Laʻau

Kukama Siamani - o se fualaau faisua vave!

O faifaatoaga e ola i kukama o loo saili pea mo ituaiga sili ona lelei faatasi ai ma fua aupito maualuga, faamaʻi o maʻi ma le le mautonu. O le Hybrid Herman e faaopoopo atu i nei tulaga lelei o loʻo i ai le isi mea - vave vave ona matua.

Faailoga o le vasega

O se uluaʻi fua o Herman kukumba na maua mai e le lauiloa Dutch owner MONSANTO. Na resitaraina i Rusia i le 2001 ma faamaonia mo le galueaina i itu uma, aua o lona gaosiga e mafai ona faia i le avanoa tatala ma i totonu o greenhouses. E talafeagai mo togalaau totō totino ma faʻatoʻaga laiti.

E le manaʻomia le faʻamaʻiina e pi (o le parthenocarpic).

Siamani komepa eseese i luga o le vitio

Le foliga mai o le laau

O le togafiti a Herman e totōina laau totino e faʻaalia e ala i le fuafuaina (tuputupu aʻe faʻatapulaʻaina), e oʻo ile maualuga. O le fuga o le fafine, o le ovaries e faataatia i foliga o fuga. Lea lapopoa e le tele, e vali lanumeamata pe lanumeamata.

O fua e iai le foliga o se paʻu, lanu lanumeamata, ma se mea faʻafefete ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. I luga o le peʻa o loʻo i ai pupuʻu pupuu ma vaʻaiaʻi. O le mamafa o le kukama e tasi e oʻo i le 80-90 g, umi 10-12 cm, mafiafia - e oo atu i le 3 cm.

Zelentsy Germana laitiiti, lanumeamata lanumeamata, ma se mea faʻafano

O le pulupulu o laʻau e tele, o loʻo i ai le mausali mausali, lea e mafai ai e kukama ona faʻamausali le mautonu pe a faʻasaoina. O le tofo e sili ona lelei, e aunoa ma le ita.

O fualaau toto Herman

O kukama Siamani o loʻo faʻaalia e le tele o uiga lelei:

  • maualuga gaioiga (e oo i le 8.5-9.0 kg / m2);
  • faʻamaoniga lelei o maketi (e oo atu i le 95%);
  • vave amata (40-45 aso talu ona totoina);
  • umi o fualaau aina;
  • e le pei o isi ituaiga, e le afaina i paʻu palapala, kukosa mosaic, cladosporiosis;
  • lelei le tofo;
  • faaaogaina masani.

O le le lelei o le ituaiga:

  • le lelei le tetee atu o laau toto i le maualuga (i vevela vevela, laau toto e tatau ona paolo);
  • tulaga le mautonu i le kiona;
  • gasegase i le ele;
  • faʻamaoni i meaai.

Vaega o le galueaiina ma le totoina

O laau totō ua totoina e ala i le totoina saʻo i le eleele poʻo le leʻi saunia foi o ni fatu (o lenei metotia e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o le lanu meamata).

O le eleele mo kukama e tatau ona matala ma lelei, ma o le saite e tatau ona susulu. E tatau ona faʻatulaga faʻapitoa i le la.

Teu totō

O fatu kukama Siamani e masani lava ona faʻatau atu i foliga o le paʻu ma latou te le tau manaʻomia le sauniuni. Mo le lūlūina i le lauʻeleʻele avanoa, e tatau ona e faatali mo le eleele e mafanafana i le 15-20 tikeri i le ao ma 8-10 tikeri i le po.

Mo le lūlūina, e tatau ona e sauniuni muamua ni lua po o ni nai meaʻai e tumu i le humus e faʻafefiloi ma le peat, sand and mineral fertilizers. O fatu e totoina i totonu o se masini e muaʻi faʻamamaina i le loloto o le 1.5 - 2 cm. E fautuaina e mulumulu luga o moega ma le humus ma ufiufi i se ata.

Ina ia mautinoa lelei le moliina o laau taʻitasi, e tatau ona e alu mamao mai le 25-30 cm i le va o latou (pito i lalo o le 17-18 cm).

Lotoina o kukama i le avanoa - vitio

I nofoaga malulu, e mafai ona e lūlū i totonu o se moega mafanafana. Mo lenei mea, o le 20-centimeter layer of manure o loʻo tuʻuina i totonu o moega ma ufiufi ile eleele (15-20 cm). Nai lo le fafie, e mafai ona e faʻaaoga vao mutia, laʻau, lala e manaʻomia ona sasaa i le vai vevela faatasi ma le faʻaopoopoga o le palatini e masani ai. O le pito i luga o le moega e mafai ona ufiufi i se ata tifaga ina ia amata vave le faagasologa o le pala. A mavae le 1.5-2 masina, e mafai ona e lūlū fatu.

E faigofie le faʻaputuina o mafana mafanafana i totonu o faʻatau.

E masani lava, o kukama e totōina i eleele matala i nofoaga malulu e tatau ona ufiufi i le polyethylene i le po (o nisi taimi seia oʻo i le ogatotonu o Iuni).

A oʻo ina totoina kukama i luga o le eleele, e faʻaaoga e le tusitala le "anapogi" o se moe mafanafana. O lapoa o moega e masani lava - 20-30 cm le maualuga ma le lautele. Ua saunia o ia 3-4 vaiaso aʻo lei totoina. Soʻo se mea e faʻaaogaina ai le laau e faʻaaogaina - mulch mulch, pela o fualaau faisua, lala laau. O lau laau e taoto, faʻasusu i isi meaʻai uma o le laau, e ufiufi i se palapala o palapala poʻo oneone. Ua sasaa le moega ua maeʻa i se vaifofo o le efuefu (o se ipu malamalama o le 10 lita o le vai), ona avea lea ma mea e faaosofia ai le tuputupu ae (mo se faataitaiga, Tamair) ma ufiufi i le polyethylene uliuli. E mafai ona e totoina kukama i luga o se moega i le faaiuga o Me, ma afai e te ufiufi laau totoa i le afifi, ona oʻo lava lea i le lua tausaga o Me. I le tautoulu, o le togalaau togafiti e le toe faʻaaogaina ma o loʻo tumau pea le tumau o mea o meaola i totonu o se lua faapalaga.

Totoga totō mamanu

Mo le totoina o kukama i totonu o se fale koli, ua fautuaina e saunia ni laʻau.

O le luluina o fatu mo laau toto e tatau ona tusa ma le 3-3.5 vaiaso aʻo le i fuafuaina le totoina i totonu o le greenhouse. O le tele o taimi, e totoina fatu i le amataga o Aperila - amataga o Me.

E mafai ona e lūlūina i totonu o laʻau, pusa poʻo ipu. O le filifiliga mulimuli e manatu lelei o le mea aupito sili ona lelei, pe a faʻaitiitia le meaʻai, lea e le talia lelei e laau mama.

O fuakeke totō e sili ona lelei i totonu o pusa eseese

O pusa ua saunia ua tumu i le faʻafefiloi o le palapala ma le peat (2: 1) ma fatu muamua na totoina ua totoina i le loloto o le 1.5-2 cm. O koneteina o fatu e teuina i totonu o se potu malulu (vevela o le ea 23-25 e uiga iC) ma faʻataʻitaʻi faʻalua faalua i le vaiaso ma vai vevela. A maeʻa, ona siitia lea o fualaau aina i se nofoaga lelei (mo se faataitaiga, i le windowsill). Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻamalamalamaina le malamalama i fila. O aso uma e 10, e tatau ona fafagaina ai laau (1 lita o mullein ma le 10 g urea i le pakete vai).

A oʻo mai 3-5 laupepa moni i luga o laau toto, e mafai ona e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau i totonu o le fale lauʻeleʻele. Afai e te mulimuli ane filifili i le totoina o kukama i le eleele, ia fautuaina e toto saito i tafatafa o le moega i le lumanai (o le a puipuia ai laau mai le lanu).

Tuputupu vine totō vine - vitio

Atinaina o kukama

Mo le manuia o le totoina o kukama, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga - vai talafeagai, fafagaina, togafitiga e faasaga i meaola faalafua ma faamaʻi.

Faʻasa

O kukama Siamani e le taliaina le lamala, ae latou te le fiafia foi i le susu o le susu. Faʻalelei, ae masani (e oʻo i le 4-5 taimi i le vaiaso) faʻamalosia le fautuaina. O le numera o vai e faʻaleleia i le vevela o le tau ma faʻaitiitia i le timu. Faʻaaoga e tatau ona muaʻi faʻamamaina vai.

Ia mautinoa e le pa'ū le vai i luga o laulaʻau ma e le faʻaleagaina ai le palapala ile aʻa.

Laʻei pito sili

Apu kukama Herman F1 tali lelei i le fafaga, o la latou tuufaatasiga e tatau ona eseese pe a mafai ai.

Mo le taimi muamua, e fafagaina le kukama ao leʻi tupu aʻe e faʻaleleia le tuputupu ae o le vaomatua. A o faagasolo lea vaitau, o le mea e manaʻomia ai le faʻamalolo o le vailaʻau (e pei o le urea). E mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau (faʻafefeteina o solofanua, povi povi po o moa moa). O le laei lona lua pito i luga o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia le faʻavaeina o fualaau aina (faia i le taimi na faia ai le ovary). O elemene taua mo lenei mea o le makamasi ma le konatela. Afai e manaʻomia, o lenei faiga e toe faia pe a uma le 7-8 aso. I le taimi atoa o le tuputupu aʻe, e tatau ona fafagaina kukama i le apa.

Manatua: o le kukama e le faʻafeiloaʻi le chlorine, o lea aua le faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi mo ia.

O le faʻavaeina o musika i luga o le vao e faʻaalia ai le atinaʻe masani o le laau. Ae ui i lea, o le tele o mustaches e aveesea le malosi o le laau, o lea o le vaega o le musele e tatau ona aveeseina i taimi uma. E masani lava ona vave fuga mai le kukama o le kukama, o lona uiga mo le atinaʻe sili ona lelei o le laau, fautuaina e aveese fugalaau mai le muamua 4 sinuses o laulaau. Pe a aveeseina le itu e le tatau ai, ia faʻaeteete ma fafaʻi i autafa o ovaries.

Afai o le ofu pito i luga e naʻo le organics, e faʻaleleia ai le fua, e fautuaina e tui le pito i luga (e mafai e le fua ona tupu i le 30-35%).

O vaega o le tuputupu ae o Herman e totō i totonu o se fale kati

O le tuputupu ae o Herman e totoma i totonu o se fale kati e tele ona lelei pe a faatusatusa i le tuputupu ae i le avanoa tatala:

  • o le fua o loʻo totoina ma le mausali tusa lava po o le a le tau;
  • o fua e sili atu ona vave tupu nai lo le eleele avanoa (tusa o le 35-36 aso talu ona totoina);
  • i totonu o le kiona, e mafai ona e faʻaaogaina le tamaoaiga e ala i le totoina o vao totoma i luga.

I se tulaga lautele, o le tekonolosi mo le tausia o kukama i totonu o se fale kati e talitutusa lava ma le tausia o mea i fafo. O le tulaga tulaga ese o le manaomia lea e mataʻituina le microclimate i totonu o le kiona - e manaʻomia ona faʻaalia i se taimi talafeagai. E le gata i lea, o le faateleina o le suamalie i totonu o le kiona e fesoasoani i le atinaʻeina o siʻosiʻomaga. O le mea lea, e tatau ona faʻamamaina le palapala ile tausaga taʻitasi i meaʻai uma (e tusa ma le 3-4 cm o le palapala) ma faʻamaʻi faʻamaʻi le sulfate copper (sipuni i se pakete vai, 5 l mo le 7-10 m2).

Tupamuga tuputupu ae i totonu o se fale kati - vitio

Vaega o le fausia o se togavao o kukama Herman

O le kukupa Herman e tupu aʻe i totonu o vavao faʻatautaia ma e le manaʻomia le fausiaina. O le tele o taimi, e ola le kukama i le tasi au. Ina ia faʻaleleia le vaega o le totoina o le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina le gafatia o le kukama e feʻaveaʻi solo ai ma ola ai i luga o alalaupapa.

Pe a tupu i totonu o greenhouses, e sili atu ona faigofie le taʻitaʻiina o le aʻa i luga o le masini (e sili ona lelei mai mea masani, ina ia aua le faʻaleagaina au). O le twine ua nonoa i le fagu, ma tuʻuina atu mo laau taʻitasi se filo ese. Ina ia nonoa le itu o le itu, e manaʻomia le faaopoopoina o seleni 0.45-0.5 mita le umi. Pe a oʻo atu le vao i le maualuga o le 0.35-0.4 m, o lona tootoo o loʻo afifi lelei i le twine. Ona toe fai lea o lea faiga. I lenei auala, e oʻo i le 5 mita le maualuga e mafai ona tupu.

E pei ona uma ona taʻua, o le uluai 4 sinuses ua faatauasoina, ma i le isi lua e mafai ona e tuua na o le 1 ovary ma aveese uma itu laau. I totonu o agasala e tolu o sinusina e tolu (7-10th), 2 ovaries e mafai ona totoe, ma e tatau ona toe vaʻaia laʻau. I luga o lenei, o le fausiaina o le togavao ua taofi.

Le faʻavaeina o se kukama i totonu o se kiona - vitio

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

Lelei lelei ma faʻatuatuaina. E gafatia ai le vevela o le vevela, ma le fiafia ma faʻamausaliina fua. O le togitogi lemu e na o le atoatoa. O le paʻu o se mea faigata tele. Ae o le a ou totoina 2-3 laau i taimi uma, e pei o se faaola ola.

LenaVt, Moscow

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=9490.0

o lenei lala i lalo o le igoa Herman F1, o le a maua ai le tele o tupe maua ma se mea faigofie.

Sergey Prazdnichnov

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=9490.0

I le taimi muamua na matua, maualuga le gaosiga, fua o le tagata lava ia, fuamoa kukume Minuses: Oona le tofo, leai se manogi, vevela paʻu, e le fetaui lelei mo le veleina. E oʻo lava i le 10 tausaga talu ai, ina ua oʻo mai le taʻavale mo se fou fou a Dutch. Na foliga mai e sili atu le lelei o le ituaiga i lena taimi ma e le o se tasi o mea fou. O le mea moni, o na tulaga lelei i le vave o le taumafa, le lelei i tulaga tuputupu ae i totonu o le eleele i luga o moega ma greenhouses, maualuga le gaosiga - o mea uma nei e moni, ma e leai ni upu e le faʻafetai ai i lenei ituaiga kukumba. Na ou ola ae i luga o moega ma i totonu o se fale kesi.

Nikolaevna

//otzyvy.pro/category/vse-dlya-doma-i-sada/sad-i-ogorod/semena/37718-ogurcy-german.html

O kukama Siamani e mafai ona ola e oʻo lava i tagata amataina togalaau. Latou te le manaʻomia se tupe faʻaalu tele o le taimi, ae o le a latou faʻafetai atu ia i latou i se vave seleselega seleselega.