Fualaau faʻapitoa

Faʻaaogaina, mea faʻaleagaina ma le faʻasaina o le ulu

Ua leva ona lauiloa le ulu o Willow ona o ona fale faamalolo. E masani ona faʻaaogaina e le gata i le tulaga o vailaau masani, ae faʻapea foi mo le gaosia o le tele o vailaau faʻasaina, o suauʻu, meaola.

I totonu o lenei tusiga, matou te mafaufau pe o le paʻu o le ulugalii o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai ma faʻasalaga i lona faʻaaogaina.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le paʻu ulu

O loʻo i ai i le Willow barkoa mea taua e faʻamalolo ai ona o lona faʻasolosolo oona o loʻo mauʻoa i meaʻai:

  • salicin;
  • tannins;
  • pectin;
  • glycosides;
  • tannin;
  • flavonoids;
  • vitamini C;
  • Vitamin PP.
E le gata i lea, o le paʻu o loʻo i ai minerale e tatau mo le tino o le tagata:
  • fuamoa;
  • calcium;
  • uʻamea

Faamalologa o meatotino o le lalaga

O mea aoga o le paʻu ulu e le mafai ona faʻamalosia. Faatasi ai ma i latou: antipyretic; mea maualuga; anti-inflammatory; faʻailoga; manuʻa faʻamaʻi; faʻailoga; toʻafilemu; faʻaleleia fuamalie; faʻamalosia le faʻafefe o toto toto; fomaʻi; antibacterial; faʻailoga; aveese anufe; faamāmā le vaivai ma le maʻi tiga; aveese le afaina; taofi le manava.

Suʻeina o le paʻu o le uila aoga mo le faʻatasi, faʻamaʻi o gom ma gutu, faʻamaʻi o le urinary system, mumū o le tino o le fafine, faʻafitauli o le gaioiga o le manava, gaʻo. E i ai mea faʻapitoa malolosi o le analgesic, e fesoasoani i le faʻaumatia o ulu tiga, tiga faʻatasi, manstrual syndrome, tiga ma le rumati ma le gout. O aʻafiaga faʻapipiʻi e fesoasoani e faʻaitiitia le vevela o fiva, malulu, faʻamaʻi pipisi. O sauniuniga mai le seleselega lelei lelei le tafe toto, maua ai ni mea faʻapitoa.

E faʻaaogaina foi le paʻu o le paʻulaʻau mo faʻamalositino - mo le togafitiga o meaʻai, gasegase o lauulu, faʻamaʻaloga o faʻauʻu, paʻu, afu, ma paʻu o le paʻu.

E te iloa? O o tatou augatuaa na ofoina atu le paʻu paʻu ma mea leaga. Na faʻaaogaina e faia ai se alofa o le alofa. E le gata i lea, o se auala aoga o le puipuiga mai agaga leaga ma le mataua.

Recipes of medicine medicine: togafitiga o faʻamaʻi

O le ulu o Willow e sili ona lauiloa pe a faʻaaogaina i vailaau masani. Ona o le faʻamalolo o meatotino o le uluni, teas, deco deco, tinctures, ointents ma compresses ua faia mai ai. Pe a togafitia faʻamaʻi matuiā, e tatau ona amanaʻia e le tuʻuina atu vave e tagata togafitiga faʻaleaganuʻu. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaaogaina e avea ma puipuiga o faʻasalaga poʻo le faʻamagaloina i togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafua ona e naʻo le faʻaaogaina masani o togafitiga faʻaleaganuʻu o le a faʻataga ai le toe faʻaleleia. I le avea ai o se taʻavale, e le talafeagai.

E taua! I le taimi o togafitiga, e le mafai ona faʻaopoopoina le faʻaogaina o le paʻu o le uluni ma le aspirin, o mea faʻamaʻi, o le tale ma togafitiga malulu, laxatives, vitamini C.
I le taimi lava e tasi, o sauniuniga a tagata e faʻavae i luga o le ulu o le ulugalii o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o faʻamaʻi e pei o:

  • tiga o le ulu;
  • manstrual syndrome;
  • conjunctivitis;
  • itiiti tiga paʻu;
  • manava manava;
  • mimiti
I lalo ifo, tatou te mafaufau i fua sili ona aoga mai maʻi masani.

Ma le vaivai faaletino

Aveese le vaivai vaivai faaletino fesoasoani fesoasoani decolo willow bark. Ina ia saunia, e tatau ona e liligi atu ni lua sipuni se lua o le paʻu o le willow ma le 450 ml o le vai vevela ma tuu mo le 15 minute i totonu o se vai vai. Tuu le mafanafana pe a uma ona pasi atu i le susu. E faʻaaoga i luga o se sipuni ('aiga' ai) mo le 5 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Ma o se fofo lelei o le a avea ma se teuteuga o le 30 g o le birch leaves ma le 60 g o le paʻu o le willow. E sasaa le paluga i se ipu vai vevela ma vevela mo le tusa o le lua itula. Inu 1/3 ipu 60 minute pe a uma meaai.

E te iloa? O le malolo ina ua maeʻa le galue malosi o le a fesoasoani i le faʻaleagaina o le vavaela o le ulu.
Ina ia faʻanoanoa le vaivai pe a maeʻa mamafa poʻo mamafa mamafa, e mafai ona e faʻaaoga le vae paʻele. E tatau ona liligi le 5 sipuni o meaʻai faʻasaina i le vai (lita), faʻafefe mo le afa itula ile vevela vevela. Ona faʻafefe lea o le paluga, faaopoopo i le isi lita o le vai.

Faʻasalala

Afai e te pagatia mai se maʻi tiga, sasaa se sipuniti o le paʻu o le willow paʻu i totonu o se ipu vai vevela vevela. Ufiufi mea o loʻo i ai i se saula poʻo se tapuni ma alu mo le 10 minute. Ma le isi, malulu i le potu vevela ma inu i se taimi ao leʻi 'ai. Mo le ulu o le ulu, e aoga le ave o le susu: sipuni sipuni o le paʻu paʻu vai vevela vevela (ipu tioata) ma faʻaauau le lua itula i le vevela o le 20-22 tikeri. Faʻasusu le paluga, inu se sipuni tele o le suka e lima taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O le togafitiga o se masina.

E taua! Aua le sasaaina le vai inu i luga o le vai e kuka ai, a leai o le a galo uma ai ona uiga aoga.

Ma le laryngitis

O le faʻamamaina o le faai i se mea teuteu e fesoasoani e faʻaumatia le laryngitis: sasaa le 450 ml o le vai i totonu o le sipuni (sipuni) o le paʻu, kuka mo le 20 minute i luga o le vevela vevela, faʻafefe le faʻafefiloi, aumai le suavai i le aofaiga muamua i le vai inu. Tafa i le taeao ma le afiafi.

I le manava (manava)

Ina ia aveese le manava, sasaa le 450 ml o le vai ma se sipuni sipuni ole palamole mo le 20 minute. Ona toso lea o le paluga, aumai le suavai i le aofaiga muamua ole vai inu. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Gout

Mo le gout, faʻapea foʻi ma le gasegase, rūmatism, paʻu faʻatasi, colitis, fatu fatu ma fatu fatu, e mafai ona e faʻaogaina lenei fua: sasaa lua sipuni tele o le ulu o le ulu o le willow ma le vai vevela (400 ml) ma faʻapala mo le 20 minute ile vevela vevela. Tuʻu mo se itula e faʻaaoga. Laʻau, inu se sipuni siʻo i le tolu seti o le aso ao le i 'ai. O le togafitiga o se masina. Ina ia faʻaumatia le gout, o le rūmāmatika ma le gasegase o le a fesoasoani i le faʻasolosolo o le cortex. Ina ia faia lenei mea, 50 g o meaʻai faʻapitoa e tatau ona nutimomoia i se tulaga eleʻele ma sasaa se lita o le 40% ava malosi poo vodka. Ona tatau lea ona faʻaosoosoina le paluga i se mea pogisa mo le 14 aso. E fautuaina e lulu le fagu i aso uma. I le faaiuga o le fusi, o le paluga e faʻamamaina. E faalua i le aso ona faʻaaogaina le fagu mo le ipu.

Faʻasaga mamafa

Ina ia faʻaitiitia le gau o le toto i le taimi o le taotoga ma aveese le tiga, e fautuaina e inu se teuteu o le paʻu. Mo lana tapenapenaga, 350 ml o le vai ua sasaaina i luga o se sipuni sipuni o le paʻu, faʻatusatusa mo le 20 minute. Faʻasusu le paluga, aumai le suavai i le muamua volumes i vai inu. Inu se sipuni siva tolu taimi i le aso.

Faʻamamaina paʻu paʻu ma sosolo vae

I le tulaga o le paʻu o le paʻu, faʻapipiʻi o maʻi pipisi poʻo manua i luga o le nofoaga ua afaina, ua fautuaina e faʻaaoga le paʻu, paʻu i le paʻu.

Ina ia lafoaia le tafe o vae, e fautuaina e sauniuni ia ituaiga taele: sasapala 350 ml o le vai ma se sipuni sipuni o le paʻu ma le kuka mo le 15 minute. Laʻau, faaopoopo se lita o vai. I le mea e tupu ai, o le pusi e taofi vae mo le 10 minute.

E te iloa? E i ai le faʻamaoniga e faapea, i aso anamua, ina ia faʻaumatia le manogi le lelei o vae, latou te ofuina ni totini mo le po, lea na faʻafefeteina ai le paʻu uila.

I le tafe toto ma gaʻo

Ina ia mafai ona taofi le gasegase o le gastrointestinal, e fautuaina e sasaa le 250 ml o le vai ma se sipuni sipuni o mea, faʻafefe mo le 20 minute. O le fala e ave le sipuni 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Ina ia taofia le tafe mai fafo, e fautuaina e fufulu le manua i le paʻu paʻu. O lenei metotia e lelei foi mo le togafitia o le tino. Pe a tafe toto mai le isu, ona fautuaina lea o se paʻu o le ulugalii e faapipii i le afaina o le afaina.

Le aveeseina o fusi

O se tasi o auala pito i sili ona aoga i le tau faasaga i kopa o le salicylic acid. I lona natura masani, e mafai ona maua mai i le paʻu o le ulu o le ulu. Spoon tao tao falaoa 250 ml o le vai ma le kuka mo le 15 minute. Faʻafiafia, ona faʻaaogā lea o se cotton pad po o se fasi falaoa e faʻafefiloi i totonu o le susu ile nofoaga na aafia.

O le faʻaumatia o fusi o le a fesoasoani i le paʻu o le willow bark, ua tumu i le vineka. O le mea e maua ai le paʻu e faʻaaogaina i fusi i le foliga o se pusa mo le 15 minute.

Antipyretics

Ina ia faʻaitiitia le vevela, e mafai ona e faʻaogaina le fua o loʻo i lalo: sasaa se sipuni o meafaitino faʻatasi ma se ipu vai vevela vevela, tuʻu mo le 15 minute i totonu o se vai vai, malulu, vevela. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

E taua! E le mafai ona faʻaogaina le paʻu o le paʻu ma faʻamaʻi, paracetamol, aspirin. Afai o le fiva e maualuga, e sili atu le tagofia o fualaau faasaina, aʻo aloese mai le faʻaaogaina o le decoction.

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le fale ile atulaulau

E masani ona faʻaaoga e Willow bark le togafiti. Pe a paʻu'ū, e tatau ona fufulu lau ulu faalua i le vaiaso ma se teuteuga o le paʻu ulu ma le paʻu. Ina ia saunia le susu, ave se sipuni tele o meaʻai, sasaa le 450 ml o le vai ma taofi i le vai vai mo le 20 minute. A uma ona tuʻuina atu le vai mo le tusa ma le lua itula ma faamama.

Faʻafeiloaʻi teuteu e fesoasoani lelei i le faʻaumatia o meaʻai, faʻaleleia le ulu o lauulu. E lua laulau sipuni o le paʻu e tatau ona sasaa le 400 ml o le vai vevela vevela, e tumau ai ile 20 minute. Fufulu le lauulu ma le mea e maua ai le suavai pe a uma ona fufuluina.

I le fausiaina o maʻi pipisi, abscesses, ua fautuaina e fufulu le vaega ua aafia i le paʻu uila paʻu. Ina ia faʻamamaina paʻu ma faʻalelei le paʻu o le paʻu, e mafai ona e faʻaoga se masini: sasaa 150 ml o le vai ma se sipuni sipuni paʻu ma solo le paʻu i le paluga.

Ona o ona aoga aoga, o loʻo faʻaaogaina ai le sipuni o le silotila i le gaosia o kalu, paʻu, maso lauulu, kulimi moli.

E te iloa? I atunuu o Arapi, o loʻo faʻaaogaina ai le paʻu o le ulu o le ulugalii e toe faʻafouina ai le paʻu.

Aoina mai ma le teuina o vailaʻau faʻasaina

E seleseleina le paʻulaʻau i le amataga o le tautotogo. Vavaeese le paʻu e tatau ona naʻo lala ua uma ona vavae. Ona faʻagogo lea o le meaʻai i se la, vevela, pe i totonu o se ogaumu po o se mea faʻagogo. E tatau ona manatuaina o le vevela e le tatau ona sili atu i le 50 ° C. E le tatau ona faʻafefeteina le laʻau o meaʻai e le masani ai, a leai o le a solo lelei le paʻu, e mafai ona gaosia i luga.

A paʻu, e tatau ona paʻu le paʻu maeʻa, e le o le tautotogo. O lona pito i fafo o loʻo i ai se lanu uliuli po o le lanumeamata-lanu uliuli, ma o totonu e tatau ona lamolemole, moli uila ma se lanu piniki. O le paʻu lelei e seleseleina le paʻu o loʻo i ai se mea oona.

O mea laiti e tatau ona teu i pusa palama po o atigipusa laupapa, ato taga i se mea matutu, pouliuli, lelei, i le vevela o le 18-22 tikeri. E tasi le masina, e tatau ona tatala pusa mo le ea ma siakiina mo le i ai o moa ma isi meaola faalafua. O le ufiufi o le paʻu e talafeagai mo le faʻaaoga i totonu o le fa tausaga mai le taimi o le seleselega.

E taua! O mea sili ona aoga o le paʻu mai lala o le lona lua ma le tolu o tausaga o le tuputupu ae.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau mai fualaʻau

Tupe mai le seleselega e le mafai ona faʻaaogaina i tamaiti ei lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, faʻapea foi ma le maʻitaga ma le lacting. I le faʻaopoopoga, ua faʻasaina le uila o le willow mo le faʻaaogaina i le i ai o nisi faʻamaʻi, e aofia ai:

  • faateleina le eletise;
  • uluga o le manava;
  • ulutala duodenal;
  • lotovaivai;
  • bronchial asthma.
I mataupu o mea e afaina ai le tino (manava le ita, vevela paʻu, vevela, fiva), e tatau ona taofi le faʻaogaina o fualaʻau paʻu.

O lenei ua e iloa le lelei o le paʻu paʻu. O faʻataʻitaʻiga faʻavae e faʻaaogaina i togafitiga masani mai aso anamua ma faʻamaonia lo latou aoga sili atu ma le tasi. I le taimi lava e tasi, aʻo leʻi faʻaaogaina oloa, e tatau ona mautinoa e leai ni faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina.