Basil Seeds

Auala e totoina ai le basilini, galueaina o mea manogi i le dacha

Faatasi ai ma laʻau manogi, lea faatoa amata ona faʻaaogaina eo matou fale O Basil e tu maoti. O le mea e lelei ai, e leai se manaʻoga e faʻatau i totonu o le faleoloa, e pei ona mafai ona tupu lelei le vao o le basilini i totonu oa tatou togalaau, ma o le a tatou faʻamatalaina mea lilo o le tuputupu ae nei.

Folasaga i le basil: faʻamatalaga laau

O le mea tonu e toalaiti ai le toʻatele o tagata i le basil, o lona uiga latou te masani ai i le vevela vevela o Italia. Ae o lenei laau e lagona le lelei io tatou latitudes. O le Basil o se tamai laau taʻitasi e mafai ona oʻo i le 20-60 cm le maualuga. I luga o le 'au e tasi o le tele o laulaau e masani ona fausia, ia e taua mo tagata faʻapitoa i meaʻai.

Basil poʻo Regan (faʻapitoa foʻi o le "laumei") e tele ituaiga eseese e ese mai le tasi i le isi i lanu lanu. E mafai ona malamalama lanu meamata, lanumeamata lanumeamata ma le lanu viole.

O lenei laau e aoga tele mo le tino o le tagata, aua e aofia ai carotene (maualuga sulfur protein) o suauu taua ma sili ona taua - tele vitamini C. O nei mea uma ma saofagā i le faia o se manogi manogi o laulaau, lea na avea ai le basil e lauiloa i le vaitau o meaʻai.

Fatuina Basil

I le fesili, "E faʻapefea ona toto fatu i totonu o le togalaau?", E lua tali i le taimi e tasi: e mafai ona lūlū fatu i totonu o fagu mo mea totō, pe tuusao i totonu o le eleele. O le auala muamua e mafai ai ona e le gata ina maua ni lanu manogi, ae ia puʻe foi fatu o le autumn mai le vao, lea e mafai ona toe totoina i le isi tausaga. Afai e te lūlū saʻo fatu i luga o le togalaau poʻo le fugalaau, o le a maua e lau laau le tele o lauusiusi, ae e le lava se taimi e te aoina ai fatu aʻo lei amata le tau malulu. Mo lenei mafuaʻaga sili atu le mafaufau e mafaufau i fatu toto toto.

A lūlūina le basil: faʻatoʻaga totoga

O le mutia vao e lūlū pe tusa ma le lua masina aʻo leʻi totoina laau i fanua tatala, o lona uiga, i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. O le taimi nei o le a lava mo laau toto e atiaʻe lelei. Mo le lūlūina o fatu, o pusa ua saunia lea e faʻatumu ai i vaega tutusa:

  • humus;
  • eleele paʻu;
  • fanua faʻatoʻaga.
E le gata i lea, e taua tele le faʻafefeina o le palapala mo le totoina o le basil, Mo lenei mafuaʻaga, ua saunia le pusa paʻu mai le potassium sulfate, Urea, potassium chloride ma le superphosphate, e manaʻomia ai le afa o le sipuni mo le 5 lita o le vai na muaʻi faʻasaina. O le eleele ma se vaifofo faapena e na o le tatau lava ona fufuluina. A maeʻa lena, faʻatali seʻi faʻamalieina le palapala i le vevela o le vevela, ma lūlū fatu, faʻasaina i luga o le isi vaega o palapala. O le pusa germination e ufiufi i ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei.

E taua! O le suamalie tele o le susu ile palapala ile palasi laau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le blackleg faʻamaʻi. Ina ia lafoaia, e tatau ona togafitia le laau i se vaifofo e faia mai le afa teaspoon o le copper sulphate ma le 1 l o le vai ua gaosia.

E faʻapefea ona tausia le tipi?

O le laau Rayhon e fiafia i le susulu ma le susulu o le la, o le mea lea, o le taimi lava e amata mai ai i luga o le eleele, e tatau ona tuu i luga o le pusa le fagu i luga o se faamalama malamalama. Lump usually occurs within a week. I le taimi lava e tasi, o le pusa faʻatasi ma i latou e tatau ona i ai i totonu o se potu e tasi le vevela, ma a maeʻa le palapala, o le a manaʻomia foi ona faʻamalosi. Ia faʻamautinoa e le faʻamamaina laau. E le gata i lea, o le pusa o le a manaʻomia pea ona fesuisuiai ina ia le tupu aʻe ai laau taʻitasi.

Totoina o fatu i le eleele

O le tele o faletalimalo e ola i le paluga i totonu o ipu, o le mea la pe a tutupu ae laau, latou te totoina i ni ipu eseese ma tuu i le windowsill. Ae peitai, afai o le a vevela i lea aso ma lea aso ma oʻo mai le taumafanafana, sili atu manatu lelei e totō i totonu o le togalaau, faafetai i le mea o le a tupu atili ai le laau ma manogi. E faʻapefea ona totoina le basila i luga o le eleele tatala, tatou te manatu i lalo.

E te iloa? O le Basil o se vailaʻau sili lea e le gata ina fesoasoani i le atinaʻe lelei o le puipuiga, ae faʻamalosia ai foi le loto, mama ma fatuga. Mo togafitiga togafitigalavafaaopoopo i aso umaBasil i au mea e sili ona e fiafia iai.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina o le basil?

O Basil o se mea e fiafia i le eleele. Afai e te totoina i luga o le oneone, o le ai ai i totonu o laau o le a vevela ma o le a le mafai ona ola e masani lava i luga. O le mea lea, ao le i totoina fatu laau, o le moega e faʻaleleia i le lima ma le faapalaga ma le peʻa (e mafai ona suia le palapasi i le humus). Manatua: o le basil e fiafia i le eleele mafanafana, o lea e le tatau ona e tosoina atu i se moega togalaau.

E faʻapefea ona toto fatu?

Muamua lava, e aoga le talanoaina o le fesili "O le a le taimi e totō ai le basil?". O le totoina o le taimi e mafai ona fesuisuiai e fuafua i lau eria o le nofo, ae i le lautele E tatau ona faia lenei mea mai le amataga o Iuni seia oʻo i le faaiuga o le masina. E le aoga le toso umi, e pei ona le mafai e le laau ona faapalepale le vevela o Iulai ma le malulu vave.

O toto laau e totoina i vaieli papaʻu, lea e leai se mea e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o le fuluʻi. E taua le tuu i latou i se mamao e 17-20 cm mai le isi i le laina e tasi. Ae i le va o laina, e aoga le misia e tusa ma le 30 cm. Faʻafetai i lenei polokalame, o le a lava le avanoa mo laau uma e ola ai, o le a lelei le faʻaleleia, ma o le a leai se malamalama o le la.

A maeʻa ona totō ma faʻatusatusa, e tatau foi ona faʻafefeteina le eleele. I le lua vaiaso muamua o le tuputupu ae, e taua le ufiufi o laau toto ma se ata i le po ina ia mafai ai ona mauaa le aʻa ma e le afaina i le eseesega o le vevela i aso taitasi.

E taua! A lūlūina fatu o le basil i luga o le eleele, e tatau ona faia lenei faiga i le amataga o le taumafanafana, pe a uma ona aveese uma vao mai le moega. Seia vagana ua totogo laau i le eleele, e tatau ona faasūsū lelei, ma i le tulaga o le vevela tele, e tatau ona vela le Rabazilica.

Tausia o le basil: uiga o le totoina o laau totō

O lenei laau vevela e fiafia tele ia te ia lava, ae peitai, ua saunia e faafetai i le tuputupu aʻe lelei ma le faʻaleleia lima o lau. I le faaopoopo atu i le aveeseina o taimi o vao ma le tatalaina o le eleele, E manaʻomia foʻi e Basil masani le faʻasusu ma le tele o faʻamaʻi.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

Ole taimi ole fausiaina o moega ile palasi e faalagolago i tulaga o le tau, o lea afai e te sau i le togalaau ma maitau ua faʻamamago le eleele, faʻaleleia le lelei o laau. Ae ui i lea, aua e te faia soo e leai se taimi e malolo ai le palapala. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻa.

Aʻo leʻi oʻo i taimi taʻitasi faʻavaivai ua fautuaina e vaʻaia le palapala laitiiti, o le tele o le ea e sau i aʻa, ma o le susu e sili atu ona oso. Aveese vao leaga, aua e le gata o le a gaoia meaʻai mai le palapala, ae i ai le aʻa tele, e matua faalavelave lava i le tuputupu ae o laau faila.

E taua! Talu ai o le basilini e fiafia i le vevela, ona tatau lea ona faʻafeinu i le mafanafana ma le suavai. Ole lava vai e tatau ona faʻaaogaina mo le fertilization.

O afea e te manaʻomia ai fualaau faʻatoʻaga ma faʻapefea ona fai?

O le a le mea moni o le Regan sili ona manogi mai lau lava togalaau e mafai ona maua pe afai e te tuʻuina atu le fale ma le tausiga talafeagai. Aemaise lava masina e tatau ona fafagaina: afai na e totoina se fatu laau i le amataga o Iuni, ona manaʻomia ai lea o le faʻamalosiina lua - tasi i le amataga o Iulai, ma le lona lua i le amataga o Aukuso.

Mo le faʻaleleia lelei o le laumei lanumeamata i luga o le laau, e taua le fafagaina i le faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona faʻaaoga le nitrophore, lea e saunia ai se vaifofo i vaega nei - 2 sipuni tele o le vailaau e tuʻuina atu mo le 12 lita o le vai. E talafeagai le faʻaopopoina o vao uma o le basil ma le faʻamaʻi, faʻaalu e tusa ma le 3-4 lita o le vai mo le 1m ² o le rai.

Seleseleina: E faʻapefea ona selesele lauʻau?

O le faʻatau i luga o le basilua e taua mo le tausaga atoa, aua o lenei mea manogi e fetaui lelei ma fualaau aina ma gaʻo. Lelei e teuina i le naʻo le tulaga malogo, e pei o le maeʻaina, e leiloa e le basil nisi o ona aoga aoga.

O afea ma faʻapefea ona tipi?

O le tipiina o laulaau ma laʻau o le basil e mafai ona faia mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le autumn. I le taimi lava e tasi, afai e masani ona e aveeseina e le gata o taʻaiti laiti, ae o se vaega foi o paʻu, o le a tupu atili le laau ma e tele mea e teu ai.

Ma iinei e pei o le aoina o fatu, e na o Setema e tupu ai, e le tatau ona e faanatinati e aveese ia laau mai moega, tusa lava pe amata ona malogo. Mafaufau pe afai e le lava le fatu, o le a latou le tuuina atu ia te oe ni pine.

E te iloa? O le suavai tuputupu aʻe i totonu o le togalaau e aoga foi mo isi laau toto, ona o lona fugalaau manogi e tosina atu ai se aofaiga tele o iniseti i le togalaau, lea e paʻuina e isi aganuu a le aiga o loʻo tutupu aʻe i le taimi e tasi.

E faʻapefea ona saunia le basil?

Raykhon o se laau e mafai ona taofia lona tofo mo se taimi umi e oo lava i le tulaga malogo. Ae peitai, ina ia mafai ona puipuia uma ana mea manogi, tosoina poo le tipiina foi o eletusi e mafai ona nonoa i totonu o tamai laiti ma taofi i totonu o se potu pogisa ma vavalalata (mo se faataitaiga, i lalo o le fale o le fale). Afai na e na o laulaau na e suʻe, e mafai ona e faʻapipiʻi taʻitasi i luga o se lau mafolafola, ma alu e faʻamago i tulaga tutusa. I le lumanaʻi, e fautuaina le suavai mamago mai lau lava togalaau e teuina i totonu o taga pepa poʻo ipu fagu.

Matou te faʻamoemoe pe afai, a o leʻi faitauina la matou tusiga, sa i ai sou manatu leaga i foliga o le basil, i le tausaga na sosoo ai, e le na o le iloa lelei o ia, ae mafai ona totoina se fualaau lelei o le mutia vao i lau togalaau.