Laʻau

Phlox Drummond: faʻamatalaga, totoina ma tausi

Phlox Drummond - o se vaitau taʻitasi mai le genu Phlox, aiga Sinyukhovye. O lona atunuu o le itu i sisifo o le Iunaite Setete, Mekisiko. O fugalaau teuteu e masani ona faʻaaoga e fugalaau fugalaau ona o le le lelei ma le susulu o fugalaau o paleti eseese. Faaliliu mai le Eleni o lona uiga "afi." Faʻailoaina atu i Europa e le tagata Igilisi Drummond.

Faamatalaga o Phlox Drummond

O le Drummond phlox e oʻo atu i le maualuga e le sili atu ma le 50 cm, o faʻamau e faʻasaina, faʻalaina, faʻasalalau. O pepa laulaʻau e faʻaloloa, ufiufi, faʻamavae, tipi i pito, tusi. Inflorescences o le corymbose poʻo le faamalu, e fuga mai ia Iuni ia Oketopa.

Le lanu o fugalaau e sinasina, lanumoana, lanumoana, ma lanu viole. E pau uma fatu i totonu o le vaiaso, ae o le a fuga mai fatu fou. O aʻa e le lelei, e le lelei ona atiina ae.

O ituaiga eseese o Phlox Drummond

O ituaiga eseese e le sili atu ile 20 cm), tetraploid (fugalaau tetele), fetu (petals with fringe).

EseesegaFaʻamatalagaFugalaau
Faʻailoga o le timuTausaga taʻitasi, faʻapipiʻi faigofie, saʻo, faʻalalauina. Faʻafefe o le lāmala, faʻafeiloaʻi gutu.Star foliga, lanu viole, lilac, piniki.
PātiniO lālā lelei, e talafeagai mo le galue i le itu i saute, faʻafefe le vevela.I le pito i lalo o le petal o se ata. O le paleni e piniki, lanumoana, mumu.
ChanelLalo, e oʻo atu i le 20 cm.Terry, pi.
ConstellationLush, e oo atu i le 50 cm, ma laʻau laʻau ma mea e faʻaogaina. Fiafia mo bouquets.Moli lanumumu, 3 cm le lautele ma se manogi manaia.
TerryE oʻo atu i le 30 cm, teuteu le tauʻa, balcony.Laʻau, mumu.
GrandifloraFuga-malo, lapoa.I le lautele 4 cm, lanu eseese.
Ata susulu25 cm le maualuga. Mamanu seia oʻo i le taumalulu.E pei o snowflakes i pito pito i luga. Le lanu paepae, piniki.
FolafolagaTerry, e oo atu i le 30 cm, teuteu mauga papa, moega mo fugalaau.Tele, lanu moana, lanu viole, piniki.
Faʻailoa le fafine i le fusiBushes e oʻo atu i le 30 cm, e le fefe i le malulu, suiga o le vevela.Fugalaau
TapenaUumi, e oʻo atu i le 45 cm.I le ogatotonu, pogisa (cherry, burgundy) e mama i pito.
MatagofieE oo i le 25-30 cm.Laititi, paepae, manogi.
Laʻau susuLaʻau mumu e oʻo atu i le 15 cm, e fugafula lelei ma mo se taimi umi.Terry, kulimi, lanu vanilla.
LeopoldInflorescences e oo atu i le 3 cm le lautele, i luga o se maualuga maualuga. Tetee i le malulu.Laʻau toto, paʻepaʻe i le ogatotonu.
KaleidoscopeLaititi, teuteu tuaoi.Faʻafefiloi o lanu eseese.
Fuʻe fetuE oʻo atu i le 40 cm, faʻapipiʻi mea e faʻaleagaina.Laititi, manogi, piniki, vine, lanu violē, paʻepaʻe.
Blue lagiFaʻasolo atu i le 15 cm.Tele, 3 cm le lautele, lanumoana lanumoana, paepae i le ogatotonu.
Blue vevevetMaualuluga e oo atu i le 30 cm ma lau lau.Tele, pala, lanu violē, lanumoana.
ScarlettMamanu totoga lelei, faʻasao i faʻamaʻi, e oʻo atu i le 25 cm.Laʻau, lanu piniki, palapala.
EthnieMafana malosi, e oo atu i le 15 cm.Half terry, colored pastel.
VernissageE oo atu i le 40 cm, tele-faʻaleleia, foliga matagofie i fugalaau, i luga o le faga.Tele, manogi, paʻepaʻe, lanu viole, mumu.
Faʻafefe malieE oʻo atu i le 15-20 cm le maualuga ma le vanu, e fiafia i nofoaga la.Terry, eseese palettes.
CeciliaO le togavao o loʻo sulu, pei o se polo e oo i le 30 cm.Blue, lanu piniki, lanumoana.
CaramelE oo i le 60 cm le maualuga, e faʻaaogaina i falaoloa.Lanu samasama, pele i le ogatotonu.
FerdinandFaʻateleina i le 45 cm i le tele o mea.Lulu mumu, manogi.

Tuputupu ae Phlox Drummond mai fatu

Fatu e faatauina mai pe seleseleina mai se pusa matua. O fualaau vevela, ae le o ni fatu ua galo, o eleele, e lapisi le otaota.

I le amataga o Me, o le fatu e totoina i eleele matala, malamalama, mafiafia, ma le maualalo o le eletise. Afai e tatau ai, faʻaopopo mea faʻalaʻau, oneone, peʻa. Ua matala le palapala ile eleele, ua faia ni togavao, taofi le mamao o le 20 cm, ua faasusuina. Pe a faʻafefe le vai, salalau 2-3 itū'āiga pe a uma le 15 cm, fufulu, sulu. Fausia faʻatasi ai ma le vevela, faʻaleleia i luga o taimi ma faʻafeiloaʻi pe'ā tatau ai. Lua vaiaso talu ona lulu, o le a tulaʻi pine ma aveese le fale. Ua matala le eleele, ua aveeseina vaovao vaivai, ua fafagaina i le suavai. O faʻalavelave faʻalavelave e fesoasoani i le fausia o fugalaau. A tupu mai fatu, o le a totogo ia Iulai.

Fafagaina o loʻo faʻatagaina ia Novema, Tesema, ma o le phlox o le a totogo ia Aperila. E tusa lava pe oi ai le kiona, latou te faamamaina ma faataapeapeina fatu, sasaa palapala eleele i le pito i luga, ufiufi i lala lala. Ia Me, totoina i luga o se moega fugalaau.

Motoga o le totoina

A o totoina vine i le masina o Mati, e fuga mai muamua popo. O loʻo faʻamaligiina le eleele i totonu o pusa.

Faʻatau se mea e fai i le mea e fai mo le faʻaleleia poʻo le saunia mai le eleele lafulemu poʻo le humus ma le oneone ma le paʻu mumu.

O laumei e tusa ma le 7 cm e faia I le eleele susu, o fatu e tuʻu tasi i le taimi 5 cm i le laina mai le tasi ma le isi, faʻasusu i se tamai laulau, ufiufi i tioata poʻo ata. Latou te tuʻuina i se potu mafanafana ma susulu. Faʻamalalo le lalolagi. E foliga mai le lanu pe a uma le 8-10 aso ma aveese le ata.

Pe a faia nei laupepa e lua, o le a suamalie, ma fafagaina i le aisa pe a maeʻa le vaiaso. Faʻasuina i le vai mafanafana, pe a maeʻa le palapala. Faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le lima o laupepa - pine.

Ia Aperila, e faʻamaʻaina fualaʻau, ave i le auala, faletalimalo mo se vaitaimi e 15 minute, masina mulimuli ane - mo se aso atoa.

Maea o le taimi lea e tulaʻi ai i le avanoa tatala. E filifilia le saite i le mea e leai se la i le aoauli. Fai ni pupu le tele o se lau o le fatu. Faʻasusu, tuʻu i lalo le laau, faʻaopopo le eleele ma faʻasa. Ona faʻafeinu lea.

Phlox Drummond Care ile fafo

I le totoina ma le alu e tusa ai ma tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga, o le a fiafia le pala o le phlox i le laʻau vave - o le fausua, fafagaina ma le aveeseina o mea leaga, vao.

Faʻasa

Suavai i laau ma sina vai malulu, faʻalelei ma faʻaauau. Per mita - 10 lita o vai. I le taimi o le fugalaau, e sili atu ona suavai, i le vevela i le taeao ma le afiafi, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma laʻau ma tumutumu.

Laʻei pito sili

Laʻau e manaʻomia le faʻaleleia o le tele o taimi. I le faaiuga o Me, faʻapipiʻiina le suavai - 30 g i le 10 lita. O le masima potassium ma le superphosphate e fafagaina i le lua vaiaso mulimuli ane. I le amataga o Iulai, e manaʻomia ai minerale ma le nitrogen - mo le phlox e totoina e fatu, ma fualaau - na o minerale faʻamalolo. I le tau faaiuiuga o Iulai, e faaopoopo atu ai le maika i fugalaʻau.

Tatalo

I le amataga o le fuga, o le eleele e latalata ane i le vavao ua totogo ma tatala seia maeʻa. E faia lelei ma le faʻaeteete, e papaʻu, ina ia aua le paʻi i aʻa. A maeʻa timuga, e faʻasaʻo foi le eleele e latalata i laau.

Pulu

I le oʻo mai o le 5-6 laʻau, o le mea e totō ai laau mo le lelei atili o fua.

Nofoaga mo le taumalulu

Mo le taumalulu, o le phlox ua ufiufi i laʻau matutu, mutia.

Phlox Drummond totoina

O le tausaga faʻaleleia e faʻaleleia i le tele o auala.

Vaeluaina o le vao

O se vao o le lima tausaga o loʻo eliina i le tautotogo, vaevaeina, o aʻa o loʻo totoe i luga o delenka taitasi, mata. Na vave nofo.

Lefi

Oti ese i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai o se laulaau ma se vaega o le ata. O le fatugaini ua faʻalauteleina i se mea matala ma le susu i le 2 cm ma sausauina i le oneone, ma o le laulaau e totoe i luga o le fogaeleele, o le mamao o le 5 cm. Faʻavaa, faia o le aʻafiaga o se lauʻeleʻele ma le vevela o + 19 ... +21 ° C. Faʻamuʻu faʻaalu le eleele ma faʻamaʻalo, o aʻa e aʻafia i le masina mulimuli ane.

Lafoaʻiga mai iʻau

Ua seleseleina ni laupapa i se togalaau ola maloloina ia Me-Iuni. O vaega taitasi e tatau ona i ai itu laau e lua. I le pito i lalo, o le tipi ua faia vave i lalo o le pona, i le pito i luga - 2 cm le maualuga. Lafoaʻi laupepa mai lalo, mai luga o loʻo faʻapuupuuina faalua. O laʻau ua saunia e faʻalautele i le lua lona lua i totonu o le eleele, faʻafefete i le oneone, o le mamao e tausia i le 5 cm. O le vai e aʻafia 2 taimi i le aso. Taofi i totonu o le fale kuka. A mavae le 2-3 vaiaso, ona faia ai lea o ni mama. Ona tuu lea i luga o se moega eseese.

Tuʻu

O le togavao e ufitia i le eleele lelei, pe a oʻo ina aʻafia aʻa, faʻapipiʻi le palapala, tipi le lala ma totō.

Maʻi ma meaʻai

O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae o nisi taimi e tulaʻi mai faafitauli.

Maʻi / PestFaailogaFaiga faʻavae
Malosiaga malosiPaʻu paepae i luga o lau.Faʻaaogā le fafie o le laupapa, carbon activated, fungicides (Strobi, Alirin-B).
Laʻu aʻaO faʻauluʻu, e faʻamaluluina. I luga o laulaau o loʻo i ai ni lanu uliuli ma se fulufulu luga o le palapala.Ua lafoina le vao, o le eleele o loʻo faʻafefiloi ma le copper sulfate. Mo le puipuia, pe a tulaueleele, Trichodermin, Entobacterin ua faʻalauiloaina.
ThripsLanu samasama i luga o laulaʻau, puʻu, gutu mai totonu, ua pala le vao.Latou te atiina ae le fanua e Aktara, Tanrek, o se teuteu o aniani, kesi. Oti ese vaega ua faaleagaina.
Spider miteShallow Putin i luga o lau, inflorescences.Mo le gaioiga, Aktofit, Kleschevit o loʻo faʻaaogaina.