Faatoaga

O le filifiliga sili mo talavou fai togalaau - vine o Memory Negrulya

E foliga mai o le ai ai se tagata fai togalaau o le a le fiafia i vine-e avea o se teuteuga o le esetete, e avea o se tagata e tuuina atu le uaina ma meaai.

E toatele o le a latou fiafia e aumaia se vavega faapena i luga o le saite. Ae e faigofie ona e fai atu, ma e sili atu ona faigata ona fai, aemaise lava pe afai e te le nofo i Saute, aua o vine e sili ona vevela ...

O se filifiliga sili mo talavou fai togalaau o le a avea ma ituaiga o mafaufauga o le Memory of Negrul. E le lelei ma tuusao, ma se manogi lelei atoatoa.

Mo faʻamaʻi ma le malulu, o lenei vine, e lelei, o se meaʻai malosi e pala.

O le a le ituaiga?

I le manatuaina o Negrul o loʻo faatatau i le laulau uliuli.

O le taimi matua o le mea lea, i le amataga o Setema e mafai ona e selesele ai.

Matou te fiafia i faifaatoaga mo le gaosiga ma le le lelei, faapea foi ma le mea moni o le femalagaaʻiina o femalagaaiga mamao mamao, e teuina e aunoa ma ni faafitauli.

Faatasi ai ma ituaiga uliuli, Moldova, Black Emerald ma Black Raven e lauiloa foi.

Ma o le a avea o ia ma filifiliga sili mo i latou ua uma ona filifili e faataitai o latou lima i le viticulture ma e le iloa po o le a le ituaiga e amata i ai. Lelei fou mo lona suamalie ma le suamalie, mea matagofie o le vine. E faʻaaogaina foi i siama, faʻataʻitaʻi, liqueurs, juices, i se faʻafefiloi o keke mumu mūmū mūmū.

Fatuga o le Manatua o Negrulya: faʻamatalaga eseese

E matua malosi le vao. E tele le fuifui, ma le mamafa o le mamafa pe a ma le 600 g, leʻo, alia-pa.

O fuifui tetele latou te maua foi le Baikonur, Lorano ma le Red fiafia.

Ole lapisi e sili atu nai lo le lapoʻa (e oʻo i le 10 g), le lanu-foliga, lanumoana lanumoana ma se manoa violē ma se paʻepaʻe masina. O le aano o le aano, suamalie, suamalie, pisapisao, faatasi ai ma ni fatu se lua pe tolu i totonu.

O le paʻu o le paʻu, mafiafia, ma meaʻai. Vine malosi lanu enaena. O le laulaau e lanu meamata, lanu, laʻititi le lalata, faʻalautele le ala. Petioles uʻu, umi, lanu enaena lanumeamata. O le vaʻaiga lelei ua i ai se lanu meamata lanu meamata.

Ata

Photo vine Faamanatu Negrulya:



Faʻasologa o talaʻaga

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Moldova. Maua e se vaega o faʻatoʻaga G. M. Zhuravlev. mai "matua" - Pieppel ma Moldavian. E tufatufaina atu e le gata i teritori i saute, ae faapena foi i le fusi ogatotonu, e maua i Ural Mountains ma Siberia - e ui i le mea moni e manaomia se fale mo le malulu.

E manaʻomia foʻi le fale Nadezhda Early, Odessa souvenir ma Denisovsky.

Uiga

O vine o le Manatua o Negrul e iloga i le le mautonu. Faʻafeiloaʻi lelei i le sogi (e oʻo i le - 26 tikeri Celsius), paʻu paʻu, pala, lagona mite, phylloxera, laumei.

Ua matua lelei le vine. O le ituaiga o loʻo i ai se maualuga maualuga (e oo atu i le lua selau centeneta i le hectare o le fanua), aua o le seleselega masani ma le maualuga o le seleselega, fanau laiti ma le le tatau ai o togi e tatau ona tipiina. O le masani e--4 buds poo 20 togi i le vao.

O le Senator, Alex ma Svetlana o loʻo iai foi le malulu.

O le teuteuga e maua mai i le fitu i le valu mata. Fesoʻotaʻi lelei ma le tele o faʻatau. E lelei le faʻaputuina o suāuʻu - e oʻo atu i le 18%. O le faʻamasinoga e tusa ma le 6 g / kupita dm. O le sikoa o le tofo e maualuga foi - 9.2 points.

E sili ona lelei i nofoaga tatala, ma le tele o le la. E manaʻomia le fale, tausiga faaopoopo - fafagaina, fafagaina, mulumulu palapala. Nisrogen fertilizers e na o le taimi o le amataga o le tuputupu ae o le vine.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui i le mea moni o lenei ituaiga e le lelei ma e le fefe, e foliga mai e leai, ae o ia, e pei lava o isi vine, e manaʻomia le puipuiga. Ioe, muamua lava, mai manufelelei.

O nisi faifaatoaga latou te viia polo ma pepa lapopoa ma mata mataʻutia o le paregrine falcons ma kites. E pei lava, e le mafai ona vaai atu i nei "pugalki" e tolotolo atu io latou mulivae, faagaloina uma "meaʻai".

E sili atu le le faʻamoemoe mo le mea lea: vave vave ona iloa e le au faimalaga le mea o loʻo ave mo vine. O le puipuiga mai puipuiga, mai i tits, jays, fagafulu ma manu e mafai ona avea ma pa puipui o le faʻamalosi faʻamalosi.

O otaota o le a afaina i totonu o iniseti ma paʻu oona, e faʻaumatia ai ni o latou faamoega ma aiga. E toʻatele e talitonu e sauā - aua o faʻamaʻi e faʻaumatiaina e le gata o vine, ae o togalaau faʻamaʻi, o le aphid lava. Ma e le aoga i taimi uma: latou te le lele atu i le tele o mailei ona o lo latou manogi masalosalo.

O le mea lea, o se galuega faigata le faʻapipiʻiina o paipa i totonu o se ato faapitoa. O le a le afaina o ia i siusiusi, ae aua lava nei faatagaina i latou i le au.

Phylloxera o se tasi o fili sili ona leaga o soo se tovine. O le mafaufauga o Negrul e mafai foi ona puipuia, ae tatau ona faʻaaogaina ia puipuiga. O lenei mea e vaʻaia, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le lima pasene o le fofo o le carbolineum.

Afai ua maʻi le laau, na o le pau lava le auala e alu ai le carbon disulfide. Ioe, e faʻamafunaina uma aphids ma vine, ae o le maualalo o le toto o le a le afaina ai le parasite. E tusa ai ma tagata atamamai, o le fua maualalo - 80 kup. cm i sikuea mita o le a afaina ai le phylloxera, ae le o le vao.

E le afaina lava le faia o puipuiga mai faʻamaʻi e pei o le milipolo, oidium ma le lanu.

E le tatau i se tasi ona le amanaiaina faailoga o na ituaiga faʻamaʻi masani e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa oona. Faʻafefea ona iloa i latou ma puipuia le faʻaalia o faitau i vaega eseese o la tatou 'upega tafaʻilagi.

I le manatuaina o Negrul e ese le faigata, ae le o se mea muamua, o le lelei i fualaau fou ma i le suasusu, sua ma suamalie. Ma o le mea moni, o vine o lenei ituaiga e fetaui tonu ma le matafaioi a le tagata teuteu: o fuʻa pupula mafiafia e fiafia i mata o tagata uma e pasi ane.

Afai e leai sou poto masani i le tausiga o le tovine, e sili ona amata i le Manatua o Negrul ona o lona tetee atu i le malulu, moths ma maʻi funga.

E aofia ai foi i le eseesega o ituaiga e tatau ona gauai atu i meaalofa a Aleshenkin, Giovanni ma Augusta.

//youtu.be/QeUoheqOizI