Fua o le gaosiga

Mamanu mamalu "Tsopegiya Sandersona": tausia i le fale, tupuga, ata

"Tsopegi Sanderson" - o se laau totō o le totō.

E fiafia tele i le faʻasusu, malamalama lelei ma le fafaga atili.

Faʻapena e ala i le tipi. E mafai ona aʻafia e le apogaleveleve.

Faamatalaga lautele

"Sooga a Sanderson" e faasino i le aiga o Asclepiadaceae. Igoa Latina: Ceropegia Sandersonii. I le vaomatua, e ola le laau i luga o matafaga papa i luga o le talafatai. Homeland o Aferika i Saute.

O lenei sui o le lauolaola o loʻo galue malosi foi i le fale. Ua faatauina mo le totoina i togalaau aina, greenhouses, greenhouses ma balconies.

Fesoasoani! O lenei faʻailoga o se mea e faʻaleleia ai lauulu, e faatatau i le fugalaau.

E lamolemole, e oʻo lava i lālā paʻu o le gaosi emerald. Lanu ma ni nai lau, toetoe lava a le lavalava. O le umi o le internode e le sili atu i le 18-22 cm. I luga o pusi taʻitasi e lua laulaʻau ma se petiole pupuu. O foliga o laulaau atonu e eseese.

I le natura, e mafai ona e mauaina lau oval, spherical, tafatolu poʻo se faʻamalosi mata. I le umi, o laʻau e tusa ma le 5 cm. I le pito i lalo e iai lona fatu. O le pito i tua o laulaau o se paolo malu. E i ai se vevela lautele.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le laau "Tsopegiya Sanderson":





Tausiga ile

Fuga

Toto toto i le taʻi tausaga. O ponuncles o loʻo i ai foliga foliga.

E lautele, mafiafia, e aofia ai le tele o "sootaga" o le emerald hue. E foliga tutusa ma le internodes o taula. E le sili atu i le 1 cm le umi.

O tamaiti aoga taʻitasi e faʻatagaina na o le tasi le tamaʻi tamaititi. A amata le fugalaau, e mafai ona oʻo lona umi i le 8 cm.

O le foliga o le fuga e foliga mai o se tootoo. Manaia sili ona manaia, agamalu. O le pito i luga o le corolla e fusia i totonu o le ogatotonu.

I foliga vaaia, e foliga tutusa ma se fetu e lima. O nisi faifaatoaga e faatusatusa i se parachute laitiiti. E tupu tele Terry i autafa. O le vaega pito i lalo o le pononcle e foliga tutusa i le lanu ma le paʻu o le corolla. E i ai a latou mea manaia tiorald.

I le ogatotonu o le lanu paepae. Ma o pito o le fugalaau ua paʻi ai le emerald. O le pito i totonu o le paʻu o loʻo i ai se mea ulaula. I le tulaga o le tagata failele i le maea ai o le olaola o loʻo tumau pea se maʻila loloto.

E lata ane ia te ia o le a amata ona tupu se fuga fou. Fugalaau atonu e amata ona fuga i le vaitaimi lava lea pe a mavae ni nai tausaga.

Fesoasoani! O se uiga iloga o le Tseropegiya Sanderson mai isi isi vaega laiti o pine eleni.

O tausaga taʻitasi latou te faʻateleina. Latou te ola i ni tulafono fou ma ni pulumu.

Gaioiga pe a uma le faʻatau

O le laau e le masani i le teritori o le Rusia Federation, Ukraine poo Belarus. "Tseropegiya Sanderson" o se fugalaau e seasea tupu. I luga o fata e toetoe lava a le mafai ona feiloai.

O le mea lea, o tagata faʻatau o loʻo i ai lenei sui o le fugalaau, amata ona fai ni tau maualuga.

O i latou e le lava le avanoa e faʻatau ai lenei laau, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono. Mo le fugalaau tuputupu aʻe ola e manaʻomia se siosiomaga lelei.

Faʻasa

O le laau e fiafia i le fafagaina tele. E tatau ona faʻatali mo le pito i luga o le eleele e faʻagogo. A faʻamusuina e te manaʻomia le faʻaaogaina o le vai malulu e aunoa ma ni vailaau faʻaleagaina. E faasaina le lolovaia o le laau.

A leai, o le aʻa e amata ona pala mai le tele o vai. O le lafoaia o se mea umi mo se taimi umi e aunoa ma se vai e le fautuaina, aua o le laau e le o le lamala.

E taua! "Tsyropegiya Sanderson" e le manaʻomia ai le maualuga o le suavai.

Ae o nisi taimi e mafai ona sosolo mai le pulumu ma fufulu i lalo o le alia o se vai mafanafana. O le fanua ua uma ona tapunia ma se pusa palasitino.

Faʻamasinoga

A totoina, e tatau ona faʻaaoga le eleele palapala. E taua tele le manava o le eleele.

E talafeagai le faʻaaogaina o se meaʻai o le turf ma laʻau laʻau ma le faʻaopoopoga o le humus ma le oneone oneone lelei.

E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻatau muamua mo le cacti teuteu. I totonu o sea eleele e te manaʻomia e faʻaopopo se vaega itiiti o le perlite. Ina ia puipuia le aʻa mai le pala, e faaopoopo le malala i le paluga. I le pito i lalo o le ipu na sasaa ai le alavai o tamaʻi maa po o piliki malepe.

I le ogatotonu tuʻuina le laau. Sasa le palapala kuka. Faʻafefe ma faʻafefeteina le lagolago. Faatasi ai ma ia, o le a ola malosi le laau.

Suiga

O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga. Tanie filifilia se lapoa lapoa. O fugalaau matutua e manaʻomia le faʻafeiloaʻi 1 le taimi i le 2-3 tausaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ipu poʻo palu. E taua tele le maualuga o le ipu e sili atu i le maualuga.

Fertilizer

Faatasi ai ma le tuputupu aʻe ola i le eleele e tatau ona faʻatau mai faʻamaʻi faʻalavelave. E taua uma le vailaʻau ma minerale. E sili ona lelei le faʻaaoga o fugalaʻau mo orchids poʻo cacti teuteu. Taimi faʻaaogā: 1 taimi i le 20-25 aso.

Ia fautuaina foi le faʻaaogaina o laei faʻapena i foliga o peat, humus poʻo le manurele. E taua tele e le pa'ū i luga o le aʻa i le faʻamalosi. I le taumalulu, e le mafai ona e fafaga.

Tofiga

O le auala e sili ona taatele o le fausiaina o le gafa. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona vavae ese se uumi umi mai le fugalaau matua.

E taua le sola ese a le itiiti ifo i le 3-4 inisiua. O mea totō e faʻamago mo le 48 itula. Ona faapipii lea o laugutu i le eleele susulu o le eleele.

O fasi keke e tatau ona fafagu ina ia latou le paʻi i le eleele. E le manaomia e le seedling mini-greenhouses. E mafai ona tupu i le potu vevela masani.

Lulu

Tseropegiya E fiafia Sandersona i se faigamalo o le vevela. O le tuputupu aʻe vave i le 19-26 ° C.

E taua! Afai o le taumalulu e le mafai ona tuʻuina atu le fugalaau faatasi ai ma isi faʻaopoopoga faʻavae faaopoopo, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela i le 15 ° C.

I ia tulaga, o le a iai se vaitaimi o le malologa ma o le a le umi le umi.

Malamalama

Faʻafeiloaʻi i laau mama-alofa. Mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le tele o fuālaau e manaʻomia ai le malamalama o le 3900-6100 lux. O le fugalaau e sili atu i le 12-itula le malamalama o le taamilosaga. I le taumalulu, pe a itiiti se malamalama, e faʻamalamalamaina lenei sui o le fugalaau. A le o lea, o le a faʻapipiʻi siaki. O le a le toe toto le laau.

E taua! O le fugalaau e le faʻafefeina le la.

I le vevela o le tau, o lau o le laau e mafai ona mamae ma vave ona mou. Ona latou lanu samasama ma paʻu ese. O le mea lea, o le tuʻuina o lenei fagafaʻu i itu i saute e matua faʻasaina.

E mafai ona e faitau e uiga i isi lanu ofoofogia ia tatou tusiga:

  • Dikhorizandra;
  • Syngonium;
  • Tetrastigma Vouinier;
  • Dusheneyya Tutti Frutti Indian;
  • Setcreasia Violet (lanu violē);
  • Ruellia;
  • Tupe teu (Potos);
  • Tolmia;
  • Philodendron;
  • Thunbergia

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻalavelave faʻapitoa e aʻafia lava ona aʻafia. E mafai ona aliali mai se vaʻa apogaleveleve. Ua fufulu ese i le vai o le fasimoli. E iai foi nisi aphid e aliali mai. I lenei tulaga, e tatau ona fufulu le fugalaau i vailaʻau.

Fitoverm, entapakterin, boom, tanrek, biotlin e atoatoa.

O faʻamaʻi e tupu mai ile tausiga le talafeagai. Na tupu Sunburn ao fesuisuiai lau. Faʻamata mai foliga lanu enaena - fesuiaiga o aʻa.

Afai e amata ona malosi le aʻa, ona manaʻomia ai lea o le malamalama. Afai e le toe fuga le "Tseropegiya a Sanderson", ona manaʻomia lea o le faʻamalaina ma le mea e sili ona lelei. E le gata i lea, o le faamutaina o le fugalaau e mafai ona avea ma taunuuga o le taumalulu le talafeagai.

"Tsopegiya Sanderson" - fuaina o laau teuteu. E fiafia o ia i le palapala o le suamalie, tele vaiinu, potu malulu ua lelei. E tali lelei i le faʻamalosi. O le tuputupu aʻe vave i le 19-26 ° C.