimuli i manulele matutua. O loʻo i ai se tamaʻi tamaʻi faʻasoa.
Tino
//otvet.mail.ru/question/43794030