Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le manuia o le galueaina o letus i luga o le windowsill

E ese le manaia o le tataina o se lau lanu lanumeamata o le letus pe a i ai le kiona i fafo o le faamalama, ma ua misia e le tino ia fualaau faisua fou ma lau. O le gaosiga o le laisite i le taumalulu o se gaioiga e maua ai le fiafiaga: e le manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele, faʻafeiloaʻi, ma, sili atu ona taua, e maua ai le taunuuga i foliga fou, suamalie, greens tender i le laulau.

E faʻapefea ona faia lenei mea, o le a talanoaina atili.

Mea aoga o le letusi

Letu e maualalo le kalori - 12-16 kcal mo le 100 g o oloa. O se mea lelei lenei mo taumafa taumafa. Salati o loʻo i ai vitamini, minerale (potassium, calcium, magnesium, sodium, phosphorus, uʻamea, manganese, kopa), amino acids ma gaʻo gaʻo.

B vitamini e taua tele mo le gaosiga o le gataifale ma le mausali o le gaioiga o le tino. O Carotenoids e fesoasoani e faatumauina le tino vaaia ma le fou o le paʻu. O le masima ma le sodium salts e faʻatonutonu ai le metabolism ma faʻaleleia le toto, o le uʻamea e taofia ai le atinaʻeina o le anemia.

Letuk e tele sona aoga i le tino ao faagasolo le vaitaimi ole beriberi, tagata matutua, tamaiti, maʻisuka. E aoga faʻatasi ai ma faafitauli ma le manava, faʻafitauli o le tino ma le faʻaleagaina o le tino, ona o loʻo i ai lona malosi. E aoga le 'ai o le letus i le taimi o le malulu: e iai se mea e faʻamoemoeina ma e fesoasoani e faʻafeteina ai le tale, ma faʻapupula ai foʻi galuega puipui a le tino. Letu juice - o se fesoasoani i le gastritis ma gasegase gastric. Letusi - o se punavai o le gaʻo siama talafeagai mo le soifua maloloina o tamaitai. Faʻaaogaina o le latisi fatu e faʻaaogaina e faʻaleleia le lactation. Mo le le mautonu o le popole, faʻaosoosoina le mamafa, tale, ave le lapisi o le letusi i luga o le vai inu.

Faʻafefete mata o letus lanu meamata e faʻamamaina le mumu ma le mumu o le paʻu. Lisi le sua o le letus i totonu o le sipuni e faʻamalosi ai le lauulu.

E te iloa? I se tasi o lomiga o le lomiga a Lonetona "Faamatalaga ma Fesili" na tuuto atu i le gagana Peretania ma tusitusiga i le 1853, e mafai ona e mauaina se tala fiafia uiga ese: "O le tele o le lettu i le togalaau o le a taofia ai le fafagaina o le ava talavou" (Richmond, Surrey).

Malosiaga mo le tuputupu aʻe le laisi

Mo le tuputupu aʻe le laisite i le fale, e fautuaina e filifili ni fagu po o atigipusa ma loloto o le itiiti ifo ma le 10-12 cm. E le tatau ona vaapiapi le tane e le malolo le eleele. O se filifiliga lelei o le a avea ma pusa sikuea.

Mo le totoina o se lapisi tele o le letus, e tatau ona e pikiina se gafatia tele, o se loloto e le itiiti ifo ma le 25 cm. Mo le faʻamalosi, o le ae manaʻomia se ipu 35 cm loloto.

Afai na e filifilia se atigipusa laupapa mo le letus e toto ai i luga o le windowsill, ia ufiufi puipui i fafo ma palasitika e susu ai. I le pito i lalo o le tane faʻapitoa tatou te tuʻuina se alavai faʻavaivai i le 2-3 cm.

O se isi mea i le pusa e mafai ona avea ma se afifi, ae o lenei metotia e le o teuteu ma e sili atu ona lelei mo se pusa. I totonu o se afifi fufusi e manaʻomia ona e faia ni pu i le pito i lalo mo le tafe tele o le vai. O le afifi e tatau ona faatumuina i le 3/4 o se eleele faʻamamaina ma tuu i luga o le tulaga (apa, fata, fata).

E te iloa? I Iapani, e tusa ma le 200 atinaʻe e tupu ai letusi i luga o fata i potu tapuni. I "faleoloa lanu meamata" latou te fausia ai ni faʻalautelega tele (e oo atu i le 10 fola ma fata) ma faʻaaogaina le faʻaogaina o moli uila ma le moli. Kamupani o loʻo i le ogatotonu o le aai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i lalo. E mafai ona tuʻu se mea faʻapipiʻi i le pito i tua o le faleaiga.

Filifiliga eleele

O le taimi lava e te filifili ai e tupu le letusi i le fale, e tatau ona e tausia le masini. E mafai ona faʻaaogaina le tele-toga-fale e fai ma paluga ua saunia, ma kuka i ona lava lima.

Variants o paluga fale:

  • 1 vaega o le fanua o le togalaau, 1 le vaega o le faapalaga, 1 le vaega o le peat. Faaopopo 1 kilokalama o le oneone, 1 kg o le fafie, 1 tbsp. l nitrophosphate, 1 tsp. urea i luga o se pakete o le meaʻai.
  • 2 vaega o le humus, 2 vaega o eleele eleele, 2 vaega o le paʻu, 1 vaega o eleele masima ma le 1 vaega o le oneone.
  • 1 vaega o eleele eleele, 2 vaega o humus, 3-5% oneone.
  • 1 vaega o le oneone oneone, 1 le vaega o le peat, 2 vaega o le eleele humus.
  • 1 vaega o le biohumus, 2 vaega o le filo niu.
E tatau ona palu lelei le faʻafefiloi.

E te iloa? I Eleni anamua, o le tapuaʻiga a le atua o Adonis sa salalau solo - o se leoleo mamoe ma se tulimanu, na taʻua le taumalulu ma le toe faʻafouina o le natura. O se tasi o elemene o le tapuaiga o le foafoaga lea a tamaitai o "togalaau a Adonis" - o ipu omea ma pipi ma le letus ua tupu aʻe i totonu.

Lauina o le lettuce fatu

Lettu e atoatoa mo se faamalama sill, e tatau ona e gauai atu i ituaiga eseese (vave): Lollo Rossa, Lollo Bionda, Snowflake, Golden Ball, Odessa, Maisky.

Aʻo lei luluina e faʻaleleia atili le totoina o fatu, e mafai ona faʻamalosi. Faʻaofi i luga o le solo susu pepa ma ufiufi le lona lua, ia mautinoa e le malogo solo. I totonu o ni nai aso o le a pau ai fatu.

I le eleele malulu tatou te faia ai ni paʻu papaʻu (1-1.5 cm) i se mamao o le 15 cm, tatou te le totoina fatu fatu, ma fufulu i le palapala susu ma faʻapena le palapala.

E taua! Ina ia maua pea le lettu fou i totonu o le fale, faʻaauau le faʻaleleia pea o fatu: lulu i le 2 vaiaso vavao i pusa eseese.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

A uma ona lūlūina, e manaʻomia ona faʻafefeina fatu ile vai mafanafana. Le isi, liliu le atigipusa i fualaʻau i totonu o se mini teplichka: matou faʻalautele le ata i luga o le ulo, faʻaaoga ai fasi laau poʻo arcs o le uaea e faʻatele ai le vaalele. O le mea lea o le a vave ona tupu pine. O le vaiaso e sosoo ai ao leʻi tulaʻi mai pusa lapisi e tatau ona i ai i se nofoaga malulu ma pouliuli. O nai aso uma lava e tatau ona faʻamamaina ai le eleele i se moli.

Isi togafitiga salalau: mea lilo i le manuia

A oʻo mai le amataga muamua o le letus, e tatau ona aveeseina ma veleina le ata, ma atili faʻaleleia ma tausia e faigofie.

Malamalama A maeʻa ona tutupu mai muamua pupu, o le fagu po o se atigipusa e tuʻuina i luga o le windowsill, ae le o lalo ifo o le la susulu. I le tautotogo ma le tautoulu o le salad e lagona lelei i luga o se vaʻa faʻaleleia. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia ona puipui le laau mai le vevela. I le taumalulu, e manaʻomia le salatisi e faʻamalamalamaina faʻamalamalamaga faaopoopo. Ina ia faia lenei mea, ave se moli susulu ma tautau i luga o fualaau i le maualuga o le afa mita. Manatua o aso o le la o le lettuce e 12-14 itula.

Faʻasalaina ma faʻaleleia. O le teuteuina o le salati i totonu e faia i le 1-2 aso. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻamalosia lelei le suāsusu i se uumi uumi manifinifi. O le a le sili atu le manaia o le lūlūina o fatu laau mai le pamu moli i nai vaiaso muamua, pe a faʻaleleia lelei le aʻa.

Fafaga. Faʻamamaina ma le faʻamalosiina o se mea e filifili ai pe afai o le fanua i totonu o le ulo ma le salati e lelei. Afai e faʻaaogaina eleele palapala masani, e fautuaina e fafaga le letus: 2 vaiaso pe a uma le totogo, faaopoopo se sipuniti o le fugalaau o le Agrolife i le pito i luga o palapala.

E taua! E le fautuaina e tatala le eleele i totonu o le fagu ina ia le afaina ai le aʻa o le letus.

Fufulu mama

I le mea muamua i meaai, e mafai ona e faʻaaogaina laau o totoe pe a uma ona vele vao. O le fua muamua o le letusi i luga o le windowsill e mafai ona maua mai i le masina talu ona toto. Lisi le letus e tipi pito sili ona pito i lalo ina ia mafai ai e le soʻo ona atiaʻe atili. E mafai ona e tipiina laulaʻau mo ni nai vaiaso, ona liua lea o le salati e avea ma u ma e le talafeagai mo meaai. I lona tulaga e tatau ona e vaʻaia se mea fou.

E te iloa? I le Igilisi, o le auala o le faasolosolo faasolosolo o laulaau mai fualaau faisua ua taʻua o le "tipi-ma-toe-toe-mai" (tipi ma toe sau). E le gata ina taua i le letusi, ae faapea foi i le kapeti, meaʻai, arugula.
Lisi laitaga i le fale o le a avea ma se fofo sili mo i latou oe mananao e taofiofia pea lauulu i taimi uma ma aua le mafaufau e uiga i le faatau. I le tausiga o le letus e le faigata, ma o le galueaina o se togalaau laitiiti i luga o le windowsill e mafai ona avea ma au mea fiafia.