Puleaina o pest

Puipuiga, uiga ma metotia o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua o paluga mauga (mumu)

O le lanu mumu Rowan (masani) o se laau e iai le pale pyramidal o le saʻo saʻo. O le ogalaau ma lala o ufi mauga ua ufiufi i le paʻu lanu enaena. O le maualuga o lenei laau e mafai ona oʻo ile 15-16 mita.

O se faʻamatalaga o le pefu o le mauga e tatau ona amata ile vaega o lona tuputupu aʻe. E aofia ai le vaega Europa o le CIS, faapea le teritori o le Caucasus, Siberia, Sasaʻe Mamao, Amur, Kazakhstan mauga ma Kyrgyzstan. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe mauga i luga o auvai, i fanua, i luga o le auala, i totonu o le paluga o vaomatua po o vao vao. Laʻau faʻatoʻaga - o ituaiga togalaau, sikuea ma paka.

E te iloa? Mai le gagana Latina o le upu "ash" (Sorbus aucuparia) e faaliliuina o le "faatosina mai o manulele."

Puipuiga, uiga ma metotia o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua o paluga mauga (mumu)

O le fatu ma le tagata matutua e mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi eseese, o le tele lava o ni fatuga mai eleele. Sei o tatou vaai po o le a le mea tonu e sili ona matautia i le laau.

Mauga faʻamaʻi mauga: puipuiga ma togafitiga i le tulaga o faʻamaʻi

E masani lava, o faailoga muamua o le faʻaleagaina e faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi e tutupu ia Me poʻo Iuni poʻo le lua afa o le taumafanafana. O lenei vaega e faʻalagolago tonu lava i uiga o meaola o le faʻapogai o le eletise o le mauga. O le tufatufa atu o faʻamaʻi e faʻaalia i le malosi o le faʻaaogaina o laulaau, faʻapea foi i le vave faʻamago ma le pau. I le tuufaatasiga uma, o nei mea uma e mafua ai le taua tele o le taua o le laau ma le faaputuputuina o le tele o siama eseese. O se tasi o mafuaʻaga autu e fesoasoani i le atinaʻe malosi o faʻamaʻi o le maualuga maualuga o le susu i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

E taua! Pau, ua aafia ai laulaau ua avea foi ma punavai o siama, ona o luga ia i latou o le tele o pathogens e soloia.

Anthracnose

Paluga o le genera Kabatiella, Colletotrichum, Gloeosporium o le mafuaʻaga e mafua ai ituaiga faamaʻi e pei o anthracnose. I lenei faʻamaʻi, o laumei laumei e ufiufi i lanu uliuli-uliuli, lea e iloagofie muamua e ala i le i ai o se tuaoi pito sili ona pogisa i autafa, ona amata lea ona faasolo malie malie. E le gata i luga o lālā ma aʻafiaga e foliga mai o ni sima e puipuia ai le faʻaogaina o meaʻai e ala i le laau. Anthracnose i lona tulaga masani e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o laulaʻau, gaʻo, fuālaau ma fualaau aina - o le a faʻafefeteina uma le lanu enaena ma maeʻa maeʻa. Pe a vevela le tau, o vaega ua afaina o le laau, ma pe a susu, latou te pala ma nadlamyvayutsya. Anthracnose e oʻo atu ai i le oti o le vaega atoa o le eletise. O le mea sili ona lamatia o lenei faʻamaʻi e faigofie ona faʻasalalauina e ala i siama o fatu laau, fatu ma eleele.

E taua! O le atinaʻeina o anthracnose e faʻaolaina e tulaga taua e pei o: maualuga maualuga o le maualuga, maualuga maualuga o le palapala, le lava o le potassium ma le phosphorus.
Faʻatasi ai ma le malosi o le faʻaleagaina o le laau o le anthracnose e lelei tele le faʻaumatia, e puipuia ai faʻamaʻi o isi mea totō.

I le amataga o le faamai, e tatau ona aveese uma vaega na aafia o le laau, ona sosoo ai lea ma se vaeluaga o le 1.5-3 vaiaso, lua pe faatolu ona fai ma togafitiga. Mo nei faamoemoega, atoatoa: "Oksihom", "Apikaila-Peak" po o le apa o le sulfate.

Laʻu paepae po o septoria

Afai o le aluga o taimi e foliga mai e sili atu ona leaga le pefu o le mauga, ma ua atili ai ona tupu le laupepa, e mafai ona e mautinoa o se taunuuga lenei o septoria (lea ua lauiloa o le paepae paepae).

O le faʻaalia o lenei faʻamaʻi e mafua mai i le tele o ituaiga o sigi o le genus Septoria, lea e aʻafia ai laulaau, gaʻo ma fua o fua o pusi mauga. O le Septoria e faʻapipiiina i luga o laupepa, o le tele o taimi e iai le lanu uliuli ma le susulu i totonu. E faasolosolo lava, o loʻo afaina ai vaega ua afaina, ma i lo latou nofoaga e amata ai ona matua faʻateleina le tele o spores. O le faamaʻi e mafua ai le faʻavaivaia o le laau, ma avea ai ma faʻafitauli i le tele o isi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi, o laʻau uma e aʻafia e tatau ona aveese ma susunuina. E fautuaina foi le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, mo se faataitaiga: "Gold Profit", "Ordan", "Maualuga". E faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga: aʻo lumanaʻi le fuga o fatugaʻo, i le taimi lava e maeʻa ai, pe 3 vaiaso mulimuli ane.

E te iloa? E uiga i mea aoga o pusi mauga sa lauiloa i Roma anamua ma Eleni anamua.

Brown lau

O meaʻai o le genus Phyllosticta sorbi o le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻi o se faʻamaʻi e pei o le lanu enaena. E tusa ma le afa lona lua o le taumafanafana, o le pito i luga o laulaau o le laau ua aafia o loʻo ufiufi i lanu mumu-lanu enaena ma se lanu mumu lanu viole. E masani lava ona i ai se foliga le lelei, ma o le taimi i le ogatotonu o le pathogen e aliali mai i foliga o tumutumu togitogi o le uliuli. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, e fusifusia faʻamau ma vaʻafia atoa le tele o lau. O le lamatiaga o le lanu enaena o loʻo taʻoto i le mea moni e mafai ona oso i ituaiga eseese o le taʻavale. Ina ia togafitia lenei faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina soʻo faʻamalosi. O mea nei e taʻua o le filogides, lea e aofia ai le kopa i totonu o latou fatuga. O nisi o nei fualaau oona: "Ridomil", "Ridomil Gold", "Horus".

Itupa grey

Mo le faʻaalia o le lanu paʻu e faʻafeiloaʻi ai le fuga o le genus Phyllosticta aucupariae. O le grey spot o se maʻi malie o le efuefu o le mauga, lea e faʻaalia i le afa lona lua o le taumafanafana. O ona faailoga autu o ni lanu uliuli i itu uma o lau. O laʻau e faia i le lautele o le lanu enaena enaena, e le lelei pe faʻafiafiaina foliga. I luga o la latou pito i luga, o tamai togitogi uliuli e aliali mai, o le pycnidia o le fuga. E tele taimi e fusia ai nei fusi ma ufiufi le tele o le pito i luga ole laulau.

Faatasi ai ma se numera itiiti o fasi mea, e mafai ona sulu sauniuniga nei: "Gamar", "Baktofit", "Vitaplan", "Fitosporin-M".

I le tulaga o ni manuaga matuia, o loʻo faʻaaogaina apa o loʻo i ai le kopa, pei o: "Kuproksat", "Cuprikol", "Skor", "Fundazol".

Vailaau mamanu moli

Tobaco ringpot virus, lea e lauiloa o le mosaic moaic viral, e afaina ai le laau i le tautotogo. O le mea lea, afai e mamae lau efuefu mauga, ma o laulaau ua pala, ia mautinoa - e te feagai ma lenei maʻi. O le mea autu o le faʻaalia o lanu samasama-samasama o lanu eseese. O le tele o stains e mafai ona fusia, ma maua ai se mamanu mamanu. O le atinaʻe malosi o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o lau o loʻo aʻafia, ma mulimuli ane ua latou faʻavalevalea, mimita, faʻavaivaia ma e le pine ae pauu ese. Afai o le efuefu mauga e matua aʻafia i se siama mosaic mosaic, o le a tatau ona faʻaumatia atoatoa le laau, ma o se vailaʻau e pei o le "Alirin" e atoatoa mo le puipuia.

Mealy dew

O foliga mai o le paʻu paʻu e mafua mai i le malie o le genus Phyllactinia guttata ma Podos-phaera. I le afa lona lua o Iulai, o laulaau e ufiufiina i se paʻepaʻei paʻepaʻe, poʻo se tasi itu poʻo itu uma e lua. O le lamatiaga o sea osofaʻiga o le faigofie ona afaina ai laulaau lau laititi, e ui lava o le faaleagaina o aʻafia a le uila o se taunuuga o le paʻu palapala. Mai le faaiuga o le taumafanafana, o le tino o le sigi, o le cleistothecia, e taʻua o le cleicothecia, e faia i luga o laulaau. I le taimi muamua e foliga mai o togitogi lanu samasama, ae a o latou matutua latou te pogisa ma avea ma pogisa po o foliga mai e uliuli. O le Cleistothecia e sili atu i luga o laʻau pau ma se vaega ile eleele. I le taimi o le tautotogo, e salalau ma paʻu ai paʻu matutua i laulaau o mauga. I le taua faasaga i le paʻu o le paʻu, o le sili ona aoga o sooga faʻamalosia nei. E i ai o latou aʻafiaga i luga o le galo ma taofi le faʻaleagaina o siaki. O sauniuniga aupito sili ona lelei mo paʻu paʻu o: Acrobat MC, Vitaros, Fundazol, Previcur.

O le fufuluina o ia mea e tatau ona faia i le 1-4 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso (e faalagolago i le fualaau faasaina).

Monoliosis, po o le pala

Musika o le vaega Monilia cydonia o faʻatoʻaga mafuaʻaga ia o faʻamaʻi e pei o monoliosis (lea e lauiloa o le pala). Latou te mafua ai faʻamaʻi pipisi o le efuefu o le mauga, lea e aʻafia ai fualaau aina ma laʻau, e oʻo atu ai i lo latou pala. O le pala o le pala e ave e iniseti, matagi, ma timuga. E sulu i totonu o le fatu, ma i le amataga o le mafanafana (+ 24 ... + 26 ° C) le tau, o le vevela o le fuga e faʻaaoga lelei mai le mauga i le isi vaega o le vaomatua.

Ina ia puipuia le foliga mai o le monoliosis, ia taumafai e taofia le faaleagaina o fualaau ma lala o meaola faalafua eseese, manulele, uaea po o meafaigaluega i le togalaau. Afai e tupu lenei mea, ona tatau loa lea ona aveʻese uma ia fualaau leaga, ma ia leai se mea e tuʻu ai i le teuina.

Ina ia faʻataʻitaʻia le fua o le laau, o le vailaʻau o le Fitosporin-M poʻo se vaifofo faigofie o le iodine e atoatoa (mo lenei mea, e 10 mililiters o iodine ua faʻavaivaia i le 10 lita o le vai). O togalaau e togafitia i ni fofo ile tele o tulaga, toe fai lenei faiga 3 aso ile maeʻa togafitiga muamua.

E taua! I le vaitau o le teuina, o faʻataʻotoga faʻapitoa e le o faia i luga o fua o le uila mumu e aʻafia i fua o fua.

Scab

Fusicladium orgilagiumato e gafa ma le faʻaalia o se faʻamaʻi e pei o le paʻu. O le faailoga o le paʻu o le faʻavaeina o ni mea laiti, lanu enaena o le lapotopoto poʻo le faʻavauvau foliga ma le susulu o pito, lea e masani lava ona i ai i le afa muamua o le taumafanafana. I se taimi mulimuli ane i luga o na sulu e amata ai ona tupu le fugalaau, o ona pusa e afaina ai laulaau laiti. O le tele o vaitau i le taimi o le taumafanafana e fesoasoani i le atinaʻeina o le paʻu, ae o aʻafiaga autu o faʻamaʻi ua paʻu mai lau laau mama. I le tautotogo, o paʻu ua avea ma mafuaʻaga o le uluai faʻamaʻi o laulaau talavou.

Mo le togafitiga o le paʻu, e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o fua faʻataunuʻu ma togafitiga faʻasolosolo mulimuli ane o le laau. O fualaau uma e afaina, fualaau pau ma laulaau e tatau ona tipi, seleseleina ma susunuina, faapea foi ma otaota ese vao. Aua neʻi galo e mataʻituina le mamā o le lio pristvolnogo.

O le pulupuluina o mauga mauga faatasi ai ma DNOC (diluted 100 karamu i le 10 lita o le vai) poo le Nitrafen emulsion solution (200 kalama i le 10 lita o le vai) o le a fesoasoani i le aveesea o se maʻi le lelei e pei o le paʻu.

Roto

O le fungus Gymnos-porangium cornutum e mafua ai le pala, lea e masani ona aafia ai le pefu o mauga. O le maʻi e atiina ae i luma o lua ituaiga otaota eseese, lea e masani lava o tafao ma vaomatua. I le afa muamua o le taumafanafana e maua i luga o le elefusi mauga, ma luga o le pito i luga o laulaau latou te faataamilo, ma le lapoa o le 2-5 millimita. O le lanu o ia fusi e moli-lanu samasama ma paʻu enaena uliuli. E i luga o le pito i lalo lau lanu mama i le pito i lalo o le laʻau, ma e sili atu i le 1-2 millimita le umi. O laʻau afaina na fofolaina ai meaʻai o sigi i luga o le mamao e oo atu i le 250 mita, ma aʻafia ai isi laau. Fuataga e puipuia ai faʻamaʻi o paluga o mauga, e pei o le ele, e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga e aofia ai le sulfur ia latou mea (mo se faʻataʻitaʻiga, colloidal sulfur), faapea foi ma le fungicides ("Strobe", "Abigail Peak", "Poliram", "Cumulus").

Toma o le maʻisuka

O le necrosis (e taʻua foi o le necrosis) e mafua mai i le sigi o le ituaiga o Tubercularia vulgaris. O se tasi o faailoilo patino o le necrosis o le taamilosaga o le galo i vaega eseese o lona atinaʻe. I le amataga lava o le paʻu o le paʻu e amata ona galue i le tele o stroma. E pei o ni tamai masi paʻekeke lamolemole. I le amataga, e faigata tele ona iloa le foliga mai o le necrosis, talu ai e le suia e le cortex lona lanu. O le mea lea, o le tele o taimi, o le iai o le faʻamaʻi ua maitauina pe a paʻu le paʻu o le mauga. E mafai e le nectarine necrosis ona fufuluina le tele o ituaiga o laau toto, lea e avea ma punavai o siama mo le mauga o le mauga. Na o le pau lava le auala aoga e tetee atu ai i le necrosis o le teuteuina o vaega toto. E mafai ona sosoloina le faʻaaogaina o lala o le Bordeaux liquid, lea e lauiloa mo ona vaega antiviral ma puipuiga. E mafai ona e faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa faapitoa.

Cytospor necrosis (cytosporosis)

Musika o le ituaiga Cytospora o gaioiga autu o le cytosporosis. O faʻamaoniga muamua o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i foliga vaaia i luga o lālā o le necrosis o se foliga faʻalelei, e ufitia i le paʻu samasama. O eria ua afaina e mafai ona ola vave vave, fusia ma fufusi atoa lala ma lala o le laau. O le tele o tamai tubercles o foliga faʻapitoa e faia i totonu o le mafiafia o le paʻu, ma o latou pito sili ona paʻu mai le '' paʻu 'o le laau. I le tautotogo o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana, e faʻaalia mai spores mai nei faʻatulagaga i foliga o se masini mucous, lea e faʻamausaliina ai flagella ma drops. O le Rowan e aafia i le cytosporosis e le tali atu i togafitiga, na o le pau lava le ala e alu ese ai o le tipi i lalo ma susunuina le laau ina ia taofia ai le aafia o isi laau.

I le avea ai o se puipuiga mai le foliga mai o cytospor necrosis, e mafai ona togafitia le laau i le 3% o vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux.

Black (biscognioxia) necrosis

O fualaau o le Biscogniauxia repanda o le autu lea o le faʻatoʻilaloina o le pusi mauga faatasi ai ma le uliuli (biscognioxia) necrosis. O le paʻu o le faʻamaʻi ua maua ai se lanu samasama, ona lilo ai lea i ni vavae. A mavae sina taimi, o le a faasolosolo ina faʻalauteleina le vaʻa, lea e taʻitaʻia ai le paʻu o le cortex. I le taimi lava e tasi, i nofoaga o fefaʻatauaiga, ua afifiina le pito i lalo o le paʻu, ma o lala ua aʻafia ua le aoga. I le mea mulimuli o le faʻamaʻi, o le vaega ua paʻu o le paʻu na paʻu'ū, ma faʻaalia ai le paʻu pogisa. O meaola o le ogo e salalau e iniseti ma le timu, e aʻafia ai isi laau i lau eria.

O le mea e leaga ai, o le mauga o le mauga e aafia i le uliuli e le mafai ona togafitia, e tatau ona tipi ma susunuina.

Mo le puipuia o foliga mai o le uliuli manaʻomia ona tuʻuina atu:

  • pulea lelei i luga o foliga vaaia o le faamai i le taimi o le tuputupu aʻe o le laau;
  • filifili ma le faaeteete mo le totoina o mea ola maloloina ma malosi;
  • totoina taimi talafeagai o le laau ma le aveeseina o le faʻamagoina o laau toto ma le faʻaleagaina mulimuli ane.

Puipuiga ma metotia o le puleaina o manu feʻai

E tusa ma le 60 ituaiga o iniseti ma 'aʻai meli e aofia ai meaola faalafua o le uila mumu. O aʻafiaga e aʻafia ai le totoina o totoga laau o le laau: fatu, vine, tumutumu, fualaau aina, fugalaau ma lau. E tatau ona maitau o le tele o meaola faalafua o le eletise o polyphages, o lona uiga, e mafai ona latou fafagaina ma atiina ae i luga o isi ituaiga o laau toto, aemaise lava i latou o le aiga o rosaceae. O le taofiofi o pest ash e aofia ai le tele o fuataga, lea e faalagolago tele i le ituaiga iniseti.

Weevil

O le Weevil o se tamai anufe lanu enaena lea e manumalo i laʻau paʻu'ū ma 'auʻau uila. A oʻo i le maualuga o le vevela i le + 10 ° C, e nofo le paʻu i luga o le mauga o ash. O lenei meaʻai e fafaga i fatugaʻo, o le gasolo malie le 'ai ese mai le fatu, ona tuʻu ai lea o ana fua i totonu o le pupu. E amata ona galu le vavao i le polo, lea e tau atu i le faapipii ma le faamamaina o petals. A maeʻa lena mea, e feaveaʻi le peʻa laiti i laulaʻau, ma togi i totonu.

E faʻafefe ai le vevela:

  • i le vaitau o le fulafula o le tumutumu, lulu le pipi mai lala i luga o le tapoleni muamua, ona faʻaumatia ai lea i totonu o se pakete vai masima;
  • faʻaaoga vailaau iniseti i le vaitau o foliga mai o pulupulu (o le mea aupito sili ona lelei o le fualaau faasaina "Karbofos", o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i totonu o le afifi faʻatasi ai ma le vailaʻau).
I le avea ai o se puipuiga o le foliga mai o le faapaologa, e tatau ai ona faʻagasolo lala ma paʻu o le mauga i lalo o le sulugatiti o le copper sulphate (faʻaitiitia i le 100 kalama i le 10 lita o le vai).

Puele anufe

O le paʻu paʻu o se pusi lanu uliuli lea e faʻailo ai le uumi o paʻu i totonu o le paʻu, ma faʻalatalata atu i le laupapa laʻau. O galuega taua uma o le paʻu paʻu e fai i le paʻu o le laau.

Mo ashisi o le mauga ma le tau faasaga i iniseti, o paʻu o le paʻu aoga:

  • faʻaaoga ia auala e pei o le: "Aktara", "Lepidotsid", "Faamautu";
  • felafolafoa le paluga o le mauga pe a uma ona tupu ma toe fai le gaoioiga i le mavae ai o le 2 vaiaso (e tatau ona e faia uma le laau: lau, lala ma le ogalaau).
Mo le puipuia o foliga mai o le ufiufi paʻu, ia tatala le eleele i taimi uma, aemaise lava i le uili uili.

E te iloa? I le avea ai o se vaega o le mauga masani masani o loʻo i ai meaola faʻasaina e faʻaleleia atili ai foliga o le sua oona.

Moths

Moth, fafie o se iniseti matua e tusa ma le 2.5 simita. O le anufe moth e oʻo ile 2 simita le umi. Чаще всего, появляется перед цветением и обгрызает листья, цветки и бутоны. По завершению цветения рябины уходит под землю на глубину до 10 сантиметров, где начинает окукливаться.Ia Oketopa, o le a amata mai le susu ma tuu fuamoa i lalo o le paʻu laau mo le taumalulu.

E tatau ona faʻataʻitaʻia lenei meaʻai:

  • faʻagasolo le pefu mauga aʻo leʻi fuga (e sili ona faʻaoga Karbofos, Cyanox poʻo Chlorophos);
  • Aʻo lei amataina, e puipuia mai fuamoa, e mafai ona e sulu le laau "Nitrafenom."
Mo le puipuiga i le amataga o le tautotogo, tago i le meaʻai ma le sulfate suauu (faʻaitiitia i le fua o le 100 kalama i le 10 lita o le vai).

Lisi Rowan mite

Mo le taumalulu, natia i lau paʻu ma fafaga i luga o latou sua. I le taimi o le tau mafanafana, e mafai ona tuʻuina atu le 4 augatupulaga fou o meaola faalafua. Pe tusa o le faaiuga o Me o galu e fai i itu uma e lua o le laulaau, lea e poloka ai auala mo le faʻapalaina o meaʻai.

Faatasi ai ma fualaau autu mo vailaau faʻasaʻi o le mauga, e aofia ai moli paʻu, aofia ai le sulfur colloidal (100 kalama o le vailaau e faʻafefeteina i le sefulu lita o le vai ma le aʻa ma lala o pusi mauga o loʻo faʻafofoina i le vaifofo e maua ai). E le gata i lea, aua nei galo e fufulu le tele o laʻau paʻu, e puipuia ai le faʻaalia o pusi o le mauga.

Mamao Rowan

Lalelei laitiiti pepe, apaʻau e 1.5 centimita. Muamua lava, e aʻafia ai fua o pusi mauga. O le anufe moth ua iloga i se tino samasama ma se ulu pogisa. I le taimi muamua o le fualaau aina, o le mole e tusa ma le 50 fuamoa. O le mea fou fou na tupu mai i totonu o tamaʻi vine ma fai ai ni fesuiaʻiga i totonu. I le tautoulu, iniseti na tanumia i totonu o le eleele i le loloto o le sefulu senetimita, i le mea latou te pupate ai ma sulu i totonu o le pito i luga o le palapala i lalo o se laulau paʻu.

Ina ia faʻafetaui moth, i le faaiuga o Iuni, e tatau ona faʻaleleia lelei le pefu o le mauga ma chlorophos (20 kalama e faʻafefe i le 10 lita o le vai). I le avea ai ma se auala e puipuia ai, eli faataamilo i le liʻo o le ogalaau, faʻapea foi le aoina ma susunuina uma fua ma paʻu o le a faia.

Rowan ma lanumeamata apple aphid

O iniseti e afua ai le faaleagaina o le laau, suʻiina o le sua mai laulaau ma petioles, faapea foi ma mailei ma weni laiti, ma o le taunuuga o nei vaega o le laau ua poloka ma ua malosi malosi le mama.

O le apia Rowan e susulu saʻo fuamoa fuamoa i luga o pamu faaletausaga, ma i le fuamoa, o le pest toleni le vaitau atoa o le taumalulu. E mafai ona tau ma le pope ma le lanumeamata e ala i le totoina o le laau ma iniseti, e pei o le: "Decis" ma le "Actellic".

Apple fruit leaffly

Afai e te matauina se iniseti lanu enaena ma ni apaau manino, ia mautinoa - o lenei apple fruit sawfly. O le siva o lenei anufe e oʻo i le 1.5 centimita le uumi, o le tino e susulu, lanu samasama i le lanu, malosi le mafiafia. O le fafine eyefly e tuʻu saʻo ona fua i fugalaau ma ovary i le lumanaʻi, ma o aʻa e foliga mai ma a latou gaioiga taua e mafua ai le afaina tele i le pefu mauga.

Ina ia tau i se iniseti, ave le 10 kalama o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻatumu i se lita o le vai ma tusi le tali mo le 24 itula. A maeʻa lena mea, faʻaalu i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻagasolo le laau atoa ma le mea na maua.

Shchitovka

O le talipupuni o se iniseti laʻititi lea e ufiufi lona tino i se ituaiga o talita. O le mea sili ona lamatia o aʻaʻo ia o loʻo fafaga i luga o laau toto. Ina ia tau ma le talipupuni, e tatau ai ona pamu le ogalaau ma lala ao leʻi amata ona paʻu. E tusa ai ma faatonuga e faʻaaoga ai le iniseti "30 Plus". E le gata i lea, aua neʻi galo e momotu le pale o le efuefu mauga i se taimi talafeagai, taʻei ma faʻaumatia lala leaga.

I le faʻaali atu o lana tausiga ma tuʻuina atu le togalaau ma le tausiga lelei, o le a faʻamalieina oe e le mauga o le mauga i ana meaʻai, mea taufaʻailoga, mea faʻapitoa ma mea teuteu.