Fua o le gaosiga

Fale o le fale - Nephrolepis: ata ma fautuaga mo tausiga ile

O le manao ia i ai se fasi vao vao i totonu o lou fale o le a tupu pe afai e faʻatau mai le nephrolepis.

O se mea matagofie tele lenei ─ tutusa tausaga o tainasoa. I le vaitau o le Tupu Tamaitai Victoria, na avea ma tagata lauiloa i fale Peretania.

Ona latou teuteuina lea o le mea i totonu o fale ma maota i Rusia.

O le lalolagi o ferns e matua eseese lava. I totonu o le fale e faʻataunuʻuina ai le tele o meaola, o le lauiloa sili o fern, nephrolepis.

Le igoa na ia mauaina mai tuufaatasiga o upu Eleni e lua: nefris ─ fatuga ma lepsis ─ fua. O Nephrolepis e faigata, ma i le taimi e tasi e leai sona tutusa i le alofa tunoa. O se mea e sili ona telē. O le umi o laulaau e matua eseese lava: mai le 2.5 mita i le 30 cm.

O Nephrolepis o le aiga Davallia faatasi ma le Davallia fern.

Meaola

Nofelu leotele potu e tusa ma le 30 ituaiga ma le tele o ituaiga, faʻataʻitaʻiga:

Faʻaeaina

O le ituaiga masani. Ua uma ona totō ma lauiloa le toʻalua. I le natura, o se faʻaaliga. O le laau e tu i luga o se mea maualuga.

Faʻasologa o ata Nephirolepis Sublime:

Cardiovascular

O laulaau o lenei sui o le nephrolepis e toetoe lava i luga. I luga o le paʻu i lalo ifo o le eleele o loʻo i ai pusa tioata.

Faʻasologa o ata Nephirolepis Cardiac

Green Lady

Ampelnoe laau, o loʻo taʻua o se tasi o manulele sili ona lalelei: o faʻamau umi e tautau matala i foliga o se punavai, o laulaau e matala, e pupuʻu. Aemaise lava mataʻina lenei fern pe a tu na o ia i luga o se tulaga umi.

Ata o vaevaega a le au Sa Nifaē Green Green:

Lapoʻa

O lau laʻau e oʻo atu i le umi ma le afa i le lua mita. I le natura, tufatufaina atu i Florida ma luga o motu i sisifo i Atelanika. I totonu o potu e tupu aʻe ai e pei o se fua tele.

Faʻasologa o ata Nephirolepis Xiphoid:

Boston

Na maua pe a ma le 100 tausaga ua mavae, o se taunuuga o le fausiaina mai le fulu o le miti. Ua paʻu o ia i luga o laʻau, greens. E i ai 10 ituaiga Boston Nephrolepis.

Ata o vaevaega a Nephrolepis Boston:

Faʻailoga

O le tele o mea e faʻaleleia ai le vaʻai, e fiafia i le vaomatua i totonu, e pei o se mea e seasea ona maua i luga o le va o le terry fern ma sina lauulu lauulu.

Faʻasologa o ata Nephirolepis Corditas:

Toto

Faʻasolosolo i luga o laʻau, tino teuteuina.

Ata faʻapitoa o ata Nephirolepis Kinky:

Tausiga ile

Ina ia mautinoa le nofo lelei o le fale i le fale, e tatau ona e iloa nisi vaega o le tausiga o ferns.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Teu oloa e ese mai tulaga o fale, ma e manaʻomia le faʻaaogaina o le laau.

I le aumaia o le fale mai le faleoloa, e tatau ona e tuu muamua i luga o le laulau tuusaʻo i se afifi ma taofi mo le tele o itula.

Ona faʻagasolo lea ma alu i le nofoaga e tasi, siakiina le eleele palapala. Afai e matutu, sasaa vai i le vevela o le potu.

A mavae se aso, e mafai ona e fuafuaina i se nofoaga tumau. I le mea e amata ai ona faʻamago, o le faʻamalo tuu se ato palasitika aʻo leʻi totoina le laau.

Latou te teuina i lalo o le afifi mo 2-3 aso, ona ave lea mo se aso ma faʻaauau mo le tusa o le vaiaso pe a ma le vaiaso, ona aveese loa lea o le afifi.

O lenei faiga o le a fesoasoani i le fetuʻunaʻi i ferns e ola aʻe i Holani, lea e faʻaaogaina ai falemalama mo le faʻalauteleina o le tuputupu ae.

O le taimi muamua na gaosia ai sa Nifaerolepis ina ua maeʻa le faʻatau. E masani lava i le lua vaiaso. O le laau e tatau ona aveeseina ma le faaeteete mai le fagu felauaiga, solo ese aʻa o le mea e feaveai ai, taumafai e aua neʻi faaleagaina, aveesea le omomi fugalaau, pe afai e maua. I le lumanaʻi, e le manaʻomia e le fale le faʻaaogaina faifaipea.

Malamalama

Neprolepis e le manaʻomia se moli faʻapitoa. Pau lava le mea e le mafai ona faia - o le la susulu, o lea e tatau ona pritenyat. Ma sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le faamalama i mātū poʻo mātū i sisifo, ma i le taumafanafana e lafo atu i le faapaologa lautele, i le togalaau ma taumafai foi e faia i lalo o le paolo.

O nisi taimi e aoga mo le laau e liliu le isi itu i le malamalama. Nrefrolepsis e tupu i lalo o le paolo, e mamao ese mai faamalama, ae o isi moli e manaʻomia ai, a leai o le a iai se foliga tiga.

Lulu

O le mea moni e faapea o se vailaʻau o vailaʻau i lona amataga, o loʻo iai ni faʻafitauli i le faʻatulagaina o le vevela ma le faʻamafanafana.

Neprolepis alofa i le mafanafana e mafatia o ia i fesuiaiga o le vevela.

O ia e le tatau ona faatuai i le gasologa o le tausaga ma ia i ai i le mea e 18-20 tikeri.

Afai e malulu le nephrolepis, e taofi le tuputupu ae. Lea pouliuli ma pauu ese. Faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga leaga.

Totogi

Neprolepis Manaomia le faʻamamaina. Mo ia, o le maualuga o le maualuga o le maualuga e tatau ona i ai i le maualuga o le 50-55%.

Faʻaleleia se siosiomaga mafanafana mo le laau e pei ona taua i lalo:

  • faʻamalolo le laau i taimi uma ma le malu, vai mafanafana ma faia ia le itiiti ifo faalua i le aso;
  • faatumu le fata i luga o tamaʻi maa ma tausi pea ia susu;
  • tuu le fagu i totonu o se paʻu loloto ma faatumu i le galu, faʻaleleia e le aunoa, e pei o tamai maama;
  • tautau i luga o le paʻu afi i lalo o le faamalama lea e tu ai le nephrolepis o se susu susu ma susunuina pea;
  • e faʻatulaga se vai mafanafana mo ia, talu ai ona tapunia le eleele i totonu o se ulo ma se pusa paʻu.

Faʻasa

O le laau e masani ona faasūsūina i le vai faʻafefe, e tele i le tautotogo ma le taumafanafana, i le tautoulu latou te faʻaitiitia ai le faʻafeinu, i le taumalulu latou te faʻafeinuina lelei. Ae e le tatau ona faʻamago le eleele.

Afai o le aʻa o le ua e alu ese mai le ulo ma puipuia le faasusu, ona lelei ai lea ona sasaa i totonu o le apa. Ae a mavae sina taimi pe'ā uma ona faʻamafa, e tatau ona mautinoa e le tumau le vai i totonu o le apa. O le a tatau ona faʻafefe e aloese mai le pala o aʻa.

Laʻei pito sili

E tusa ai ma le A.A.Ladvinskaya i lana tusi "Decorative Leaf Plants", o ni nephrolepsies e le faʻaleagaina le puleaina e aunoa ma ni mea faaopoopo.

Ae sili atu le fafaga E fesoasoani lenei mea i le fausia o se laumei lanumeamata, lea e taua mo ferns.

E masani ona faʻaaoga fusi laugatasia masani mo laau teuteu teuteuina.

Fafagaina e tatau mai ia Aperila ia Setema i vaiaso taitasi. O le toʻatele o faifaatoaga latou te faʻaaogaina le faʻatoʻaga Agricola mo le faʻaogagofie.

Suiga

A aoga ia galuega mulimuli i tulafono nei:

  • nephrolrolepsis e tatau ona totoina i le tasi tausaga i le tausaga; Lelei i le amataga o le tautotogo (o nisi tagata atamamai e fautuaina le faia o le gafa i le faaiuga o Fepuari, amataga o Mati);
  • mo fern e sili atu le lelei e saunia ai papaʻu, ae lautele lautele; le lautele o le fagu, o le saoasaoa lea o le a tupu ai le fern;
  • alavai e tatau ona faataatia i lalo o le ulo; atonu o le a vavaeina paʻu oneone ma le perlite ua fefiloi ma gaʻau;
  • o le eleele e aofia ai le 1 le vaega eleele eleele, 2 vaega o laulaau, 1 vaega o le peat, 1 vaega o le humus ma le oneone; o le paluga e tatau ona faʻamaʻiina e ala i le uu i totonu o le oven i le 200 tikeri, pe tuʻu i fafo pe afai o le malulu e lalo ifo i le 10 tikeri;
  • e mafai ona e faʻatau fanua sauniuni mo fulu;
  • e lelei le faʻaopopoina o le koale paluga i le paluga eleele;
  • Ua tuʻu Nifaerolepis i totonu o se ulo, ua faʻafefeteina ma le faʻaeteete le rhizomes i le palapala, ma o laulau taʻitasi o le eleele e susu sina;
  • e le mafai ona paʻu le meaʻai;
  • e tatau ona tuu i totonu o le potu le laau ua totoina, e ese mai i le la;
  • ia mautinoa e tausia le manaomia o le susu.

Teuteu

Ferns e le manaʻomia le teuteuina, na latou tipi na o na vai na leiloa o latou foliga teuteu.

Tofiga

O Nephrolepis e mafai ona faʻalauteleina i le tele o auala, E sili atu ona lelei le faʻatinoina o nei galuega i le tautotogo:

Vaeluaina o vao

Ua aveese le siaki mai le ulo, luluina le eleele ma ua vavae le rhizome, siakiina o loo i ai se fua faatupulaia i vaega taitasi.

Ona totoina ai lea o vaega eseese uma i totonu o ipu ma se mea susu.

Mo le sili atu o aʻafiaga, e mafai ona e ufiufi ipu i totonu o se fagu poo se pusa paʻu.

I totonu o le masina e tatau ona i ai le laau i se nofoaga mafanafana mafanafana.

Feeseeseaiga

E muamua luluina i totonu o se tamai fagu. Ina ia maua se tui, e tatau ona e tipiina se laʻau ola maloloina ma vaʻai mai le pito i lalo i se palasitika poʻo se naifi laupapa. O spores sa faʻasusu i se palapala o le eleele e itiiti ifo nai lo le afa senitimita ma faʻafeinu lelei. O le a amata ona amata mai i le 10 aso.

Tubers

O nisi o ituaiga o nephrolepis e fai ai fatu, e mafai ona faʻaleleia le laau e ala i le vavaeina o le pulu ma faʻamago le lau tipi, pe mafai ona vavaeeseina fatulala talavou ma totōina i totonu o se fagu fou, ona vave faʻafuaseʻi mai lea.

Lanu

Leau antennae ua faʻamaʻaina, fusi i le eleele ma faʻamautinoa lelei. A maeʻa ona latou aʻafia ma faʻaaogaina le 2-3 vayi, lea e manaʻomia ona vavae ese mai le matua matua ma tuʻu i totonu o se ipu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ua aafia Nifaerolepis:

  • mealybug
  • vaʻavave mite;
  • talita;
  • paʻepaʻe;
  • vavae;
  • lamatau matamata.

O le laau ua aafia e togafitia i le gaioiga poo le karbofos.

Pe a afaina i fualaʻau ma le nematode, e tatau ona faʻaumatia le laau.

Pe a afaina i se apogaleveleve, e tatau ona togafitia e le gata o laau totō, ae o faʻamalama ma faʻamau. Mite e mafai ona ola i laupapa laupapa mo se taimi umi. Shchitovka e aʻafia ai laau uma e tu lata ane.

E masani ona maʻi le fale ona o le faaletonu i le tausiga. I le le lava o le susu, o le laau e ufiufi i lanu enaena, e liua samasama.

E manaʻomia ona ia faia se vai mafanafana ma tapuni le pulou cellophane, tuʻuina i totonu o le paolo.

Tatala le ato mo le fufulu. Tuu le nephrolepis i lalo ifo o le fagu i le tele e mafai ai. E faia lenei mea seia toe faʻaleleia le fale.

E mafai ona afaina le uila ona o le leai o se moli po o, i se isi itu, mai ave o le la, pe a amata ona malogo ia pine, e tatau ona iloilo le tulaga o le malamalama.

Na afaina ai e Nephrole le laula ma aʻa nematode. E sau mai le vai le lelei (matuā malulu pe faigata). O le laau o le a mautinoa e fano.

E mafai foi ona faʻamago solo ia aʻalolepis pe a fesuiaʻi aʻa, pe a le mafai ona faʻaaogaina le timu pe ona o le faaputuputuina o le vai i lalo o le ulo e aunoa ma se alavai.

Mea aoga

O lenei fern e faʻamamaina le ea mai le kesi o le fale, e faʻaitiitia ai le aafiaga o le tele o vailaau oona ma mea faamama, kelu, varnishes, radiation radiation.

E fautuaina le amataina o nephrolepis mo tagata e masani ona feagai ma le atuatuvalega, ma le vaivai o le puipuiga. O Nephrolepis e lelei mo potu e tumu i le mamafa malosi.

Fautuaga mo fugalaau fugalaau:

  • tuu le nephrolepis faataamilo i le TV i le taumalulu; o lona faʻamalositino o le a aoga i le laau;
  • ferns foliga lelei pe a vavaeese mai isi laau;
  • e ola lelei i tafatafa o se taneta iʻa;
  • O le tele o ituaiga o nephrolepis e leai se aoga, o lea e na o le fesuisuiai e mafai ai ona totoina;
  • ferns e sili atu ona lelei le faʻatau i le taimi e le faigaluega ai le mafanafana i totonu o fale mautotogi, i le taimi nei e sili atu ona faigofie mo i latou ona fetuunai, ona o le maualuga masani o le ea i totonu o potu i lenei taimi e maualuga atu nai lo le vaitaimi o le mafanafana;
  • lanu enaena i luga o le pepa i lalo e le o se faʻamaʻi.

Vitio i luga o le autu

Saili mea moni e uiga i fern Nephirolepis mai le vitio o loo i lalo:

Faaiuga

E ui lava i le faʻamaoni i le tausiga, o le fern Nephirolepis o se tasi o ferns sili ona taatele i totonu o le fale. Faʻafetai uma lava i le matagofie o laʻau, lea o le a ia faʻamalieina ma le filiga.

O isi fale e aofia ai: Pelley, Pteris, Cirtriumium, Asicknium, Adiantum, Davallia, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Grozdnik.