Fualaau aina

Tele le vave pateta "Lady Claire" (Lady Claire), faʻamatalaga o ituaiga, uiga ma ata

"Lady Claire" - o se tasi o ituaiga sili ona lelei o pateta. Faʻasalalauga lelei lelei le tausia o le lelei ma le lelei o le faʻaaliga.

O fua e fua tele. Faʻaaoga i le kuka ma mo le gaosia o mea gaʻo, ola aʻe i faatoaga tumaoti ma i le faʻavae o pisinisi laiti.

O le a le lelei o ituaiga pateta eseese o le "Lady Claire", o le uiga o le aʻa, faʻamatalaga ma le ata - mea uma e te manaʻomia o le a maua i lenei tusiga.

Tulaga tuputupu ae

Pipi eseese "Lady Claire" (Ledy Claire) e faatatau i le filifiliga Dutch. O le tagata na amataina le subsetcies o S. Meijer. O le ituaiga o loʻo aofia ai i totonu o le resitala a le Setete Rusia i le ogatotonu.

E tupu lelei i Moscow, Tver, Yaroslavl, Vladimir, ma le Atu Smolensk. E masani foi i isi atunuu - Belarus, Moldova ma Iukureini.

Faʻaleleia ituaiga uma o palapala. E mafai ona tupu i luga o le eleele. I nofoaga sili ona lalelei, e fautuaina e le au fai togalaau le totoina o se ituaiga i greenhouses.

O le luluina e tatau ona faia ia Me. Polokalame fautuaina mo le luluina: 35x60 cm E le tatau ona sili atu i le 10 cm le loloto o le lulu o le seleselega. A leai, o le a le tupu mai le vao mai le pulupulu ma pala i le eleele. O ituaiga o le pati "Lady Claire" ua fautuaina ina ia totoina i le malae vaʻaia pe a maeʻa vao. O le palapala e tatau ona taofia. E le mafai ona faatagaina fatu e ola..

O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le faapalepale. Ae o le paleni o le susu e tatau ona mataituina. E manaʻomia e Bushes tulaga lelei o le alualu i luma.

Potato "Lady Claire": faʻamatalaga o le ituaiga, ata

Igoa tulagaTamaitai manino
Tulaga lauteleFaʻatoʻa maualuga le fua o Dutch
Gestation period65-75 aso
Manatua Pule12-16%
Masima o fai pisinisi80-100 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oo i le 15 pcs
Tuuina atu140-270 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, faʻaaogaina mo le gaosia i le maso ma le falaoamata
Faanatinati94%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, North Caucasus
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻataʻitaʻi i le gasegase o le kanesa ma le nematode o le patati auro, e mafai ona afaina ai le paʻu
Vaega o le tuputupu aetali lelei i le suavai
FaʻatonuC.MEIJER B.V. (Netherlands)

Potatoes "Lady Claire" e faatatau i ituaiga o ituaiga masani. O le fua o le fua e 70-78 aso.. Laʻau o lenei vaʻai laʻau, semi-upright. I le maualuga e oo i le 50 cm.

O laupepa e laʻititi pe tele, faʻaloloa. Fai se ituaiga tatala. Maua se paolo matagofie o le emerald. O le pito faʻamau o laulaau e laiti. O le siakiina e laiti, snow-paʻepaʻe. O le pati "Lady Claire" e tele ana fatu i luga o se togavao. Tuber e faʻaloloa ma pito tafatafa.

O le ituaiga pateta o le "Lady Claire", e pei ona vaaia i le ata, o loo i ai le tele o tamaiti laiti. Peel o fua lanu amber. E i ai sina mea faigata. O le tino e paʻepaʻe-paepae. I le mamafa, tasi le pulupulu e oʻo atu i le 80-110 kalama. O vaʻaiga e teteʻe atu i aʻafiaga eseese.

E mafai ona e faamasani i le ituaiga pateta "Lady Claire" i le ata oi lalo:

Faaaogaina o

O le tofo o fualaau aina e lelei. Taumafa tofo 4 e faʻailoa mai i le 5. Manatua Pule i le fua e eseese mai le 12 i le 16%, mea matutu - 24%. O le vasega "Lady Kler" ua fuafuaina mo le gaosiga i luga o fua maso, e aofia ai le falaoamata pateta ma le malo.

O le maso o loʻo i totonu o isi ituaiga pateta o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Tamaitai manino12-16%
Latona16-20%
Kamensky16-18%
Zoraka12-14%
Impala10-14%
Tautotogo11-15%
Arosa12-14%
Timo13-14%
Faifaatoʻaga9-12%
Meteor10-16%
Televel10-15%

E mafai ona faʻaaoga e fai ai ni tupe meataalo, fusi falai, patipati paluga, fusi, fasilaʻau, ma felafolafoaʻi. E i ai se laulau i luga o le laulau. E faʻaaogaina i le kuka mo le sauniuni o pateta paluga, paluga, ma isi vasega.

A uma le kuka, e le suia le lanu. O lenei ituaiga pateta e le fautuaina mo le mamafa, gastritis, maʻi o le maʻisuka ma le lipid metabolism disorders.

Uiga

O ituaiga o le pati "Lady Claire" e umi se taimi e moe ai. I totonu o faleoloa malulu fualaau aina e totoe seia oʻo i le ono masina. Faʻatasi ai ma le teuina o taimi uumi e taofia ai ona meatotino. Faitau atili e uiga i le taimi, teuina o le vevela, ma faafitauli e mafai. Ma le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, luga o le faletusi, i totonu o le pusaaisa, i totonu o le atigipusa, fafagu.

O le fuaina o ituaiga pateta eseese "Lady Claire" e maualuga. Mai le 1 ha aoina mai le 145 centent. I le tele o tausaga, o le faailoga e mafai ona oʻo atu i le 170 pasene. Le pito maualuga o le 270 centent.

Faatusatusa le fua o le seleselega O le luʻitau ma isi ituaiga o pateta e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)
Tamaitai manino140-270
Minervae oʻo atu i le 430
Kiranda110-320
Dolphin160-470
Rogneda190-350
Granadae oʻo atu i le 600
Magiciane oʻo atu i le 400
Lasocke oʻo atu i le 620
Zhuravinkae oʻo atu i le 640
Palaʻelee oʻo atu i le 500
Ryabinushkae oʻo atu i le 400

Fua e talafeagai mo le faʻaaogaina faʻapitoa. Maua se maualuga maualuga o le tausiga, oʻo atu i le 94%. E mafai ona feaveai le Potatoes i se mamao mamao. O le maketiina o fua e eseese mai le 80 i le 95%.

Vaega o le tuputupu ae

Agrotechnics mo lenei tulaga maualuga tulaga. Ina ia maua se seleselega lelei, o auala uma lauiloa e faʻaaogaina - totoina, paluga, faʻavaveina o vai, mulching faasaga i vao, fugalaʻau.

Faitau atili e uiga i auala e fafagaina ai le pateta, pe faʻapefea ma pe afea e faʻaaoga ai le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina, faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻasoasoaga laiti e sili e faʻasaga i le nematode auro, siaki faʻamaʻi ma le kanesa o pathogen. O faailoga o le Y-virus, rhizoctonia ma le vae uliuli e lei matauina. E tusa ai ma taunuʻuga a le inisitituti suʻesuʻe, na maua ai e latalata i le tuai.

O le maʻi e mafai ona aliali mai i laulaʻau ma luga o le pateta. E i ai se maualuga malosi i le paʻu. Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticellioz.

E tusa ai ma meaola faalafua, e tatau ona totogi faapitoa le tausiga i le puipuia ma le pulea o le falaoamata Colorado potato.

Faitau faʻamatalaga auʻiliʻili i metotia masani ma vailaʻau faʻaaogaina i le gaosia o laau.

O le mea lea, o lenei ituaiga e tupu i le avanoa tatala. O le pateta o le pateta "Lady Claire" ua tupu aʻe i le ogatotonu o Rusia. E i ai se fua maualuga. E mafai ona feaveaʻi fua ile mamao mamao. Potatoes "Lady Claire" ua faʻatau uma i maketi ma faʻasalalauga a le setete.

E tele auala e toto ai pateta. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, e uiga i le ola ae e aunoa ma le faatafeina ma le veleina, e uiga i ituaiga muamua, e uiga i le auala i lalo o le vaomago, i paʻu, i taga, i pusa.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras