Fualaau faʻapitoa

Auala e faʻaaoga ai le faʻamalolo o le crocus autumn i togafitiga masani

O le kolchicum, poʻo le colchicum, o se faʻalauiloa o le pusa laau e aofia ai le tele o meaola (e na o le lua e taatele i totonu o lo tatou atunuu - o se autumn crocus autumn ma le autumn crocus autumn). O i latou uma e ese i se taamilosaga e le masani ai: o le olaola e tupu i le tau o le autumn, fualaau aina ma fualaau aina e fai i le tautotogo, i le tau vevela e totoina ai e le laau le fatu, ona maeʻa uma ai lea o vaega pito i luga e toe ala mai i le autumn. O loʻo faʻaaogaina le pulu tuila tuberiform mo togafitiga faafomaʻi.

E te iloa? E i ai le tele o igoa lauiloa mo lenei laau toto, e faʻaalia ai se taamilosaga faʻasolosolo faʻasolosolo pe o le crocus autumn o se mea oona. O le mea lea, o nisi taimi e taua o le lanu le lelei, o le autumn, lanu, le taumalulu, faapea foi ma le "oti dog" ma "le tama tama." I Europa, o le autumn crocus ua lauiloa o le saffron. O le au Peretania, ona o le leai o laulaau i le taimi o le fugalaau, ua taʻua o le laau "tina le lava." Ae o le igoa kolhikum e iai aʻafiaga faʻafanua. Kolkhida i totonu o Eleni anamua na taʻua o le tala faasolopito o le Western Transcaucasia, o le taimi nei o le teritori o Georgia. Na talitonu tagata Eleni na tupu aʻe Kolkhikum mai le toto na paʻu ifo i le eleele e Prometheus, o le puipuiga o tagata mai le agavaʻa a atua.
I aso nei, ua tupu aʻe se crocus autumn ma e lua mo mea teuteu matagofie ma o se meaola vailaau.

O le vailaʻau o le autumn crocus

O se aofaiga tele o alkaloids e maua i le tele o organuses crocus autumn.. E sili atu i le luasefulu lua, peitaʻie mafai ona taʻua o le colchicine, kolhamin ma kolkhitsein.

Colchicine e taumafai e taofiofia le gaioiga o lela o le toto paʻepaʻe i le nofoaga o le mumū, faʻagesegese le vaevaega o le tino, poloka le mumunia o maso skeletal, ma toe faʻafoʻi le faʻafefe o le porotini. O le alkaloid e matua aoga tele i le togafitia o osofaiga ogaoga o le gout. I le autumn autumn bulbs bulbs o lenei vailaau e tusa ma le 0.7%, sili atu i fugalaau, ma i fatu - e oo atu i le 1.2%.

Kolhamin e tutusa lelei ma le colchicine i ana meatotino, ae o le tele lava o le oona. Kolkhitsein e masani ona faʻaaogaina mo le mauaina o faʻasologa eseese o colchicine.

E faaopoopo atu i le tolu o loʻo taua i luga o alkaloids, glycoalkaloids, acids aromatic, flavonoids (apigenin), sterols ma sugars o loʻo aofia ai foi i le tila. O fatu o le laau, i se faaopoopoga, e aofia ai resini, tannins, lipids. I le i ai o se vailaʻau vailaʻau, o le koloni e tele mea tau vailaau.

O mea faʻamalolo o crocus autumn

O mea aoga o le autumn crocus e matua fesootaʻi ma le colchicine ma le colchamine na faʻatuina mai i ona pu.

O le mea lea, o le colchicine, e maua mai i le autumn crocus, e gaosia mai i le ituaiga o fualaau aina, lea ua faatonuina mo le togafitiga ma le puipuia o le gout, o le oona, ma le phlebitis (afaina o le vein wall), o le faaletonu o le gasegase palatini, o nisi o faamai o le sooga (chondrocalcinosis), faapea foi ma " pei o le scleroderma, fiva vaomala ma isi. E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le mumū i fomai nifo ma otolaryngology. Ae mo kolhamina, o lona autu autu - o le tau faasaga i le kanesa o le esophagus ma le pito i luga o le manava, i tulaga e le mafai ai ona taoto. I le avea o se suāuʻu, e faʻaaogaina ai kolhamin e togafitia ai nisi ituaiga o kanesa o le paʻu i le amataga. O lenei alkaloid e mafai ona fasioti sela mafiafia, ma, e pei ona taʻua i luga, e le sili atu ona leaga nai lo le colchicine. Ole mea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aua e mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻagesegese le faʻavaeina o leukocytes ma lymphocytes ma i le taimi lava lea e taumafai e faʻapipiʻi i le tino.

E te iloa? O mea faʻamalolo o le kolisi sa matauina i se taimi ua leva, na tusia ai e fomaʻi o Aikupito anamua, Initia ma Eleni e uiga i le laau. I le Vaitau Tutotonu, o le autumn crocus sa faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa ma faʻaitiitia ai tiga i sooga ma ivi, ma avea foi ma diuretic e avea o se mea faaopoopo. Ae i le taimi lava e tasi o aʻafiaga i le itu na maitauina i foliga o le manava, faʻapea foi ma le talafeagai, o le faateleina o le feusuaiga. O le falemaʻi falemaʻi o Peretania Tele na faʻaaogaina le laau mai le amataga o le senituri lona 17 e oʻo i le 20 seneturi e faia sauniuniga mo le rūmatism, gout ma le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina, ae peitai, i le taimi nei, o nei vailaʻau ua faʻaumatia ona o le maualalo o le faʻaogaina o aʻafiaga o aʻafiaga.
E ui o le mea moni o loʻo tatou talanoa e uiga i se laau e sili ona leaga, o le autumn crocus e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e avea o se laxative ma diuretic, faʻapea foi pe afai e tatau ai, e aveese ai se osofaiga tiga pe mafua ai foi le vomia.

Sauniuniga o mea tau vailaau

E pei ona faailoa mai, o le vailaau mo togafitiga mo le autumn crocus o le taisini lava lea. E tatau ona eli faatasi ma aʻa i le vaitau o le vavao o le kolisi. E sili atu le filifilia o le fua tele. O le aʻa e tatau ona faʻamaʻolotoina ma le faʻaeteete mai le eleele, o loʻo i luga aʻe o le eleele ma le sosola ese o le faafouga (o loʻo tu i le itu), pe a uma ona faʻamago le corm. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻapipiʻi le mea faʻapitoa i luga o se mea faʻafefete i se nofoaga mafanafana ma malulu ma faʻamaʻi lelei. E mafai ona teu oloa e maua mai le sili atu nai lo le tolu masina ma se papa e le sili atu ma le 10 cm i totonu o le potu uamea.

E taua! Ina ia susu ma, e le gata i lea, fufuluina ia corms aʻo lei faʻamago i soo se tulaga e le mafai! E le o fautuaina foi le faʻaaogaina o corms i le taimi o le eliina, aua o ia meaola laititi e le lelei le teuina, vave ona amata ona pala ma ufitia i le pa.
A e selesele mea e faʻaaogaina e tatau ona e matua faʻaeteete, aua neʻi galo o le fale o se mea e sili ona leaga. E le gata i lea, o se lapataiga talafeagai e tatau ona tuʻu i luga o soʻo se afifi lea o le a teuina pe faʻatau atu ai aʻagogo.

Faaaogaina o crocus autumn i togafitiga masani

E pei ona taua, o le kolchicum e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani, e ui e toatele tagata malamalama latou te le fautuaina le faʻaaogaina o lenei mea vevela matautia mo togafitiga a le tagata lava ia, talu ai o le lamatiaga mai ia ituaiga faʻataʻitaʻiga atonu e sili atu le maualuga nai lo le mea e mafai ona tupu.

Fua o le autumn crocus

Ua saunia le vai o le autumn crocus e faapenei: o le aʻago mamago o le laau (e le sili atu ma le 1/2 teaspoon) e sasaa mai i vai inu (0.5 l), o le mea e maua ai le paluga e faʻaaogaina mo le lua itula, faʻamaʻaina ma paʻu. E faʻaaogaina i totonu ma le jaundice, teʻo leʻo, maʻilalalo, maʻi i ponaivi i luga o le maalili o le malulu masani, rūmati, tiga o le neuralgic, vaivaiga fatu.

E taua! Faʻaaogaina le crocus i le pito i totonu e tatau ona maua i ni togi laʻititi - amata ile lua faʻalaulauina, faasolosolo malie le faateleina o le numera i le valu, ma ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o se mea oona e tatau ona ave faʻatasi ma se ipu vai vevela e aunoa ma le kesi. Ai le 40 minute talu ona 'ai.
Ina ia faʻamalieina le tiga ma faʻamalolo le mumu, e mafai ona saunia se faʻavae o aʻa fou e seleseleina i le auala lava e tasi. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se sui o fafo (mo le tapeina poʻo le faʻamalosiina) poʻo totonu e oo i le ono taimi i le aso aʻo matauina le lapataiga o loʻo i luga.

Autumn crocus tincture

Ua maitauina o alkaloids i le autumn crocus e fesoasoani i tiga o le ruma. I le faia o lenei mea, e mafai ona e faia se mea inu ava o le autumn crocus: e tatau ona e oloina anufe mago ma sasaa le 50% o le ethanol i se fua faatatau 1, 5, mausali i se mea pogisa mo aso e 15 ma faʻaaogaina e pei o ni lotions ma compresses.

Ina ia faʻamalieina le tiga i sooga ma tua, e mafai ona e saunia le kulimi mai le crocus autumn e tusa ai ma se fua tutusa lava e tasi, faʻafefiloi aʻa faʻasusu ma le 9% vailaau i le fua faatatau o le 1 vaega o mea faʻasaʻo i totonu o le 12 vaega o le vinika. Ia faʻamalosi i vaiaso lava ia e tasi. Faʻaaoga e pei o se paʻu i ni atigi pusa.

Mo le cystitis, edema, urolithiasis, faʻaogaina o le crocus autumnal fou e faʻaaogaina: o mea gaosia (2 masini sipili laʻititi) e tatau ona ufiufi, i le mulimuli i lapataiga tatau, sasaa le 0.2 l o le vodka, o le taimi ma tuutuuga o le fusi e tutusa. Talia i totonu e le sili atu ma le lua fausua faatolu i le aso, fufuluina i lalo i le tele o vai. O le fua muamua e tatau ona faia i ni nai aofaiga laiti ma faatali se taimi sili atu ia mautinoa ai e leai ni uiga le lelei ma uiga o le oona.

E le gata i lea, i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo, e faʻaaogaina ai le faʻasolosolo o crocus autumn e faʻaitiitia ai le tiga: 10 g o fatu e tatau ona sasaa i totonu o le alcohol alcohol ethyl (125 ml), mausali i se nofoaga pogisa mo le tolu vaiaso, maunu. E faʻaaogaina e pei o se paʻu poʻo totonu i le 1 mataua, matauina o lapataiga o loo i luga. O le isi fua mo le tincture ua lauiloa foi: 1 vaega o fatu e sasaa mai i le 10 vaega o le vai 70% o le vai o le alcohol alcohol, o le taimi e faʻasolo ai le lua vaiaso. O le faʻaaogaina i fafo poʻo totonu, o le fualaau e mafai ona faasolosolo malie atu i le 20 pa'ū faʻatolu i le aso. Aua nei galo e inu le fualaau faasaina ma le tele o vai!

Galuina o suauu

O suauʻu manogi o Columbia, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina, e faʻaaogaina i fafo atu e faʻamalolo ai le tiga i le radiculitis, o le gasegase, le rūmatism, gout.

Ina ia saunia le suāuʻu, ia tilotilo 300 g aniani (malogo pe fou), sasaa le paluga ma le 0.5 l vai ma le uu i totonu o se vai vai taele mo le afa itula. O le afu ua maeʻa ua faʻafefe ma ua faʻafefiloi ma soʻo se gaʻo (gaʻo peti, pata, ma isi mea) e faia ai se suauu. Faʻaaoga i fafo. Teuina i totonu o le pusaaisa i lalo o le tapuni tapuni.

Contraindications, faʻamaoniga o mea oona ma fesoasoani muamua

O le faʻaaogaina o le crocus autumn e matautia tele ma e tele naua mea faʻasaʻo.

O sauniuniga e faʻatatau i le autumn crocus e le mafai ona faʻaaogaina i taimi mulimuli o maʻi faʻasolosolo, faatasi ai ma le afaina o le gastric, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻavaeina o le toto ma i tulaga o le gauaʻiina o maʻi mama i le bronchi. Colchicon e faʻailogaina faʻamaonia tamaiti.

E taua! E na o le 6 g fua o le crocus autumn e mafai ona fasiotia se tagata matua, mo le tamaititi o lenei fualaau e 3-4 taimi le maualalo. E mafai ona tupu faʻamaʻi e tusa lava pe a uma ona inu susu mai se povi na 'aina se laau. I lenei tulaga, o mea oona i le autumn crocus e le faʻaumatia e ala i le kuka.
Faʻaititia i le autumn e sau faʻatasi ma le nausea ma le vomia, tiga o le manava, manava manava ma le faʻamaligi toto. I le faaopoopo atu i ai, faʻaitiitia le toto maualuga, o loʻo i ai le arrhythmia, faʻavevesi, faʻaitiitia i le vevela o le tino, maʻi paʻu, faʻafeiloaʻiga. O faailoga muamua e oʻo mai i le 2 itula i le maeʻa ma mulimuli ane, o le faagasologa e telegese, o aʻafiaga o le inupia e matauina i totonu o le sefulu aso. O le vaega pito i sili ona malosi e tupu i le 3-7 aso o le maʻi.

I le tulaga o soʻo se masalosalo o le totoina o le oona, ave le sorbex poʻo le faʻamalosia o le carbon, fufuluina le manava ma le potassium i le taimi e tasi (0.1% fofo) ma vave saili togafitiga faafomaʻi. E fautuaina foi e inu tele vai.

O le lamatiaga o le inuina e le crocus pe a faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina pe faʻaaogaina e avea o se vailaʻau e matua tele lava e matua le fautuaina e faʻaaogaina lenei laau mo le togafitiga oe lava ia. O fua uma o loʻo i luga o vailaʻau faʻaleaganuʻu i soʻo se mataupu e tatau ona talanoaina auiliili ma lau fomaʻi ma pe a maeʻa ona e faia se faaiuga faʻamaonia e uiga i le mafai ona maua se auala faʻapitoa mo le faʻamalologa.