Fua o le gaosiga

Faʻaiʻuga a Banwell: otaota, gaosi oloa, fua o le taumafa

O le puleaina o vao o se uiga tumau o le faagasologa o le totoina o se seleselega pe na o le tausia o se togalaau aina, talu ai o mea e leiloa mai nei vao e tele lava ina tele.

Ina ia faafaigofieina le olaga mo tagata o aafia ai i nei mea, sa faia ai togalaau. O vailaʻau nei e mafai ona fesoasoani e faʻaumatia soʻo se togalaau e le o manaʻomia.

O le isi, matou te mafaufau i uiga autu, metotia faʻaaoga ma faʻamatalaga masani mo le faʻaaogaina o le vaomatua Vaitafe - o se sui lauiloa o le vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina o mea taufaatoaga.

Faiga faʻapitoa ma sauniuni

Pesticide pesticide o se auala e sili atu ona lelei le gaosiga o fua o saito i le auala e faʻaaogaina ai le tasi le tausaga ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina.

O lenei mea e mafua mai i le gaioiga malosi o lenei vailaʻau - dicamba i le aofaiga o le 480 g i le lita ma le masima dimethylamine. Fualaau faʻapitoa e faʻapitoa i le ituaiga o vaovao.

E pei ona faatonuina, o le dicamba e talafeagai mo le totoina o fualaau aina e pei o saito, sana, suauu, salu, karite, rye ma isi fatu.

Mo le puleaina o otaota, o fualaau o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina: "Tornado", "Callisto", "Gold Dual", "Fabian", "Gezagard", "Stomp", "Hurricane Forte", "Eraser Extra", "Reglon Super", " Agrokiller ".
Fautuaina pe a uma ona totōina laau totō ma vaovao. O le natura o le vailaau oona e aofia ai le filifiliga filifilia.

Mai le vaaiga o uiga faaletino, o le mea o loʻo galue malosi o lenei vaovao o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu, e lelei le solu i totonu o se mea faʻalauteleina. O le fesuisuiai o Peteli o se vaifofo suamalie i totonu o se pusa faamau 5 lita, lea e avea ai ma vailaʻau e sili ona faigofie e faaaoga. Ole vaega ole vailaʻau o le vaovao o fualaau o le benzoic acid.

E le mafai e le fualaau faasaina ona mumu, lea e le masalomia o se uiga lelei mo mea o le gaosiga o meaola.

Faamanuiaga

Ona o le tuufaatasiga ma le taʻiala o le gaioiga o lenei vailaau faasaina, e tele le lelei o lona faaaogaina, o autu autu e faapea:

  1. Pisinisi ua faʻavaeina o ia lava e avea o se vaovao e sili ona faʻalagolago ma lelei.
  2. O lenei vao vavalalata e lelei tele fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma masini masi.
  3. O lenei vailaau e tineia ai manu faalafua o se vailaau oona lea e ulu atu i totonu o le laau e le gata i le vaega lanumeamata, ae faapena foi i le aʻa.
  4. Pelu e filifilia mo mea toto.
  5. Ole vailaau e le o se mea oona (i lalo o le faʻaaogaina e tusa ai ma le masani ma mea faʻafefete).
  6. O le manumalo i le puleaina o otaota, aua o le a lamatia ai vao leaga i le dichlorophenoxyacetic acid, 2M-4X, triazines.
  7. Vaʻalo lautele o vailaau e tineia ai manu faalafua.
  8. O loʻo iai le gafatia e faʻamamaina ai vao vao faʻatau mo le luluina o fua o loʻo i lalo i fua o fua o fua.
  9. O le vailaau faʻamaʻi e faʻaumatia uma le sili atu ma le 200 ituaiga o vao, o le sili ona matautia oi latou: fanua vaʻai, samasama ma le piniki pinu vao.
  10. Vaʻaia sulfonylurea ma le glyphosate tetee i fualaau faasaina e puipuia.
  11. O le vailaau e foliga mai o le faʻapalapala atoatoa i le eleele aʻo lei oʻo i le iʻuga o le vaitau o le tuputupu aʻe o le fua.
  12. Faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  13. Laʻau malosi.

Faʻatinoga o gaioiga

Pelu o se vailaau aoga tele. O le faiga o le faagaoioia o le vaovao o le sili atu ona lelei o le ulu atu o le laau-parasite i totonu o le tino, o le taofia o ana faagasologa o atinae, ma, o le taunuuga, o le faatamaia atoa o le vaega o le ea ma aʻa.

E taua! Fualaau "Vaitaele" e tusa ai ma faatonuga ua fautuaina mo le faʻaaoga i luga o le togavao faʻamalosi o laau o le parasitic i le malulu o le tau ma le vevela o le ea +10-28° s

Faʻafefea ona saunia se fofo galue

O le faagasologa o le saunia o se vai faigaluega e matua faigofie, o le mea autu o le mulimuli i faatonuga. O le ava e aofia ai sui ia e faʻaaogaina e avea o se vaifofo vai.

Muamua, e tatau ona e faʻatumu le vaʻa vaʻaia le tasi vae sefulu po o le tasi vaefa i le vai, ona e faʻafefiloi lea. O le amataina o le vailaʻau faʻasaina, e manaʻomia le lulu lelei, faʻaopopo le aofaiga manaʻomia o le vailaʻau ma luga aʻe luga o le vai. Pe a faʻatumu le tane, e tatau ona sili atu i le maualuga o le vai i totonu o le tane. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi lelei le fofo, aua le taofia le faʻamalosia i taimi o le gasologa.

Ina ia saunia se paluga pulumu, e tatau ona faʻaaogā na o le mama, vai e leai se chlorinated. Afai e faʻapipiʻiina Petelu i totonu o se masini faʻafefiloi ma isi vailaʻau, faʻaopoopo le tupe i le tane i se faasologa manino - muamua le mea autu, ona faʻaopoopoina lea.

O vaega mulimuli ane e tatau ona faaopoopo pe a maeʻa ona faʻamavaeina muamua. Aloese mai le mauaina o mea mai fafo i le paluga, faapea foi palapala ma oneone.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona fai

O le fufuluina o se auala e togafitia ai fua eseese e pei o isi vailaau e tineia ai manu faalafua. O le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o vaovao i lona aotelega e faʻalagolago i le ituaiga o fualaau aina tatou te mananao e puipuia mai vao.

O le taumalulu ma le seleselega o le saito, karite, rye, ma oats e tatau ona gaosia i le vaitau mai le amataga o le tillering i le gaosiga o le gaʻo.

O vaovao vao e ese lava le eseesega o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O loʻo faʻaaogaina le laʻau i le laasaga o le foliga mai o le 2-4 laulaʻau i luga o le ala o le aganuu.

E taua! O vasega autu o vao o loo ufiufiina e le Vaitafe o Vaitaele: o ituaiga uma o ambrosia, togalaau vao, ituaiga autu o le chamomile, pikiniki, hellebore, sorrel, hogweed, ranunculus, mustard, vevela Teofrasta, falemaʻi ulaula, taga o le leoleo mamoe.

Haylands ma fanua e le o ni faʻatoaga faʻatoʻaga o loʻo totoina i le vaitau o le tuputupu aʻe o togalaau faʻasaina; e leai se isi fautuaga mo lenei ituaiga o togavao.

E fautuaina uma e le kamupanī gaosiga le gaosiga e tasi le taimi O fualaau faasaina i luga o vao e sili ona lelei i le vaega o le 2-6 e alu i le tausaga ma ao le i faia le 15-centimita le maualuga i vao vao.

Pelu e mafai ona faʻaaogaina na o oe pe, faatasi ai ma le faʻamoemoe o le faʻaleleia o le aʻafiaga, ma isi mea. E talafeagai ma fualaau e pei o le "Logran", "Peak", "Milagro". Ia mautinoa e mataʻituina le soifua maloloina o meafaigaluega e faʻaaoga mo togafitiga o laau totō.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e le kamupanī le siakiina o meafaigaluega faigaluega i le mea e faʻaaogāina ai (pe a iai ni mea e faʻaleagaina ai, ona faʻaali lea), faʻaopoopo i le siakiina o le pusa, paipa, paipa ma pu.

E taua lenei tulaga, pe afai o le mea e totoe i totonu o le tane taʻavale o isi faʻalavelave le faʻatusatusaina ma Papama, latou te le tali atu ma e le afaina ai fua.

Ona tatau ai lea ona fuafua le voluma ma fetuutuunai le tafe faasolosolo o le suavai e ala atu i fautuaga ma faatusatusa i faamatalaga ua fuafuaina i luga o le faaaogaina o le tali galue i le tasi le hectare.

E te iloa? I Iapani, o le 100% o loʻo totoina e togafitia i vailaau faʻasaina, i Europa ma Amerika - 90% o fua o saito, itiiti ifo - i Saina.

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o vao

E taua tele le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina i tulaga faʻatulagaina ua faʻamaonia e le kamupanī i le fale gaosi oloa. O le aofaʻiga o faʻaaogaina o otaota vao i le hectare o:

  • eleele e le o faʻaaogaina i mea taufaatoaga, ma le nofoaga mo le falemaʻi - 0.4-0.8 l;
  • masi - 0.4-0.8 l;
  • saito, sisi, avo, karite - 0.1-0.3 l.

Mo vao, lea e sili atu i le fa laulaau o loʻo i ai, mo le lelei, e fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i le aofaʻiga maualuga, ae, i le mea moni, i tapulaʻa.

Ina ia faʻaleagaina laau talavou parasitic, o le a lava le tele o vailaau e tineia ai manu faalafua. E le mafai ona sili atu le fua, pe a le o lea e mafai ona oo atu ai i le oti o mea totō, fualaau palapala ma isi mea oona.

Aafiaga o aʻafiaga

O le faʻaaliga manino o le vailaʻau e tatau ona aliali i totonu o le tasi i le lua vaiaso mai le taimi e faʻaaogaina ai le vailaʻau. E faʻalagolago i tulaga o le tau, o le vasega o le laau-parasite, o le lelei o le faʻaleleia, ma le tuufaatasiga o le eleele. O otaota vavalalata atonu e le naʻo le tulaga o le le usitaia o tulafono o lona faʻaogaina, o le vailaau poʻo le maeʻa o lona ola.

Vaitaimi o le puipuiga

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vaitaimi o le puipuiga o le vailaau o le Banwell pesticide e mai i le 4 i le 6 vaiaso, lea e faalagolago i tuutuuga o lona faʻaaogaina. O le leai o se timu, faʻapea foi ma le vevela vevela e ono oʻo atu i lenei vaitau i le lua masina.

Togiaso

O lenei vaovao e le o se mea oona pe afai e faʻaaoga i totonu o le mea masani. E tusa ai ma le faʻavasegaga o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o le gaioiga a Banvel e aofia ai i le vaega lona tolu e ono lamatia - o se mea e le o se mea faʻamalosi.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

E mafai lava ona maua le ola o le fualaau faasaina ile afifi. E 5 tausaga mai le aso o le gaosiga. O tulaga e teu ai mo otaota vao o loʻo taʻua i lalo: vaʻalele o le ea mai -10 ° C i le + 35 ° C, malogo, e le mafai ona maua mo tamaiti ma manu, e aunoa ma le susulu o le la.

Faʻatau

O le gaosiga o le fualaau faasaina "Banvel" o le atinaʻe "Syngenta". O se sosaiete televavave kamupani o loʻo gaosia oloa mo le faʻalapotopotoga faʻatoaga. E tusa ai ma le taʻitaʻiga a le faʻapotopotoga, o la latou sini autu o le tele o oloa gaosia o oloa e le afaina ai le biosphere i lona atoa ma, aemaise lava i le soifua maloloina o le tagata.

E te iloa? Dicamba o se tasi lea o mea muamua na faʻaaogaina mo vaovao. O le lelei ma le leaga o ona aafiaga i luga o laau na suʻesuʻeina e tagata suʻesuʻe Amerika o Zimmerman ma Hitchcock i le amataga o le 1942.
Masalo o le mafuaʻaga lea na faʻaalia mai ai oloa i luga o le maketi e le gata o se vaovao aoga, ae o loʻo faʻaalia ai foi le le i ai o se aafiaga leaga i le siosiomaga, ioe, e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga o fale.