Fua o le gaosiga

Lush Beauty Pelargonium Terry - faʻamatalaga ma ata o ituaiga, aemaise lava le gaosia ma le tausiga

I le taimi nei, tatou te maofa i le tele o ituaiga o ituaiga o pelargoniums. Ae o nei mea uma, o le tausia oi latou e lei sili atu ona faigata.

O le pelargonium terry e mafai ona sili atu ona teuteuina e le gata i le fale poʻo le faletalimalo, ae faʻapea foi i soo se togalaau aina i le taumafanafana.

I le tusiga tatou te faʻamatalaina le tausiga saʻo mo lenei ituaiga o laau, ma vaʻavaʻai foi i le faʻaogaina o le fugalaau ile ata.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

Pelargonium terry - i totonu (o nisi togalaau)lea eo le aiga o Geraniyevs. I totonu o le natura natura o loʻo maua i foliga o laau afu, o sina mea itiiti laitiiti. O loʻo i ai uma ituaiga taʻitasi ma taʻitasi. O loʻo i ai nei ituaiga ma meaola, lea, i le isi itu, ua vaevaeina foi i ni vaega laiti:

  • tupu;
  • zonal;
  • ivi-foliga (faʻapitoa) ma isi.

O le ituaiga na maua lona igoa ona o le vaega faapitoa o petals - i le laina lava e tasi e ono oʻo i le valu petale i le taimi. O i latou uma e le ola i autafa, ae pei o le teu faʻafaigaluega i le tasi ma le isi. Ona o le a le mea e foliga mai o le pulupulu e sili ona manaia.

Aferika i Saute ua taʻua o le nofoaga na fanau mai ai le fugalaau na faamatalaina, faapea foi Initia. I atunuu Europa, o le laau na foliga mai mo le taimi muamua i le faaiuga o le 18 senituri. Sa vave ona talisapaia e tagata o Europa le laau i lona aoga moni, ma amata ona totōina i latou i la latou fugalaau ma faamalama. I le aluga o taimi, sa taʻua le pelargonium o le faailoga o le vaitaimi o Victorian ma avea ai ma uiga o le mafanafana i fale uma.

Tau o

Mo se tagata matua totō i totonu o se fugalaau e tatau ona e totogia pe tusa ma le lua selau rubles, ae e mafai ona faatauina fatu i se tau maualalo - e tusa ma le 100 ruuga i le pusa (ae e eseese ma taugofie).

Faamatalaga o foliga vaaia ma foliga

O pelargoniums terry e iloga i le tele o petals e aoina mai i pulumupei o faamalu. O le pito i fafo o le petal e masani lava ona mama nai lo totonu. Ona o lenei mea, ua faaopoopoina ai le faaopoopo o le fugalaau i le fugalaau atoa.

Sola ese mai le fugalaau e tupu saʻo, e malosi tele, e le manaʻomia se lagolago faaopoopo. Pepa pepa e paʻi i se veveti laitiiti. Buds e mafai ona maua i lanu eseese - mai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu violē.

O le tulaga ese o le laau o lona tofo, lea e le fetaui mo tagata uma, ae o nisi, i se isi itu, mafaufau o lenei mea o se mea lelei.

Faamatalaga ma ituaiga ata

Pupii

O lenei vāega e aofia ai le tele o isi faʻaititia.. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Brookside Fantasy (lanu violet-lilac, brushes lush, terry);
  • Amethyst (lanu violē);
  • Lara Gem (lilac shade);
  • Faʻailoa Pixie (lanu eseese mai le lilac i le lanu violē);
  • PAC Icecrystal (lanu-lilac).

Paʻepaʻe

O lenei vaaiga, i le isi itu, ua vaevaeina foi i vaega:

  • Granny Barter (i lona foliga mai o se mea sili ona taua o le aufana papaʻe a le fafine);
  • Artic Princess (mama mama e pei o se polo);
  • Delta Pearl;
  • PAC Blanca;
  • Dowepoint;
  • Taunuuga.

O se agelu

O lenei ituaiga e tatau ona gauai faapitoa. E pei o se pelargonium tupu. O le eseesega ua na o se ituaiga o vao - o loʻo siomia ai i le Agelu, ae e le tupu i totonu o se vao vao.

O le isi mea iloga o le itiiti laititi o fugalaau - e masani lava e le sili atu i le lua sene le lautele. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 35 simita. Afai e sili atu le maualuga, e tatau ona vavaeina, a leai o le a mou atu uma teuteu. O le fatu o le petal e mafai ona ese - mai le lanu piniki i le lilac. I nisi tulaga, o loʻo i ai ituaiga meaola ma fasi manu i totonu o le petal.

E faapefea ona toto?

Filifiliga o nofoaga ma moli

O lenei pelargonium e manaʻomia ai le tele o le malamalama. Faatasi ai ma le leai o laulaau e amata ona lanu samasama, ma le tele o le taimi ma pauu atoa ai. O le mea lea, o le nofoaga sili ona talafeagai mo fugalaau o le itu i saute ma sisifo o le potu. I le taumalulu, e tatau ona e faʻaaogaina moli faʻalautele.

E taua! Ia mautinoa o faʻamalama o moli uila e le tuʻuina ai ni mumu i luga o le terry pelargonium.

Manaomia o le eleele

Ina ia totoina se laau ola maloloina ma fua tele, i le sauniuniga o le eleele e tatau ona tausisi i tulafono nei:

  1. O le meaʻai e tatau ona faʻalelei ma lafoaʻi.
  2. E mafai ona e faʻaaogaina le lalolagi atoa o loʻo faʻatauina i totonu o le faleoloa, ae i le taimi lava e tasi e faʻaopopo ai le peat ma le oneone tele.
  3. A o lei totoina, ia faaopoopo ni meaʻai faʻamaʻi i le meaʻai.
  4. Faʻaauau le tuʻuina o se alavai palapala, lea e mafai ona saunia mai ile lapoʻa ua faʻalauteleina.
  5. O le elemene o le eleele e tatau ona i ai i se tulaga le mautonu.

Tausiga Tausi Fale

Faʻasa

I le taumafanafana, e susu le eleele 3-4 taimi i le vaiaso. E sili atu le faia o lenei mea i vai inu i le vevela o le potu.

E taua le faʻamautinoa e le faʻapipiʻi le vai i le eleele. O le auala pito i sili ona lelei o le faʻafeinuina e ala i se paʻu. O le mea lea, o le a ave e le laau le aofaiga tatau o le vai, ma o le sili atu o le ae faʻafefe. I le taumalulu, o le faʻavaveina o le faʻasaina e faʻaitiitia i le tasi i le vaiaso.

Feavega o le ea

E sili le lagona o le Pelargonium i le tau masani. O le mea lea, e tatau ona maua i le vevela ile 20-25 tikeri. Faatasi ai ma le faateleina o le faatinoga, o se masini laitiiti laitiiti. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻamalolo le ea.

Totogi

O lenei faailo e tatau ona i ai i le maualuga o le 65-70%, taumafai e aua le maualuga. Ae afai o le potu e matua vevela lava, e mafai ona e siʻi aʻe le susu, ae e te le tau manaʻomia ona faʻapala le laau lava ia.

Teuteu

Terry pelargonium o se laau e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina pea ina ia mafai ai ona fausia se laʻau masani. O le taimi lava e iloa ai e le tagata fugalaau ua tutupu le pupuʻu ma ua fano le fugalaau.

O lenei faiga e faia faʻatasi ma se meafaigaluega malosi ina ia aua le faamanualia vaega o le pelargonium. A maeʻa ona teuteu, e mafai ona togafitia ia nofoaga vaʻavaʻai ma iniseti e puipuia ai le laau mai faʻamaʻi.

Laʻei pito sili

Faʻamaʻi le faalua i le masina. Faʻaaogā mo nei mea tuʻuʻamea ua saunia, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau. Ae ui i lea, ia mautinoa o loʻo i ai le faʻamaina i le tutusa o vaega:

  • paluka;
  • magnesium;
  • fumela.

I le vaitau o le taumalulu, ua uma ona tape le cortex., tuʻuina atu i le fale le malologa ma toe faʻaleleia.

Fesoasoani! E tatau ona faʻavavevave le potu ina ia leai se ea e nofo ai i totonu ma e le amataina pusa eseese. Ae ia mautinoa o se tusi tusitusi leaga e le faia.

Maʻi ma faʻamaʻi

E masani lava, naʻo mea sese i le tausiga e taʻitaʻia ai faafitauli i le pelargonium terry. O vailaʻau nei e mafai ona osofaia ai:

  • Laʻu aʻa. Le mafuaʻaga mo le atinaʻe - susu tele i totonu o le ulo. O lenei maʻi e le mafai ona faʻamalolo. O le mea lea, o le laau ua aafia o loʻo vave faʻaumatia ina ia le maua ai nisi fugalaau.
  • Faʻafiafia lanu. Faʻaalia i luga o pepa. O le auala e tau ai le taua e pei ona taua i lalo:

    1. Le taofi le tao.
    2. Aveese laulaau afaina.
    3. Faʻaauau togafitiga faʻapitoa.

    A maeʻa lena mea, ona tuʻu lea o le pelargonium i luga o se nofoaga lelei.

  • Lanu uliuli. E aʻafia ai na o tumutumu autu. E atiina ae ona o le tele o le susu i totonu o le fugalaau poʻo isi mea totō aʻafia. I lenei tulaga, naʻo le pau lava le ala e alu ese ai o le faʻaumatia lea o le palapala ma le laau lava ia. Ae peitai, ina ia laveaʻi Pelargonium terry, e mafai ona e vavae ese ona ola maloloina ma mauaa. Puipuiga o siama o le faʻaaogaina o le eleele.
  • Faʻateleina o upega, lea e le gata i lea, e tumau pea e aunoa ma ni laulaau. O lenei faagasologa o loʻo taʻu mai ai le leai o se inisiua.

Faʻavaeina uiga

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina metotia e lua-lūlū fatu ma le faapipiiina.

Laʻau

  1. E sili ona lelei le tipi i le tautotogo. E tatau ona e filifili se umi o le 'ie e 5-7 centimita mai le itu poʻo le vaʻai apical. Aua nei galo o le teuina o meaai e naʻo se meafaigaluega lelei.
  2. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻaumatia laʻau pito i lalo i le faʻaopoopoga, ma tuʻu ai na o le lua pe tolu luga.
  3. O le fuʻa sauni ua maeʻa i fafo i totonu ole itula.
  4. O le a le sili atu le manaia o le togafitia o nofoaga na tipiina ma se iniseti pe na o le fafie fafie.
  5. Malosiaga mo le tulaueleele e filifilia tele. E talafeagai ma masani le ipu palasitika. I le pito i lalo e tatau ona e faia ni pu mo le ea poʻo le faʻaaogaina o le tele o le vai.
  6. A o lei totoina, o le eleele o loʻo faʻapalapalaina. Mo lenei mea, ua togafitia i se vaivaiga vaivai o le paseka e masani ai.
  7. A maeʻa le mago, tuʻu le ua i totonu o se fagu.
  8. O se fagu e iai se fugalaau e tuʻuina i totonu o se nofoaga manaia, ae i se auala e le pau ai i lalo ave o le la.
  9. Vai le tipi pe a manaʻomia - na o le maeʻa lava ona faʻagogo le palapala.
  10. O le malulu o le ea e le tatau ona pau i lalo o le 15 tikeri Celsius.
E masani lava, pe a uma le tolu po o le fa vaiaso e tupu ai le aʻa.

Fatu

Afai na filifili le failaʻau e faʻaleleia Pelargonium Terry i le fesoasoani a fatu, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono.

  1. O le taimi o le lūlūina o fatu - mai le amataga o le tautoulu seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo. E fautuaina e faʻaaoga mo nei mea faʻatau.
  2. O le eleele e fetaui ma le masani ai, ae o le a manaʻomia ona faʻaopopo sina peʻa laitiiti.
  3. I le tulaga o le seleseleina o fatu mai fatu laau totō, e sili atu le fufuluina i le nusipepa mo le lelei o le germination.
  4. E totō fatu i le eleele. I le va o le mea e totoina ai, e tuua ai se nofoaga e lima senitimita. A maeʻa lena, e faʻamamaina le palapala i se fana fana.
  5. Malosiaga i fatu e ufitia i se ata tifaga po o se tioata.
  6. E tatau ona faatumauina le vevela i le 20 tikeri.
  7. A uma le vaiaso e mafai ona e vaʻai i fua muamua.
  8. O fualaau aina e nonofo i ni pusa eseese pe a mavae le tolu poʻo le fa laulaʻa e aliali i luga.
O le pelargonium o se tasi o nai laau laiti e le gata i ona foliga vaaia, ae faapea foi ma se manogi manaia. Laʻau pulupulu, o loʻo faʻaalia e le tele o lanu, fai lenei fugalaau o se tasi o sili ona lauiloa i le tele o faifaatoaga i le tele o atunuu o le lalolagi. Matou te fautuaina oe e faitau a matou mea e uiga i le totoina o meaola e pei o: Bold, Patricia Andrea, Rococo, Stellar, Silk, Pak Viva, Aperila Snow, Red Pandora, Edwards Elegance ma Tuscany, Ludwigsburg Flyer.

Terry Pelargonium o se tasi o sui sili ona matagofie o lona aiga. E le manaʻomia ai foi se tausiga faʻapitoa. O le tasi e na o le mulimuli i nai tulafono faigofie, ma o le fugalaau o le a faafetai ia te oe mo ona foliga vaaia lelei.