Coleus

Faamatalaga o ituaiga Coleus mo le totoina ile eleele

O Coleus o se mutia ma lala o le subshrub, e faʻafeiloaia e le au fai togalaau mo o latou foliga teuteu. O le lalelei o le lanu o lau, lanu ma mamanu, faapea foi ma foliga e le masani ai, ua avea ai Coleus ma mea taua i le ata.

Tino lanumoana

Coleus Black Dragon, atonu o le sili ona faalilolilo i foliga eseese. Laʻau lapopoa, ma le faʻaalia o nifo i ona pito, valiina i luga o le centruble-lanu piniki, ma latalata i le pito faʻatasi ma se lanu inky-lanu violē.

O laulaau o lenei ituaiga e umi le umi, e faʻaloloa ma faaopoopo atu i ni nifo malolosi i autafa. A oʻo ina tupu aʻe, o le tarako uliuli o loʻo i ai se mea e foliga mai o se pulou, faʻapea fugalaau lanumoana.

E ui lava i le mea moni e faapea o Coleus o se fale tifaga, e le manaʻomia ai ni mea e maua ai le lanu meamata. E mafai ona fafaga i le fale ma totonu o le togalaau. Na te taliaina le vevela e oʻo atu i le + 16 ° C. O lenei ituaiga e tupu i le 80 cm, o lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea tutotonu i le fugalaau.

Malamalama i le Coral Sunrise

O le Coleus of the Wizard series o loʻo iloga i lanu lanu enaena, o lanu lanumeamata ma lanumeamata lanumeamata i lanu. O lenei laau toto e ola e oʻo i le 35 cm, ae fautuaina e totoina le laau i nofoaga e puipuia mai le lafo, faatasi ai ma le malamalama atoa poo le faapaologa.Mo coralus coral, friable, drained, non-acidic soils e sili ona matagofie. E fiafia o ia i taimi uma e faʻafeinu ma faʻaleleia, e faʻatasi i le vaiaso ona faʻafefiloi ma faʻamalaʻau. Talu ai o lenei ituaiga e foliga lelei lelei uma i mea tuufaʻatasia ma taʻitasi, o se malo fiafia i se moega fugalaau.

E te iloa? O vailaau aoga e aofia ai Coleus e fesoasoani i le malepelepe o sela gaʻo. O monokeni Tibet o loo sauniuni se faaputuga o laau afu, e aofia ai Coleus, ma a latou mea teuteu e togafitia ai maʻi mama.

Kong Mix Empire

O lenei ituaiga o kulupu Coleus vave vave ma faʻateleina i laʻau tele o lanu eseese. E oʻo atu i le 80 cm, o le vao vavalaʻau, faʻatasi ma le pale o le pale e oʻo atu i le 55 cm. E mafai ona totō le laau i le paolo, e le lelei le filifilia o se nofoaga. E manaʻomia le faʻaleleia o le fafagaina lelei e fai pe a manaʻomia. Coleus Mix Empire ua fuga mai i le leva o le taimi, ae o loo faamatalaina i le vave televave. Vaʻavaʻai faʻatasi ma isi fugalaau ma mea teuteu teuteu.

E taua! E tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona faatulaga lelei le tausiga i tua atu o le laumei e pei o isi laau totino: ia aveese soo se vao, tafu laau (o le a tupu atili le matagofie).

Lime eletise

O lanu uiga ese ma lanu e malie ma susulu. Liona lemoni lafoaʻi le lagona lelei i le paolo ma e le fiu i le la. E tele ituaiga o fugalaau e fuga mai, ae o laulaau o le galuega sili ona teuteuina, o lea la e fuga ese fugalaau. O le laau e taʻitasi, e pei o le tele o meaʻai, ae i le taumalulu sili atu ona lelei le gaoioi i totonu o le fale. O se fesuiaiga lelei lea o colostasis mo fugalaau fugalaau, tipiina o fugalaau faʻapipiʻi, ato faʻalagolago ma faʻalaʻau pusa.

E tupu lelei i luga o le faʻaaogaina o le kulimi, o le eleele susu, e le faʻafefeina le sili atu o le susu.

Wizard pastel

O se ituaiga lauiloa tele mo le totoina i totonu o le togalaau. Talu ai ona o le le mautonu o tulaga o le tuputupu aʻe, e masani ona faʻaaoga i le mamanu. O le laau e faʻafefe ai le vevela, le lava le malamalama ma le susu, ma faʻaleleia le malu o le eleele i le ogalaau, e mafai ona e faʻaaoga le mulch. E pei o le tele o isi faʻamalosi, o lenei ituaiga e mafua mai i le tipi.

E ola le togavao i le 35 cm, ma ona o lau lanu susulu, e manaia i se togalaau e tasi, ma faatasi ai ma isi laau toto.

Faʻasalalau vine

O se togavao mamanu e faʻafefeteina le vevela, ae i totonu o le malulu uma e mafai ai ona lanu lauusiusi ona laulaʻau. Lelei mo le totoina i totonu o ipu, pusa pipi ma fugalaau, o le vavao mai Wizard Jade o le a foliga matagofie foi. E maualuga lona maualuga i le 35 cm, ma le lautele o le pale - 30 cm.

Luga fugalaau faatasi ma Coleus o le Wizard e masani ona faaopoopoina i lili, gypsophilia, liatris ma kermec.

E taua! A faʻaleleia e le fatu poʻo le tipi, mo le taimi muamua,seia latou malolosi, mea totōe tatau ona i ai i lalo o le ata.

Golden magic

O le maualuga o coleus auro e mai i le 30 i le 35 cm. O lenei ituaiga o loʻo faʻatusalia mai i lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama lanu samasama, lea e faʻaalia i le la i auro. O le laau e sili ona fiafia i nofoaga susulu ma faasusu vai, ma fai ai se togavao, faapipii lona pito i luga. O lenei laulau e tumu i le lanu samasama, e foliga lelei i ipu, pusa, faatasi ai ma isi laau e le o malamalama, faatulaga le leo autu mo fatuga.

Kong Mix

O le Coleus o le faasologa o Kong e malolosi ia laau toto ma lala tetele ma lala lanu susulu. O le maualuga e le sili atu i le 35 cm O se togalaau togavao e faapalepale lelei le paolo, e sili ona lelei i vaega o togalaau, i fugalaau, o se faavaa ma fugalaau, e pei o se togalaau e tasi. E manaʻomia e ia sina tausiga: masani ae le tele le suāsusu.

Tului I luga o le kofeina o le motu o Java, ina ia puipuia ai le eleele mai le osofaiga a le pia, ua totoina se pa o le meaola i tafatafa o le pito o le fanua.

Kong junior

O le laau teuteu teuteu e ola i le 60 cm, faatasi ai ma le palealii lapotopoto ma lona maualuga e oo i le 50 cm. Kong Junior fuga i le leva, lea e matagofie ai le mamanu: o loʻo teuina lona foliga teuteu mo se taimi umi. O lona maualuga e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e avea o se tuaoi, faʻapipiʻiina o mea eseese ma i totonu o se togalaau e tasi.

O ituaiga eseese o Coleus e foliga matagofie pe a fai ni fugalaau, pulou, tau mafanafana ma moega fugalaau. O le lanu lanu lanu o nei laau totõ e mafai ai ona e faia ni atavali lanu ma faia ni moli susulu i le tuufaatasiga o isi laau totō teuteu.