Maota, fale mautotogi

Saina Saina: toe gaosia i le fale. Ae a pe afai e le ola le laau?

O se saina Saina, po o se Sabiscina Saina, o se vao vao mai le aiga leaga, e mafai ona oʻo i le maualuga o le tolu mita. O le pale o le lanumeamata lanumeamata, o fugalaau e tetele, e oo i le 16 cm le lautele. Faafetai i le au faifaatoʻaga, e tusa ma le 300 ituaiga laau toto. O nisi vailaʻau e mafai ona iai ni laulaʻau i lanu paʻepaʻe, kulimi poʻo le mumu i lau lanumeamata lanumeamata.

O Hibiscus e sili ona lauiloa, ma e faigofie ona gaosia i le fale. Ae a pe afai e le ola le laau? Sei o tatou suʻesuʻeina i le tusiga mea lilo o le gaosia o laau i auala eseese ma le tausia o totonu o hibiscus i totonu.

O le a le taimi o le tausaga e faʻaleleia ai se potu hibiscus?

Afai o le laau e faʻaleleia e le fatu, e sili atu le toto i latou ia Fepuari-Mati. E faʻapena ona faʻapipiʻiina i le taamilosaga, ae sili ona lelei ia Ianuari ma Fepuari.

Ata

E le gata i lea e mafai ona matamata i se ata o se potu hibiscus.




Filifili le pu

O le fagu mo le hibiscus ua filifilia le eleʻele po o le palasitika e iʻu i le 9 cm, e sili atu le malamalama, e pei o aʻa i totonu o le potumuli. E mafai ona e filifilia se fagu e iai se ie, pe afai e te faatuai le fainuina mo ni nai itula, ona mafai ai lea e le pani ma le vai faʻaputu ona faʻapolopolo le laau mai le faʻamamago. A o le totoina le ipu e tatau ona fufuluina i le fasimoli ma fufulu ile vai inu.

Soga eleele

Laufanua mo le rose a Saina, e mafai ona e faʻatau sauniuni, poʻo le saunia o le eleele lava ia, mo le mea lenei e tatau ona e iloa le paluga e fai. Mo sauniuniga eleele e faʻaaogaina:

  • 2 vaega o eleele palapala;
  • 1 vaega o eleele eleʻele;
  • 1 vaega o le biohumus poʻo le humus;
  • 1 vaega o le oneone tele.

O lea faʻafefiloi palapala e talafeagai uma mo le totoina muamua o se laau, ma mo le faʻatulagaina o tausaga. Hibiscus e le lelei, o lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai mai tulaga o le eleele, sina suiga laitiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopopo se tamai peat, vermiculite.

E taua! O le eleele mo le hibiscus e tatau ona maloloina, matala, o le eletise e tatau ona latalata i le le tutusa.

E faapefea ona faʻaleleia le fatu?

O le tuputupu ae o se saina Saina mai le fatu o se mea e sili ona manaia, ma i le tau o le lelei o le germination e fua tele. O lenei faagasologa e mafai ona taua e le o le fausiaina, ae filifili, talu ai e le mafai ona maua mai le laau lava ia e tasi mai fatu.

E mafai ona faʻatauina fatu, ae mafai ona e aoina oe lava:

  • Faʻasalaga. I le aoauli, pe a tatala e tuala i luga o le laʻau, e tatau ona paʻu le pistils i le lanu samasama samasama.
  • O le fugalaau e iu lava ina mou atu ma mou ese atu, ae aua le gauia ese ma le malosi.
  • A maeʻaeʻa manuia, o le pusa i totonu o sepals e amata ona tupu ma tumau pea le lanu.
  • O fatu e tupu mo le tusa ma le 2 masina, ma pe a oʻo le pusa e sui ai le samasama, e tuʻuina i luga o le pale gau, lea e "maua" ai fatu pau.

O fatu o le Hibiscus e tumau pea le aoga mo le ono tausaga.

Polokalame faʻaleleia o fatu:

  1. A o leʻi lūlūina, o le fatu o loʻo tausia mo le afa itula i se vai piniki paluga o le palamati, ma mulumulu lelei, ma faʻafefiloi mo se aso i se faʻaleleia atili o le fofo. O le vai e tatau ona ufiufi fatu ina ia le mate le isumu ona o le leai o se okesene.
  2. E totoina fatu i le susu susu i se nofoaga mafanafana, e mafai ona faʻamoemoeina muamua lala i aso e tolu.
  3. Ona latou nonofo ai lea i totonu o ipu poʻo ipu palasitika i le palapala, faʻafefe faʻafefeteina i le eleele ma ufiufi i afifi.

Matou te valaauliaina oe e matamata i se vitio i le toe gaosia o fatu o le hibiscus:

Tipiina: faʻapefea ona aʻafia le tipi?

Mo le faʻalauteleina o rosa saina e ala i le tipiina, e mafai ona e faʻaaoga le mea o loʻo totoe pe a uma ona tipi le vao. E faʻapefea ona ave se vaʻa? O se tamaititi, e le o le malosi o le 8-12 cm le umi ua filifilia, faatasi ai ma le itiiti ifo ma le toatolu tulafono, o le a vaeluaina ia Ianuari-Fepuari. E lua ituaiga o totoga - i totonu o le vai ma vave loa ona i totonu o le eleele.

Faatonuga mo le totoina o le seleseleina o rosa Saina i totonu o le vai:

  1. O le vaa, e sili atu i le tioata pogisa, ua tumu i le vai.
  2. I totonu ia te ia na tuu ai le afifi.
  3. Mai luga, ina ia faʻapupulaina le faʻamamafana, e ufiufiina i se pulou, se ipu fagu poʻo se pusa tioata.
  4. O aʻa e maua aʻa i totonu o le masina.
  5. A maeʻa foliga o aʻa, ona totoina lea o le laau i le eleele.
Fesoasoani! Mo se laau laʻititi e aoga tele e faʻaopopo ai le masi i le palapala.

Faatonuga mo le totoina o rosa Saina vave i le eleele:

  1. I le tipi ese le afa o laulaʻau.
  2. Saunia o se ipu e iai le lapisi o le 0.5 lita - fufulu ma vai inu.
  3. A o leʻi totoina, e faʻamaligiina le palapala ile vai inu.
  4. I le pito i lalo o le alavai, ua tumu le ipu i le palapala, vai ma le manava.
  5. O le tipi e faʻalauteleina i le 1.5-2 cm i le palapala malulu.
  6. Mai le pito i luga o loʻo ufiufiina se pu poʻo se afifi ua tuʻuina (o loʻo iai ni tuʻutuʻuga o se fale lanu meamata).
  7. O se fagu e iai se laau e tuu i se mea susulu ma se vevela o le 23-25 ​​tikeri, ae le o lalo ifo o le susulu o le la, ma e le siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga.
  8. I le faʻaalia o condensate - lele.
  9. O le tipi e amata ona tupu - o le faateleina i le taimi o le faamalolo, pe afai e le o lalo ifo le laumua o le hibiscus i lalo - e aveese le fale koli.

O le toe gaosia o le lapisi o le hibiscus e tumau ai uiga eseese, ma ua toto le laau i le tausaga muamua.

Matou te valaʻau atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i le tipiina o le hibiscus:

E mafai ona toto se pupu i luga o le eleele?

O le rose a Saina o se vailaʻau vevela ma e le fetaui mo lo tatou tau.. Faʻatasi ai togalaau o le hibiscus, faʻaleleia mo le vevela e oo atu ile -30 tikeri. O le nofoaga mo le laau ua filifilia le malamalama ma puipuia mai le matagi. E tatau ona mama ma lelei le palapala, e tatau ona loloto le loloto o le vai.

O le totōga e faʻatino i le tautotogo pe'ā lelei le mafanafana o le eleele. Sauniuniga o le lua:

  1. O le lua mo le totoina e tatau ona faaluaina le loloto e pei o le hibiscus root system.
  2. O le faʻaleleia o le alavai 15 cm le mafiafia mai se piliki gau o loʻo i totonu.
  3. O le isi laulau e 10 cm le loloto mai le oneone.
  4. Faʻamau papaʻi 15 cm.
  5. O le pito mulimuli o le oneone, 15 cm le loloto.

O loʻo faʻaputuina eleele eleele mo le totoina.:

  • 2 fasi palapala mai le lua;
  • 4 vaega o peat;
  • 1 le oneone.

Ua tuu se laau i totonu o se lua ua saunia, o lea ua ufitia le ua, ma ua tumu i le eleele ua saunia.

Faʻaauau le tausiga ile fale

O le laau e matua faasusuina, faʻafefete ma tafe lemu le eleele. O le tulafono autu i le tausiga o le hibiscus - faʻafeinu masani ma faʻamalo le eleele. I le amataga o le taumafanafana, pe a oo mai ni paʻi fou, e tatau ona vavae ese tuai ma mamago. Afai o le totoga na faia i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, ona tatau lea ona fafagaina le hibiscus i ni mea pito i luga ma se maualuga o meaʻai o le nitrogen ma le phosphorus, ma pe a fai i le tautoulu, faʻatasi ai ma fugalaʻau. I le vevela o masina o le taumafanafana, o le saina Saina e faʻafeinu i aso uma.

Ae a pe afai e le ola le laau?

Afai e le ola le laau, ona:

  • E tele le lime poʻo le chlorine i totonu o le vai mo le faʻavaivai. E taua le kuka ma puipuia.
  • O le Hibiscus e leiloloa le lafoaʻi mai faʻataʻavalevale, le maalili, poʻo le tele o vaiinu.
  • Ua mamae le laau - o le sese e mafai ona fafagaina le suavai.
  • Afai e pala le 'aiga Saina e tusa lava pe lelei le suāvai, atonu o se tali atu i se suiga o le nofoaga. E tatau ona tuʻuina le taimi e toe faʻaleleia ai.
  • E foliga mai, e paʻu ese ma e le matala - o le palapala e mimiti ona o le le lava o le suāvai, e leai ni meaʻai i le laau, pe o le vevela o le potu e maualalo.
  • Afai e pa'ū laʻau maualalo, ma o le a tupu aʻe le lanu samasama, o le mafuaaga o le tele o le calcium ma le chlorine i le palapala, ae e le lava le uʻamea ma le vailaʻau, ea vevela ma le faʻavaivai i le vai malulu.
  • O lau lanu enaena piniki, e le ufiufiina e le ituaiga - e le lava le malamalama o le laau pe o iai foi se faasiliga o fugalaau.

O le rose a Saina o se laau lauiloa, ma o le tausiga lelei mai fatu laiti po o ni fatu laau, o le a vave ona tupu se laau matagofie, tele, ma o le a fiafia mo le tele o tausaga ma avea ai ma fofo sili ona lelei mo le fale.