Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai pe afai o le orchid ua mamago? O mafuaaga autu, taunuuga ma auala e aloese mai ai.

Na amata ona faʻamago le togi i le meaʻai - faatasi ai ma lenei mea matautia, o le a vave ona oʻo i ai le toʻatele o faifaatoaga fugalaau. I le uma, e manaʻo tagata uma e toe faʻatumu a latou faʻatoʻaga i se kopi tulaga ese e pei o phalaenopsis.

Ae peitai, e le o tagata uma e gauai atu i faigata i le tausiga o le a latou feagai i le lumanaʻi. E i ai le tele o faafitauli i le tausiga o se orchid, ma i totonu ia i latou o le magoina o le fugalaau fugalaau poʻo le aʻa. I lenei tulaga, muamua lava, e tatau ona iloa pe o le a le mea na mafua ai le mago.

Masalo o le fugalaau na faatoa amata ona matua. Ae ui i lea, o le mafuaaga autu o le le tausia lelei o phalaenopsis. O lea la, o le a le mea e fai pe a faʻaumatia e le orchid le aʻa?

Aisea e malolo ai le ogalaau?

E pei ona taʻua muamua, o mafuaʻaga o le samasama ma le faʻagogoina o le puipui e mafai ona vaevaeina i le gaioiga masani ma taunuuga ole tausiga le talafeagai. E toʻalua uma a latou lava fofo ma togafitiga fugalaau. Mafaufau i mafuaaga nei i nisi auiliiliga.

Faʻamatalaga masani

Pe na liua ni lanu lanu samasama? Aua e te fefe. O le lanu lanumeamata e misi lona malamalama pe a mavae le 3-4 tausaga. E mafai foi e le aʻa ona liliu lanu samasama pe amata ona mago.

O se faʻaleagaga e mafai foi ona taʻu mai le tausaga o le fugalaau. Pe a fuga mai le orchid mo se taimi uumi, ma a maeʻa, e mafai ona tumau le lanu meamata ma ia sauniuni mo se fua fou fou, pe samasama ma malogo.

E vavaeeseina i lenei tulaga pe leai foi o se mataupu mama aʻiaʻi patino. Ae e le mafai ona tatou le amanaiaina le mea moni e faapea o nisi taimi e mamae le meaʻai mai le pale afa. O lona uiga e mafai ona faia se isi pito i luga.

Afai e manaʻo le o loʻo manaʻo le laau e faʻaleleia lona vaʻaiga, e tatau ona e alu ma aua neʻi tipiina le limo. Afai e fiafia le tagata fugalaau e puipui le foliga teuteu o le fugalaau, e fautuaina e tafu le lala ua mamago.

Ma le isi, o se vitio vaaia e uiga i le teuteuina o se tochidati matutu:

Taunuuga o le le tausia lelei

Yellowing and drying the Phalaenopsis o le tasi lea o faafitauli sili ona lauiloa. Ae aua nei e le fiafia. Muamua e tatau ona e iloa le mafuaaga o le samasama i le lumanai e taumafai ai e faʻaumatia.

O mafuaʻaga sili ona taatele mo le le faʻaeteete e aofia ai:

  • Televave masima. E leai se tulaga e le mafai ona lolovaia le fale i le vai. A le o lena, e le mafai ona tupu ni taunuuga e le mafai ona suia: o le pala o aʻa, oti o le laau.
  • Le lava le susu. E manaʻomia le vai o le Orchid, ae i fua faʻatatau, ina ia le malelemo le fugalaau, pe, a le o lea, e le mago.
  • Faʻaolaina tele. E le mafai ona tuʻu le fugalaau i le susulu o le la. O lenei mea e mafua ai le mumu o laʻau ma le samasama o le fugalaau. E tatau ona lelei le tuʻuina atu o le inisiua o le fale E fiafia tele Orchids malamalama.
  • Mea mu mumu. Faʻaaoga le lelei o le fafagaina ma le faʻamaʻi.
  • Namu ma isi parasite o aʻa. O le fofo i lenei faafitauli o le totoina o laau i totonu o le isi ipu.
E taua! E taua le amanaʻiaina uma o togafiti o le tausiga o se orchid ina ia puipuia lona maliu. I le sailia o soʻo se faʻafitauli, e tatau ona vave amata ona toe faaleleia. Afai e le amata togafitiga le taimi, e mafai ona oʻo atu i le oti atoatoa o le fugalaau.

Togafitiga

  • Afai o le faafitauli o le faʻamagoina o le le tausia lelei lea o le laau, e tatau ona faʻavae tulaga talafeagai mo le faʻamafanafanaga atoatoa.
  • I le tulaga o le vevela i le la, e tatau ona aveese le ipu mai le laau i se potu malulu malulu. E le tatau ona silia le sili atu ma le fa itula le faʻasusu. A maeʻa le taimi, e tatau ona faʻaalia le pusa orchid i le malamalama, ae le o lalo ifo o le la susulu.
  • O le fugalaau e mamae ma i sina mea itiiti e savali ma lulu i totonu o se ulo - o se faailoga lenei o le leai o le susu. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona tuu le ipu ma le laau i totonu o se pesini ma vai mafanafana mo le tasi itula.
  • E i ai tulaga o le faʻaleagaina o masini i aʻa. O le toe faʻafoisia o le ola maloloina o le fugalaau i lenei tulaga e matua faigata lava. E manaʻomia ai togafitiga atoatoa:
    1. Aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo.
    2. Vaʻai le aʻa mo le pala ma le faʻamago.
    3. Aveesea o vaega ua aafia i se mea faitino.
    4. Tausia togafiti fou faʻamaʻi faʻasalaina, paʻumonon poʻo fafie fafie.
    5. Suia le sui i totonu o le pesini i le tuʻuina lea o se orchid i iina.

E le mafai ona e aafia i le tele o faʻamaʻi ma mea faʻaopopo minerale. E mafai ona afaina ai laulaʻau ma aʻa o le laau. I le tulaga o le le amanaiaina o lenei tulafono, e tatau ona fufuluina ma le faaeteete aʻa uma o se fugalaau i lalo o le vai tafe ma asiasia i latou mo le faaleagaina.

O le isi, o se vitio vaaia e uiga i togafitiga o le togiina:

Puipuiga

Ina ia aloese mai le faʻamago i luga o le pononcle ma le kulupu orchid, e tatau ona faʻaauau pea ona faia galuega faʻaleleia faigofie.

O nisi nei o tulafono faavae mo le tausiga o lenei laau tetele:

  1. E le mafai ona tuʻu le fugalaau i le susulu o le la. Malamalama e tatau ona faasalalauina. E sili le tuʻuina o le orchid i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. O le le lava po o le tele o le malamalama e mafai ona mafua ai le samasama o le aʻa ma laulaau. I le taumalulu, e mafai ona faʻaaogaina le malamalama faʻamalosi.
  2. Faʻamamaga o le ea O le potu e tatau ona ese i le 65 - 75%. I le taumafanafana e le mafai ona galo ia te oe le totoina o togalaau 3 taimi i le aso. I le taumalulu, aua le tuua se ata.
  3. Valuga potupe a nofo ai le laau, e tatau ona tausia mai le +18 i le +27 tikeri.
  4. Faʻasa - O se tasi lea o mataupu taua i le tausiga o se orchid. O lenei laau tetele o le a taliaina le lamala, ae o le a le ola i le tele o le inu. Faailoga o le tele o le vai: lanu lanu samasama ma le aʻa, siaki aʻa.
Faʻalogo! Faʻasalaga o se orchid e naʻo le vai mama: vai vevela poʻo timuga. E leai se mea e tupu ai e le mafai ona faʻamalieina se fugalaau ile vai malulu.

I le faaputuputuina, e mafai ona tatou fai atu o le mauaina o se fugalaau e pei o se orchid, e tatau ona e faamasani ia oe i vailaau uma o lona tausiga. O oe o le a le mafai ona e suʻe faʻatasi i le vai faʻatasi i le vaiaso. O lenei fugalaau e manaʻomia ai le gauai saʻo.